Doğu Perinçek'in Sırrı Sakık'la İşi Ne?

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Re: Doğu Perinçek'in Sırrı Sakık'la İşi Ne?

İletigönderen Antiörümcek » Çrş Tem 20, 2011 18:04

Fotoğraf çok güvenilir görünmüyor. Biraz daha net ve büyük halini görebilsek üzerinde tartışmaya değebilirdi.
Kullanıcı küçük betizi
Antiörümcek
Üye
Üye

İletiler: 27

İletigönderen ZafB » Çrş Tem 20, 2011 20:32

Güncelmeydanı takip ederim, fakat yorum yazmam. Ancak bu konuyu görünce mutlaka düşündüklerimi söyleme gereği hissettim. Arkadaş muhtemelen sevmediği ve düşüncelerini paylaşmadığı bir kişi hakkında bir resim bulmuş, kimsenin net cevap veremeyeceğini bildiği için üste çıkacak bir malzeme elde ettiğini düşünerek, sürmüş resimleri ortaya geçmiş seyrediyor. Gerçi böyle resimlerin paylaşılması ve tartışılmasından yanayım ama öncelikleri bir göz önünde bulundurmak lazım. Öncelikleri göz önünde bulundurma konusunu ise biraz açayım.

Sayın Cumhurbakanımız ECA nın desteklediği kuruluşlardan burs almış. Burs alınmasında hiçbir sakınca yok, tabii karşılıksız ise. Ancak ECA'nın burs verdiği şahıslar nedense hep devlet başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı. İspatı aşağıdaki linkte, adamlar kendi ağzılarıyla söylüyorlar resmi sitelerinde.

http://exchanges.state.gov/alumni/prominent-alumni.html

Şimdi bende bir açıklama istiyorum. Neden bu kuruluşun burs verdiği insanlar lider pozisyonunda? Neden değerli arkadaşım bunu sorma gereği hissetmemiş ? Doğu Perinçek'ten önce devletin başındakilerin geçmişi, neyi nasıl elde ettikleri sorgulanmazken, bu kadar sıra atlamanın amacı ne? Haberi yapan o gazete bunu niye hiç sormamış veya sorma cesareti gösterememiş? Kaldıki öncelik gereği ilk önce devleti yönetenlerin sorgulanması lazım.

Bu particilik, yanlı bakış bir yere götürmez. Eleştirilmeyi ve daha önemlisi doğru eleştirmeyi öğrenmek lazım. Araştırmak lazım. İşine geleni yapmamak lazım. Kayırmacılığı bırakmak lazım. Atatürk, Milli Mücadeleyi her kesimden her düşünceden insanla başlattı ve yürüttü. Belki düşünceleri görüşleri farklıydı, ama ortak noktaları hepsine baskın gelecek birşeydi. VATAN, HÜRRİYET, ÖZGÜRLÜK AŞKI. Aramızda bu vatanın alehine çalışanlar olabilir ve olacaktırda. Ama birşeyler sorgulayacaksanız önce tepeden başlamak lazım. Sıra hepsine gelir. Bunu yaparken particilik yapıp, kutuplaşmamak lazım, eğer böyle yaparsak Türkiye'yi Sevr'e göre bölmeyi düşünenlerin istediklerini yapmış oluruz. Birbirimize düşersek, günü geldiğinde bizi bir arada tutacak, mantık çerçevesinden bakmamızı sağlayacak hiçbir unsur kalmaz.
En son ZafB tarafından Prş Mar 29, 2012 19:25 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
ZafB
Üye
Üye

İletiler: 3

İletigönderen Erhan Sandıkçı » Prş Tem 21, 2011 2:01

Sayın Sabırlı Vatandaş, Vallahi kusura bakmayın. Ortada gün gibi sorulan bir soru varken, çoğu İP'lide gördüğüm gibi, sorulan sorunun ardından oluşan havayı, Doğu Perinçek'i ilgisiz yere överek değiştirmek ve NET bir şekilde soruya yanıt vermemek, bir ''numara''dır.

Baktığınızda zaten o yorum size ait değil, Avrasya'ya ait. Her neyse.

Dostane tavır için teşekkürler.

Bu arada dediğim gibi. Eğer Perinçek'in bir açıklaması olsaydı, paylaşsaydınız daha şeffaf olabilirdi bu konu. Ancak zaman zaman yandaşlara tazminat davaları açan Perinçek'in, kesinlikle ''habersiz'' bir kanal olmayan Ulusal Kanal'ın, yine aynı şekilde Aydınlık'ın; Vakit'in bu haberiyle ilgili bir açıklama yapmaması manidardır. Kimse ''görmedi'' diyemez sanırım. nAkit'in manşetiydi çünkü.

Sayın Antiörümcek, ne yani şimdi bu resmi çeken adamın elinde dandik bir makine olması bu resmin tartışılmayacağını mı gösteriyor? Bu nasıl bir düşünce? Tayyip'in hikmetyar'ın ayağına kapandığı resimi de tartışmasak o zaman...

Sayın ZafB,
''Arkadaş muhtemelen sevmediği ve düşüncelerini paylaşmadığı bir kişi hakkında bir resim bulmuş, kimsenin net cevap veremeyeceğini bildiği için üste çıkacak bir malzeme elde ettiğini düşünerek, sürmüş resimleri ortaya geçmiş seyrediyor.''
benim niyetim ''üste çıkacak bir malzeme elde ettiğini düşünerek, resimleri sürmek'' değil, bu konu hakkında aklımdaki soru işaretini gidermek. Bilginiz olsun.

''Doğu Perinçek'ten önce devletin başındakilerin geçmişi, neyi nasıl elde ettikleri sorgulanmazken, bu kadar sıra atlamanın amacı ne? Haberi yapan o gazete bunu niye hiç sormamış veya sorma cesareti gösterememiş? Kaldıki öncelik gereği ilk önce devleti yönetenlerin sorgulanması lazım.''

Yahu -gerçi İP'li olduğuna peşin karar vermek yanlış ama- İP'liler hep mi aynı şeyleri yazar? ''Neden tayyip varken doğu perinçek'le uğraşıyorsun'' demek nedir? İyi o zaman tayyip varken ychp'yi araştırmayalım, mhp'de neler olup bitiyor bilmeyelim, öbür muhalefet cephelerinin nabızlarını yoklamayalım... Bildiğimiz yoldan gidelim, yanlışımız yanlış olarak kalsın öyle mi... Bir de ''Bu particilik, yanlı bakış bir yere götürmez.'' diyorsunuz, ''Doğu Perinçek'i sorgulama, tayyipi sorgula'' demek ''particilik''e ne kadar karşı bir düşünce?

Şuraya katılıyorum:
Eleştirilmeyi ve daha önemlisi doğru eleştirmeyi öğrenmek lazım. Araştırmak lazım. İşine geleni yapmamak lazım. Kayırmacılığı bırakmak lazım. Atatürk, Milli Mücadeleyi her kesimden her düşünceden insanla başlattı ve yürüttü. Belki düşünceleri görüşleri farklıydı, ama ortak noktaları hepsine baskın gelecek birşeydi. VATAN, HÜRRİYET, ÖZGÜRLÜK AŞKI. Aramızda bu vatanın alehine çalışanlar olabilir ve olacaktırda. Ama birşeyler sorgulayacaksanız önce tepeden başlamak lazım. Sıra hepsine gelir. Bunu yaparken particilik yapıp, kutuplaşmamak lazım, eğer böyle yaparsak Türkiye'yi Sevr'e göre bölmeyi düşünenlerin istediklerini yapmış oluruz. Birbirimize düşersek, günü geldiğinde bizi bir arada tutacak, mantık çerçevesinden bakmamızı sağlayacak hiçbir unsur kalmaz.

