Erdoğan açıkladı: Cumhurbaşkanı adayımız Gül

Genel & Güncel Konular

İletigönderen MedceziR » Sal Nis 24, 2007 13:15

nurdi, peki AKP'den olmayan bi türbanlı aday olsaydı onu kabul eder miydin?
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Türk-Kan » Sal Nis 24, 2007 13:17

MedceziR, SOKRATES, ben Hilmi Özkök'e bile tepki gösteriyordum. sorunun basörtüsü olmadigini defalarca dile getirdik sanirim.

Bop eşbaşkanı1 başbakan.
Bop eşbaşkanı2 Cumhurbaşkanı.
:twisted:

Yalanci bir bakan ve Türkiye Cumhuriyeti aleyhine 1999'a AIHM dava acan, iktidara geldikten sonra 2004'de davasini geri esi Cankaya'ya cikmak istiyor.

bize de hayirli olsun demek düsüyor öyle mi? :evil:

Nerede bunun hayri?
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Hasta » Sal Nis 24, 2007 13:20

MedceziR, AKP harici,bunu istismar edip aday çıkaracak parti yok...Ve hayır,kabul etmezdim,Türban bizi simgelemez(Türban'ın nasıl türetildiğini anlatmıştım,böyle bir giysi bizim geçmişimizde ve geleneğimizde yok...),o makamsa simgeliyor...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen SOKRATES » Sal Nis 24, 2007 13:22

Türk-Kan, En sonunda BOP yoluna gideceğiz. :kikirik:

Şaka bir tarafa da,gerçekten beş yıl evvelinin siyasi iradesinin,yedi sonrasına ipotek koyması düşündürücüdür.

Artık Cumhuriyeti korumak görevi Anap ve Dyp'nindir.
Ama ben o sağ yalaka partilerinin kıçlarının buna yemeyeceğini biliyorum.
Oylamaya katılırlar bence.
Eğer Chp,Anap,Dyp ortak hareket ederlerse 367 'den dolayı seçim tartışmalı hale gelir ve Anayasa mahkemesine gider,Anayasa mahkemesi de sanırım iptal edebilir.Böylelikle seçimler yenilenebilir.Muhalefete düşen akılcı bir şekilde şah'ı mat etmektir!
Ama deniz baykal'da bu çap yok!
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Türk-Kan » Sal Nis 24, 2007 13:26

SOKRATES,

Ama deniz baykal'da bu çap yok!

kesinlikle haklisin :twisted:

Gül bir zamanlar RTE'yi vekaleten Basbakanlik yapmisti, simdi amac vekaleten Cumhurbaskanligi :twisted:

Mossad Agar'in (mirim :artis:) BOP'un icinde oldugunu düsünürsek,
Ama ben o sağ yalaka partilerinin kıçlarının buna yemeyeceğini biliyorum.
yine haklisin :twisted:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Sema » Sal Nis 24, 2007 13:26

Türk-Kan, Ne diyelim RTE iktidarında hiç birşey hayırlı olmadı, olmamaya da devam ediyor :evil:

En fazla 2 sene Cumhurbaşkanı olarak kalır, istifa eder ve yerine RTE geçer..
Bu tamamen anlaşmalı bir Cumhurbaşkanlığı.. Gercekten bu ulkeye ve bu cumhuriyete yazık oldu.
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen MedceziR » Sal Nis 24, 2007 13:34

Türk-Kan, nurdi, şimdi sizle türban geleneğimizde var mı yok mu? tartışmasına girmeyecem (geçmişte bunlar defalarca yapıldı =) ama anlayan yok :) )

Ayrıca şunu söylüyüm AKP'nin o makamı simgelediğini bende düşünmüyorum.

Benim derdim AKP'ye yapılan eleştirilerin genelde türban üzerinden yapılması, ben buna karşıyım =) dinin siyasete alet edilmesine ise tamamen karşıyım. . .

Aslında dolaylı yollardan aynı şeyleri söylüyoruz :wink:
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen SOKRATES » Sal Nis 24, 2007 13:34

Türk-Kan, