Erdoğana tam yetkiye AKPden isyan
Başbakan Tayyip Erdoğanın Çankaya taktikleri AKPli vekilin bile sabrını taşırdı.
Yarbay, seçim sürecinin 6. gününe gelinmesine rağmen adaylık başvurusu yapılmamasına tepki olarak aday olduğunu söyledi.
Yarbay, Cumhurbaşkanı seçmek Meclisin işidir. Hükümetin değil dedi.
AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin 6ıncı gününde ilk adayolarak başvurusunu, Meclis Başkanlığına resmen yaptı. Yarbay, başvurusunun ardından açıklamalarda bulundu. Yarbay, adaylık konusunda bir düşüncesi olmadığını, partisinin son Merkez Karar Yönetim Kurulunun (MKYK), Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde tüm yetkilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğana verilmesini eleştirdi.
Şiddetle kınıyorum
Yarbay, Aday olacağım konusunda bir düşüncem yoktu. MKYK bütün yetkileri Başbakana verdi. Bu kararı şiddetle kınıyorum. Bu kararı protesto etmek için aday olmaya karar verdim. Cumhurbaşkanı seçmek Meclisin işidir. Bütün yetkileri şu anda Hükümet almış durumda dedi.
Parti dernek değil
Yasama organının pasifsize edildiğini ifade eden Yarbay, şöyle devam etti: Parti dernek değil. Ama bizim parti dernek gibi çalışıyor. Görüş belirtiyorlar. Muhalefet partileri ise iktidar partisinin ilgi alanına girdi. Seçimde aday göstermeyerek sorumluluk yerine getirmemiş oluyorlar. Sayım yetmiyordiye aday göstermemek olmaz. CHP ve Anavatana soruyorum aldığım cevap mantık dışı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partilerin ön planda olmaları gerekir. Ama Hükümet daha yetkili olmuş. Muhalefet takım elbise giyip ortada dolaşıyor.
Ersönmez Yarbay Cumhurbaşkanlığı için başvurusunu dün yaptı
İlk aday olarak başvurusunu yapan AKPli vekil partisini eleştirdi: Yasama organı pasifsize edildi. Parti dernek değil. Ama bizim parti dernek gibi çalışıyor. Görüş belirtiyorlar. Muhalefet partileri ise iktidar partisinin ilgi alanına girdi. Seçimde aday göstermeyerek sorumluluk yerine getirmemiş oluyorlar.