Doğu Perinçek / 15 Aralık 2005 / Teke Tek /Atv

Fatih Altaylı'nın hazırlayıp sunduğu Teke Tek

Doğu Perinçek / 15 Aralık 2005 / Teke Tek /Atv

İletigönderen Parola Vatan » Cmt Ara 20, 2008 13:44

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek
"Teke Tek" programında "alt kimlik" üst kimlik"
meselesini değerlendiriyor.

15 Aralık 2005 (Atv)
Kullanıcı küçük betizi
Parola Vatan
Üye
Üye

İletiler: 157

İletigönderen talat pasa 1 » Cmt Ara 20, 2008 19:51

Tesekkürler.
Link ekleye bilirsen cok sevinirim
saygilar
Önce Vatan
Kullanıcı küçük betizi
talat pasa 1
Üye
Üye

İletiler: 340

İletigönderen scream4_29 » Pzt Şub 16, 2009 4:24

Bu videoyu izleyen arkadaşlar hiç yorum yapmamışlar. Forumda geziyoruz, okuyoruz, izliyoruz; hepsine yorum yapmak, düşünce belirtmek zor iş ama bazen öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki yorumsuz geçmek olmuyor. Tembel bir üye olarak bu videoya yorum yazmadan geçemedim.

Öncelikle Mehmet Gülü Rahmetle anıyorum. Sn. Perinçeki ise konuşmalarından dolayı kutluyorum. Gerçekten insanların kafasındaki soru işaretlerinin yanıtlarını bir bir veriyor.

Ben bu videodan özellikle şu sorunun cevabının çıkarılmasını istiyorum.

SORU : 1980li yıllarda Sol kesim kürtler üzerine oynarken, neden şimdi ulusalcı / milliyetçi olmuşlardır? Dönmüşlermidir? Dönüşmüşlermidir?

CEVAP : Hayır, Türkiyede Sol kesimde (tamamını kastetmiyorum ama %90 diyebilirim) bir değişme olmamıştır. Çünkü bahsettiğiniz yıllar; kürt yurttaşlarımızın baskılara maruz kaldığı, itilip kakıldığı yıllardır. O yüzden Sol, kürt yurttaşlarının ezilmelerinin karşısında olmuştur. Peki şimdi değişen nedir? Bunu bir örnekle çok rahat açıklayabiliriz. Hatırlayın Ahmet Kayanın o meşhur gecede söylediklerini. Kürtçe konuşmak, kürtçe eğitim v.s. şeyler söylediği için başına gelmedik kalmamıştı. (Ahmet kayayı sanatçılığı dışında sevmem) Şimdi durum nedir? Şimdi ise devlet Kürtçe yayın yapan TRT ŞEŞi kurmuştur ve kürtçe eğitim v.s. kürt yurttaşlarımıza birçok olanak tanımıştır. Kürt yurttaşlarımız artık o yılları geride bırakmış, baskılar bitmiş, hiçbir sorunumuz kalmamıştır. Şimdi konuşanlar Kürt yurttaşlarımızın değil, sadece bölücü politikaların, emperyalistlerin sözcüleridir. İşte burada Sol artık kürt yurttaşlarımızı bizden ayırmaya çalışanların ve kürt yurttaşlarımızı sonu belirsiz bir yola sürüklemek isteyen sahte kürtlerin karşısına dikilmiştir. Yani sol dönmemiştir, döndürülmemiştir. Olması gerekeni yapmaktadır. Bölmeye, bölücülüğe karşı, ulusal/milli bir devlet, tek bayrak altında yaşamayı isteyen bir hal almıştır.

