Düşünce fırtınası- 02 Haziran 2010- Hulki Cevizoğlu

Türkiye ve Dünya Gündeminin tartışıldığı izlenceler, açık oturumlar

Düşünce fırtınası- 02 Haziran 2010- Hulki Cevizoğlu

İletigönderen kush » Çrş Haz 02, 2010 22:59

Bilgilenmek, çözüm yolları geliştirmek ve gerçeği yansıtmak için Düşünce Fırtınası Hulki Cevizoğlu ve Şamil Tayyar’ın farkıyla her Çarşamba 22:00’de Beyaz Tv ekranlarında.
Ekranların yakından tanınan iki ünlü ismi biri Ceviz Kabuğu programıyla yıllardır ekranlarda izleyenlerinin karşısında olan Hulki Cevizoğlu diğeri ise Star Gazetesindeki yazıları ve gündem yaratan açıklamalarıyla son dönemlerde yıldızı parlayan gazeteci yazar Şamil Tayyar.

Bu iki zıt düşünceli ismi bir araya getiren ise bir televizyon programı projesi.

Kalite olarak idare eder. Internetten Realplayer ile kayit edildigi icin dosya .rm cinsinden oldu.

2 Dosyanin toplam boyutu 250 MB dir.

Şifre
guncelmeydan

İNDİR

Parça I
Parça II

Videoyu acamayan arkadaslara duyrulur:

Dosyayi izleyebilmek icin gereken program realplayerdir ve ücretsiz olarak indirebillirsiniz.
En son kush tarafından Prş Haz 03, 2010 2:25 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

Re: Düşünce fırtınası- 02 Haziran 2010- Hulki Cevizoğlu

İletigönderen kush » Çrş Haz 02, 2010 23:49

2 dosyanin yükleme islemi tamamlanmistir ;)

Hulki Cevizoğlunu cok özlemistim. Tesadüf eseri denk gelince kayit ettim. Umarim bundan sonra daha iyi kalitede bu sitede de paylasilir.Hulki Cevizoğlu herzamanki gibi cok seviyeli bir sekilde derin bilgisini göstermis.iyi seyirler.

ya istiklal ya ölüm!

K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletigönderen ceylanmm » Cum Haz 04, 2010 0:12

Allah askina,hulki cevizoglu,neden samil tayyare ile beraber program yapar,bunu bana birisi aciklasin.Bundan sonra bir daha hulki cevizoglunun kitaplari evime girmeyecektir.
Kullanıcı küçük betizi
ceylanmm
Üye
Üye

İletiler: 34

İletigönderen kush » Cum Haz 04, 2010 1:03

ceylanmm yazdı:Allah askina,hulki cevizoglu,neden samil tayyare ile beraber program yapar,bunu bana birisi aciklasin.Bundan sonra bir daha hulki cevizoglunun kitaplari evime girmeyecektir.

Soru güzel bir soru. Fakat benim izledigm kadariyla Hulki Cevizoğlu cok seviyeli bir sekilde davasi konusup savunuyor. Kim ak kim kara belli ediyor program da. Fakat Beyaz tv kime ait hic bir fikrim yok. Bilen varmi? Bu TV nin arkasinda kim var. Güya 25.05.2010 de yayina baslamis. Avrasya TV den ayrilan Nuriye Atabey de bu kanalda Program yapiyor gördügüm kadariyla.

ya istiklal ya ölüm!

K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Cum Haz 04, 2010 1:05

ceylanmm yazdı:Allah askina,hulki cevizoglu,neden samil tayyare ile beraber program yapar,bunu bana birisi aciklasin.Bundan sonra bir daha hulki cevizoglunun kitaplari evime girmeyecektir.

Sosyal demokrat olduğu içindir belki de; vatandaşla değil, Şamil ile muhatap olması bundandır sanırım.

kush,

Beyaz TV, Fitilci İ. Melih'in kanalıdır, oğlu başındadır.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Cum Haz 04, 2010 2:20

