Erdoğan 2019'a Gül, Davutoğlu ve Binali'yle yürüyecek
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın kızı Rumeysa'yı evlendirdi.
Uzun zamandır bir arada görünmeyen Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, İsmail Kahraman, Binali Yıldırım ve Ahmet Davutoğlu nikah şahitliği yaptı.
Rumeysa- Furkan nikah fotoğrafı Erdoğan'ın 2019 kampanyasında AKP içinde 'siyasi nikah' açısından da çok şey anlatıyor.
Resim Erdoğan'ın 2019 yol arkadaşları Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım olacağını gösteriyor.
Referandumda bile bir araya gelmeyen isimleri Kalın'ın ince diplomasisi bir araya getirmiş olabilir mi?
Erdoğan'ın sözcüsü bu görevi Cumhurbaşkanı'ndan habersiz üstlenip yerine getirmiş olabilir mi?
Şüphesiz iki sorunun cevabı da hayır.
Kalın ve Davutoğlu'nu AKP'ye Abdullah Gül'ün soktuğu sır değil.
17-25 Aralık sürecinde bu isimlerin yol ayırımı hala gazete arşivlerinde tazeliğini koruyor.
Bu arada bir araya gelmeleri için nice vesileler, nikahlar geldi geçti.
Belli ki aralarında 2019 için 'mutabakat' sağlanmış.
Resim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2019 seçimine kadar AKP içinde 'FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili bir adım atmayacağını göstermesi açısından da önem taşıyor.
Benim en çok Ali Babacan'ın hiçbir yerde görünmemesi dikkatimi çekiyor.
Neden acaba?
Bülent Arınç nikaha çağrılı mıydı? Bilemiyorum.
Büyükelçi Gürcan Balık 'Fethullaçı terör örgütü'yle ilişkisi olduğu iddiasıyla tutuklu.
Balık, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlığını, 2008 yılında da Dışişleri Bakanı olan Ali Babacan'ın özel kalem müdürlüğünü yaptı.
AKP'ye yakın gazeteler, Balık'ın Cumhurbaşkanı Gül'ün danışmanı olduğu dönemde New York'ta Birleşmiş Milletler toplantıları sırasında Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu Pensilvanya'ya götürüp Fethullah Gülen'le görüştürdüğünü, Gül'e bir hafta sonra söylediğini, Gül'ün de kızdığını yazmışlardı
Balık, Davutoğlu'nu zorla mı götürmüş hala anlamış değilim. Gül'e bir hafta sonra haber verdiği için mi suçlanıyor, onu da.
Gürcan Balık, Berat Albayrak'ın Fatih Koleji'nden sınıf arkadaşı.
Gül ve Davutoğlu'nun bugüne kadar konuşmaması garip değil mi?
Eğemen Bağış’ta Bodrum’da nikah şahidi olmuş.
‘Nikahta hayır vardır’ diyorlar.
Neyse asıl sorumuza gelelim:
‘FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıkar mı dersiniz?
Yılmaz POLAT, 6 Temmuz 2017