Düşüncelerim bunlar. Saygılar...
Kullanıcı küçük betizi
scream4_29
Üye
Üye

İletiler: 9

İletigönderen lozan 2005 » Pzt Şub 16, 2009 8:49

Kardes Yorum yazmisisn Lakin cok atip tutuyorsun,Tayyip erdoganla yarisdaminin nesin anlayamadim.Tabiki elesdirme yapman cok güzel,

(SORU : 1980li yıllarda Sol kesim kürtler üzerine oynarken, neden şimdi ulusalcı / milliyetçi olmuşlardır? Dönmüşlermidir? Dönüşmüşlermidir? )
Simdi Burada Hic bir kanit hic bir bekge yok, okuyanda dogru bir sey okudugunu sanacak-
Kardesim Atarken biraz desdekli at 1980 12 eylül politika yapan herkez icerde.
Tarih bile sacma.
Ahmet kaya Sanatci imis -Jet Fadila Parayla satilmasini neden söylemiyorsun.
Jet Fadila Para karsiligi sarki söylemek sanatcilikda Helal olsun sana.

not.Isdedigin kadar saldir hic fark etmez,Dogu perincek ´Her zaman Milli Demokratik Devrimden yanadir.
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

İletiler: 716

İletigönderen scream4_29 » Sal Şub 17, 2009 1:26

lozan 2005 yazdı:Kardes Yorum yazmisisn Lakin cok atip tutuyorsun,Tayyip erdoganla yarisdaminin nesin anlayamadim.Tabiki elesdirme yapman cok güzel,

(SORU : 1980li yıllarda Sol kesim kürtler üzerine oynarken, neden şimdi ulusalcı / milliyetçi olmuşlardır? Dönmüşlermidir? Dönüşmüşlermidir? )
Simdi Burada Hic bir kanit hic bir bekge yok, okuyanda dogru bir sey okudugunu sanacak-
Kardesim Atarken biraz desdekli at 1980 12 eylül politika yapan herkez icerde.
Tarih bile sacma.
Ahmet kaya Sanatci imis -Jet Fadila Parayla satilmasini neden söylemiyorsun.
Jet Fadila Para karsiligi sarki söylemek sanatcilikda Helal olsun sana.

not.Isdedigin kadar saldir hic fark etmez,Dogu perincek ´Her zaman Milli Demokratik Devrimden yanadir.

lozan 2005 arkadaşım. İyice oku yazımı. Sen okuduğunu anlamıyorsun. "Dogu perincek ´Her zaman Milli Demokratik Devrimden yanadir" bunun aksini söyleyen mi var?

Napalım arkadaş anlamamış, tek tek açıklayalım bari...

bu soruyu sormamın nedeni Doğu perinçeke saldıranların o meşhur resimlerden sonra en çok bu soruyu soruyor olmalarıdır. yani eskiden şöyleydi, şimdi neden böyle diye. soruya verdiğim cevapta ise Perinçekin dönmediğini, tam aksine doğru yolda olduğunu anlattım. Ve Ahmet kaya örneğiyle açıkladım. (Ahmet kayayı sanatçılığı dışında sevmem) diye özellikle de not düştüm.

hadi hiçbirinden birşey anlamadığını varsayalım. peki son birkaç cümleyi hiç mi okumadın be arkadaşım.

İşte burada Sol artık kürt yurttaşlarımızı bizden ayırmaya çalışanların ve kürt yurttaşlarımızı sonu belirsiz bir yola sürüklemek isteyen sahte kürtlerin karşısına dikilmiştir. Yani sol dönmemiştir, döndürülmemiştir. Olması gerekeni yapmaktadır. Bölmeye, bölücülüğe karşı, ulusal/milli bir devlet, tek bayrak altında yaşamayı isteyen bir hal almıştır.

ayrıca yazdıklarımda atıp tuttuğum, yalnış bildiğim şeyleri sıralamanı rica ediyorum. Düzeylice tartışalım bakalım neymiş yalnış bildiklerim.

acilen cevabını bekliyorum, saygılar...
Kemal'in Askeri..!
Kullanıcı küçük betizi
scream4_29
Üye
Üye

İletigönderen lozan 2005 » Pzr Şub 22, 2009 1:15

Sol herzaman devrimcidir.
Her zaman yurt severdir.
Baska türlü zaten sol olamaz.

Yurdunu seven insan tabaiki ulusalcidir ,tabiki milliyetcidir,

Ben Ahmet Kayaya takilip kalmiyorum................

Devletin Tek dili vardir.Oda Egitim dilimizdir.

