Emekli generallerden ilginç Kürt raporu !

Tartışma Alanı

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Mar 05, 2009 12:44

Kürt kimliği tanınsın, DTP’ye toleranslı davranılsın

Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinde yer alan ve bir dönem terörle mücadelenin etkin isimlerinden olan Emekli Orgeneral Aytaç Yalman, Suriye yönetimine, Öcalan’ı barındırdığı için “Apo denen eşkiyayı destekleyerek, Türkiye’yi terör belasına bulaştırdılar. Her türlü tedbiri alma hakkımız var. Sabrımız kalmadı” diyerek “savaş resti” çeken emekli Orgeneral Atilla Ateş ve daha bir çok emekli general ve emekli büyükelçi Kürt sorununa çözüm için hazırlanan raporda, “radikal” önerilerde bulundular.

Bugün açıklanacak olan raporu hazırlayan ekibin başkanlığını yapan İlter Türkmen VATAN’a aralarında Kürt sorunun da bulunduğu çeşitli stratejik konularda raporlar hazırladıklarını belirterek, “Bir düşünce topluluğuyuz. Hazırladığımız raporları da üniversiteler ve sivil toplum örgütlerine gönderiyoruz. Özel olarak MGK’ya sunmak üzere bir rapor hazırlamadık” dedi.

Kürt kimliği

Raporda sorunun çözümü için benimsenmesi gereken siyasi vizyon da şöyle özetleniyor:

“Üniter devlet temelinde Kürt kültürel kimliği tanınmalıdır. Etnik siyasi partilere karşı daha toleranslı davranılmalı, bu partilerin anayasal düzen içinde mevcudiyetlerini sürdürmelerinin terörün süregitmesine önemli bir engel oluşturacağı göz önünde bulundurulmaıdır. TRT’nin tam gün Kürtçe yayını başlatması memnuniyetle karşılanmış ise de bu yayınlar sadece Türkiye’de değil bütün bölgede rahatça izlenebilir hale getirilmeli ayrıca özel kanallara da bu hak verilmelidir. Talep olan yerlerde Kürtçe’nin seçmeli ders olarak öğretilmesinin, bazı üniversitelerde Kürdoloji Enstitüleri ve Kürt Dili ve Edebiyatı bölümleri kurulması projesi de faydalı olabilir.”

Raporun ekonomik açılımlarla ilgili bölümünde Kuzey Irak yatırımlarının Güneydoğu’yu atlayarak değil, eklemleyerek yapılması da önerildi.

BİLGE ADAMLAR KURULU

Raporu hazırlayan Bilge Adamlar Kurulu, aralarında Emekli Büyükelçi İlter Türkmen, eski vali Kutlu Aktaş, Emekli Orgeneral Atilla Ateş, Emekli Orgeneral Salim Dervişoğlu, Emekli Orgeneral Aytaç Yalman, Emekli Orgeneral Oktar Ataman, Onursal Yargıtay Başkanı Prof. Dr. Sami Selcuk, Emekli Büyükelçi Özdem Sanberk ve Emekli Büyükelçi Sönmez Köksal’ın da bulunduğu bir düşünce kuruluşu.

kaynak
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen antalyalim » Prş Mar 05, 2009 15:02

Al bi de burdan yak...
Ne bu simdi. Ergenekon korkusundan yalamalik mi yapiliyor? Yoksa F-tipi Askerler bunlar mi?

"Etnik siyasi partilere karşı daha toleranslı davranılmalı, bu partilerin anayasal düzen içinde mevcudiyetlerini sürdürmelerinin terörün süregitmesine önemli bir engel oluşturacağı göz önünde bulundurulmalıdır."
Burada bahsedilen parti DTP mi? Onlar mi terörü engelleyecekmis?

Aranizda Ilker Basbug'un nerede oldugunu bilen var mi?
Bu olanlara bi tepki yada ne bilim bir destek verse,
en azindan bizimde icimiz rahatlasa " oh be, TSK yasiyor" desek.
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen Ram » Prş Mar 05, 2009 15:36

Örümcekli SETAV'dan çalmışlar raporu, bu da ayrı bir gülünçlük.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen maydonos » Prş Mar 05, 2009 16:21

Bilge Adamlar(Aydinlar)kokssun bakalim tum kavramlar.Bravo :!: Tam zamani.Bir felaket ardindan bin felaket diye buna derler.Ataturkcu Pasalar susturuldu.Simdi sira onlarda konusun bakalim.Nereye kadar gideceksiniz.
Rezillikte sinir yoktur.Ben sunu anladim:Demek oluyorki biz yillardir bu kurtlere usaklik yaptik.Batida da muhacirlere.Donup dolasip ayni noktaya getirildik.Cok uzucu ve yazik.
Usaklar toplulugu kendisine Bilge diyor utanin ya bu adi da kullanmayin hic degilse.Kokusturdunuz herseyimizi..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Türk-Kan » Prş Mar 05, 2009 16:28

Raporu hazırlayan ekibin başkanlığını yapan İlter Türkmen

Böyle baskandan böyle calinti rapor :)

antalyalim yazdı:Aranizda Ilker Basbug'un nerede oldugunu bilen var mi?

http://www.guncelmeydan.com/forum/viewtopic.php?p=110382#110382
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen antalyalim » Prş Mar 05, 2009 18:03

Sagol Türk-Kan, TSK nin nerede oldugu cok acik; padisahin emrinde olmaya devam etsinler...
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

Devlet ve Siyaset

İletigönderen jamesB07 » Cmt Mar 07, 2009 19:27

Genelkurmay Baskani Ilker Basbug Pasa,nerdesiniz? Turkiyeyi kokensel parcalara boluyorlar,sen daha uyuyorsun!Pasam
haydi artik;Turk'lerin ezildigi,itilip kakildigi,hapislere atildigi yeter!bu akp ve arkasindaki surusunu ulkemizden kovmak icin
daha neyi bekliyorsunuz? Ilker Pasam Ulke elden gidiyor,tanklarin toplarini meclise cevirme zamanidir!"Ne mutlu laik HUN
Turkuyum diyene"Ataturk ve Ben Tanhu.---TANHU---
Kullanıcı küçük betizi
jamesB07
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen bezgin » Cmt Mar 07, 2009 19:36

Görünür merkezler daha da merkeze cekildi. Bir koza örülüyor. Su an merkez, bir baskalasim yasiyor. Bu durumu ancak böyle acikliyorum.

