Çetin Taş yazdı:Kaye kardeşim.Ben o cümleyi bir dönem patır kütür öldürülen Kürt işadamları,gazeteciler,yazarlar için söylediklerini yani FAİLİ MEÇHULler için söylediklerini düşünüyorum.
Çetin, seni iyi tanıdığımı düşünüyorum, o yüzden beni kandırıyor olamazsın ama kendini iyi kandırmışsın diyeceğim
Alınma bana lütfen, ama
"Bu operasyon, Türkiyedeki sömürü düzeninin emekçi halka, devrimcilere, Kürtlere karşı işledikleri suçları, en azından bunların küçük bir bölümünü aydınlatmak, suç işlemiş devlet görevlilerini yargı önüne çıkarmak için yapılmamaktadır."bu cümleden de ben ne gazeteciyi anlıyorum ne de işadamını. Zaten öldürülen insanları mesleklerine göre sınıflandırmış olsalardı herhalde pekaka tarafından şehit edilen askerlerimizi de buraya sokuşturuverirlerdi. Kaldı ki, "Kürtlere karşı" diye bir tabir kullanmışlar, bundan neyi kastettikleri maalesef çok açık.
MansurSah yazdı: Doğuya giden otobüste, çevirme olduğunda beyaz ten renkli gözden dolayı kimliğime bile pek bakmadan geri verirler ama esmer vatandaşlar aşağı indirilir üzeri aranır. (Tamam terör var, şüphelenme üst araması yapmak gerekir eyvallah ama bunu yapacaksak, vatandaşın arasında ayrım yapmadan, herkese yapmak lazım.)
Yapmayın arkadaşlar lütfen, terör güruhunun da kullandığı zaten buna benzer cümleler, siz çok iyi niyetli bahsediyor olabilirsiniz ama karşınızdaki insanlar sizin bu iyi niyetinizden faydalanıyorlar..
Evren dönemi, hapishane de kaybedilen tutuklular, darağaçlarına gönderilen aydınlar veya katledilen gazetecilerde "Kürtlere karşı" tabirlerini kamufle etmek için kullanılmış. Devletimizin ve halkımızın hiç bir zaman kendi vatandaşına kastı olmamıştır. Bazı faşist grupların olmuşsa bile, bu masum insanların çektiklerinin yanında anılamayacak kadar küçük bir orandır..
MansurSah yazdı:O yazıdaki o cümlede, aynı zamanda güzel birşey de gizli, farkettiniz mi: Gayrımilli duruşlarını eleştirdiğimiz sol fraksiyonların hep söylediği, bana göre bölücü bir tanımlama olan "Kürt Halkı" yerine, "kürtlere" denmiştir. Ben olsam daha ulus devlet taraflısı olarak, "Kürt Kökenliler" derdim zira T.C.ye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türktür.
Bak burada çok güzel yakalamışsın MansurSah..
maydonos yazdı:ayrica k. evren sadece bu iskenceleri o donemde diyarbakirlilara yapmadi turkiyenin her tarafinda insanlar eziyet gormuslerdir bunu sirf diyarbakir ilindeki halk yasamistir demek dogru degil..boyle bir ayrimi yanlis buluyorum..bildiride bunun yazilmasini hos bulmuyorum.hem kardeslikten bahset kiyisina bu ayrimi ilistir.bu yuzden hic inandirici gelmemistir bu soylemler bana..
Aynen katılıyorum