Kürce Egitim dilimidir,Bu konunun ben uzmani degilim.
Tabiki kürtce konusan insanlar var.Ama Hangi Kürtce?
Yaklasik 10 milyon kürtce konusan insan var(bu rakam bundan 5 sene önce ki bir istatislik)

Bunlardan sedece 2 milyon kisi ayni kürtceyi koussuyor ve anlasiyor
diger kalna 8 milyon insan Telefonda dahi konusurken kürtce baslar TÜRKCE telefonu kapatir.Türkce Kullanmadan Telefonda bile anlasamazlar.

Özel kanallar kütce yayin yapa bilir .Türkiye Radyo Televizyon Kurumu yapmamali.
Türkiye de herkezin bildigi gibi cok farkli diller var.
Hatda cogu dillerde egitim dilidir.
Diger yurttaslara büyük haksizlik.
Devrimci Yurtseverler böyle bir girisimin karsisinda olmalidir.
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

İletigönderen scream4_29 » Pzr Şub 22, 2009 22:03

Lozan 2005 arkadaşım, artık "bakmak ve görmek" arasındaki ince noktayı çözdüğümüzü düşünüyorum. En azından bu mesajından bunu çıkarıyorum. Son mesajına tamamen katılıyorum. Saygılar...

NOT :
Son olarak, forumdaki tüm arkadaşlarımızdan bir isteğim olacak.
Lütfen Türkçe'yi güzel kullanın.
Harfleri yutmayın, noktalama işaretlerine uyun.

Çünkü; Türkçe giderse, Türkiye gider...
Kullanıcı küçük betizi
scream4_29
Üye
Üye

İletigönderen mukanorkan » Pzr Şub 22, 2009 23:50

scream4 29 madem Türkçe için bir hassasiyetin var takma adını da Türkçe koysaydınya
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen scream4_29 » Pzt Şub 23, 2009 2:21

mukanorkan yazdı:scream4 29 madem Türkçe için bir hassasiyetin var takma adını da Türkçe koysaydınya

Haklısın mukanorkan fakat 2000 yılından beri bu takma adı kullanıyorum, değiştirmeyi isterdim aslında ama bu isim bana yapıştı artık anlayacağın...
Kullanıcı küçük betizi
scream4_29
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzt Şub 23, 2009 2:42

scream4_29 yazdı:
mukanorkan yazdı:scream4 29 madem Türkçe için bir hassasiyetin var takma adını da Türkçe koysaydınya

Haklısın mukanorkan fakat 2000 yılından beri bu takma adı kullanıyorum, değiştirmeyi isterdim aslında ama bu isim bana yapıştı artık anlayacağın...

Seçenek takma ad önerileri: "çığlık4_29", "haykırış4_29"
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen scream4_29 » Sal Şub 24, 2009 0:30

Ram yazdı:
scream4_29 yazdı:

Seçenek takma ad önerileri: "çığlık4_29", "haykırış4_29"

iyi ama Türkçe karakter kullanılmadığını varsayarsak şöyle oluyor.

"çiglik4_29" , "haykiris4_29" bu da pek hoş görünmüyor göze.

Ayrıca, forumda "Türkçe'nin düzgün kullanılması" olayını benim kullanıcı adıma indirgediğinizin farkındamısınız. Ben Türkçe'nin düzgün kullanılmasından, imla kurallarına uyulmasından, harflerin yutulmamasından sözediyorum.
Tabi bu benim yabancı bir kullanıcı adı kullanmamın doğru birşey olduğu anlamını taşımaz.
Kullanıcı küçük betizi
scream4_29
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Sal Şub 24, 2009 0:50

scream4_29 yazdı:
Ram yazdı:Seçenek takma ad önerileri: "çığlık4_29", "haykırış4_29"

iyi ama Türkçe karakter kullanılmadığını varsayarsak şöyle oluyor.

"çiglik4_29" , "haykiris4_29" bu da pek hoş görünmüyor göze.

Varsaymama gerek yoktur. Türkçe karakter kullanamama gibi bir sorunun yok, Ankara'da yaşıyorsun.

