"En büyük tehdit laiklik"

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

"En büyük tehdit laiklik"

İletigönderen Türk-Kan » Cum Nis 18, 2008 12:54

Papa: "Tanrı yokmuş gibi davranılıyor. Buna karşı var gücümüzle savaşmalıyız"

Papa, Amerikalı 9 kardinal ve 350 rahibe hitaben yaptığı konuşmada laiklik tartışması başlattı

ABD’ye 6 günlük tarihi ziyaret için adım atan ikinci Papa olan 16’ncı Benedict, Amerikalı 9 kardinal ve 350 rahibe hitaben yaptığı konuşmada laiklik tartışması başlattı. Konuşmasının en uzun bölümünü laiklik tartışmalarına ayıran Papa, Avrupa’nın kendisine bu konuda Amerika’yı örnek alması gerektiğini aksi halde tehlikeli bir gidişe doğru ilerlediğini söyledi. Papa, “Avrupa’da sanki Tanrı yokmuş gibi hayatımızın her alanından dini çıkarmak için adımlar atılıyor. Bunun adına da laiklik deniyor. Bu çok tehlikeli ve din karşıtı bir laiklik anlayışıdır. Buna karşı var gücümüzle savaş vermek zorundayız. Amerikan tarzı laiklik bu konuda anahtar olabilir. Buna ”pozitif laiklik“ diyebiliriz” diye konuştu.

Materyalizm ve laiklik tehdidi

Papa, laiklik ve materyalizmin modern dünyanın en önemli tehditleri olduğunu savunarak, “Eğer bunları pasif bir şekilde kabul edersek o zaman Tanrı’dan uzaklaşırız. Amerika’da öyle bir laiklik anlayışı var ki, “laik devlet” herkesin özgür bir şekilde inanmasına ve her türlü ibadeti yerine getirmesine olanak tanıyor” dedi.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Nihan » Cum Nis 18, 2008 22:08

Avrupa'da ibadet yasağı mı varmış :shock: Bence bunlar kiliseleri birleştirmeye çalışıyorlar. Nasıl olsa İslam dünyasını bir daha birleşemeyecek şekilde böldük şimdi kendimizi toparlayıp onları yutalım diyorlar. Armagedon'a giden yolun üçte birini aldılar kendilerince. Amerika da her gün itibarını, inandırıcılığını yitiriyor. Destek olmak lazım. 8)
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

Re: "En büyük tehdit laiklik"

İletigönderen sessiz sedasız » Cmt Nis 19, 2008 11:43

Türk-Kan yazdı: Amerika’da öyle bir laiklik anlayışı var ki, “laik devlet” herkesin özgür bir şekilde inanmasına ve her türlü ibadeti yerine getirmesine olanak tanıyor” dedi.

gerek avrupada gerekse Türkiyede herkes istediği dine inanıp istediği şekilde ibadetini yerine getiremiyormu??? bak bizim alışveriş mağazalarımızda gemilerimizde ulu orta her yerde millet Bismillah deyip namaza duruyor. :evil: biz o kadar geniş bi milletiz :!: demek ki bu laf bize değil.zaten bizde avrupalı değiliz :twisted:
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

Ustten devam

İletigönderen Yusuf Batum » Pzt Nis 21, 2008 9:09

Hangi gemilerde bu anlamadim Sessiz Sedasiz.
Uzun yol gemilerinde namaz gayet dogal. :)
Ama " 5 dakikada Besiktas " gemisini kastediyorsan o baska!
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletiler: 192

İletigönderen sessiz sedasız » Pzt Nis 21, 2008 21:38

dostum kasdettiğim gemiler istanbulda bostancı avcılar seferini yapan ido hızlı feribotlarıdır.bir akrabamdan duydum.o şahsen namaz kılındığına şahit olmuş ve onun da tanıdıklarının anlattığına göre genellikle aynı simalar 35 dakkalık bu seferde gemide namaz kılıyo ve oturup ayin yapar gibi insanların içinde yüksek sesle Kuran okuyorlarmış.zaten ben ne namaz kılmaya ne de Kuran okumaya karşıyım ama bunun yerinin ve zamanının bu şekilde ayarlanması ve olayın sürekliliğinin olması altında her türlü art niyet olduğunu hissettiriyor bana.onun için o örneği verdim
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen pontifex_maximus » Sal Nis 22, 2008 21:54

