Durdurun bu zulmü! Başörtüsü yasağı kalksın artık!

Başörtüsü yasağı artık kalkmalı mı?

Kalksın!
6
75%
Yasak Devam etsin!
1
13%
Başka bir çözümü bulunsun!
1
13%

Toplam Oy : 8

Durdurun bu zulmü! Başörtüsü yasağı kalksın artık!

İletigönderen SOKRATES » Prş Haz 14, 2007 5:34

Kamusal alanın kanayan yarası

ÖSS zamanı geldi ya; zihinsel sıkıyönetim bildirileri arka arkaya gelmeye başladı. Başları açık olmayan adayların sınava giremeyecekleri acil bir şekilde açıklandı. Bu tavır, ülkemizin kanayan yarası haline gelmiş türban sorununun çözülmesi yolunda hiçbir adım atılmadığını gösteriyor

Ülkemizde her yıl aynı komedi sahneye koyuluyor. ÖSS zamanı geldi ya; 17 Haziran yaklaşırken zihinsel sıkıyönetim bildirileri arka arkaya gelmeye başladı kaçınılmaz olarak.

Başları açık olmayan adayların sınava giremeyecekleri acil bir şekilde açıklandı. Bu tavır, ülkemizin ciddi bir kanayan yarası haline gelmiş türban sorununun çözülmesi yolunda hiçbir adım atılmadığını gösteriyor.

Temelinde çözümü hayli kolay olan bir sorun bu aslında ama çözme yolunda iyiniyet olmadığından adım atılamıyor bir türlü.

Halbuki aklı başında olan tüm siyasetçi ve düşünürler, üniversite öğrencilerine türban yasağı getirilmesinin yanlış olduğunu, çözümün hemen buradan başlayabileceğini söylüyorlar.

Aslında Türkiye’nin tüm türban meselesinin üniversitedeki türbandan ibaret olduğunu, orada sorun çözüldüğünde Türkiye’deki sorunun büyük ölçüde rahatlayacağını düşünenler de var. Bu bağlamda kamusal alanda hizmet alanlar ile hizmet verenler arasında ayırım yapılması gerektiğini söyleyenler de hizmet verenlerde yani devlet dairelerinde türban meselesinin olmadığını, bu yönde bir talep de bulunmadığını söylüyorlar.

Ancak türbana mutlak olarak karşı olanlar, bu tür nüanslara dikkat etmiyorlar.

Onlar için hizmet verenler-hizmet alanlar ayrımının hiçbir önemi yok.

Ama bu ayrım yapılmadığında üniversiteye devam etmek isteyen türbanlı bir kız ile üniversitede ders veren türbanlı bir hoca arasında bir fark görülmemeye başlanıyor.

Bu çok sağlıklı bir durum değil tabii. Eğer bu ayrım sağlıklı yapılırsa ve kriterler net olarak konulursa, Türkiye’nin kanayan yarası türban meselesinin çözümü yolunda büyük adım atılabilir. En azından türban sorun olarak halkın gündeminden çıkar.

Dün Bilkent Üniversitesi’nde mezuniyet töreni vardı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün kızı Kübra da mezun oldu. Kübra törene türbanı ile gelmişti. Kepini de türbanı üzerine giydi. Arkadaşlara sordum, “Dışişleri Bakanı’nın kızı olduğu için mi ona özel muamele ediyorlar acaba” diye... Hayır böyle değilmiş durum.

Bilkent Üniversitesi uzun zamandır türbanlı kız öğrencilere hoşgörülü davranıyormuş. Türkiye’nin en kaliteli üniversitelerinden birisi, pırıl pırıl mezunlar veriyor, bu konu problem de olmuyor.

Devlet üniversitesinde olsaydı Kübra’yı içeri almamak için kapıya polis bile dikerlerdi.

ÖSS’de gördünüz, daha giriş sınavı düzeyinde terörü başlatıyorlar.

Hizmet verenler-hizmet alanlar ayrımı bir an önce yapılmalı, net kriterler konulmalı ve üniversitelerde türbanlı öğrenci yasağı hemen kaldırılmalı.

Aksi Türkiye’ye yakışmıyor, çağdışı bırakıyor bizi.

Serdar TURGUT

EVET arakadaşlar,bu yazıyı paylaşmaktaki amacım, bu BÖLÜCÜ uygulamın derhal kaldırılması ve de elele,milletçe barış içinde yaşama isteğimi belirtmek içindir!
Sadece bu yazıyla alakalı olarak sayın yazara katılıyorum!
Katılan?Katılmayan? Mümkünse sebep ve çekincelerini yazsın ki bilelim!
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Hasta » Prş Haz 14, 2007 5:59

Bu konular defalarca tartışıldı.