Sağlıcakla.
İki Mustafa Kemâl vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemâl... İkinci Mustafa Kemâl, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemâl sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemâl odur!
Kullanıcı küçük betizi
Erhan Sandıkçı
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 142

İletigönderen Ram » Prş Tem 21, 2011 3:18

Arkadaşlar, birtakım savunulara girmeye gerek yok. Bu resmin doğru bir yanı varsa yazın ve övün resmi; övebiliyorsanız. Resim kimilerinizin kuşku duyduğu gibi kurguysa, tümden uydurmaysa ortaya çıkar sonunda, endişelenmeye gerek yok. Resmin gerçek çıkması da endişelenmeye neden değildir. Asıl endişelenilmesi gereken sevdiğiniz veya benimsediğiniz bir parti lideri de olsa, onun bir hainle yanyana gelebilmesi onaylanamaz yanlışını savunma hatasına düşmenizdir.

İlgilisine Bilgi: Yorumlarda salık kaynağı olarak geçen hain özeği asıl kaynak değildir. Bu dinci hain özeği ilgili resmi Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde yerel olarak çıkagelen "DUTAĞACI Gazetesi"nden aldığını aktarmaktadır. Ancak bu gazetenin genel ağ sitesi şu an açık değildir (anladığım kadarıyla içeriği İngilizce olarak çıkartılan yeni sürümünün adı şöyle: "The Kemaliye Times"). Kemaliye ilçesi -Perinçek'i yakından izleyenlerce bilinir- Perinçek'in baba memleketidir.

Resimdeki üçüncü kişi olan Ahmet Muhlis Cüher -dinci hain yerin yazdığına göre Dutağacı Gazetesi'nde yazmış- benim bakındığıma göre -yalnızca burada değil- Kemaliye çıkışlı değişik nitelikteki genel ağ sitelerinde ara sıra yazmış. "Mukaddes-Muhlis Cüher İlkögretim Okulu" adlı bir okul yaptırmış. Kemaliye kaynaklarında kimi zaman "hayırsever vatandaş", kimi zaman "ağabey", kimi zaman da "iş adamı" olarak tanımlanıyor. Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı (KEMAV) Geçici Yönetim ve Denetim Kurulu ile Danışma Kurulu dizelgesinde adı geçiyor. Vakfın kuruluşnda bağış yapmış.

EK: Bu arada bakınırken, Biritiş Konsül'den UNDP'ye birçok örümcek kuruluşunun bu ilçemizi de sardığını gördüm.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen ZafB » Prş Tem 21, 2011 9:46

Ben particilik yapmıyorum arkadaşım, İP li felanda değilim. Senin kadar bende Perinçek'in o resimde ne işi var merak ediyorum.
En son ZafB tarafından Prş Mar 29, 2012 19:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
ZafB
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Prş Tem 21, 2011 11:23

ZafB yazdı:Sayın Cumhurbakanımız ECA nın desteklediği kuruluşlardan burs almış. Burs alınmasında hiçbir sakınca yok, tabii karşılıksız ise. Ancak ECA'nın burs verdiği şahıslar nedense hep devlet başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı. İspatı aşağıdaki linkte, adamlar kendi ağzılarıyla söylüyorlar resmi sitelerinde.

http://exchanges.state.gov/alumni/prominent-alumni.html

Şimdi bende bir açıklama istiyorum. Neden bu kuruluşun burs verdiği insanlar lider pozisyonunda? Neden değerli arkadaşım bunu sorma gereği hissetmemiş ?

http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html#p130928

Ve daha fazlası: http://www.guncelmeydan.com/pano/bu-sivil-darbe-turkiye-de-yasandi-t26603.html#p141560

http://www.guncelmeydan.com/pano/gul-kanli-pazar-i-tertipleyen-kirklar-komitesi-nin-uyesiydi-t17715.html#p102818

http://www.guncelmeydan.com/pano/abdullah-gul-un-2-sayfa-9-maddelik-gizli-anlasmasi-t17959.html#p103813

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-ve-abdullah-cuval-olayi-ni-onceden-biliyor-muydu-t18244.html#p105456

