Erdoğan'a 'kelle' tazminatı

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Erdoğan'a 'kelle' tazminatı

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Oca 05, 2008 11:05

Erdoğan'a şehitlere 'kelle' dediği için verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' ı şehitlere kelle dediği için 3 kuruş manevi tazminata mahkûm eden Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, vatan şehitleri için, toplum içinde hakaret içeren bir söz olarak nitelenen " kelle " tabirinin kullanılmasının dil sürçmesi olarak kabul edilemeyeceğini belirtti.

Şehit ailelerinin, Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Avustralya'nın Melbourne kentinde SBS radyosuna 14 Ocak 2000 tarihinde yaptığı söyleşideki ifadeleri nedeniyle açtıkları tazminat davasının gerekçesi açıklandı.

Kararda, söyleşinin bant çözümlerinin incelendiği belirtilerek Erdoğan'ın kendisine sorulan bir soruya "...şimdi ben buradan Sayın Öcalan' ın durumuna gelmek istiyorum... Sayın Öcalan düşüncelerinin değil, şu anda almış olduğu kellelerinin hesabını veriyor.

Bense düşüncemden dolayı dört ay hapis yattım..." yanıtını verdiği anımsatıldı. Sunucu ve dinleyicilerin terörist başı Öcalan'dan bahsederken sürekli " Abdullah Öcalan " derken Erdoğan'ın "Sayın Öcalan " diye konuştuğuna dikkat çekilerek konuşmada korunması gereken değerlerin başında gelen şehitler için de " kelle " tabirinin kullanıldığı kaydedildi.

Şehitliğin dinen de en yüksek mertebe kabul edildiği, Türkiye'nin tam bir şehitler diyarı olduğu vurgulanan kararda, "Toplumu yönetme iddiasıyla ortaya çıkan insanların, bu vatanın şehitlerinden kelle olarak söz etmesinin toplumda büyük infiale yol açtığı anlaşılmıştı r" denildi.

Çanakkale Savaşı'nda ölen insanlar için her yıl Çanakkale'de anma töreni düzenleyen Avustralya gibi bir ülkede, bir siyasetçinin şehitlerden söz ederken daha itinalı konuşması gerektiği vurgulanarak şöyle devam edildi: "Öcalan'a sürekli ' Sayın ' derken, Türkiye Cumhuriyeti'nin devamı için can veren ve artık Türk halkından sadece saygı bekleyen vatan şehitleri için ' kelle ' tabirinin kullanılması dil sürçmesi olarak kabul edilemez. Çocuklarını bu vatan için şehit vermiş insanlara verilecek hiçbir şey çocuklarını geri getirmeyeceğine göre, şehit yakınlarının da devletten ve devlet adamlarından tek beklentisi, şehitlerine saygı gösterilmesidir."

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 11 konuk

x