1-Türban bizim ulusal örtünme şeklimiz değildir,bir siyasi ideolojinin simgesidir.
2-Din eğitimi verilen okullar haricinde,eğitim kurumlarında dinsel simgelerin yeri olmamalıdır.
3-Kamusal alanda,her vatandaşa eşit hizmet vermesi gereken kişilerin ideolojik tavır belirtmesi,hizmet alan insanda çekinceler yaratır,bu nedenle kamu çalışanları türban takamaz.
4-Biz bu kesimin ''Demokratik''(!)taleplerine saygı göstersek,yarın iktidarı ele geçirme durumunda,onlar bizim demokratik hak ve özgürlüklerimize aynı saygıyı gösterecekler mi?
5-Türban meselesini ilk olarak ortaya atan,hatta türbanı icadeden Milli Görüş'cüler olduğuna göre(Yani siyasi bir adımdır),ilk bölücü adımı onlar atmış,yani zaten toplumu bölmüş olmadılar mı?Neden,ben iyi niyet adımını atayım ki,karşımda iyi niyet göremiyorsam?...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Ram » Prş Haz 14, 2007 6:04

SOKRATES, sen Serdar Turgut'un diğer yazılarını da oku bir zahmet. Kendinden utanırsın! Türban takan çıkarsın, baş örtüsü taksın. Zihnini değiştirsin, siyasete alet etmesin. Elbet yasak kalkar. Kur'an-ı Kerim'de türban diye bir şey yoktur. Saçma sapan ideolojilerden birini temsil eder.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Prş Haz 14, 2007 6:37

Kerkük'e kürt istilasi yükseldikce keyiften dört köse olan Serdar Turgut, Türkiye'de bas örtüsü degil, türban yasagi oldugunu adi gibi bilir de, bunu carpitmaktir ona verilen görev.

Türban yasagi kalkmamalidir!

Kur'an-ı Kerim'de türban diye bir şey yoktur. Saçma sapan ideolojilerden birini temsil eder.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen SOKRATES » Prş Haz 14, 2007 12:38

31.Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz."

Şimdi Kuran-ı Kerim'deki bu APAÇIK ayeti nasıl yorumladınız da Kuran'da örtünme yoktur diyorsunuz inanın anlamıyorum!
Türban sadece örtünme şekillerinden biridir!
Bizim kültürümüzde yok diye karşı çıkmanızda tuhaf!
Ey vicdanlı insanlar! Bizim kültürümüzde olmayan neleri aldık? Bir söyleyin hele...
Doğumgünü partileri,yılbaşı eğleneceleri-ki ben bunları kötülemiyorum!- bizim öz kültürümüz mü sanki!
Azıcık sosyoloji bilen bilir ki kültürel etkileşim denen bir kavram vardır!

Türban belli bir dönem siyasal bir simge olarak kullanlılmıştır bu doğru!
Halen de kullanılıyor bu da doğru!
Ama sırf yobazlar bunu kullanıyor diye, en azından türban olmasa bile başörtüsü takarak neden okula gidemesin genç kızlarımız?
Neden başörtüsü takan bir öğretmen veya doktor olamasın!
Böbrek satan,organ mafyacılığı yapan,sırf para kazanmak için gereksiz ve risklki ameliyatlar yapan doktorlar oluyor da, kocasını bilmem kaç yüz kişiyle aldattığını söyleyen bir de utanmadan kitap yazıp,tv'lere çıkan kadın öğretmen oluyor da-Bugünün Güneş gazetyesine bakabilirsiniz!- neden başörtülü bir öğretmen veya doktor olmasın?

Siz insanlara inançlarını özgürce yaşadığı bir ortam sunarsanız,şuna emin olun ki AKP gibi partiler iktidara bir daha asla gelemez!
Akp'ye oy verenler neden veriyor biliyor musunuz?
Ekonomi için değil!
Afedersiniz ama Sidik yarışı olsun diye veriyor!
Siz, nasıl ki-kamusal alanda başörtüsüne hayır! Diyorsanız,onlar da kendilerine tek yakın gördükleri AKP'ye yükleniyorlar!
Hadi Ordu bir yere kadar bu işi CEBREN VE ZORLA dayattı!
Ama nereye kadar gidecek?
Akp gider,başka bir parti gelir! Ne farkeder?

Yani anlatmaya çalıştığım şey şunlar!
Evet! Türban'ı ve de başörtüsünü kullanan ŞEREFSİZOĞLU ŞEREFSİZLER VAR!
Dindar gözüküp,vatanını sırtından vuran sözde cemaat önderleri de var!

