DTP Kapatıldı / Öcalan'dan "İstifa etmeyin" talimatı

Genel & Güncel Konular

Re: DTP Kapatıldı

İletigönderen antalyalim » Cum Ara 11, 2009 23:07

Siyasi yasaklilar arasinda Sirri Sakik, Emine Ayna, Osman Baydemir gibi isimleri göremedim. Bu insanlarin listeye alinmamasi biraz düsündürücü geliyor bana. Umarim haklarinda acilmis cesitli davalar vardir da cezasiz kalmazlar. Bunlar potansiyel canli bombalardir. Yakinda kuracaklari partiyle ortaya cikacaklardir ve yine meclise gireceklerdir.

AB karma yalakalarinin "teröre resmen destek veren bir partinin kapatilmasini" cok fazla kullanmamasini umuyorum.
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen 1920denberi » Cum Ara 11, 2009 23:22

D T P nin kapatilmasi gerekli idi bu iyi oldu politik dokunulmazliklari ve siyasi haklari belirli zamana kadar kaldirilmasi acaba sorunlara yeterli bir cevap verecekmi. Fakat sizlerinde dediginiz gibi parti kapatarak siyaset yapilmaz. sorunlar ihanetler kaybolmaz unutulmaz kapatilan partileri yonetenlerin hepsine de yasak gelemiyeceginden yerine isim degisikligi ve yahut renk degisikligi ile yeni bir siyasi sorun çikacak.Benim dusundugum bu gunden sonra daha zor gunler gelecek onlem olarak guney dogu anadoluda siki yonetim ilan edilmeli suruye sinirina dikkat, vallahi askere çagirsalar çocugumla karimla hellallesir hemen vazifeye gozumu kirpmadan inançla giderim.
Sehit olan mehmetçiklerimize allah rahmet eylesin.
Kullanıcı küçük betizi
1920denberi
Üye
Üye

İletiler: 47

İletigönderen lozan 2005 » Cum Ara 11, 2009 23:41

Mejlis baskaninin cabalari yetmedi .
En cok üzülen o olmusdur.
-Sahin simdi agliyordur
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

İletiler: 716

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Ara 13, 2009 13:33

Para Tatlı…

Anayasa Mahkemesi tarafından ‘terör odağı’ olduğu gerekçesiyle kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk, parti genel merkezi önünde yaptığı açıklamada, ''Gurubumuz bugünden itibaren Parlamento'dan fiili olarak çekilmiştir'' dedi.

DTP, böylece sine-i millete mi dönmüş oldu?

Hayır!

DTP milletvekilleri, TBMM üyeliğinden istifa mı ettiler?

Hayır!

Sadece Meclis çalışmalarına katılmayacaklar! “Fiilen çekilme” bu işte…

DTP, “şahtı, şahbaz oldu”!

DTP’liler madem artık Meclis çalışmalarına katılmayacaklar, o zaman neden milletvekilliğinden istifa etmiyorlar? Hem böylesi daha fiyakalı olmaz mı?

Sanırım bunu tercih etmemelerinin iki nedeni var:

Birincisi dokunulmazlıklardan, ikincisi de milletvekili maaşlarından yoksun kalmak istemiyorlar.

DTP milletvekilleri eğer istifa ederlerse, dokunulmazlıklarını yitirecekler ve haklarında açılmış ya da açılacak birçok davada yargılanıp hüküm giymeleri söz konusu olabilecek. Tabii istifa etmeleri durumunda binlerce liralık maaşları da kaybedecekler!

Ne ilginçtir, hukuka ve devlete söylemedik laf bırakmayan DTP milletvekilleri, dokunulmazlıklar ve milletvekili maaşları gibi hukuk sitemi ve devlet yapısı ile ilgili ayrıcalıklar söz konusu olunca “dut yemiş bülbüle” dönüyor!

Bağımsız Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, “İstifalarınızı TBMM'ye ne zaman sunacaksınız?” sorusuna “Zamanı gelince” yanıtını vermiş!

Demek ki daha zamanı gelememiş!

