Dünya onları duymazsa idam edilecekler

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Dünya onları duymazsa idam edilecekler

İletigönderen Panzehir » Çrş Şub 06, 2008 10:26

Afganistan’da internetten kadın haklarını okuduğu gerekçesiyle idama mahkum edilen genç gazeteciyi kurtarmak için dünya çapında kampanyalar başlatıldı. Pervez gibi gazeteci olan ağabeyi, “Beni de arıyorlar. Dünya bizi kurtarsın” diye seslendi.

Afganistan’da iki kardeş... İkisi de genç, idealist gazeteci. Uluslararası basın için çalışıyorlar, ülkelerinde olanları dünyaya duyuruyorlar; demokrasi ve özgürlük için çabalıyorlar. Said Pervez Kambakşh “İslam’da kadın-erkek eşitsizliği” konulu bir makaleyi internetten bilgisayarına kaydettiği için idama mahkum edildi. Balkh Üniversitesi’nde gazetecilik öğrencisi olan ve aynı zamanda gazetecilik yapan 23 yaşındaki Pervez, şimdi hapiste. Dünya Pervez için ayaklandı. İngiltere’nin önemli gazetelerinden Independent kampanya açtı. Protestolar yayılıyor ama Afganistan’da değişen bir şey yok. Radikal dinciler şimdi Pervez’in ağabeyi Said Yakup İbrahimi’nin peşinde. NTVMSNBC’ye konuşan İbrahimi, “Köktendinciler kardeşimi ve beni hedef aldılar, ikimizi de öldürmek istiyorlar. Ben de her an tutuklanıp, idam cezasına çarptırılabilirim. Bu yüzden saklanıyorum. Dünya bizi kurtarsın” diye seslendi.
- Kaynak -

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk