Düşünce fırtınası- 02 Haziran 2010- Hulki Cevizoğlu

Türkiye ve Dünya Gündeminin tartışıldığı izlenceler, açık oturumlar

Re: Düşünce fırtınası- 02 Haziran 2010- Hulki Cevizoğlu

İletigönderen kush » Pzt Haz 07, 2010 16:21

nefer yazdı:
Kemalist54 yazdı:vay be! bize gelince sekreteriyle zor muhatap olduğumuz hulki bey! ergenekon çığlıkları atan en yakın dostu tuncay özkan'ı içeri tıktıran bir madrabazla birlikte ''ak'' tv de program yapıyor, eh hayırlı işler hulki bey,
vallahi banu avar, ben hulki işi paraya döktü dediğimde şimdi de bana kalkıp da hulki bey'i savunmasın...

Ben kendi yaşadıklarımı yazdım sayın Kemalist54.Ayrıca programda Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'dan da söz edildi ve arkadan değil onların tv lerinde onların yüzüne karşı savundu.Bence önyargı gözlüğünüzü çıkarıp programı izleyin ve orada neyi yanlış yaptı onun üzürine hep birlikte tartışalım ve hem buraya hem kendisine yazalım.Benim için hiç kimse tartışılmaz değildir.Her insan yanlış yapabilir.Ama peşinen de yargılamam kimseyi.Banu Avarhanım Hulki beyi nerede savundu onu da bilmiyorum.Ama kendisini çok severim.O da konferans verdi iki defa dinleme imkanım oldu.Keşke herkes onun onda biri kadar yürekli olsa.Hergün bir yerde insanlara ulaşmaya çalışıyor.

nefer sana tamamen katiliyorum bu konuda ;)
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

İletigönderen Mustafa Recep » Pzt Haz 07, 2010 16:39

değerli nefer arkadaş,

ben sizleri eleştirmek için yazmadım bende kendi deneyimlerimden hareketle gelinen noktayı kendi üslubumla dile getirdim. ki yazdıklarımın arkasındayım ve hiçde yanılmış değilim. hulki bey'in kitaplarını hala alıp okurum benim için çok değerli bir aydındır ama ayinesi iştir kişinin diyoruz! ;)

kimilerinin bilmediklerini biliriz dilimiz mühürlü olmasa da herşeyi söylemeyiz....
AMERİKANCI GENERALLER DEĞİL KEMALİST PAŞALAR İSTİYORUZ!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletiler: 417

İletigönderen maydonos » Pzt Haz 07, 2010 17:30

Eskopadj tum yaptigin, sevyesiz yakistirmalari sana iade ediyorum. Ayrica sen Osaman Pasa'nin Dp'ye yakinliginligini bilmiyormusun? Eger bilmiyorsan dun Osman Ozbek pasanin dunku internette yayinlanan cozum onerilerini oku.

Su anda iceride yatan yurtseverlerin bir an once disari cikarilmasi operasyonu icin herkes Chp'ye oy verecek. Bu konuda herkes hemfikir.

Inonu'ye gelince sen konusma ve Ataturkcuyum diyede gecinme. Cok saygisiz bir insansin.
Once saygi nedir ogrenmen gerek.

Ram engelliyorsa hakli. Bak ben kendimi engelliyorum. Yoksa saniyormusunki senin bu sevyesiz yazilarina ayni dille yanit veremem. Ama senin sevyene dusmek zaten bana yakismaz.

Sana sorulan sorulara yanit vermeyip, halen Chp karsitligi yapiyorsun. Seninde eteklerin Recep Bey kadar tutusmus.

Mehmet Altan'nin GM versiyonu.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen eskopatj2 » Pzt Haz 07, 2010 20:41

maydonos yazdı:Eskopadj tum yaptigin, sevyesiz yakistirmalari sana iade ediyorum. Ayrica sen Osaman Pasa'nin Dp'ye yakinliginligini bilmiyormusun? Eger bilmiyorsan dun Osman Ozbek pasanin dunku internette yayinlanan cozum onerilerini oku.

Su anda iceride yatan yurtseverlerin bir an once disari cikarilmasi operasyonu icin herkes Chp'ye oy verecek. Bu konuda herkes hemfikir.

Inonu'ye gelince sen konusma ve Ataturkcuyum diyede gecinme. Cok saygisiz bir insansin.
Once saygi nedir ogrenmen gerek.

