Türk-Kan yazdı:.. sesini cikarmasi gereken ordu degil, millettir. Ordu, milletin ordusudur. Türk milleti ve askeri ayrilmaz bir bütündür. Öyle diger milletlere benzemeyiz biz degil mi
Güzel bir sözümüz var: "Senden hareket, benden bereket".
Şahsen, milletin içinde olmadığı, sırf askeriyenin kontrolündeki bir hareketten emin olamam, millilik adına şüpheyle yaklaşırım. Şüphe demesem de, en hafifi.. Yoğurdu üfleyerek yemek lazım diyelim; 12 Mart'ı 12 Eylül'ü gördük.
Millet, milli bir hareket, bir devrim başlatacak ki ordu da sürüklensin, devam ettirsin.
Gerçekçi olalım, hareket etmeden birşeyin kurtulacağı yok. Herhangi bir hareketlenmeyle bile, ki ufak bir mitingde bile, Fethullahçı polis, milletin tepesine binecek. Askeriye, işte tam da burada devreye girmeli. Süregelen istihbarat savaşları, nereye kadar? İstihbarat savaşı demek de yanlış, ülkenin ordusuna yapılan istihbarat saldırıları. Milleti kurtaracak olan, milletin azmi ve iradesi ise, muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcutsa.. E haydi bugün değilse ne zaman? Ha ne yapacağız, millet ne yapacak, ben de bilmiyorum :s Zaten dünyanın öbür ucundayım, elim yetmiyor ayağım yetmiyor. Ne yapmalı bilmiyorum ama, birşey yapmalı. Önce büyük, ses getiren Cumhuriyet mitingleri, belki. Ateşli, coşkulu, gözdağı verir cinsten.
Dün akşam (saat farkından dolayı) öğrendiğimden beri mehter marşını İstiklal Marşı'na bağlıyorum, sonra "İzmir'in Dağlarında Çiçekler Açar".. Sabahı geçti öğlene yaklaştı, uykusuz, ne yapılacağına kafa patlatıyorum, bulamıyorum. Emin olamıyorum. Ama yeminim yemin, intikam çok feci olacak.