Bilinen bir konu olduğu için sorma gereği hissetmemiş olabilir mi? :roll:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen İrfan Tuna » Prş Tem 21, 2011 12:54

holosko.cihan yazdı:Doğu Perinçek, çok özel bir insandır benim için. Hem Pkk'ya terör örgütü demeyeceksin. Partindeki kimse demeyecek. Kanalındaki(Ulusal Kanal) kimse demeyecek. Gazeten(Aydınlık) demeyecek. Hem Abdullah Öcalan'a terörist demeyeceksin. Partindeki kimse demeyecek. Kanalındaki kimse demeyecek. Gazeten demeyecek. Hem de yurtsever, kemalist olacaksın. Böyle birine ilk kez rastlıyorum. Eşi benzeri yok.

Sayın Holosko Cihan, ya hiç Ulusal Kanal haberlerini izlemeden, Aydınlık dergisini ve günümüzde günlük olarak yayımlanmakta olan Aydınlık gazetesini okumadan, bu suçlamayı ezbere yapmışsınız; ya da izlediğiniz ve okuduğunuz halde doğruları yazmamışsınız.

Her ikisi de bence çök iyi niyetli ve örnek bir davranış değil.

Resimle ilgili suçlamaya gelince. Herşeyden önce bu resmin bir montaj olup olmadığını bilmiyoruz. Kaldı ki montaj olmasa bile, hangi amaçla kimler tarafından servis edildiği belli olan bu resimde, masadakilerin ne konuştuğunu bilmiyoruz.

Ülkemizin tüm antiemperyalist güçlerinin, birliğimize, bütünlüğümüze, bağımsızlığımıza daha büyük bir kararlılıkla, güçlerini birleştirerek sahip çıkmaları gerektiği şu dönemde, atılan bu nifak tohumlarının, ABD'den ve Amerikan uşaklarından başka kime ne yararı var?
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

İletigönderen İrfan Tuna » Prş Tem 21, 2011 13:02

Bugünkü (21 Temmuz 2011 tarihli) Aydınlık Gazetesi'nin Birinci Sayfası:

Bugünkü Aydınlık Gazetesi'nin (21 Temmuz 2011 tarihli) Başyazısı

Devrim ya da bölünme.

PKK, “Şimdi ya da hiçbir zaman” diyor.

İşbaşında, ulusal devlete düşman bir iktidar
var.

İktidarın Libya, Suriye, İran politikaları Türkiye’yi
ateşin içine yuvarlamış...

Ergenekon, Balyoz vb. tertiplerle TSK felç
edilmiş.

Amerika acele ediyor. Afganistan ve Irak yenilgilerinin
ardından bölgeden tamamen sökülüp
atılmayı önlemek için ikinci İsrail’i bir an önce hayata
geçirmek için hamle üzerine hamle yapıyor.

İkinci İsrail, Irak’ın kuzeyinde kurulan kukla
devletin, Türkiye’nin güneydoğusuna doğru genişletilmesidir.

Amerika Dışişleri Bakanı’nın, Dünya Bankası
Başkanı’nın ve 4 ay arayla iki CIA Başkanı’nın Türkiye’yi
ziyaret etmesinin nedeni budur.

ABD’nin dünya hakimiyeti için bölgemizde
ulaşmak istediği hedefler ile PKK’nın dar etnikçi
hedefleri örtüşüyor.

Ve PKK, ABD ve AKP’nin 9 yıldır sundukları olağanüstü
desteğin sonucunda bugün tarihinin en
güçlü dönemini yaşamaktadır.

İşte bundan dolayı PKK, “Şimdi ya da hiçbir zaman”
demekte ve harekete geçmektedir.

Öcalan’ın 13 şehidin ardından “Bu iş daha da
büyüyecek” açıklamalarını da bu çerçevede değerlendirmek
gerekir.

Amerika ve PKK, ne istediklerini çok iyi biliyorlar.

Bütün sorun, Türkiye’nin milli kuvvetlerinin
ne yapacağıdır.