Ayrıca, forumda "Türkçe'nin düzgün kullanılması" olayını benim kullanıcı adıma indirgediğinizin farkındamısınız.

Hayır, böyle bir noktaya indirgemiyorum. Yalnızca seçenek sunup isim değişikliği teklif ediyorum. "Takma ad değişince daha iyi Türkçe kullanılır" şeklinde garip bir iddiada bulunmadım.

Ben Türkçe'nin düzgün kullanılmasından, imla kurallarına uyulmasından, harflerin yutulmamasından sözediyorum.
Tabi bu benim yabancı bir kullanıcı adı kullanmamın doğru birşey olduğu anlamını taşımaz.

İyi ya işte... Önerimi değerlendirmek istersen, değişikliği yaparım. Mahlas değiştirmek gibi bir âdetimiz yoktur. Takma adın İngilizce diye de rahatsız olmam. Fakat bunun doğru olmadığını söylüyorsun, bu sebeple bir öneri sunuyorum.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen scream4_29 » Sal Şub 24, 2009 1:25

"scream4_29" ismini 9 yıldır kullandığımı söylüyorum. Arama motorlarında beni arkadaşlarım bu isimle ararlar ve scream4_29'un ben olduğumu bilirler.
Sizin "scream4_29" ismini Türkçesi ile değştirme teklifinizi de yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı reddediyorum.

Bu olayın "Türkçe" hassasiyle bir ilgisi yok. Ben kullanıcı adlarının doğru yazılması, italik olması v.s. gibi durumlardan bahsetmiyorum. Kullanıcı adları sabittir, bir kişiyi temsil eder. Hatalı yazılmadığı sürece (tabiki Türkçe olması çok daha güzeldir) Fransızca, İngilizce, Almanca olmasının bir sorun yaratmadığı görüşündeyim. Tekrarlıyorum, tabiki Türkçe olması daha güzeldir. Ama yazım yalnışları, yabancı harfler ve yutulan harfler konu açarken ve yorum yapılırken sürekli tekrarlanırsa, işte sorun odur benim için. Ben yapılan yorumlarda, açılan konularda Türkçe'nin güzel ve düzgün kullanılmasını öneriyorum.

Ben, bana ilk bu öneriyi yapan "mukanorkan" isimli arkadaştan, benim kullanıcı adım yerine bu konuda yorum yapan "lozan 2005" arkadaşımın yorumlarına bakmasını ve "Türkçe'nin güzel kullanılmasını" neden istediğimi anlamasını öneriyorum. "Ram" isimli arkadaşıma da "Türkçe kullanıcı adı önerileri" için teşekkür ediyorum. Saygılar.
Kullanıcı küçük betizi
scream4_29
Üye
Üye

İletigönderen lozan 2005 » Sal Şub 24, 2009 8:40

Kurallara uyun.
Kural Hatırlatıcı yazdı:20. Forumda, Türkçe Yazım Kuralları geçerlidir. Uygun yahut hoş görülmeyen içerikler silinir. Bu uygulama, genellikle beş satırı aşan düzensiz ve hatalı içeriklerde uygulanır. Bu hoşgörünün suistimâli halinde ise, ilgili kimse uyarılır.
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

Türkiye ve Dünya Gündemi

İletigönderen jamesB07 » Prş Şub 26, 2009 11:58

Dogu Perincek, bizi yine bilgi denizinde yuzdurdu,cok derin adam canim.bilgi yogunlugu konusmalarina cok yansiyor.konus-
tugu konuda hic yanilmiyor,yanlis sozcuk ve eksik bilgi vermiyor.Dogu Perincek bey'e Tanri buyuk dayanma gucu versin.
amerikan usagi kapitalist akp surusunun elinde tutsak dusmustur,Saygi deger Pasalarimiz Hursit Tolon,Sener Eruygur ile
birlikte Turkiyeyi karsiliksiz ve katiksiz sevdigi icin ceza cektiriyorlar!Umarim kendileri en kisa surede disari cikar.---Tanhu---
Kullanıcı küçük betizi
jamesB07
Üye
Üye

İletiler: 153

Sonraki

Şu dizine dön: Teke Tek

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x