Papa 16. Benedictus'un bu beyanatına şaşırmadım açıkçası. kendisi geçen sene Türkiye'ye de gelmişti. gezi sırasındaki tutum ve davranışlarına ek olarak demeçlerini de dikkatle izledim ve şu kanıya vardım. Papa 16. Benedictus çok sığ bir insandır. tipik bir Batı düşünürü diyebilirim kendisine. fazla mürekkep yalamamıştır. İslam teolojisini bilmez. iyi bir araştırmacı değildir. demeçlerine bakınca sürekli bir sığlık görülür. mesela istenmeyen gebeliği önlemek için kullanılan prezervatifle ilgili bir demeç vermişti ve kondomun gereksiz olduğunu söylemişti.

aynı şey bu demecinde de geçerli. Laiklik kavramının beşiği Avrupa'dır. oradan çıkmıştır. Papa'nın ait olduğu kültürden çıkmıştır. Dine işlevsellik ve özgürlük kazandıran, vicdan hürriyetini sağlayan, ama siyasete karıştırılmasını engelleyerek dine yardımcı olan bir görüştür. bir ruhani liderin bunları görmemesi, ya da gördüğü halde görmek istememesinin altında başka nedenler yatıyor.

eğer bir ülkede dinsellik yükselen bir değerse yahut "trend" ise, o ülkede sömürgedir. teolojik sistemle yönetilen ülkeler boyunduruk altındadır. Papa büyük bir ihtimalle buna vurgu yapıyor ve dinle yönetilen ülkelerin laiklikle tanışmasını kendi medeniyeti açısından bir tehlike olarak görüyor. ılımlı islam projesi, dinlerarası diyalog gibi eğilimler hep bunların sonucudur. islamlaştırmak, dinsellleştirmek ve bu sayede böldüğün memleketi hakimiyet altına almak. işin özü budur. Kenya cumhurbaşkanı Kenyatta'nın bir sözü vardı, şöyle diyordu: "beyaz adam bize geldiğinde onların elinde incil vardı, bizimse tarlalarımız. bizlere diz çöküp, gözümüzü kapatıp, dua etmesini öğrettiler. bir süre sonra gözümüzü açtığımızda bizim elimizde incil vardı, onların elinde tarlalarımız..."

Papa ve onun gibi düşünenler için Laiklik yahut Secularism hep büyük bir tehlikedir. çünkü Laiklik bir aydınlanma hareketidir. bir halk hareketidir.

demecin şifresi budur, görüyoruz...
Kullanıcı küçük betizi
pontifex_maximus
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 24, 2008 8:35

IDO gemilerinde mescitler var.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen sessiz sedasız » Prş Nis 24, 2008 10:36

abi kampüste de koca cami var.ama gel fakülteye seni isabetli bi vakitte bodrum katında ki bi sınıfa götüreyim.ne güzel sohbetler ediliyor. 2şer 3er kişiyle kaç kere namaz kılındığını ben gördüm.cami de fakülteye 5 dakka... :?: imkanımız varda biz mi ulu orta kılıyoruz meselesi değil ki bu.adam namaza durduğunda da arkadan dürtüp kalk iki dakka öte de mescit var da denilmiyor...
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen c sağlam » Sal Nis 29, 2008 14:31

dünyada kendisinin
tanrının temsilcisi oduğunu idda eden zavallı tanrıya inancın kendisine inanç olduğunu sandığından sıkıntı duyuyordur yoksa tanrının ve insanlığın onun umrunda olduğunu sanmıyorum
Tamamı büyük harflerden oluşan yorumlar yazmak yasaktır, dikkat etidiniz.
Kullanıcı küçük betizi
c sağlam
Üye
Üye

İletiler: 7

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 7 konuk

x