Ne yaparsınız para tatlı, dokunulmazlık zırhı ardından kin kusmak ise kolay!

DTP’nin kapatılması, bölücülerin yaygarası dışında, etnik kökeni ne olursa olsun yurttaşlarımızın ezici çoğunluğu tarafından olumlu karşılanmıştır. Çünkü DTP, ne Türk ne de Kürtleri temsil eden bir parti idi. DTP, bir “Türkiye partisi” değildi. Hiçbir zaman da bu amaçta olmadı.

Peki, DTP kimi temsil ediyordu?

Anayasa Mahkemesi’ne göre “DTP kurucusu”, Ahmet Türk’e göre de “DTP destekçisi” olan Leyla Zana’ya kulak verelim:

“Bana Diyarbakırlı diyorlar, ben Diyarbakırlı değil Kürdistanlıyım. Buralara Doğu, Güneydoğu diyorlar. Buralar Doğu, Güneydoğu değil Kürdistan’dır. Bizlere bölücü diyorlar, aslında bu topraklar bizim.”

DTP’nin Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk de şunları söylüyordu:

“Öcalan’sız dünyayı başınıza yıkarız."

DTP’nin Van İl Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Sungur da şöyle diyordu:

“TC bilsin ki, yüzlerce, binlerce şehit versek de bu yoldan dönmeyeceğiz. PKK terör örgütü değildir, tam tersine devlet teröristtir.”

Öcalan’ın zehirlendiği iddialarına karşı bir açıklama yapmış olan Şırnak İl Başkanı İzzet Belge de şöyle konuşuyordu:

“Liderimizi sapasağlam görmeden gerginlikler devam edecek.”

Ve Şırnak eski Belediye Başkanı Ahmet Ertak da DTP’nin ne olduğunu açıklıyordu:

“PKK Kürt halkını destekliyor. Biz de PKK’yı destekliyoruz. PKK’yı desteklemek lazım.”

Şimdi yeniden soralım o zaman:

DTP kimin temsilcisiydi?

Bugün DTP kapatıldı diye yaygara koparan, “demokrasilerde parti kapatılmaz, partileri halk kapatır, karar siyasidir” diye laf ebeliği yapanlar kimin sözcüsüdür?

Serdar ANT, 12 Aralık 2009
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Comte » Pzr Ara 13, 2009 13:53

Kutadgu Bilig yazdı:Ne ilginçtir, hukuka ve devlete söylemedik laf bırakmayan DTP milletvekilleri, dokunulmazlıklar ve milletvekili maaşları gibi hukuk sitemi ve devlet yapısı ile ilgili ayrıcalıklar söz konusu olunca “dut yemiş bülbüle” dönüyor!

E dogal, o kadar lüks yazliklarin masrafi nereden cikacak?
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç

İletiler: 195

İletigönderen Comte » Pzr Ara 13, 2009 14:03

DTP'den 'sine-i millet' açıklaması

Anayasa Mahkemesi'nce kapatılan DTP'den açıklama geldi: Sine-i millet kararından dönüş söz konusu değil.

Kapatılan DTP'den yapılan açıklamada, ''Gruplarının fiilen Meclis'ten çekildiği ve Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk başta olmak üzere yarın tüm milletvekillerinin Diyarbakır'a giderek alınan siney-i millet kararını fiili olarak yerine getirecekleri'' bildirildi.

Açıklamada, 7 Aralık'ta partinin kapatılma davasının esastan görüşüleceği açıklandıktan sonra Meclis grubunun bir araya geldiği ve MYK üyelerinin de toplantı yaptığı anımsatıldı.

Bu toplantılar sonucunda ''eşbaşkan Ahmet Türk'ün partilerinin kapatılması ve tek bir arkadaşlarının bile vekilliğinin düşürülmesi durumunda Meclis grubunun tümünün istifa edeceğini ve sineyimillete dönüleceğini kamuoyuna açıkladığı'' belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Aynı toplantıda milletvekillerimiz istifa dilekçelerini eşbaşkanlarımıza sunarak sineyimillet kararlılığını göstermişlerdir. Alınan bu kararla ilgili herhangi bir değişiklik ve yeni değerlendirme de söz konusu değildir.