Ortaya cikan merkez; ne AKPnin, ne de uluslararasi savas sermayesinin merkezi olmayacak. O merkezi biz bile tanimakta zorluk cekecegiz, cünkü tamamen bagimsiz olacak, 13000 yillik birikimi bünyesinde toplamis; gecmis, simdi ve gelecegi ayni anda kontrol edebilen bir yapi olusacak.

Ilker Basbugun kendini feda etmesini böyle acikliyorum. Umarim tahminimde yanilmam.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen maydonos » Cmt Mar 07, 2009 20:04

Bezgin bence sen hayal kuruyorsun.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen bezgin » Cmt Mar 07, 2009 20:06

maydonos yazdı:Bezgin bence sen hayal kuruyorsun.

Niye? Sen de Türk Ordusunun bir askeri degil misin?

Zor bir soru degil mi? Unuttuk artik böyle seyleri. Cünkü merkezden uzaklasmisiz, uzaklastirilmisiz.

Bu soruya kücükken verilen cevaplari hatirliyorum, askercilik oyunlarini, selam durmalari, her ailede en az bir tane olan ordu calisanlariyla gurur duymayi. Eskiden biz de merkezdeydik. Ama bu kadar büyük merkez islerine gelmedi birilerinin.

Olsun, kücük olsun, daha esnek ve atak olsun.

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen 42.ve 47.GÖNNÜLLÜ » Cmt Mar 07, 2009 21:12

şok oldum yazıyı okuyunca yok artık daha neler.
Kullanıcı küçük betizi
42.ve 47.GÖNNÜLLÜ
Üye
Üye

İletiler: 16

İletigönderen antalyalim » Cmt Mar 07, 2009 21:50

bezgin yazdı:
Niye? Sen de Türk Ordusunun bir askeri degil misin?

Zor bir soru degil mi? Unuttuk artik böyle seyleri. Cünkü merkezden uzaklasmisiz, uzaklastirilmisiz.

Bu soruya kücükken verilen cevaplari hatirliyorum, askercilik oyunlarini, selam durmalari, her ailede en az bir tane olan ordu calisanlariyla gurur duymayi. Eskiden biz de merkezdeydik. Ama bu kadar büyük merkez islerine gelmedi birilerinin.

Olsun, kücük olsun, daha esnek ve atak olsun.

bezgin , umuyorum ki dedigin gibi daha düzenli ve saglam örgütlenmis bir TSK görelim.
Ama RTE'ninde dedigi gibi "Askerlik yan gelip yatma yeri degil". Basbug kabuguna cekilmis durumda.
Kendi Kahramanlarini bile koruyamayan bir TSK istemiyorum.
Eger böyle devam ederlerse Komutanlarin Apoletleri teker teker sökülecek ve yerlerine Amerikan Ordusu'na ait Yildizlar takilacak ve
benimde Amerikan Askeri olmaya hic mi hic niyetim yok.
Türkiyemde yeteri kadar Amerikali Kürt var, onlardan olusmus bir Ordu kurmak isteniyorsa zaten beni almazlar...
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletigönderen bezgin » Cmt Mar 07, 2009 21:57

antalyalim yazdı:benimde Amerikan Askeri olmaya hic mi hic niyetim yok.

Benim de söylemeye calistigim bu, eger ordunun "biz" oldugunun farkina varabilirsek "biz"i Amerikan güdümündeki kurumlarin savasa sokmasini engelleyebiliriz. Merkez de bu sekilde olgunlasiyor, buna eminim.

Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen maydonos » Pzr Mar 08, 2009 0:02

Kac yil once idi.Imam general dizayn degisikligi yapmisti.Animsadiniz mi?Arap kilici koymuslardi.Ataturk' un resmi cikarilmisti.Simdi bunlar gorunuste degisiklikler.Sonra askeriyede ders verip hocalik yapanlar kimler fitnosun adamlari.Yalcin Kucuk duyunca isyan etmisti olamaz sen ders veremezsin diye bir tv programinda.Polisin yuzde 70 ini ele gecirmisler.Sizce ordunun yuzde kaci olabilir?Biz suudi kralinin ordusu olacagiz bu gidisle akp oy oranini artirirsa yandikki ne yandik.birak kaynaklari neleri yagmalayacaklar siz dusunun.ozelliklede 19 ay ulkemizde kalacak bir ordu var.Dusunmek dahi istemiyorum.Ben sizin gibi guzel hayaller kuramiyorum.Ama eger Turklere daha once planladiklari gibi belli bir bolgeye surup kucuk bir toprak parcasi ayirirlar basina da 10.000 kisilik bir ordu koyarlarsa onu bilemem..Senin bu hayallerin gercek olur.Ozaman buyuk bir orduya gereksinim kalmamis olur.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen bezgin » Pzr Mar 08, 2009 0:08

Ben ordu milletten bahsediyorum maydonos ve onun merkezinden. Merkez kücüldükce, daha saf, distan daha az etkilenen kararli bir yapi olusuyor. Yanlis anlatmisim, ya da yanlis anlamissin.

Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

Sonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x