Türkiye ya devrim yaparak kurtulacak ya da
emperyalizmin ayakları altında kalarak yeni bir
Yugoslavya olacaktır.

AYDINLIK
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen ZafB » Prş Tem 21, 2011 13:06

Sayın Türk-Kan 'a detay bilgiler için teşekkür ederim. Türk-Kan arkadaşımın dediği gibi bilinen bişey olduğu için sorulmuyorsa olay daha vahim. Devletin başındakilerin birşeylerle işbirliği içersinide olabileceğini bilip de ona yoğunlaşmak yerine, araştırmak yerine, elinde gücü olmayan, elinde bir halkın kaderi olmayan insanlarda sorun aramak bence gereksiz.
En son ZafB tarafından Prş Mar 29, 2012 19:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
ZafB
Üye
Üye

İletigönderen avrasya » Prş Tem 21, 2011 13:13

Erhan Sandıkçı yazdı:(...)
ne yani şimdi bu resmi çeken adamın elinde dandik bir makine olması bu resmin tartışılmayacağını mı gösteriyor? Bu nasıl bir düşünce? Tayyip'in hikmetyar'ın ayağına kapandığı resimi de tartışmasak o zaman...

(...)
''Doğu Perinçek'i sorgulama, tayyipi sorgula'' demek ''particilik''e ne kadar karşı bir düşünce?

İşin sırrı burada ! Şeytan ayrıntıda gizli ! :islik:

...
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye

İletiler: 279

İletigönderen holosko.cihan » Prş Tem 21, 2011 15:03

İrfan Tuna yazdı:
Sayın Holosko Cihan, ya hiç Ulusal Kanal haberlerini izlemeden, Aydınlık dergisini ve günümüzde günlük olarak yayımlanmakta olan Aydınlık gazetesini okumadan, bu suçlamayı ezbere yapmışsınız; ya da izlediğiniz ve okuduğunuz halde doğruları yazmamışsınız.

Her ikisi de bence çök iyi niyetli ve örnek bir davranış değil.

Sayın İrfan Tuna ben Ulusal Kanal'ı hergün izleyen, Aydınlık'ı zaman zaman okuyan biri olarak yazdım bunları. Yazdıklarımda bir yanlış yoktur. En basitinden Ulusal Kanal'ın haber bültenlerinde dahi Pkk'ya terör örgütü denmediği anlaşılır. Aydınlık'ın ise Terör örgütü demediği sizin Aydınlık'tan yaptığınız alıntıdan da anlaşılıyor(Alıntıda terör örgütü denmiyor).

Aydınlık benim Yeniçağ'dan sonra okuduğum ikinci gazetedir. Ulusal Kanal ise en çok seyrettiğim Tv kanallarındandır. Yalnız bunları görmezden gelemezdim....
"Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur."
Mustafa Kemal Atatürk
Gazi Paşa Atatürk
Büyük Önder Atatürk
Başbuğ Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
holosko.cihan
Üye
Üye

İletigönderen holosko.cihan » Prş Tem 21, 2011 15:11

[img]http://a1107.hizliresim.com/11/7/21/4951.jpg[/img]

13 Şehit verdiğimiz günden sonra dahi Aydınlık Pkk'ya terör örgütü diyemedi....
"Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur."
Mustafa Kemal Atatürk
Gazi Paşa Atatürk
Büyük Önder Atatürk
Başbuğ Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
holosko.cihan
Üye
Üye

İletigönderen Sabırlı_Vatandaş » Prş Tem 21, 2011 16:04

Erhan Sandıkçı yazdı:Sayın Sabırlı Vatandaş, Vallahi kusura bakmayın. Ortada gün gibi sorulan bir soru varken, çoğu İP'lide gördüğüm gibi, sorulan sorunun ardından oluşan havayı, Doğu Perinçek'i ilgisiz yere överek değiştirmek ve NET bir şekilde soruya yanıt vermemek, bir ''numara''dır.

Baktığınızda zaten o yorum size ait değil, Avrasya'ya ait. Her neyse.