Kimi dostlarımızın dayanışma örneği göstererek yaptıkları öneri ve değerlendirmeler sonrasında mecliste grup kuracağımıza dair spekülatif haberler yapılmaktadır. Bu ve benzeri tartışmalar partimizin gündeminde değildir, tamamen dışımızda gerçekleşmektedir. Grubumuz fiilen Meclisten çekilmiştir ve pazartesi günü (yarın) Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk başta olmak üzere tüm milletvekillerimiz Diyarbakır'a giderek alınan sineyimillet kararını fiili olarak yerine getireceklerdir.

Aynı gün partimizin karar merci olan Parti Meclisi, Demokratik Toplum Kongresi Danışma Kurulu Meclisi ve milletvekillerimizin de katılımıyla yapılacak toplantıda Meclis grubumuzun aldığı istifa kararının nasıl ve ne zaman uygulanacağına dair bir sonuca ulaşılacaktır.

Süreç, eşbaşkanımız Sayın Ahmet Türk'ün 12 Aralık'taki açıklamasında belirttiği gibi, fiili olarak başlamıştır ve kararlılıkla sürdürülecektir.''

Cumhuriyet, 13 Aralık 2009
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç

İletiler: 195

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Ara 15, 2009 16:30

DTP gitti BDP geldi

Anayasa Mahkemesi ile kapatılan Demokratik Toplum Partisinin tabelası indirildikten sonra yerine Barış ve Demokrasi Partisi'nde yeni tabelası asıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi Silopi ilçe Başkanlığının yeni tabelası asıldı. Tabela Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Eski Demokratik Toplum Partisinin binasın takıldı Yeni takılan Barış ve Demokrasi Partisinin tabelasına partiler yoğun ilgi gösterirken Parti çalışmalarına ayrıca hız verildiği bildirildi

Kurucu genel başkanlığını avukat Mustafa Ayzit’in üstlendiği Barış ve Demokrasi Partisi"nin kuruluş dilekçesi 3 Mayıs"ta İçişleri Bakanlığı"na verilmişti. Sarı zemin üzerinde yeşil meşe ağacını amblem olarak kullanan BDP"nin 42 kurucusu arasında DTP"nin avukatı Mahmut Tanzi, kapatılan HADEP eski Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Cabar Leygara, eski Sur Belediye Başkanı Cezayir Serin gibi isimler de bulunuyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde DTP tabelası indirildi, yerine BDP tabelası asıldı

Kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin tabelaları her yerde indirilirken Şırnak'ın Cizre ilçesinde de indirilen DTP tabelasının yerine BDP tabelası asıldı.

Tabela, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Demokratik Toplum Partisi ilçe binasına takıldı. Yeni takılan Barış ve Demokrasi Partisi'nin tabelasına partililer yoğun ilgi gösterdi.

Tabelanın asılmasından sonra Kürtçe kısa bir konuşma yapan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe başkanı Mehmet Tunç, “DTP'nin kapatılması ile kendinizi boşlukta hissetmeyin. Bu partinin de DTP'den farkı yoktur. Ahmet gittiyse yerine Mehmet gelir. Yani DTP gitti ancak yerine BDP geldi. Onun için sizden isteğimiz partinize sahip çıkmanızdır. Bu anlamda bu partinin herkese hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" dedi.

http://haberiniz.com/index.php?option=c ... Itemid=214
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Re: DTP Kapatıldı / Öcalan'dan "İstifa etmeyin" talimatı

İletigönderen Türk-Kan » Cum Ara 18, 2009 14:27

Öcalan: İstifa etmeyin!

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, cezaevinden DTP'lilere mesaj yolladı.

DTP’li milletvekillerinin istifa kararını değerlendiren terör örgütü lideri Öcalan, “Milletvekillerinin istifası konusunda ben farklı düşünüyorum. Çözüm demokratik mücadeledir. Bence henüz istifa edilecek aşamaya gelinmedi. Meclise dönüp demokratik siyaset geliştirilebilinir” dedi.