Ram engelliyorsa hakli. Bak ben kendimi engelliyorum. Yoksa saniyormusunki senin bu sevyesiz yazilarina ayni dille yanit veremem. Ama senin sevyene dusmek zaten bana yakismaz.

Sana sorulan sorulara yanit vermeyip, halen Chp karsitligi yapiyorsun. Seninde eteklerin Recep Bey kadar tutusmus.

Mehmet Altan'nin GM versiyonu.

Bak kardeşim Beni her türlü istediğin gibi gör. Ama bana liboş yakışıtırması yaparsan benı beynımden vurmus olursun hayatımda en nefret sey bu sağcılardır. Hemde ole nefret edıyorum ki, nefretimi nasıl kusacağımı bıle tahmın edemezsin herşey için özür diliyorum.

Ayrica sen Osman Pasa'nin Dp'ye yakinliginligini bilmiyormusun?

Bak kardeşim Ben böle aşırı parti-zan değilim. Osman Pamukoğlu hakkında kesin net birşeyiniz varsa beni bilgilendirirsiniz sevinirim.

Dp yakınlık seviyesini inan bilmiyorum......

Ama beni bu konuda aydınlatırsan sevinirim.....

İnönü İle ilgili konuşurum. İnönü üzerinden Atatürkçülüğümü yargılayamassın
Doğruları sölemek neden bu kadar zorunuza gidiyor.

Bak sen beni tanıyomusun. Bende seni tanımıyorum. Sen beni terbiyesiz saygisiz konuşuyosun diye yargılayamassın Sen bana Liboş derken ben sana böle şeyler demedim...

Yazım için özür diliyorum. Liboş kelimesine hiç tahammülüm yok ondan kusura bakma.....

Bu sitede iki kişi'den feyz aldım. Bunlar Türk-Kan İrfan Tuna bu siteye şey katıyorlar ikisinide çok tşk ediyorum....
En son eskopatj2 tarafından Pzt Haz 07, 2010 21:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj2
Üye
Üye

İletiler: 66

İletigönderen lamali » Pzt Haz 07, 2010 20:58

maydanos ve bu tartışmaya katılan diper arkadaşlarımız.

Size söylediklerimin hepsinin belgesi var.Size kanıtlarım.Ayrıca bu mesnetsiz,yakışıksız ifadelerinizden iğrendiğimi söyleyebilirim.Bu bana ve eskopatj2 ye yaptığınız yakıştırma 24 saat önce baykal için ağlayığ 24 saat sonra kılıçdaroğlu'nun arkasında gülenlere ait olmasın.
Kullanıcı küçük betizi
lamali
Üye
Üye

İletiler: 8

İletigönderen maydonos » Pzt Haz 07, 2010 21:08

eskopadj2 altta bu konu ile ilgili aciklamayi okuyabilirsin. Eger yakinsan Osman Pasa,nin partisine benim acimdan sorun yok zaten. Ama yanlis anlasilmissa parti baskanininiz cikar yalanlar.

Konu ile ilgili yazi:

Osman Özbek'ten çarpıcı teklif
Emekli Tümgeneral Osman Özbek'ten halkın düşüncelerini dile getirdi...
Emekli Tümgeneral Osman Özbek, terör örgütü Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan sanıkların, CHP ve SHP tarafından milletvekili yapılmasını önerdi. Özbek, "CHP ve SHP şu anda Silivri'de yatan kahramanları mutlaka milletvekili adayı yapmalı. Nasıl ki PKK hapishanedekileri milletvekili seçtirdi. Onlar da bu iki partiden milletvekili seçilip mutlaka Meclis'e girmeli. Eğer bu böyle olmazsa bunlar başka türlü çökmez." dedi.

Özbek Paşa, Eskişehir'de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından organize edilen "Türkiye'nin Gündemi" konulu konferansta çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına, "Silivri'de yatan kahramanlara selam olsun." diye başlayan Özbek, iktidar partisinin çökertilmesi için Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ile görüşmeler yaptığını anlattı.

Özbek, "Osman Pamukoğlu ile görüştüm. Ona dedim ki (Git Hüsamettin Cindouk'la görüş, seçim ittifakı yap. Aynı zamanda Abdüllatif Şener, Sadettin Tantan ve Masun Türker ile merkez koalisyonu yap) dedim. Ben bunu önerdim onlara. Çünkü bunlar 4. parti olarak Meclis'e girerse AK Parti'nin avantadan aldığı oylar düşer. O zaman işler değişir." diye konuştu.

"SİLİVRİ'DE YATANLAR MİLLETVEKİLİ SEÇİLSİN"

Özbek, konuşmasında ilginç bir de öneri de bulundu.

