Emekçiye meydan dayağı

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Emekçiye meydan dayağı

İletigönderen Türk-Kan » Sal Nis 01, 2008 15:36

SSGSS'yi protesto eden sendika ve birlikler tüm Türkiye'de eylemler gerçekleştirdi.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısını protesto eden gruplar, TBMM Dikmen kapısına yürümelerine izin verilmemesi üzerine Kızılay Meydanını trafiğe kapattı.

TBMM Dikmen Kapısına yürümek üzere Güvenpark'ta toplanan Ankara Şubeler Platformu ve onları destekleyen sivil toplum örgütlerinin üyelerine, polis tarafından izin verilmedi. Gruptakiler, bunun üzerine oturma eylemi başlattı.

DTP Milletvekilleri Sevahir Bayındır, Gültan Kışanak ve Özdal Uçer ile görevden alınan Diyarbakır'ın Sur İlçesi eski Belediye Başkanı Abdullah Demirtaş da eylemcilere destek vermek için Güvenpark'a geldi.

Grup adına açıklama yapan KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Başdemir, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısının ''yaratacağı tahribata karşı bütün güçleriyle seferber olduklarını'' söyledi. 14 Mart'ta yapılan iş bırakma eylemini hatırlatan Başdemir, ''Emek Platformunda yaşanan çatlağa rağmen bir karşı duruş var. Emek Platformu üyesi 9 örgütün aldığı ortaklaşa karar doğrultusunda, bugün Meclis'in önüne giderek basın açıklaması yapacağız'' dedi.

Başdemir, ''Meclis'in önüne gitmeye çalışan DİSK, TMMOB, TBB ile buluşma konusunda inatçı olduklarını'' da ifade etti.

Gruptakiler, açıklamanın ardından, ''Barikat kalksın yürüyüş başlasın'' sloganlarıyla çevik kuvvet ekiplerinin panzerlerle kurduğu barikata doğru yürüyüşe geçti. Polis barikatını aşan eylemciler, sendika yöneticileriyle birlikte Kızılay Meydanını trafiğe kapattılar. Bu sırada, eylemciler ile polis arasında taş ve sopaların da kullanıldığı arbede yaşandı.

Kızılay Meydanına çıkan tüm yolları tutarak barikat kuran polis, eylemcilere Kızılay'ı trafiğe açarak dağılmaları çağrısında bulundu. Şarkılar eşliğinde halay çeken eylemcilerin bekleyişi ise sürüyor.

İSTANBUL'DA KİTLESEL EYLEMLER

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda Değişiklik Öngören Yasa Tasarısı, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB'nin oluşturduğu ''Herkese Sağlık, Güvenli Gelecek Platformu'' üyelerince, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinden AK Parti İstanbul İl Başkanlığı yakınına kadar gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan grup, tasarı karşıtı sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçti. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın bulunduğu Piyalepaşa Bulvarı'na çıkarak yolu trafiğe kapatan grup, parti yakınlarında polislerce durduruldu.

Platform yetkililerinin AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde basın açıklamasına izin verilmesi halinde yolun bir bölümünün trafiğe açılacağı yönündeki önerileri, güvenlik kuvvetlerince kabul edilmedi.

Bunun üzerine grup, basın açıklamasını durduruldukları yerde yapmaya karar verdi.

Yolun ortasına yerleştirilen minibüs üzerinden hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen 3 No'lu Şube Başkanı ve KESK Platformu Dönem Sözcüsü Nebat Bukrek, tüm haklı taleplerine ve karşı çıkışlarına karşın hükümetin, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı çıkarmakta kararlı göründüğünü, ancak işçilerin, emekli ve halkın henüz son sözünü söylemediğini dile getirdi.