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, avukatlarıyla görüştü. Edinilen bilgilere göre görüşmede hücresine ilişkin bilgi veren Öcalan, “Odamda pencere açtılar. Havalandırmaya çıkarmayı da iki saate çıkardılar. Bir saat sabah bir saat öğleden sonra olmak üzere iki saat havalandırmaya çıkardılar. Dün dört arkadaşla tekrar görüştük. Onlarla da sohbet ettik” dedi.

DTP’li milletvekillerinin istifa kararına da değinen terör örgütü lideri Öcalan, şu değerlendirmeleri yaptı:

MECLİSE DÖNÜŞ YAPABİLİRLER

“Çözüm demokratik mücadeledir. Bunu halka danışabilir ve karar alabilirler ama öyle yüzeysel değil, gerçekten halka sorarak, bunu kararlaştırabilirler. Diyarbakır’da binlerce kişiyle halk toplantıları yapabilirler, daha sonra il il halk toplantıları yapabilirler. Onlar da halka gidebilirler. Meclis’e dönüş de yapabilirler. Biz böyle gerekli gördük de diyebilirler. Bence henüz istifa edilecek aşamaya gelinmedi. Bizler henüz o aşamada değiliz. Meclise dönüp demokratik siyaset geliştirilebilinir. Ufuk Uras’ın teklifi değerlendirilebilir. Milletvekilleri Meclisi iyi kullanmalıdırlar. Demokratik kanalları açamadılar. Bu şekilde Kürtlerin demokratik kazanımları da boşa harcanmamalıdır. Meclis’te herşeyi tartışabilmeliler.

Demokratik mücadele için demokratik siyaset gerekiyor. Bunun yapılabilmesi önemli. Şimdi yeni parti var deniliyor. Ben buna bir şey demiyorum. Devlet birisini kapatır, birisi açılır ancak hukuk tekniği açısından bir parti olabilir. Ama bu siyasi-demokratik mücadeleye tek başına çare değil. Yeni bazı şeylerin olabilmesi gerekiyor. Demokratik siyaset yürütülmesi gerekir. Demokratik siyasetle ancak barış gelir. Türkiye’de hukuk zaten yok. Ben söylediklerimi legal ya da illegal olarak değerlendirmiyorum. Benim söylemek istediğim demokratik siyaset kanalıdır, mücadelesidir.”

GENİŞ KESİMLERLE BULUŞABİLİRLER

“Türkiye’de ortak bir çalışma yürütülebilir. Demokratik kesimlerle geniş bir şekilde biraraya gelinebilir. THKO, Dev-Genç gibi bunların devamı olan kesimlerle ilişkiler kurulabilir, bunlar da içinde yer alabilirler. Aleviler de dahil olabilir. Diğer demokratik kesimler de dahil olabilir. Böyle demokratik bir oluşum olursa kırk elli milletvekili çıkarabilirler. Bunlar önemli şeyler yapabilir, demokratik siyasetin önü açılabilir. Bunu yaparlarsa demokratik siyasetin önü açılabilir. Demokratik mücadelenin Türkiye tarafı da bu şekilde oluşturulabilir. MHP herkesi teslim almak istiyor. CHP, MHP faşist, katı tutum ve çizgilerini aşabilmek için Meclis’ten çıkıp gitmekle olmaz. Mecliste kalıp bu anlayışa karşı mücadele etmeliler. Bahçeli’nin Baykal’ın arkasında çok güçlü örgütleri vardır. Bahçeli muazzam örgütlüdür, bunlar örgütlü olma konusunu çok iyi biliyorlar. Baykal da aynı şekilde örgütlüdür.”