CHP'den kendisine teklif gelmeyince tek başına aday olduğu Ankara'da elbette seçilemedi ama çok kafa karıştırdı. Buradan da bazı arkadaşlarımız onun bu tavrını destekledi. Oysa ki farkına varılması gereken nokta Hulki Cevizoğlu'nun, televizyon programcısı Hulki Cevizoğlu olarak, yazar Hulki Cevizoğlu olarak rüştünü ispatladığıydı. Herkes nasıl en faydalı oluyorsa bu vatana öyle faydalı olmalı. Tıpkı Osman Pamukoğlu'nun asker olarak bu vatana en iyi faydayı getirdiği gibi. Milyonların gönlünde PKK'yı bir dönem bitiren adam olarak sevildi Osman Pamukoğlu,bırak,girme siyasete.Siyasetin derdi ne dün birilerinin ısrarla iddia ettiği gibi tıkanmışlıkdı, ne bugün, ne de yarın. Emperyalizmin Türkiye'dse ki egemen sınıflarla çekişmesi sonucu medyada vücut bulan yansımadır siyasetin tıkanıklığı ya da VAYYYY,KILIÇDAROĞLU RÜZGARINA DA BAKIN!!! dedirten.

Uzatmayayım,Hulki Cevizoğlu'nun aç kaldığını hiç sanmıyorum.Kitaplarının gelirlerinin 7 sülalesine yeteceğine eminim.

Ram zaten BEYAZ TV'nin bilgilerini vermiş. Böyle bir kanalda çalışmaya başlamak neden? B TV var herşeye rağmen. Hadi B TV artık korkuyor ileri geri programları yayınlamaya diyelim. ULUSAL KANAL var kapı gibi, dimdik. Son dönemde programları yayından kaldırılan ya da çalıştıkları gazetelerden atılan pek çok vatansevere ekranlarını açtılar.Halen daha sesleniyorlar,"gelin bu ekranlara"diyerek. Neden ULUSAL KANAL'a gitmezsin? Benim aklıma sadece maddiyat geliyor çünkü Ulusal Kanal'da program yapan kimse program ücreti almıyor. Ama AYDIN SORUMLULUĞUNUN GEREĞİNİ, VATANSEVERLİĞİN GEREĞİNİ yerine getiriyorlar.

Hulki Cevizoğlu'nun elbette bir amacı vardır, kim bilir Şamil Tayyar'ın ne olduğunu,kim olduğunu izleyenlere göstermek istemiş olabilir. Ama gün artık o gün değil ki!Leyla Zana'nın ne olduğunu, Nazlı Ilıcak'ın ne olduğunu, Yiğit Bulut'un ne olduğunu millete göstermek için onlarla aynı programa çıkmak,birlikte program yapmak gerekmiyor ki!?

Sözün özü, çok abuk bir durum.

Ama bir de içinde bulunduğumuz ortamın daha ne kadar çok abukluklarla dolu olduğunu da unutmayalım ve daha neler,neler,ne abuklukların bizi beklediğini düşünelim.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen maydonos » Cum Haz 04, 2010 3:53

Artik bir kus daha ucmus yuvadan. Gecmis olsun diyelim. Soyle bir durum vardir itibarini kaybeden para ve guc sahibi insanlar itibarlarini tekrar elde etmek icin ve inandiriciliklarini artirabilmek icin, yanlarina itibarli sozune guvenilir, birisini alirlar. Bu parazitsel bir yasam sekli. Teyyare'nin ve kanallarinin Hulki beye gereksinimi var. Onun kisiligini ve toplumdaki itibarini somurecekler. Izleyenlere hayirli olsun. Ilimli ilimli olalim. Istenen bu. Ilimli.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen kush » Cmt Haz 05, 2010 11:41

maydonos yazdı:Artik bir kus daha ucmus yuvadan. Gecmis olsun diyelim. Soyle bir durum vardir itibarini kaybeden para ve guc sahibi insanlar itibarlarini tekrar elde etmek icin ve inandiriciliklarini artirabilmek icin, yanlarina itibarli sozune guvenilir, birisini alirlar. Bu parazitsel bir yasam sekli. Teyyare'nin ve kanallarinin Hulki beye gereksinimi var. Onun kisiligini ve toplumdaki itibarini somurecekler. Izleyenlere hayirli olsun. Ilimli ilimli olalim. Istenen bu. Ilimli.

Hakli olmasina haklisin da maydonos bu ortamda insan baska türlü nasil sesini cikarabileck ki? Tüm ulusal kanallara yogun baski var. Cogu geri adim atti. Maddi olarak da can cekisiyorlar. Hulki gibilerin de bir takim sabit giderleri var. Kira ve beslenme gibi. O yüzden dogru bildiklerini söyleme adina kanal tercihini pek yadirgamamak gerek(yeter ki prensiplerine sadik kalsinlar). Ben de isterdim avrasya tv de kalsin diye ama televiziyona hic cikmamasinadan ziyade bu sekilde cikmasini tercih ederim. Ama bu sayede senin de dedigin gibi "itibarini kaybeden para ve guc sahibi insanlar itibarlarini tekrar elde etmek icin ve inandiriciliklarini artirabilmek icin, yanlarina itibarli sozune guvenilir, birisini alirlar"maglesef öyle oluyor

ya istiklal ya ölüm!