Tekrar belirteyim, bir şeyi dağıtma gayesinde değilim. Sadece şahsi fikrim budur diye yazdım bu konuya ben. Ancak (Perinçek'i mücadelemizde önemli bulduğumu belirttiğimden) ben de üstüme alındım. Yoksa tabi ki kesin bilgilerle sabahtan akşama-akşamdan sabaha tartışılsın dursun.Ben İP'li değilim, asla olmadım yanından bile geçmedim. Görüş olarak oraya çok da uzağım. Hatta artık şunu söyleyeyim; asla gizli bir gündemi hedeflememiş olan bir cemaatte geçmişim de var (The Cemaat değil yani). E doğal olarak da buradaki üyelerin belki %90'ıyla mutlaka tersimdir bazı fikirlerde. Ama bu ayrıntıya takılmıyorum, asla da takılmayacağım. Çünkü amacım şu: Milli Mücadele.
Hamurumuz bu şekilde yoğurulmuş, bizi yetiştirenler bu memlekete sadık yetiştirmiş, bayrağı ve bağımsızlığı bir şeylerin önünde tutmamızı belletmiş. İnan uykusuz kaldığım gecelerin hesabını ben unuttum. "Kafayı yemeyeyim" diye bir süre haber izlemedim, gündemi takip etmedim. Ama uzaktan duyduğum bir iki kelime beni tekrar kahretmeye yetti hep. Demek ki dedim bu mücadele için varım bunun için bugünlere şahit oluyorum, bunun için bu kadar hassasım. Elbette burada senin de farklı şeyler amaçladığını söylemiyorum. Belki de ve hatta inşallah benden daha ateşli ve azimlisindir bu konuda. Gurur duyarım. Ancak dediğim gibi bazı gündelik fikirlerde buradaki çoğu insandan farklı bir düşünce yapım da olsa asla örümcek olmadım ve bunlara da takılmadım. Asla kesin bilmeden yargılamadım, infaz etmedim. Kimseye haksızlık ederek kimsenin hakkına girmek istemem. Ancak bazen kararsız kaldım ve o durumlarda aklıma ve vicdanıma başvurdum. Belirsizlikten nefret eden bir yapım olduğundan, yine de bazı insanları ya da detayları işaret eden uçlara yakın tutarak yoluma devam ettim. Doğu Perinçek de benim için böyledir. İstihbarata yakınlığı olan eski bir dostumdan kendisiyle ilgili güzel şeyler duymuştum, inan ayrıntısını hatırlamıyorum 10 sene falan oldu. Bu kesin bir kaynak değil elbet ancak takip ettiğim kadarıyla Sayın Perinçek de aksi ispatlanana kadar "bizden"dir. Bak bu tamamen şahsi kanaattir. Kimseyi etkilemek istemem, herkes kendi fikriyle yaşasın.

Niye seni yoruyorum bu satırlarla ona geleyim. Burada başından beri "biz-siz" diye ifade ettiğin öyle ya da böyle tek bir amaca kilitlenmiş bir topluluğuz biz. Tek bir yöne bakmamız gerekir. Yolda mutlaka sağdan soldan bize laf atanlar, sağımızı solumuzu çekiştirenler, bir şeyler vaad edenler olacaktır. Bazıları görece haklı bile olabilecektir. Ya hatta belki hainler bile çıkacaktır. Ne yapacağız prim mi vereceğiz. Konumuz bu ya; diyelim Perinçek katıksız hain. Bu amacımızdan mı döndürecek bizi, kim ki Perinçek. Kim olabilir en fazla. Ya da onsuz bize zeval mi gelir.