SORUMLULUK HEP BANA YÜKLENİYOR

“Sayın Başbakan’a çağrıda bulunuyorum. Benim yol haritamda mevcut şiddetin önlenmesi için gerekli ilkeleri belirtmiştim. Biraz aceleye gelmişti. Ama yine de yeterli şeyleri söylemiştim. Sorumluluklar hep omuzlarıma yüklenmiş. Bu şekilde Hükümet de bütün yükü bana bırakıyor. Bu da benim sağlığımı bozuyor. Biz savaşın değil, barışın gerçekleşmesini istiyoruz. Barış projenizi ortaya koyarsınız. Benim rolümü oynayabilmem için barış projesinin ortaya konulması gerekiyor. Herşeyi benim omuzlarıma yıkmasınlar. Dürüstlükle bir demokratikleşme projesi hazırlanmalıdır. Ve hemen harekete geçilmelidir.

CHP ve MHP zaten çözümsüzlükten yanalar. Yedi yıldır da demokratik bir çözüm gelişmedi. Ben demokratik olan hiçbir şeye de karşı değilim. AKP’nin içinde biraz samimi İslami demokratik bir çizgi de var. Ben buna da karşı değilim. MHP ve CHP dışında AKP’den de çözüm istemeyen kişiler var, isteyenler de var. Eğer bu sorun çözülmek isteniyorsa bu demokratik çizgi harekete geçirilmelidir. Ve Başbakan demokratik bir projeyi hayata geçirmelidir.”

Gerçek Gündem, 18 Aralık 2009
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Türk-Kan » Cum Ara 18, 2009 14:31

İşte DTP'lilerin SON KARARI

Siyasi yasaklı eski DTP lideri Ahmet Türk'ün açıklama yapıyor.

Kapatılan DTP'nin 19 milletvekili, istifa etmekten vazgeçti.

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Demir Çelik, kapatılan DTP'nin milletvekillerini, partisine davet ettiklerini bildirdi.

Siyasi yasaklı eski DTP lideri Ahmet Türk14.30 da basın toplantısı düzenleyecek.

BDP TABELASI, KAPATILAN DTP'NİN GENEL MERKEZİNE ASILDI

Kapatılan Demokratik Toplum Partisinin (DTP) eski genel merkez binasına, Barış ve Demokrasi Partisinin (BDP) tabelası asıldı.

DTP'nin kapatılması kararının ardından, Balgat'taki eski genel merkezden sökülen DTP tabelasının yerine, sarı zemin üzerine lacivert harflerle ''Barış ve Demokrasi Partisi Genel Merkezi'' tabelası takıldı. BDP'nin amblemi meşe ağacından oluşuyor.

Parti görevlisi İhsan Gül, gazetecilerin soruları üzerine, 14 yıldır bu binada çalıştığını ve binanın 4 farklı partiye ev sahipliği yaptığını söyledi.

Gül, BDP'nin amblemindeki meşe ağacının ''kalıcılık'' anlamına geldiğini ifade etti.

AYRINTILAR GELECEK...

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Türk-Kan » Cum Ara 18, 2009 15:31

Türk: Öcalan istifamızı istemedi

Kapatılan DTP’nin milletvekilliği düşürülen eş başkanı Ahmet Türk bir açıklama yaptı.

İşte Türk'ün açıklamasından satır başları:

Bildiğiniz gibi DTP Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla kapatıldı. Biz bu kararı başından beri bir siyasi karar olarak değerlendirdik. 12 eylül darbe anayasasıyla kapatılan bir parti, bu karar aslında çok düşündürücüdür. Bu statükoculuğun devamını isteyen mantığın devamıdır. Türkiye’nin demokratikleşmesini istemeyen güçlerin kararıdır. Bu karar inkar imha asimilasyon politikalarının devamını isteyen bir anlayışın devamıdır.

Bu kararı hukuki görmüyoruz. Biliyorsunuz uzun süredir siyasetin içindeyim. HEP'ten başlayan bu sürecin tanığıyım, o süreçlerin sanığıyım. HEP, HADEP, DEHAP, DEP kapatıldı.

Ama bugün yine barışa olan inancımızı halkların kardeşliğini sağlamaya yönelik siyasetimizi, Barış ve Demokrasi Partimizde sürdürme kararını aldık.

Barışın ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Bizim 6 partimizin kapatılmasına rağmen, hala demokratik yöntemleri esas alan demokrasiyi esas alan yaklaşımımızın herkes tarafından görülmesi gerekiyor.