K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Haz 05, 2010 14:05

kush yazdı:
maydonos yazdı:Artik bir kus daha ucmus yuvadan. Gecmis olsun diyelim. Soyle bir durum vardir itibarini kaybeden para ve guc sahibi insanlar itibarlarini tekrar elde etmek icin ve inandiriciliklarini artirabilmek icin, yanlarina itibarli sozune guvenilir, birisini alirlar. Bu parazitsel bir yasam sekli. Teyyare'nin ve kanallarinin Hulki beye gereksinimi var. Onun kisiligini ve toplumdaki itibarini somurecekler. Izleyenlere hayirli olsun. Ilimli ilimli olalim. Istenen bu. Ilimli.

Hakli olmasina haklisin da maydonos bu ortamda insan baska türlü nasil sesini cikarabileck ki? Tüm ulusal kanallara yogun baski var. Cogu geri adim atti. Maddi olarak da can cekisiyorlar. Hulki gibilerin de bir takim sabit giderleri var. Kira ve beslenme gibi. O yüzden dogru bildiklerini söyleme adina kanal tercihini pek yadirgamamak gerek(yeter ki prensiplerine sadik kalsinlar). Ben de isterdim avrasya tv de kalsin diye ama televiziyona hic cikmamasinadan ziyade bu sekilde cikmasini tercih ederim. Ama bu sayede senin de dedigin gibi "itibarini kaybeden para ve guc sahibi insanlar itibarlarini tekrar elde etmek icin ve inandiriciliklarini artirabilmek icin, yanlarina itibarli sozune guvenilir, birisini alirlar"maglesef öyle oluyor

Canım kardeşim, en az satan kitabı 15.000 satıyor. Bana göre son derece dandik basılmış kitaplar ise ortalama 15 Lira'dan satılıyor. Sadece Cevizkabuğu programları ile ilgili yaptığı yüze yakın kitap var ve bu kitapların bir çoğu bilmem kaçıncı baskıyı yapıyor. Sözün özü Hulki Cevizoğlu'nun maddi durumu senden, benden, bir çoğumuzdan daha iyidir kardeşim. Benim yukarıdaki yazımı ya okumadın ya da görmezden gelmişsin. Maddi ihtiyacı olmadığına emin olduğum için ULUSAL KANAL'a çıkmak istese ULUSAL KANAL'ın seve seve ekranlarını açacağına emin olduğumu yazdım. Ama ULUSAL KANAL'a çıkmak istememesinin ise tek nedeninin MADDİYAT olabileceğini yazdım. Heee, ikinci bir neden, "Kardeşim, bu adamların başı Ergenekon nedeniyle belada. Baksanıza hemen her gün kanalla ve arkasındaki İşçi Partisi ile ilgili birileri Ergenekon nedeniyle tutuklanıyor. Aman bu adamlardan uzak durayım." diye düşünüyor da olabilir.

Netice olarak tercih kendisinin. Bir zamanların ÇETİN ALTAN'ı işçinin, emekçinin, köylünün, çiftçinin sevgilisiydi. O ise SKOÇ VİSKİ içmeyi, MALBORO sigara tüttürmeyi bu sevgiye tercih etti. Yetmedi iki tane birbirinden CEVVAL oğlan sürdü piyasaya. Yani Hulki Cevizoğlu'da zaman içerisinde Çetin Altan'ın durumuna düşebilir, bu tamamen kendi aklının ve midesinin tercihi olacaktır. Çünkü bu millet adamı vezir de eder, rezil de eder. "Ben rezil olmaya razıyım, bana dokunmayan yılan bin yaşasın, midem kaldırır benim" diyorsa dediğim gibi kendi bileceği iş.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen yasin3858 » Cmt Haz 05, 2010 16:27

Ulusalcı çizgisiyle bilinen Avrasya TV (ART), Digiturk platformunda 36. kanaldan yayın yapıyordu. Ancak Digiturk ani bir kararla ART’yi 112. kanala kaydırdı.

