İtirafçı kadın doktor, eşi dağda olan DTP'li milletvekili Fatma Kurtulan'la ilgili şok bilgiler verdi... Ve ortaya akıl almaz bu belge çıktı. İşte vekilin dağdaki fotoğrafı:
DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Hakkarideki operasyonda kaybolan 8 askeri almak için Kuzey Iraka giden DTP Heyetindeydi. Üzerine terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalanın posteri serilmiş masada, PKKlıların hazırladığı tutanağa imza atıp, ellerini sıkınca tepkileri üstüne çekti.
Ardından, 1992 yılında evlendiği eşi Salman Kurtulanın hâlâ Kuzey Iraktaki PKK kamplarında olduğu ortaya çıktı. Örgütün üst düzey yöneticileri arasında yer alan Salman Kurtulanın Strasburgda, Avrupa Parlamentosunun önünde, Abdullah Öcalan için açlık grevi yaptığı da anlaşıldı.
Fatma Kurtulan, nikahtan 4 gün sonra dağa çıktığı söylenen eşiyle ilgili iddiaları önce özel konum diyerek yanıtsız bıraktı, ardından 13 yıldır görmüyorum açıklamasını yaptı.
O DA DAĞDAYMIŞ
Fakat, son kongrede tüzüklerine demokratik özerklik maddesini ekleyen DTPnin tartışmalı milletvekili Fatma Kurtulanın kendisinin de PKK Kadın Gerilla Birliklerinin (YAJK) askeri kanadında yer aldığı ortaya çıktı.
Kurtulanın YAJK askeri kanadında yaklaşık bir sene görev yaptığı, şehir ve kırsal gerilla eğitiminde aktif rol aldığı öğrenildi. DTPli milletvekilinin YAJKta kalmak istediği ancak terör örgütünün sözde hiyeraşik yapısı gereği, HPG Silahlı Birlikleri Komutanı olan eşi Salman Kurtulanla aynı kolda görev alamayacağından Türkiyeye gönderildiği belirtildi.
KADIN İTİRAFÇI HER ŞEYİ ANLATTI
Ardından PKKnın şehir organizasyonunda görev alan Kurtulanın, 2003 yılında da, DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ile birlikte Şehit Harun Kampında siyasi ve askeri eğitim aldığı ortaya çıktı. Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim olan Doktor kod adlı PKK itirafçısının verdiği bilgilere göre, Kurtulan ile Bayındır, kampta 3 ay kaldı.
Örgütte üst düzey görev alan kadın itirafçı; milletvekillerine kendisinin siyasi eğitim verdiğini söyledi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra 2 yıl bir devlet hastanesinde doktorluk yapan, ardından da örgüte katılan itirafçı, şehir örgütlenme eğitimi alan Fatma Kurtulanın bu tarihten itibaren, PKKnın sözde Özgür Kadın Birlikleri (YJA STAR) bölge sorumlusu olduğunu iddia etti. PKK içinde kurulan kadın terör örgütleri, Abdullah Öcalanın İmralıdan verdiği talimatla, 2005 yılında birleştirilmişti.
Kaynak