Ziya Doğan: Gerede kampı olumlu geçti
Teknik Direktörümüz Ziya Doğan, 10 günlük Gerede kampının son gününde değerlendirmelerde bulundu.
Gerede kampının olumlu geçtiğini belirten Doğan, Gerede kampında oyuncuların istekli ve arzulu çalışmaları beni mutlu etti. Verimli bir kamp dönemi yaşadık. Burada 33 kişiyle çalıştık. Ancak Trabzonda katılımlarla birlikte takımın sayı 30 olacak. Genç oyuncuları bünyemize almıştık. Onları da Gerede kampında görme imkanını bulduk. Bu gençlerin büyük bölümünü Trabzonda idmanlara katılamayacaklar. Çünkü oldukça fazla sayıda oyuncumuz var. Gençleri başka yerlerde oynamalarını sağlayacağım. Onları pilot takım bünyesi altında toplayabilmemiz lazım. Gerçekten üzülüyorum. Bu göndereceğim gençler birinci lig takımlarında rahatlıkla oynayabilirler. Genç oldukları için oynamazsalar aşama yapamazlar. Hiç birinin satılmamasını istiyorum. Kiralık onayıp aşama yapmalarını istiyorum. Kesinlikle takipçileri olacağım. Bu konudaki düşüncelerimi yönetimimizle de paylaşacağım dedi.
4 genç, takımda kaldı
Ziya Doğan, genç oyunculardan Emre Hızarcı, Selim,Yusuf ve Eyüp Kadrinin takımda kaldığını da belirterek, diğerlerinin iyi takımlara göndereceklerini bunun da kiralık olacağını söyledi. Federasyonun yabancı transferi konusunda henüz net bir karara varamaması nedeniyle sıkıntı yaşandığını da belirten Doğan, Bu durum bizde olduğu gibi bütün kulüplerde sıkıntı yarattı. Bu durumda dış transferi kapattık. Ama karar sonrası oyuncu almayacağız anlamını taşımaz. Mutlaka bu konuda atak yapacağız. Sizin de bildiğiniz gibi bu işler çok kolay olmuyor. Eğer yabancı artışı olmazsa Türkiye liglerinde yerli oyunculara yönelebiliriz. Buna kaleci de dahil diye konuştu.
Rakip takımların transferleriyle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Doğan, Kimi aldıkları hiç önemli değil. Önemli olan bizim istediğimiz kadroyu oluşturup, takım oyununu biran önce sahaya yansıtmamızdır. Trabzonsporun kadrosunda da önemli oyuncular var. Biz de onlar kadar iddialıyız. Elimizde iyi forvetlerimiz var. Savunmada, stoper oyuncuların sakatlıkları beni düşündürüyor. Sayın başkanımızla görüşüyoruz. Dediğim etkenler ortadan kalkarsa transfer için daha rahat hareket edebileceklerini biliyorum yorumunu yaptı.
Rakiplerimiz dinamik
İntertotodaki rakiplerle ilgili de konuşan Ziya Doğan, 8 Temmuzda Trabzonda çok önemli bir maç oynayacağız. Rakibimiz Hırvat veya Arnavutluk temsilcisi olacak. Zagrebin Arabistan milli takımıyla oynadığı maçı yardımcılarımıza izlettirdik. Gelen raporlar dinamik koşan ve iyi bir takım oldukları yönünde. Pazar günü bu yönde çalışmalarımıza start vereceğiz ifadelerini kullandı.
Serkan Balcı çok yönlü
Yeni transferimiz Serkan Balcının çok yönlü bir oyuncu olduğunu ifade eden Doğan, Onu ben Fenerbahçeden defans oyuncusu olarak transfer etmedim. Burada orta sahada oynayacak. Fakat ihtiyaç duyulursa her mevkide oynatabilirim şeklinde konuştu. Gökdeniz hakkında gazetelerde çıkan transfer haberleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Doğan, Gökdeniz bizim için çok önemli bir futbolcu. Gideceği yönünde haberler yazılıyor. Bu konuda yapacak bir şey yok görüşünü seslendirdi.
Bütün takımlar tatilde olduğu için hazırlık maçı yapacak takım bulamadıklarını da ifade eden Doğan, Daha çok kendi aramızda maçlar yaptık. Taktik çalışmalarını Trabzonda yapacağız diyerek sözlerini tamamladı.
KAYNAK:WWW.TRABZONSPOR.ORG.TR