AMA ŞUNU ASLA UNUTMAYIN! DİNDAR OLAN,MÜTEDEYYİN OLAN İNSANLARIMIZ DA BİZİM İNSANLARIMIZ!
Onlara biz sahip çıkmazsak,başkaları sahip çıkar ve olacağı da aynen bugün olduğu gibi olur!

Devam ederiz!

Dipnot:Nunni,demişsin ki bu gidişle üslubundan dolayı banlanacaksın!
Azizim şöyle söyleyeyim,o kadar forum sitesi gezdim o kadar yerde yazdım ama daha üslup yüzünden banlanan üye görmedim!
Küfür etmedikçe ve de bazı milli ve dini öğelere hakaret edilmedikçe ban olayına karşıyım!
Teşekkürler!
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletigönderen Hasta » Prş Haz 14, 2007 12:47

SOKRATES, kim örtünmeye karşı?Evinde,özel işyerinde,dinsel mekanlarda isteyen ''Türban'' taksın...Bu türban gerginliği bittikten sonra,anneanne-babaannelerimiz gibi,sakız gibi tülbentlerle,usturubuyla,ideolojisini gözümüze sokmadan örtünen örtünür.Ama,ABD istiyor diye,provokasyonlarla tezgahlanarak ülke gündemine zorla dayatılan ''Türban'' aslaaaaaaaa......

Başörtüsü ve Türban aynı şey değildir.........................

Yeterince açık mı?

o kadar forum sitesi gezdim o kadar yerde yazdım ama daha üslup yüzünden banlanan üye görmedim!

Bu sitede görürsün,yaşayan görür azizim... 8)
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletigönderen MedceziR » Prş Haz 14, 2007 12:49

Dışaıdan biri görse bu yasağı sadece bu yüzden Türkiye'yi üçüncü dünya ülkesi sanar. AB - ABD ve diğerleri etrafımızı sarıyor biz hala bi bez parçasıyla uğraşıyoruz. Yok türban yok başörtüsü.. farklı şeylerle isimlendirmeye gerek yok.

Bu konuları defalarca tartıştık ama hiç orta yolda buluşamadık. Kuran'da açıkça örtünün diyor bizde hala açıkça karşı çıkıyoruz, anlayabilmiş değilim. İsteyen başını örter isteyen örtmez, kimsenin kimseye biyerlerini örttürmeye kalktığı da yok. Kimsenin de örtenlere müdahela etmeye hakkı yok..

Bazıları türbanı kullanıyor diye asıl büyük çoğunluk olanlara haksızlık yapılıyor.

SOKRATES, söylediklerine aynen katılıyorum, yasak kesinlikle kalkmalı..
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Hasta » Prş Haz 14, 2007 12:54

4-Biz bu kesimin ''Demokratik''(!)taleplerine saygı göstersek,yarın iktidarı ele geçirme durumunda,onlar bizim demokratik hak ve özgürlüklerimize aynı saygıyı gösterecekler mi?
5-Türban meselesini ilk olarak ortaya atan,hatta türbanı icadeden Milli Görüş'cüler olduğuna göre(Yani siyasi bir adımdır),ilk bölücü adımı onlar atmış,yani zaten toplumu bölmüş olmadılar mı?Neden,ben iyi niyet adımını atayım ki,karşımda iyi niyet göremiyorsam?...

Bu sorularımı da yanıtlarsanız sevinirim,özellikle 4.yü....
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletigönderen Efe » Prş Haz 14, 2007 12:55

Bu sorunu çıkartanlar, biz bu sorunu çözeriz biz iyiyiz herkes kötü, biz islamcıyız! diğerleri dinsiz diye milleti kandıranlar ve başa geçenlerdir. Öncelikle sorunu çıkartanda Amerikada'ki beyfendidir, bu sorun çıktıktan sonra en fazla kar eden kım oldu bir düşünün, kimin okulları rağbet görmeye başladı. Millet ne zaman gerçeği görürde basmakalıp düşüncelerin peşinden gitmez ve dini duygularıyla oynayanları görebilirse bu sorunda kendiliğinden ortadan kalkar

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

İletigönderen SOKRATES » Prş Haz 14, 2007 13:10

NuNNi yazdı:

Bu sorularımı da yanıtlarsanız sevinirim,özellikle 4.yü....

Nunni! Değerli kardeşim! Tüm içtenliğimle ve samimi olarak söylüyorum!
Elbette bu başörtüsünü,hatta daha daha nice değerli öğelerimizi,siyasi ve ticari rant için kullanlar oldu ve hala kullanalar var!