Çalışanların onlarca yıl grev ve direnişlerle kazandığı hak ve özgürlüklerini bir çırpıda masa başında gasp edilmesine asla izin vermeyeceklerini ifade eden Bukrek, şunları kaydetti:

''Ülkemizin yarınlarının, kardeşlerimizin, çocuklarımızın geleceğinin ellerinden alınmasına sonuna kadar direneceğiz. Biz, sendikacıları yalancılıkla suçlayan Başbakan, aslında kendisi işçi ve emekçilere doğruları söylemiyor. Emeklilik yaşı 60'dan 65'e çıkıyor. 5 yıl artış var. Emekli olmak için 7 bin prim gün sayısı gerekirken, 7 bin 200 güne çıkıyor. Emekli maaşı yüzde 25 oranında düşürülüyor. 202 YTL geliri olanlardan bile sağlık primi isteniyor. Sağlıkta katkı payı ödemeyen tedavi ve muayene olamıyor. Bunlar mı yalan? Bu tasarıya karşı çıktık, karşı çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz. İşçi ve emekçi düşmanı bu yasa tasarısı derhal geri çekilmelidir.''

Bukrek, 14 Mart 2008 tarihinde Türkiye'nin dört bir yanında ortaya konan iradeyi, 6 Nisan pazar günü Kadıköy'de yapılacak mitingle sürdüreceklerini belirterek, ''Biz karşı çıkarsak onlar yapamazlar. Biz mücadelemizi yükseltirsek bu saldırıyı durdurabiliriz. Emekçi düşmanı SSGSS geri çekilsin. Mezarda değil, yaşarken sağlık ve emeklilik hakkı istiyoruz'' diye konuştu.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey üyesi Ali Çerkezoğlu da yasa tasarısının geri çekilmesini isteyerek, ''Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz. Bu yasayı onaylayanlar bunun bedelini ödeyecekler'' dedi.

DİSK Yönetim Kurulu üyesi Ali Rıza Küçükosmanoğlu ise bu yasa tasarısı TBMM'den geçse bile gündemlerinden düşmeyeceğini ve bu yasaya karşı mücadelelerini sürdüreceklerini bildirdi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. Yürüyüş ve basın açıklaması nedeniyle yaklaşık 35 dakika trafiğe kapatılan Piyalepaşa Bulvarı'ndaki ulaşım da normale döndü.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bazı sağlık çalışanları, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi istemiyle İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul ve Cerrahpaşa tıp fakültelerinde iş bırakma eylemi yaptı.

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesinde toplanan bir grup sağlık çalışanı, tasarı aleyhine pankart açtılar. Bir süre hastane bahçesinde yürüyüş yapan grup adına daha sonra basın açıklaması okundu.

Açıklamada, Emek Platformu ile mutabakata varıldığı iddia edilen tasarının, prim gün sayısının 7 bin 200 olarak değiştirilmesi ve 18-45 yaş arası diş protez tedavilerinin Genel Sağlık Sigortası kapsamına yeniden alınması dışında hiçbir değişikliğe uğramadığı savunuldu.

Tasarının TBMM'den geçmesi halinde emekliliğin imkansız hale geleceği ve sağlığın paralı olacağı da ileri sürülen açıklamada, hükümetin bir kez daha uyarıldığı, tasarının yasalaşması halinde uygulanmaması ve iptal edilmesi için mücadelenin sürdürüleceği bildirildi. Açıklamada, ayrıca tasarının geri çekilmesi istendi.

Bu arada, aynı şekilde İÜ İstanbul Tıp Fakültesi bahçesinde toplanan SES üyeleri de yapılan yürüyüş ve basın açıklamasının ardından dağıldı.




Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Nis 01, 2008 19:25

işçi sınıfı o TEKEL İŞÇİLERİnin üzerlerine -12 derecede tazyikli su sıkılmasıyla bile uyanmıyorsa daha ne yapılması gerekiyor toplumsal direnişi harekete geçirmek için bilmiyorum.
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye
 
İletiler: 988
Kayıt: Cum Mar 28, 2008 1:55
Konum: istanbul

İletigönderen ihsanerden » Çrş Nis 02, 2008 15:08

siddetle kiniyorum.polis egitiminin yukseldigi soylenmisti.sadece soylenmis.halen saldirganlar.....meclisi halk secti neden korkuyorlar.kopeklerini saliyorlar vatandasin uzerine...onlarda konusmaya halkin ayagina geldikleri zaman cevabini alicaklar elbet...sandikta bunlarin cezasi verilmeli...ve basinin bir kismi magazin haberi gibi gecistiriyor....olmaz olsun boyle basin kiniyorum..
Kullanıcı küçük betizi
ihsanerden
Üye
Üye
 
İletiler: 113
Kayıt: Pzt Ara 31, 2007 5:39


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x