Engin Çeber'e yapılan işkence itiraf edildi

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Engin Çeber'e yapılan işkence itiraf edildi

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Eki 15, 2008 9:21

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybeden Engin Çeber'in işkence gördüğü iddialarını kabul etti. Şahin, Engin Çeber'in yakınlarından devlet ve hükümet adına özür diledi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin soruşturmanın sonuna kadar gideceğini söyledi ve 19 kişinin uzaklaştırma aldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Şahin, tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybeden Engin Çeber'in işkence gördüğü iddialarını kabul etti ve "Devletim ve hükümetim adına özür diliyorum" dedi.

Şahin, Metris Cezaevi’nde Çeber’in ölümüyle ilgili aralarında İnfaz Koruma Memuru, İnfaz Koruma İkinci Müdürü ve tutukluyu görmeden sağlık raporu verdiği gerekçesiyle doktorun da bulunduğu toplam 19 kişinin görevinden uzaklaştırıldığını, soruşturmanın devam ettiğini bu sayının artabileceğini bildirdi. Olayı çok yakından izlediğini belirten Şahin, “Türkiye’de bu dönemde böyle bir olayın meydana gelmesinden dolayı Adalet Bakanı olarak büyük üzüntü duyuyorum. Devlet ve hükümetim adına yakınlarından özür diliyorum. Sorumlular bulunacak, hak ettikleri cezayı alacaklardır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

19 kişinin Engin Çeber'e cezaevinde kötü muamele göstermek suçundan bu cezayı aldığını ve konunun artık mahkemeye intikal ettiğini belirtti.

Çeber'in ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Şahin, üzüntüsünün sonsuz olduğunu kaydetti.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: Engin Çeber'e yapılan işkence itiraf edildi

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Eki 02, 2009 23:40

Çeber'in karakoldaki görüntüleri

Cezaevinde işkence sonucu yaşamını yitiren Engin Çeber ve iki arkadaşının tutulduğu polis karakoluna ait görüntülere NTV ulaştı. Görüntülerde Çeber ve arkadaşları “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” diye sloganlar atıyor.

Cezaevinde gördüğü işkence sonucu yaşamını yitiren Engin Çeber ile Aysun Bakkal ve Cihan Gün ve Özgür Karakaya'nın İstinye Polis Merkezi'nde gözaltında tutulduğu anlara ait görüntülere ulaştı.

Çeber ve arkadaşlarının gözaltındaki görüntüleri

NTV Engin Çeber'in gözaltına alınma görüntülerine ulaştı

Engin Çeber'in gözaltındaki güvenlik kamerası görüntüleri

Nezarethanede elleri kelepçeli olarak yerde oturtulan Çeber ve biri kız iki arkadaşının oldukça bitkin oldukları gözden kaçmıyor.

Fotoğraf çektirmek istemeyen gençlerden biri “Kamera açık diye gülüyorsunuz. Yaptıklarınız işkencedir” diyor.

Görüntülerde Çeber ve arkadaşları “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” ve “İşkence yapmak şerefsizliktir” şeklinde sloganlar atıyorlar.

Nezarethaneye giren bir polis, gözaltındakilere "Bağırmanıza gerek yok, fotoğrafınızı çekip parmak izinizi alıp gideceğiz. Niye zorluk çıkarıyorsunuz” diyor.

Gözaltındaki kız ise “Kamera kayıttaysa iyi konuştun. Orada yaptığınız işkenceyi çeksenize" diye konuşuyor.

Polisler buna gülerek karşılık verirken, bir polis ise “Hayatınız yalan ya!” diyor.

Genç kız “Arkadaşınız hareketini çeksenize ahlakınızı da gösterirsiniz. Küfürlerinizi de çekin. Pislikler” diyor.

Gençlerden biri ise gürüntülerde "Fotoğraf çekmeyeceğiz. 10 saat işkence yaptınız. Bağladığınız kelepçe elimizin içine girdi" diye konuşuyor.

Görüntülerde kendisine soru sorulan Engin Çeber’in ise çok bitkin olduğu ve sesinin çıkmadığı görülüyor.

Öte yandan, görüntülerin bir kısmının kesildiği de belirlendi.

ADALET BAKANI ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Dergi dağıttıkları için gözaltına alınan Engin Çeber ve iki arkadaşı, İstinye Polis Merkezi’nde tutulmuştu.

Daha sonra tutuklanan Çeber, Metris Cezaevi’nde gördüğü işkence sonucu yaşamını yitirmişti.

Dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Çeber'in ailesinden özür dilemişti.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25006202/
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Re: Engin Çeber'e yapılan işkence itiraf edildi

İletigönderen brd » Cum Eki 02, 2009 23:55

Özür dilemekle olmaz,

Il Emniyet Müdürü, Il Valisi ve Icisleri Bakani istifa etmelidir.
Kullanıcı küçük betizi
brd
Üye
Üye

İletiler: 179

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x