Bu çabamız, bu ısrarımız demokrasiyi ne kadar önemsediğimizin açık bir göstergesidir. Barışı savunduğumuzun açık bir göstergesidir.

Barış ve demokrasi partisini güçlü partisine getirmek. Demokratik siyasetinin güçlü ve bütün halkın dinamiklerine yanıt verecek bir noktaya taşımasıdır.

İkincisi Türkiye’de, Türkiye halkının, Kürt halkının, farklı inançların, emekçilerin vicdanı olacak bir siyasi oluşumu da ortaya çıkarmamızdır. Eğer bunu ortaya çıkarabilirsek ve demokrasi mücadelesini verebilirsek, o zaman Türkiye’yi değiştirebiliriz. Demokrasiyi sağlayabiliriz. Özgürlüklere kavuşabiliriz. Bugün mücadele gerçekten demokrasiye inananların, inançların kendini özgürce ifade edebileceği, emekçinin hakkını savunacak bir Türkiye Partisi’ne ihtiyaç var.

Demokrasiyi esas alanlar bir çatı etrafında da toparlanmanın, birlikte olmanın da hazırlığını yapmalıdır. Barış ve demokrasi partisi gerçekten demokrasinin adresi olabilecek.

Başından beri söyledim. Demokratik mücadele bizim için esastır. Partimizin kapatılmasıyla birlikte grubumuz partimiz gerçekten onurlu bir duruş gösterdiler. Bize sahip çıktılar.

Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla, siyaset yasağı getirilen iki arkadaşına yürekten bağlılıklarını gösterdiler. Ben huzurunuzda partime ve bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Çarşamba günü İmralı’da sayın Öcalan’la avukatları bir görüşme yaptılar bu görüşme sonucunda sayın Öcalan da parlamento zemininin terk edilmesinin doğru olmadığını ve mücadelenin devam etmesini istediğini bize ilettiler.

Tabiî ki haksızlığa maruz kalabiliriz. Biz zaten haksızlığa karşı olduğumuz için buradayız. Bütün bu gelişmeleri değerlendirdik ve arkadaşlarımızla birlikte istifanın doğru olmadığı fikrine vardık.

İstifa kararını gözden geçirdik ve parlamento da Kürt sorununun çözümüne katkı sunmak için devam etme kararı aldık.

Ben burada bir şey daha ifade etmek istiyorum. DTP’nin kapatılması, partilerinin kapatılması büyük bir ayıptır, büyük bir günahtır. Bu mantığı açmamız gerekiyor.

Bir canı bile kaybetmemiz bir partinin kapatılmasından da daha önemlidir. Onun için diyoruz ki ey siyasetçiler, siyas partiler gelin canlara sahip çıkalım. Gelin canları kaybetmeyelim diyoruz. Hep birlikte barışçıl demokratik bir sürecin önünü açalım.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Ara 19, 2009 20:41

Demokratik terörist Ahmet Türk devlet televizyonu TRT'den sesleniyor:
"Sayın Öcalan istifamızı istemedi"

ART Avrasya TV, Murat İDE ile Ters Açı
Siyasette Öcalan var artık!
İmralı'dan emir gelmiş, mecliste bir bayram havası...

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen ilkkurşun » Pzt Ara 21, 2009 16:46

Bu Ahmet Türk denen azılı teröristin ve aynı kaba pisleyen diğer pkk partisinin azılı teröristlerinin(emine ayna,aysel tuğluk,sırrı sakık vs...)"açılıma"!zeval gelmesin diye medyalamada milletin gözünün içine sokularak ısrarla öcalan piçine "sayın" denilmesine gık çıkarılmamasını anladıkta;devlet televizyonunun bu işi nasıl yaptığını bize kim açıklayacak.TRT ,7 yıldır Tayyip Radyo Televizyonu oldu.Demekki o yüzden trt yede suç işlemek serbest.
Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Resim
Kullanıcı küçük betizi
ilkkurşun
Üye
Üye

İletiler: 99

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x