Dumansız hayat için 12 gün kaldı!

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Dumansız hayat için 12 gün kaldı!

İletigönderen Panzehir » Pzt May 05, 2008 16:47

Türkiye, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'un hükümlerinin yürürlüğe girmesiyle sigarasız bir yaşam tarzına geçiyor.

19 Mayıs'ta yürürlüğe girecek bazıkaralara göre, artık kamu hizmet binaları, koridorlarıdahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor ve eğlence yerlerinin kapalı alanlarında sigara içilemeyecek.Yasaya göre, taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere, kara, demir, deniz ve hava yolu toplu taşıma araçlarında da sigara içme yasağı uygulanacak.

Reklam yapmak yasak

Okul öncesi eğitim kurumları, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında tütün ve tütün ürünleri tüketilemeyecek. Tütün ürünlerinin ve üretici firmaların isim, marka veya alametleri kullanılarak her ne suretle olursa olsun reklam ve tanıtım yapılamayacak. Bu ürünlerin kullanılmasını özendiren veya teşvik eden kampanyalar düzenlenemeyecek. (A.A)
- Kaynak -

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen tuba » Sal May 06, 2008 16:45

Açıkçası ben bu yasakların zaten içenler üzerinde bir etkisi olduğuna pek inanmıyorum. İngiltere'de geçen sene bu yasaklamayla beraber yoğun "sigarayı bırakma" kampanyası başlattılar ama boş kardeşim: biz içenler yine devam, hem de bu sefer inadına inadına :cigara:

Pasif içiciler rahat bir nefes alıyordur, o kadar...
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 8 konuk

x