ART’nin yerine de yani 36. kanala da, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in sahip olduğu Beyaz TV kondu.

Odatv’nin edindiği bilgiye göre; bu duruma gerekçe olarak ART’ye 'düzensiz ödeme' yapıyorsunuz, dendi. Kanal yetkilileri ise, ödenmemiş paranın yani borcun olmadığı, sadece abone ücretinde 1–2 ay gecikme yaşandığını, söylüyor.

Bilindiği üzere ART'nin asıl sahibi Mustafa Özbek halen Silivri'de tutuklu olarak yatıyor. Kanala polis baskını yapılmış ve program kasetlerine el konmuştu. ART'de şu an Nihat Genç, Saygı Öztürk, Ümit Zileli, Rauf Denktaş gibi isimler program yapıyor.

Bu arada, Digiturk kaynakları; bu olayın yaşanmaması için çok çaba sarf ettiklerini söylüyor. Hatta geçtiğimiz yıl Kasım ayında yeni bir sözleşme teklifinde bulunduklarını, ancak bir türlü düzenli ödeme alamadıklarını vurguluyorlar. Digiturk yetkilileri, bunun kesinlikle siyasi bir karar olmadığını, sadece ekonomik nedenli bir durum olduğunu belirtiyor.

Odatv.com

--------------------------------------------------------

Anlamıyorum. Cevizoğlunu anlamıyorum.

DSP den, Rahşan Ecevitle DSHP çıkaran ve ardına istifa eden. Belkide bunun uğruna ART de yaptığı Ceviz Kabuğu Programına son veren, akabinde Beyaz (AK mı demeliyim yoksa!) TV de Şamil Tayyar denen adamla program yapan Cevizoğluna hiç yakısmadı.

ART yere düşerken Beyaz TV yükseliyor.

Sakın Ulusalcı bir cephe oluşturmayın sakın, aman diyeyim. Herkes köşesinde Atatürkçülük oynasın. Görünen bundan başka hiçbirsey değil!!!
Kullanıcı küçük betizi
yasin3858
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen yigitler » Cmt Haz 05, 2010 18:46

kush yazdı:

Soru güzel bir soru. Fakat benim izledigm kadariyla Hulki Cevizoğlu cok seviyeli bir sekilde davasi konusup savunuyor. Kim ak kim kara belli ediyor program da. Fakat Beyaz tv kime ait hic bir fikrim yok. Bilen varmi? Bu TV nin arkasinda kim var. Güya 25.05.2010 de yayina baslamis. Avrasya TV den ayrilan Nuriye Atabey de bu kanalda Program yapiyor gördügüm kadariyla.

Kush, bu kanalin sahibi Osman Gokcek'tir (I Melih'in oglu).
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen maydonos » Cmt Haz 05, 2010 19:34

Evet, arkadaslar size sunu soyleyebilirim yurtseverler birlesip bir birlik olusturup birbirlerine destek olmadiklari surece bu kisir dongu boyle devam eder. Din cercevesinde toparlanabilen Turkler maalesef vatan millet diyince yeterli duyarliligi gosteremiyorlar. Her cephede yilmadan orgutlenmeliler; ama yurt- millet sevgisi ile orgutlenebilmeyi beceremedigimiz surece bu gericiler ve isbirlikciler kazanacak.

Resmen isgal altinda olan yurdumuz ve insanlari artik bir kisir dongunun icindedir. Icine sokulmustur. En kisa zamanda bu girdaptan kurtulmamizi dilerim. Umit ederim, herkes Nihat Genc gibi gercekleri gorup, yuzunu yurtseverlere doner.

Hulki Bey'e iyi isler bol kazanclar Cetin Tas arkadas, Tanri onun gozunu doyursun ne diyebilirim. Bir arkadas anlatmisti. WOW' larda tatil yaptigini daha cok kazansin ne diyelim. Ataturk'un sirtindan cok gecinen ve zengin olanlar oldu. O da olsun sonra da gitsin o guruha hizmet etsin artik.

Hayir; karsisindaki sahis kim? Inanilir gibi degil. Samil teyyare.