Evet sevgili kardeşim!Sana katılıyorum!
4.madde de belirttiğin gibi,bu yobazlara fırsat versen,senin en ufak hürriyetini engellerler! Resmen insanların halifeye veya dı ne olacaksa o şeye KUL olmasını isterler! Bu konuda sana katılıyorum!

Ama bir GERÇEĞİN ARTIK FARKINA VARMALIYIZ!
Eğer biz bu mütedeyyin kitleyle,devleti,orduyu,bürokrasiyi barıştırabilirsek -ki riskli ama inanın kaybedeceğimiz birşey olmaz!- zaten bu yobazların elinden en büyük kozu almış oluruz!
Ve şu büyü bozulur! :''Laik devlet,bize zulmediyor,Akp bizim hakkımızı kollamak için var! Hocaefendi haklarımızı kollamak için ABD'de yaşamak zorunda!'''

En büyük dayanaklarını perişan ederiz! Felsefelerini çökertiriz!
Türban olmasa bile,başörtüsü konusuda esnek uygulamalara gidilebilir!
Eğer suistimal olursa veya görevini ihmal etme gibi bir durum olursa,gerekli ceazi müeyyideler uygulanır!

Ama pire için yorganı yakmak! Ne kadar mantıklı veya ne kadar akıllıca bir çözüm?
Bir şeyi iyi okumalıyız!
Günümüz dünyasında DİNİ değerler hızla yükseliyor.
Hem Batı'da hem Doğu'da,Ulus devletlerin yakında çatırdamay başlayacakları zaman, sadece orduyla birliğimizi sağlayamayız!
Ordu ne yapacak? Halkına mı ateş edecek?
Ya halk tümden tankların önüne kendini atarsa ne olacak?
İşte o zaman TURUNCU DEVRİM GERÇEKLEŞECEK!
Atatürkçülüğe sahip çıkacaksan en başta Atatürk kadar zeki ve olayları iyi izliyor olmamız gerekir!
Aksi takdirde yarın çok geç olacaktır!
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletigönderen Hasta » Prş Haz 14, 2007 13:18

Türban olmasa bile,başörtüsü konusuda esnek uygulamalara gidilebilir!

Ben de ankette bu şıkkı işaretledim zaten... :mrgreen:

Ya halk tümden tankların önüne kendini atarsa ne olacak?

Türk halkının son yıllardaki eğilimlerinde kendini üzmek,riske atmak,tankların önüne atlamak filan yok!Kurnazlık,işbitiricilik,zoru görünce sıvışma,küçük ayak oyunları,kurnazlığı zeka sanma vs.gibi anlayışlar hakim...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletigönderen reisbey » Prş Haz 14, 2007 13:33

İslami görüşler siyasete alet edilmediği sürece sorun yok.Yani baş örtü takan herkes o siyasi görüşü savunduğu ne malum.O dini gereği kendi hür seçimiyle baş örtü takmayı istemiştir bize bişe söylemek düşmez.Ama bazı siyasi partilerin biz bu yasakları kaldıracağız diye seçim alanlarında propaganda yapması beni rahatsız ediyor.Çünkü zatten suan ki türban sorunuda bu kendini bilmez siyasetçiler yüzünden olmadımı.İmam hatip arka bahçem dedi o bahçeye asker tangla girdi.Ben politikaya dinin karıştırılmasına karşıyım.Çünkü bizim insanımız dini konularda çok hasas.siyasetin allahı kitabı olmaz. :twisted:
Kullanıcı küçük betizi
reisbey
Üye
Üye

İletiler: 1609

İletigönderen MedceziR » Prş Haz 14, 2007 13:43

İslami görüşler siyasete alet edilmediği sürece sorun yok.Yani baş örtü takan herkes o siyasi görüşü savunduğu ne malum.

Bunu anlayamıyoruz işte.
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Pınar » Pzr Haz 17, 2007 18:51

bu tür söylemler halkın miğdesini bulandırmaya , yemeyip içmeyip bu sapıkların türbanlı ürbansız tartışmasına alet olmaktan işleriye gitmiyo bunu hepimiz biliyoruz . başörtü insanın özel hayatında ideolojisine duyduğu saygıdan büründüğü bi kimlik.ben üniversitemde ve çevremde baş örtülü olup da senin benim gibi davranan insan görmedim,görmediler... bırakın da en azından eğitimimizi kafamız rahat alalım
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen reisbey » Pzr Haz 17, 2007 19:20

çevremde baş örtülü olup da senin benim gibi davranan insan görmedim,görmediler

Kardeş bununla neyi anlatmak istediğini anlamadım... :?:
Kullanıcı küçük betizi
reisbey
Üye