NURİ BABA yazdı:Yorumların genellikle düzeyliliği insanı imrendiriyor...Haddim olmayarak sevgili dostları kutluyorum...Bu konuda bir iki kelam etmek isterdim ama tüm yorumları okuduğum da, bilineni beyan etmiş olacağımdan korktum ama yine de çorbaya bir fiske tuz koymamın da kimseye zararı olmaz sanıyorum...
Bizlerin genellikle yaptığımız bir hata vardır...Ağaçlara bakmaktan ormanı ıskalamak...Fi tarihinde Perinçek'in resmi çekilmiştir veya çekilmemiştir...Pkk nın üst düzeyindekilerle arkadaştır veya değildir...Bence bunun hiç önemi yok...Peki, önemli olan ne ? Önemli olan adı geçen kişilerin bugün ne yaptıkları ve bugün neye kimlere hizmet ettikleridir...
Sayın Perinçek için, bugün Akp nin yalakası, yandaş, liboş, pkk lı veya emperyalizmin savunucusu diyebilir miyiz ? Hayır...Bugün için Perinçek, ödünsüz bir Atatürk Devrimcisi midir, değil midir ? İsterseniz önce buna bakalım...Hepimiz "Tank Sesiyle Uyanmak" kitabını okuduğumuz Hasan Cemal'i "Sol"cu olarak biliriz değil mi ? Ya şimdi ? Perinçek ve Cengiz Çandar, zamanın da Mao'cu değiller miydi ? Ya şimdi ? Çandar, emperyalizmin uşaklığını benimseyerek kendi halkına ihanet ederken, Perinçek Atatürkçülüğü özümsediği için Silivri zulümhanesin de çile çekmektedir...
1965 yılında arkadaşım, sandık başların da TİP'in oylarını sayarken, ben babamın desteklediği Demirel'i benimsiyordum tüm cehaletimle...Ve yıllar sonra işçi sınıfının ideolojisi doğrultusun da yurtseverliği yüreğime gömerken, o arkadaşım, önce Deniz Gezmiş'lerin arkadaşı oldu ve sonra da MİT'e girdi ve şimdi dinci faşizmi savunmayı görev sayıyor...
Bu durumda o arkadaşımı ben "Devrimci" olarak görmeye devam mı etmeliyim ?
Bu anlamda, insanların geçmişte doğru veya yanlışlarını sorgulamadan önce, kendimiz de bir aynaya bakmayı denesek, belki bir kez daha bakmaya utanabilecek neler yapmış olabiliriz değil mi ?...Ne dersiniz ?
Saygılarımla....
guzel bir nokta peki sevgili nuri baba bir insan dusunce denizinde kac limana ugrar kac kere 180 derece tornistan yapar? yani gencliginde, toylugunda cehaletinde bir sekilde dusunuyordur da artik orta yasini alinca bir seyler yerli yerine oturur degil mi? en azindan temel kurulur sonraki revizyonlar talidir, cok degisiklik getirmez.. oyle pkk yaltakcisini kalpakli kuvvaci yapmaz.. esyanin tabiatina aykiri. artik mosturalik orta yasa gelmissin eski toy delikanli degilsin degil mi? hele de siradan bir insan degilsen, aydin geciniyor ondenr rolune soyunorsan.. ee elimizdeki orneklere bakalim mesela dogu bey kendisi masallah atari oyunlarindaki kahramanlar gibi ordan oraya ziplamis durmus hayatinin su anina kadar surekli bir degisim icinde bir insan.. son durak neresi? 80 oncesinde kurt bolgelerinde megafonlarla kurt kardeslerim diye propaganda yapmalardan, 90lara dogru resmen ordu aleyhine yipratma kampanyalarina(yok kimyasal silah kullaniliyor, orman yakiliyor felan) simdi de en has ataturkculuk.. breh breh.. ya yalcin hoca.. o kurdistanli kardeslerine selam ederken de bir tarafinin killari agarmisti.. o yasina gelmis turkiyenin onemli bir aydini sayilan hem de zeki ve uyanik bilinen, tugla kadar kitaplar yazacak kadar dusunceleri kaliplasmis bi kimsenin davranislari ile toy bir delikanlinin aydinlanip dogru yolu bulmasi ayni sey mi? kisaca bir insan onceden azimli, planli, orgutsel olarak pkk'yi (antiemperyalizm su bu hikaye direkt amaci taseronluk ve ataturk cumhuriyetini parcalamak en basindan beri) destekleyip, ugruna calisip sonra da sartlar degisince ben en hasindan kemalistim, en buyuk ataturkcuyum suyum buyum derse millet de ona guler.. bu adamlarin hicbirinin donusumu oyle toy delikanlinin aydinlanmasi felan ile izah edilemez, kartlasmis, oturmus, orgutsellik seviyesinde cereyan etmis, profesyonel calismalar bu sekilde sivanip bize yutturulamaz.. ee o zaman sikisinca bu adamlarin davranislarini iste taktik icabiydi, soyleydi boyleydi, felan diye aciklamaya calismak kaliyor geriye..
hulasa ben size halkin gordugunu soyliyeyim: bunlar yanar doner diyor insanlar.. onun icin oy oranlari haydar bas denilen uckaatci palavracinin partisiyle ayni oranlarda geziyor.. dusunun adamin youtube videolari felan var gerizekalica aciklamalari vs ve buna ragmen aldigi oy oranlari 2007 de isci partisini katlamisti.. ve biliyor musunuz en acisi da bu ulkenin temel degerleri gercek ataturkculuk, cumhuriyet yipraniyor bu arada..
bir de vedat bey alinmis..
demek hain olsa bile kullanirsin.. o zaman bak kolayi var vedat bey.. haydar bas denilen cahil bile dini alet edip, populizmin dibine vurup isci partisini felan katlayacak oylar alabiliyorsa oyle biz de tayyipden daha dinci pragmatist olalim, peskes cekelim felan, abci abdci olalim.. dur yoldas kizma taktik icabi bunlar.. simdilik.. boylece gucu ele gecirelim ilerde sonra yine has ataturkculuge doneriz ha ne dersin
iyi plan degil mi?
sana bir sir vereyim, ben bu cemaatden birisiyle konustum bana planin bu oldugunu soyledi.. simdi ab abd cok guclu ya onlarin suyuna gider gibi gozukup palazlanmak ve boylece iyice guclenince silkinip onlari ustumuzden atmakmis plan.. hocaefendileri ve tayyip efendi iste bu ugurda bunca hakareti felan yiyor bizden.. adamlarin gunahini aliyoruz halbuki.. simdi bir 20 sene gecse ama bak o zaman sen.. nasil da yola gelmis oze donmus ataturk milliyetcisi olmuslar.. buna inanmiyordum ama siz simdi dogu beyin ugradigi su gadri ve haksizligi anlatinca icime bir suphe dogdu yoldas.. icimden bir ses bugunun tayyipleri fethullahlari yarinin dogu perincekleridir diyor..
saka bir yana vedat bey.. su sorulan nokta atisli soruya ver(eme)diginiz cevap bile manzarayi oyle guzel ozetliyor ki.. lafi evirmeler cevirmeler felan.. yahu sizin gorusunuze gore adamlar tayyip ve fethullah olup da 60 yasini gecmis o kadar isler cevirmis o ugurda hayat tuketmis olsa bile donucne kabul olunmasi lazim.. niye hain diyorsun iste.. gelmis adam.. dogu perincek elinde megafonla kurt bolgelerinde propaganda yaparken kac yasindaydi.. ya aydinlikla askere saldirirken? yalcin hoca kurt kardeslerine selam ederken daha ergenlige yeni mi girmisti? o adamlar bolucu mikrop orguttun profesyonel yaltakciligindan ve yardimciliginda gunumuzun en buyuk! kuvvaciligina ataturkculugune evrilip cevrilip tovbe edip gelebiliyorsa tayyip de fethullah da bunca yasananlara, olanlara ragmen gelirler.. size gore hain olmamalari lazim.. hem sizin izahatiniza gore daha masumlar cunku diyebilirler o zamanlar taktik icabiydi bazi hatalarimiz vardi ama biz ileriyi dusunup de calistik, biz de milliyetciydik felan filan..
neyse yoldas size kolayliklar ama son sununla bitireyim bu kafayla bu mantaliteyle bu inanirlik ve yanar donerlikle iste limit haydar basdir.. yukarisi haram size.. gerci yukarisi amac da degil ya hic bir zaman.. 1984 filmindeki bir sahnede adam kitapdan okuyor: onemli olan savasi kazanmak degil surdurmektir diye aynen o hesap.. durmak yok yola devam yoldas..