Örneğin; bir ayrıntı daha, Ergenekon'un ilk dalgasını hemen hemen destekler gibiydim. Aklımda soru işaretleri hep vardı o ayrı. Niye peki? Bugün iki kişiden birinin hükumeti ve bu operasyonu gönülden desteklemesinin en büyük nedenlerinden biri yüzünden. İnançlara olan müdahale. Bu ülkede uzun yıllar birileri yüzünden masum insanlar inançları konusunda sıkıntı yaşadı değil mi? Bu bir gerçek. Ancak bu problem insanların cahilliğiyle birleşince Ergenekon'da bugünkü tabloya geldik. Dolayısıyla içerideki bazı insanlara önceden farklı gözle bakıyordum, ancak işin esas amacı belli olunca o bakışım değişti. Çünkü artık önceliğim memlekettir, bayraktır, bağımsızlıktır benim için. Bunlar bana ait olmazsa hangi inancı ne kadar yaşayabilirim. Bunda hemfikiriz sanırım. Yani önceden Perinçek de benim için 180 derece ters bir köşedeydi mesela. Ancak resmin tamamını görmeye başlayınca bu defa "benden" oldu.

Şimdi bu resim benim için gerçek olsa ne oluuur olmasa ne? O mecliste memleketi bölmeyi konuşsalar ne oluuur, Perinçek'in Sakık'ı yolundan dönmeye ikna etmeye çalışsa ne? Sana al bu adamı tap, ya da yerin dibine sok diyemem. Ancak şunu söylemeye çalışıyorum hep. En kötüsü olsa sen bu yoldan dönecek misin? Evet cevap verilmesi gereken bir durum ve mutlaka Perinçek'in buna bir açıklama getirmesi şart. Ama sen meseleyi siz bize çekme ne olur! Perinçek bizim tek liderimiz ya da bu mücadelenin alternatifsiz lideri değil. Gerekirse gözden çıkar önemli değil. Ama meseleye siz-biz sokma lütfen.(Çook uzattım özür dilerim, ama bu konuya bir daha enerji harcamak istemiyorum. Kesin bilgisi olan buyursun konuşsun, hepimiz nasiplenelim.)
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Kullanıcı küçük betizi
Sabırlı_Vatandaş
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 101

İletigönderen İrfan Tuna » Prş Tem 21, 2011 19:42

holosko.cihan yazdı:
Sayın İrfan Tuna ben Ulusal Kanal'ı hergün izleyen, Aydınlık'ı zaman zaman okuyan biri olarak yazdım bunları. Yazdıklarımda bir yanlış yoktur. En basitinden Ulusal Kanal'ın haber bültenlerinde dahi Pkk'ya terör örgütü denmediği anlaşılır. Aydınlık'ın ise Terör örgütü demediği sizin Aydınlık'tan yaptığınız alıntıdan da anlaşılıyor(Alıntıda terör örgütü denmiyor).

Aydınlık benim Yeniçağ'dan sonra okuduğum ikinci gazetedir. Ulusal Kanal ise en çok seyrettiğim Tv kanallarındandır. Yalnız bunları görmezden gelemezdim....

Doğrusu, Ulusal Kanal haberlerini ve yayınlarını izleyen herkes, Ulusal Kanal'ın PKK'ya terör örgütü dediğini bilir. Sizin her gün Ulusal Kanal izlediğiniz halde bunu farketmemiş olmanız gerçekten çok ilginç. (!?)
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen Mustafa Recep » Cum Tem 22, 2011 9:59

sanırım bu luzümsüz başlığı açana cevap vererek yine bu lüzumsuz tartışmanın sürmesine ben sebep oldum ancak daha işin başında yapılması gerekenin sadece silivri'ye bu fotoğraf haberini gönderip doğu bey'e sorulması olduğunu belirtmişken böyle uzun uzadıya ki iş ne amaçla yayın yaptığı belli olan güzide iki kuruluşun (aydınlık ve ulusal kanal) pkk'ya terör örgütü demediği iftirasına kadar gelmiştir, ben buna tek bir cevap veriyorum; diğer tv'ler, gazeteler hatta abd ve tc pkk'ya terör örgütü diyor da ne oluyor?
AMERİKANCI GENERALLER DEĞİL KEMALİST PAŞALAR İSTİYORUZ!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletiler: 417

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 7 konuk

x