Terör örgütü Ergenekon soruşturmasında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan sanıkların CHP ve SHP tarafından milletvekili adayı yapılmasını isteyen Özbek, şöyle konuştu;

"CHP ve SHP şuanda Silivri'de yatan kahramanları, Mehmet Haberal, Doğu Perinçek, Mustafa Balbay, Hurşit tolon, Çetin Doğan, Fatih Hilmioğlu ve Tuncay Özkan gibi isimleri mutlaka milletvekili adayı yapmalıdır. Nasıl ki, PKK hapishanedekileri milletvekili seçtirdi; onlar da bu iki partiden milletvekili seçilip mutlaka Meclis'e girmelidir. Bak işte bunları o zaman göreceksiniz. Meclis'te yer yerinden oynayacak. Silivri ve Hapur hukukunu onlara anlatacaklar. Göreceksiniz dünya ayağa kalkacak.

Ben bunu bir proje olarak söylüyorum. Bunu bu partilerde arkadaşlarımı, karşılaştıklarımı söylüyorum. Bunun mutlaka yapılması lazım. Bu basit bir olay değildir. Bunlar başka türlü çökmez. Özel yetkili savcılar ile Beşiktaş Adliyesi'ndeki terör örgütü kaldırılacak. Yoksa bu işler yürümez. Ancak bu iki partinin bunları şimdi den açıklaması lazım. Bu süreç ancak böyle durdurulur. Şimdiden konuşulursa, hesap sorulacak denirse, göreceksiniz ki, hiçbir şey yapamayacaklar. Seçimlerden sonra gelip teslim olacaklar."

"YARGITAY BAŞSAVCISI CHP VE İP'E SAHİP ÇIKMASI LAZIM"

Konuşmasında CHP eski genel başkanı Deniz Baykal ile İP lideri Doğun Perinçek ve arkadaşlarının yaşadıkları karşısında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın harekete geçmesi gerektiğini işaret eden Özbek, "Bu kadar sahipsiz mi Deniz Baykal? Bu kadar sahipsiz mi CHP? Bakın CHP, İşçi Partisi aynı okun hedefindedir. Birisi Atatürk'ün kurduğu parti, diğeri ise Atatürk'ün devrimlerini kaldığı yerden yürütmeye çalışan parti. İşçi Partisi ise artık kendini kanıtladı. Bakın İP'in Genel Başkanı içeri de, Genel Sekreteri içeri de, yayın organlarının temsilcileri içerde. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı bu partilere sahip çıkmalı ve bu olaylara el koymalı." ifadesini kullandı.

"MISIR'A GİDECEĞİNİZE OTURUP TERÖRİSTLERLE İLGİLİ TERTİPLERİ ALIN"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a da sert bir dille eleştiren Özbek, şunları söyledi;

"Genelkurmay Başkanı da yurtdışına gitmişti yurtdışına. Demek ki, paslaşma olayı var. Genelkurmay Başkanı üzülebilir; çünkü bu zamana kadar eleştirmiyordum; ama artık yapıyorum. Çünkü Genelkurmay Başkanı'nın vicdanımda görevini yerine getirmediğime kanat verdim. Kesinlikle başkanın hükümetle paslaştığı konusunda vicdani kanat getirdim. İşte Ulusal Kanal burada, söylüyorum. Bakın teröristler işte ülkemize cehenneme çevireceklerini söylüyorlar. Mısır'a gideceğinize, oturup bu teröristlerle ilgili tedbirleri artıracaktınız. Siyaset gider. Siyasetin işi bitmiş zaten. Bu yardım derneği nedense Genelkurmay'a müracaat etmiş. Genelkurmay buna izin vermemeliydi. Burada görevini yerine getirmedi."

Kaynak: Internetajans

Libos degilsen bu iyi haber; senin adina sevindim. Yeterince kayniyor kumdan fazlalar zaten.

Lamali arkadas, eger kanitlarin varsa koy hep beraber okuyalim.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen lamali » Pzt Haz 07, 2010 21:21

Bu yanlışa son vermek, ancak İsmet Paşa'yı iyi tanımakla mümkündür!..
Yazılar serimi bu amaçla hazırladım.

