Egemenliğime/Mülkiyetime Yaklaşma! / Şölen Can EVİN

Egemenliğime/Mülkiyetime Yaklaşma! / Şölen Can EVİN

İletigönderen Kuvayi Milliyeci » Cum Haz 13, 2014 18:49

Egemenliğime/Mülkiyetime Yaklaşma!

Egemenlik kavramı için kısaca şunlar yazar muteber bir sözlükte "Egemenlik ya da hâkimiyet, bir toprak parçası ya da mekân üzerindeki kural koyma gücü ve hukuk yaratma kudretidir".

Milletin egemen olduğu/hakim olduğu şey ne imiş? Kural koyma ve hukuk yaratma kudreti. Doğru mu bakalım... Millet denilen organizma bu kural koyma ve hukuk yaratma gücünü nereden almaktadır? Bunun kaynağı nedir? Millet bu kural koyma hukuk yaratma gücünü hiçbir yerden almamaktadır. Sadece milletin böyle bir güce sahip olduğu VARSAYILMAKTADIR.

Peki milletin hukuk yaratma yetkisine sahip olduğunu varsayalım; egemenlik bu olsun. Tamam hukuk yaratsın şimdi... Hayır; "Olmaz" derler. "Milyonlarca insanı bir araya toplayıp kanun çıkartamayız." Peki ne olacak? "Millet içinden vekiller seçecek bu vekiller millet ADINA egemenlik hakkını kullanacak..." Oldu mu şimdi?

1.Millette önce onda hukuk yaratma gücü olduğunu VARSAYDIK.

2.Sonra bu varsayımı bile çiğneyip milletin elinden hukuk yaratma gücünü alıp bir meclise verdik. Yani egemenliği de devrettik.

Bu tavuğun suyunun suyu oldu...

Bugün Türkiye'de ve dünyada uygulanan bu sistem HUKUKİ DEĞİLDİR. Buna ancak siyasi bir tercih denilebilir o kadar. Demokrasi dedikleri bu sistem millete bir varsayımını koklatıp sonra onu da elinden almaktadır. Bu sistem SIFIRDIR; Hiçbir şey ifade etmeyen KOCA BİR SIFIR...

GERÇEKTE eğer millet "Ben egemenim" diyorsa bir şeye egemen/hakim olmalıdır?

Elimde bir kalem olduğunu ve onu sıkıca tuttuğumu düşünün. Ben bu kaleme egemenim/hakimim. Ve diyorum ki "Yaklaşmayın! bu benim". İşte egemenlik/hakimiyet budur.

1.Egemenlik/hakimiyet NEREDE kurulur?

Millet milyonlarca kişiden oluşması itibariyle yaşamak için bir MEKANA/YURDA ihtiyaç duyar. O halde bu egemenlik YURTTA kurulacaktır...

2.Millet NASIL egemen/hakim olur?

Milletin yerleştiği YURTTA EGEMEN OLMASI İÇİN bu yurt bizim diyebilmesi için YURDUN MİLLETİN MÜLKİYETİNDE OLMASI GEREKİR. Yurt milletin mülkiyetinde olsun ki yaklaşana, yaklaşmak isteyene "Yaklaşma! bu bizim" diyebilsin, hakimiyetini haykırabilsin.

3.Peki millet yurtta NEYE malik olursa egemenlik/hakimiyet milletin olur?

İnsanın kazancı ancak emeğinin karşılığıdır. Toprak, su, ormanlar ve hayvanların varolması için hiçbir emek harcanmadığından şahsi mülkiyete konu olamazlar. Bunlar milletin ortak malıdır (iştirak halinde mülkiyet); milletin sofrasıdır. Millet egemenliği; halkın kendisi için kurulan bu sofradan aracısız ve kısıtlamasız yararlanması ile tesis edilir. Egemenlik ancak bu sayede açığa çıkar.

Bu itibarla; millet egemenliğinin/hakimiyetinin alt yapısı YURDA MALİK OLMAKTIR. Yurda kim malik ise egemen olan odur. Devletin hukuk yaratması da ancak bu mülkiyet alt yapısı üzerine kurulur.

Bugün adına Demokrasi denilen bu kapitalist düzende yurt (toprak, su, ormanlar ve hayvanlar) sermaye sınıfının elinde olduğundan egemenlik de onlara aittir. Seçim halkın gözünü boyamaya yönelik bir havuçtur. Gerçekte küresel elitler kendilerine kölelik edecek parti başkanlarını, parti başkanları da kendisine kölelik edecek milletvekili adaylarını seçer... Halk da önceden elekten geçerek gelen bu süzmelerden birini, olmazsa diğerini seçer ve egemenlik hakkını kullandığını zanneder.

Toprak, su, ormanlar ve hayvanlar milletin ortak malıdır. Egemenlik Milletindir; bölünemez ve devredilemez. Yapısı gereği bölünmesi ve devredilmesi İMKANSIZDIR.

Bu düzen çökmüştür:

1.HUKUKUN MİLLETE VERDİĞİ YURT ÜZERİNDEKİ MÜLKİYET/EGEMENLİK HAKKI GASP EDİLMİŞTİR.

A.Egemenliğin devredilemez yapısı zedelenerek YURT YERLİ VE YABANCI SERMAYE SAHİPLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞTİR.

B.Egemenliğin bölünemez yapısı zedelenerek YURT BÖLÜNMEKTEDİR.

EGEMENLİĞİME/MÜLKİYETİME YAKLAŞMA!..
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir. Mustafa Kemal Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
Kuvayi Milliyeci
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 200
Kayıt: Pzt Haz 21, 2010 2:20

Şu dizine dön: Kuvayi Milliyeci

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x