Ne ise daha fazla yazip tansiyonumu yukseltmeyim. Hepinize kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen eskopatj2 » Cmt Haz 05, 2010 20:38

Beyler bu işi çözse çözse anca Chp içindeki Kürtçü Ekip çözer.
Başka birisi de çözemez. Emin olun ki Chp içindeki Kürtçü ekip bunu mutlak çözecek.
Benim hiç şüphem yok. :D
Osman Pamukoğlu'nun siyasete girmesini istemiyorlar. Bazı korkuları var galiba.Bu belli Milli bir hükümet istemiyorlar. Ama Atatürk'e çok sadakatlıyız diyorlar ama işin ciddiyetinin farkında değiller.

Chp üzerinde oyun oynanıyor. Hala farkında değilsiniz galiba....

Bu ülkelerim siyasi tarihlerini iyi inceleyin. Şili,Arjantin,Çin,İran...............
Bu ülkelerin siyaset'i bizim siyasetimizle çok örtüşüyor. Çok iyi inceleyin ve iyi analiz edin gözgöre göre bu oyunu Kılıçdaroğlu ile oynuyorlar. Burdaki Chp arkadaşlar hala Chp diye biliyorlarsa anca şapka çıkartılır.
Benim beklediğim bir gün var. Chp başa geldiği zaman çok merak ediyorum ne yapabilecek.
Chp ilk önce 27 Aralık 1947 Fullbright Antlaşması'nı açıklarsa çok sevinirim.
(İsmet İnönü) unutmamak gerek beyler yaptığı antlaşmaları.....

Çetin Taş
İnşallah haklı çıkarsınızda ben haksız çıkmaya razıyım. Altını çizerek sölüyorum.Milli bir hükümet anca bu ülkeyi kurtarabilir

Chp 721 Adet özelleştirmeyi tekrar geri alıp kazandırabilecek mi merak ediyorum doğrusu.....
Bekle-Gör politikasının hayranıyım zaten bekleyip göreceğiz bir 4 yılın nasıl heba olacağını..
İcazet almadan bu ülkeyi en yüksek seviye taşıyabilecek bir parti gösterirmisin?
Bu kürtçü ekibe ne kadar çok güveniyorsunuz. Ah Akp programın'da gitselerde bi görsem sizi o zaman konuşabilecek misin böle merak ediyorum.
Osman Pamukoğlu'na gelince Adam bu ülke'nin herşeyi tekrar geri alıcam diyor. 365 gün içinde PKK bitirecem diyor. Herşeyiyle Milli bir hükümeti savunuyor. Çok açık konuşuyor.Ama sizin için varsa yoksa Chp....

Çetin Taş
Savunduğum Chp ile ilgili şuan ki değişim ile ilgili bu adamları çok savunuyorsanız madem ve fikirlerine güveniyorsan sana açıkça meydan okuyorum. Varsa bilgin abiciğim çık ER meydanına.......
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj2
Üye
Üye

İletiler: 66

İletigönderen maydonos » Cmt Haz 05, 2010 21:28

Is meydan savasina mi donustu? Bakin size sunu soyleyeyim.

Su an oynanan tiyatro tutmazsa eger bu kez Chp nin Kurt Alevi parcasi devreye sokulacak, neden diyeceksiniz?

Iran ve Azerbeycan ve Guneyde hakimiyet ve sirin politika gudebilmek icin.

Aslinda en cok istedikleri Akepe ve Cehepe koalisyonu. Bu olasiligi da yanasma basin yavas yavas isitiyor.

Turkiyede tek milli politika ve siyaset guden parti Isci Partisi. Oy oranina bakarsaniz icimizdeki millilik(ulusalcilik) ve (yurtseverlik)vatansever potansiyelini bulmus olursunuz.

Osman pasa da Ab konusunda siki bir durus gostermedi. Eger milli yada ulusalsaniz Ab den bahsetmek ve bu konuda konusmanin anlami yoktur.

Cunku Ab ne Ataturkcu nede Kemalist ideolojiyi istemiyor. Seni lokma lokma yemek istiyor.

Hepinize kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen eskopatj2 » Cmt Haz 05, 2010 21:35

Maydonos
Turkiyede tek milli politika ve siyaset guden parti Isci Partisi. Oy oranina bakarsaniz icimizdeki millilik(ulusalcilik) ve (yurtseverlik)vatansever potansiyelini bulmus olursunuz.
:D Yeterlimi?

Osman pasa da Ab konusunda siki bir durus gostermedi.
Nerden biliyosun Ab konusunda sıkı bir duruş göstermediğini?
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj2
Üye
Üye

İletiler: 66

Sonraki

Şu dizine dön: Türkiye ve Dünya Gündemi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x