1. YAZI
Bu kişinin doğum yerinden, siyasi niyetlerine kadar her şeyi yanlış
anlatılmış, yanlış öğretilmiştir!.. 1884-1973 arasındaki uzun ömrü boyunca
hep yanlış saflarda yer almış, büyük hatalar ile TÜRKİYE'yi sıkıntıya
sokmuş; fakat hep kahraman, hep başarılı, hep akıllı tanınmıştır!..
İsmet Paşa Malatyalı bilinir!.. seçimlere hep oradan katılmıştır. Hatta oraya
heykeli bile dikilmiştir!.. Ama Lozan görüşmeleri sırasında Rıza Nur'a itiraf
ettiği gibi, BİTLİSLİ'dir!.. Malatya ile ilişkisi, babasının orada "mahkeme
başkâtipliği" yapmasından ibarettir!..
İsmet Paşa'nın anası ve babası hakkında açık bilgi yoktur... Şevket Süreyya,
annesini Deliorman Türkleri'ne bağlar. Babasının da Bitlisli Kürümoğlu
soyundan gelme halis TÜRK olduğunu ispata çalışır, ama zorlama olduğu
her cümlesinden bellidir... Ama ne anasının, ne de babasının ailesine ait
herhangi bir resim, belge gösteremez...
İsmet'in ailesi Malatya'da "Haçikler" diye tanınırdı... Bilindiği gibi "Haçik"
kelimesi, Ermeniler'in kendilerine verdikleri addır!..
Yine Rıza Nur'a "Bitlis'te TÜRK var mı?" diye sormasından, kendisini TÜRK
saymadığını çıkartmak zor değildir!..(Bak Milli Kıyam, Dr. Rıza Nur)
Konuşurken hep ecnebiler gibi TÜRKYA derdi!.. TÜRKİYE kelimesine dili
dönmezdi!

[mod="Türk-Kan"]Bu yazının internette dönen "aslı" bayağı uzun, kaç bölüm halinde sunacaksın "yazını"?

İnönü'yü merak eden Attilâ İLHAN'In Hangi Atatürk'ünü okusun, izlesin; Oktay SİNANOĞLU'nu okusun, izlesin.[/mod]
Kullanıcı küçük betizi
lamali
Üye
Üye

İletiler: 8

İletigönderen eskopatj2 » Pzt Haz 07, 2010 21:24

maydonos yazdı: Konuşmasına, "Silivri'de yatan kahramanlara selam olsun." diye başlayan Özbek, iktidar partisinin çökertilmesi için Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ile görüşmeler yaptığını anlattı.

Özbek, "Osman Pamukoğlu ile görüştüm. Ona dedim ki (Git Hüsamettin Cindouk'la görüş, seçim ittifakı yap. Aynı zamanda Abdüllatif Şener, Sadettin Tantan ve Masun Türker ile merkez koalisyonu yap) dedim. Ben bunu önerdim onlara. Çünkü bunlar 4. parti olarak Meclis'e girerse AK Parti'nin avantadan aldığı oylar düşer. O zaman işler değişir." diye konuştu.

Şimdi sana şunu soracağım. Allah aşkına yanlış anlamadan şu kısmı iyi okurmusun Maydonos Bundan sen ne anlıyorsun ya da ne anlamak istiyorsun çok merak ediyorum...

Osman Pamukoğlu ile ilgili olan kısmı iyi bir okur musun?

Evet partiye yakınım Bunu sorup öğrenecem...
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj2
Üye
Üye

İletigönderen yigitler » Pzt Haz 07, 2010 22:02

Hulki Cevizoglu saygin bir gazeteci, o guzelim Ceviz Kabugu programini surekli seyrederdim eskiden, ama Samil Tayyar lanetin tekidir, kotu bir provokatordur, Tayyar'in ne suratini gormek ne de sesini duymaya tahammul edemiyorum, zaten yasimiz da ilerliyor, oyle sinirlendiriyor ki beni hemen kanla degistiriyorum onu gordukce, yoksa bir onun yuzunden sinir krizinden olecegim! Hulki beye gelince, sormak da lazim bizim Ataturkcu kanallara, niye Sn Cevizoglu'nu kadronuza katmadilar? Para icin mi? Yoksa iktidar baskisi yuzunden mi? Oysa Hulki bey en tarafsiz gazetecilerden birisidir.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen maydonos » Pzt Haz 07, 2010 22:20

Cindoruk'u hic dinledin mi? Ab ve diger dusuncelerinin ne oldugunu biliyorsan eger ne demek istedigimi anlamissindir. Daha gecen gun Ab hakkinda Gundem Ozel programinda konusuyordu. Eger sol alt yapidan gelen bir yurtseversen anlamis olman gerekir. Yok degilsen yine konu degistirirsin.

