Doğalgazda vurgun iddiası

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Doğalgazda vurgun iddiası

İletigönderen Türk-Kan » Prş Mar 06, 2008 14:13

Turhan Çakar, eski mekanik sayaçların ikinci defa tüketicilere satıldığını iddia etti.

Tüketici Hakları Derneği(THD) Başkanı Turhan Çakar, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş’nin, stoklarda elektronik doğalgaz sayacı kalmadığını gerekçe göstererek, onun yerine daha önceden sökülen ve garanti süresi geçmiş eski mekanik sayaçları ikinci defa tüketicilere sattığını iddia etti.

Çakar düzenlediği basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş’ yi “vurgun yapmak” ve görevi kötüye kullanmakla suçladı. Çakar, "Kullanılmış eski mekanik sayaçların tüketicilere yeni fiyat üzerinden ikinci kez satılması ahlaki midir, kamu yararına mıdır?” diye sorarak, uygulamanın tüketicilerden daha fazla para alabilmek amacıyla yapıldığını öne sürdü.

Çakar ayrıca, tüketicilerin elektronik sayaç takmaya zorlandığını ve piyasadan daha ucuza sayaç bulma hakkının elinden alındığını savunarak, “Bu uygulama Sosyal devlet anlayışına uygun değildir. Tüketicinin seçme hakkı engelleniyor. Binlerce tüketici haksızlığa uğruyor ve mağdur ediliyor. Kendilerine, yeni fiyattan eski sayaç satılanlar ödedikleri bedeli geri isteyebilirler. Tüketici Hakları Derneği bu durumda kalan tüketicilere istemeleri halinde gerekli her türlü hukuksal desteği verecektir. Tüketicileri haklarını aramaya çağırıyoruz” dedi.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x