Afganistanda internetten kadın haklarını okuduğu gerekçesiyle idama mahkum edilen genç gazeteciyi kurtarmak için dünya çapında kampanyalar başlatıldı. Pervez gibi gazeteci olan ağabeyi, Beni de arıyorlar. Dünya bizi kurtarsın diye seslendi.
Afganistanda iki kardeş... İkisi de genç, idealist gazeteci. Uluslararası basın için çalışıyorlar, ülkelerinde olanları dünyaya duyuruyorlar; demokrasi ve özgürlük için çabalıyorlar. Said Pervez Kambakşh İslamda kadın-erkek eşitsizliği konulu bir makaleyi internetten bilgisayarına kaydettiği için idama mahkum edildi. Balkh Üniversitesinde gazetecilik öğrencisi olan ve aynı zamanda gazetecilik yapan 23 yaşındaki Pervez, şimdi hapiste. Dünya Pervez için ayaklandı. İngilterenin önemli gazetelerinden Independent kampanya açtı. Protestolar yayılıyor ama Afganistanda değişen bir şey yok. Radikal dinciler şimdi Pervezin ağabeyi Said Yakup İbrahiminin peşinde. NTVMSNBCye konuşan İbrahimi, Köktendinciler kardeşimi ve beni hedef aldılar, ikimizi de öldürmek istiyorlar. Ben de her an tutuklanıp, idam cezasına çarptırılabilirim. Bu yüzden saklanıyorum. Dünya bizi kurtarsın diye seslendi.
- Kaynak -