Sag hukumet ve partilerin Turkiyeyi getirdigi nokta ortada iken ne dememi bekliyorsun?

Oysa, Osman Pasa ilk cikisini farkli yapmisti; hatta dedimki, icimden Dogu'dan farkli dusunmuyor da neden Ip icinde yer almak yerine yeni parti kurdu. Cunku soylemler birebir ayniydi. Ne ise uzatmak istemiyorum ama maalesef sonra anladimki sag eglimli kendisi, yurtsever ve memleketi icin cok yararli bir kisi. Saygi duyarim ama o kadar. Eger iceride yatan yurtseverlere bu yonde yardimlari olursada ne mutlu bizlere. Cunku Ulusal birlik kurmak kosul oldu. Bu donemec hepbirlikte atlatilacak. Ulusal birlik hukumeti kurulmali ve hepimiz destek vermeliyiz bolunmek olmamali.

Cunku bu dava yalnizca sol yada sag degil memleket meselesi durumuna geldi.

Bu nedenle Hulki Bey'e tepki gosterdik. Konu basligi Hulki Bey'di.

Artik zaten bu konuda herkesin dusuncesi belli ve sabit. Dolayisi ile birbirimize hakarete varan sozcukleri birakip lamali arkadasin yazilarini okuyalim.

Lamali arkadas kaynak belirtmemissin. Ram' dan en kisa zaman da uyari alirsin sanirim. Bilgileri nereden edindin? Yazarsan iyi olur.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen eskopatj2 » Pzt Haz 07, 2010 22:31

Yorumunu iyi oku iyi analiz et sana başka birşey demiyorum. Meydan ve alans senin üfür üfrebildiğin kadar...... Bu konuşmanıda aklı selim birisine incelet oldumu..... :kikirik:

Sana daha başka bişey demiyecem. Sana yalnız şu son konuşmanı Allah aşkına enine boyuna iyi incele analiz et oldumu kardeşim....
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj2
Üye
Üye

İletigönderen nefer » Pzt Haz 07, 2010 23:27

Kemalist54 yazdı:değerli nefer arkadaş,

ben sizleri eleştirmek için yazmadım bende kendi deneyimlerimden hareketle gelinen noktayı kendi üslubumla dile getirdim. ki yazdıklarımın arkasındayım ve hiçde yanılmış değilim. hulki bey'in kitaplarını hala alıp okurum benim için çok değerli bir aydındır ama ayinesi iştir kişinin diyoruz! ;)

kimilerinin bilmediklerini biliriz dilimiz mühürlü olmasa da herşeyi söylemeyiz....

Sayın Kemalist54 sonunda aynı noktaya geldik sanırım.Ayinesi iştir kişinin diyorum bende.Bu nedenle de izleyip görelim bakalım Hulki bey ne yapıyor.Bu hafta 3. program olacak.Geçen haftayı özellikle çok beğendim.Aşağıda vereceğim linkte Hulki beyin değerlendirmesinden bir bölüm var izleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.Sizi de anlıyorum.O kadar çok aydın ihaneti ile karşılaştık ki yoğurdu üfleyerek yiyoruz.

http://www.beyaztv.com.tr/Tr/Dusunce-Fi ... ta-22.aspx
Kullanıcı küçük betizi
nefer
Üye
Üye

İletiler: 28

İletigönderen maydonos » Pzt Haz 07, 2010 23:38

Eskopadj eger bana diyorsan, sana soyleyecek sozum cok ama yazmayacagim daha fazla.

Cunku daha once yazdigim gibi herkesin dusuncesi sabit; belli bir yastan sonrada senin gibi sokak agzi kullananlar zaten cekilmiyor.

Ne yazdigimi biliyorum analiz yapmamami gerektirecek bir durum yoktur. Senin gibi yanar doner insanlarla isim olmaz. Zaman kaybisin benim icin. Onune yazi koyduk ve sen halen baska dunyada geziniyorsun.

Tum herkese kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen ulusalcı » Sal Haz 08, 2010 23:06

Sayin kush,
paylasim icin tessekkürler. Devamini bekleriz.
Kullanıcı küçük betizi
ulusalcı
Üye
Üye

İletiler: 93

İletigönderen kush » Çrş Haz 09, 2010 0:30

ulusalcı yazdı:Sayin kush,
paylasim icin tessekkürler. Devamini bekleriz.

Yarinki bölümü kayit etme niyetim var. Kismetse buradan da paylasiriz ;)
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Türkiye ve Dünya Gündemi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x