İsrailde staj yapan bir arkadaşın e-mailini aynen aktarıyorum:
Amacım hiç kimseyi gaza getirmek filan değil. Sadece yeni şahit olduğum bir olay hakkında bir şeyler anlatmak istedim.
Interdisciplinary Center Herzliya diye bir kolej var. İsrailin Herzliya kentinde. Bu kurumda bir panel vardı, konusu da Türkiye Seçimlerinden Sonra Orta Doğu Panelin konuşmacıları ise oldukça bilinen isimler: Sabah gazetesi yazarı Prof. Soli Ozel ve hepimizin tanıdığı Cengiz Çandar. Açılış konuşmasını Dr. Alon Liel yaptı. Konuşmasında Cengiz Çandarın dönekliğine değindi bol bol. Eskiden El Fetihe destek vermeye Filistine gelen ve Arafata yağlar çeken Cengiz Çandarın gecirdigi değişimi anlattı, izleyiciler de keyifle güldüler.
Cengiz Çandar o eski günler hatırlatıldığında istifini hiç bozmadı nedense. Konuşmalar AKPnin zaferi ile ilgiliydi. Cengiz Çandar AKPye yağ çekme seansını oldukça uzun tuttu, tabii dozunu da her zamanki gibi kaçırdı. AKPyi Türkiyenin en demokratik partisi olarak lanse eden Çandar, izleyici kitlesine, Türkiyeye Ak ve kara dayatıldı, Türkiye Akı seçti. Zaten Türkçede Ak, temiz anlamını da içeren beyaz demek şeklinde saçmaladı. AKPnin islamcılık iddialarını tamamen reddetti, AKPnin kazandığı oyu asker karşıtlığı sayesinde aldığını söyledi. Mahalle mahalle dağıtılan çuval çuval erzaktan, kömürden ve paradan hiç bahsetmedi. Konusma sırası Soli Özeldeydi. Soli Özel de AKPnin başarısının nedenlerini kendi çapında anlattı, tabii elinden geldiğince yağ çekti. AKPye. Hatta Ben de AKPye oy verebilirdim dedi ve AKPyi övebildiği kadar övdü.
İkinci bölümde seçim sonuçlarının Orta Doğuya etkisinden bahsedeceklerdi sözüm ona. Konuşmacı Dr. Alon Liel Türkiyede Kemalizm din haline getirildi, Kemalizmi reforme edebilecek tek politikacı Recep Tayyip Erdoğandır dedi. Sonra kalkıp Türkiyenin bir tane Mustafa Kemal Atatürkü var; ama aynı Türkiyenin bir tane Recep Tayyip Erdoganı var. Bu bir devrimdir... diyerek Atatürkle RTE kişisini ayni cümlede kullanıp kıyaslayacak kadar haddini bilmezleşti. Sonra ağzındaki baklaları teker teker çıkarmaya başladı... DTPlilerin Meclise girmesi cok önemliymis, Kürt Sorununun cözümünde bir ilk yaşanacakmış, ABDnin Iraktan çekilmesi ancak bir Kürt Devleti kurulmasıyla mümkün olabilirmiş; ama ona da Türk ordusu yanaşmıyormus. AKPnin AB uyum reformları sayesinde asker zayıflatılmış;askerin daha da zayıflatılması sayesinde bölgede bir Kürdistan kurulmalıymış.
Bu yüzden AKPnin seçimleri kazanması çok önemliymiş. Konuşmasında PKK fighters ifadesini ağzına alan Alon Liel, Kürdistanın Türkiye ile Orta Doğu arasında laik bir tampon olacağını söyledi. İzleyici de her zamanki gibi bilip bilmeden alkışladı. Son bölümde tabii sorular bir bir gelmeye başladı. Gelen ilk soru Cengiz Çandar ve Soli Ozele oldu. PKK 35 bin insanı öldürdü, bu katillere savaşçı demek ne kadar doğru gibi bir soruydu. Tabii Cengiz Çandar, Efendim öldürülenlerin 35 bini bulduğu yok, bunların zaten 25 bini piikeykey faytır demesin mi bozuk ingilizcesiyle...
Necmettin Erbakanı sevmem; ancak seçim öncesi yorumlarını hatırlıyorum... AKPye verilen her oy Yahudilere gider, Siyonizme hizmet eder diyordu. İsrailin yetkili ağızlarının AKPyi bu kadar çok sevmesine ne demeli pekiyi? Bu seminerin yapıldığı IDC Herzliyanın iletişim fakültesini bilin bakalım hangi hayırsever işadamı yapmış? Sami Ofer. Burada Sammy Ofer olarak tanınıyor. Bildiğiniz mafya. Her tarakta bezi var, girip çıkmadığı yer yok. Bakan Kemal Unakıtanın da yakın dostu.Dolaylı olarak Kürt devletini acaba Ofer Brotherhood mu finanse ediyor? Yok canım, o kadar paranoyaya ne gerek var, nerden uyduruyorsunuz bu asılsız iddiaları!..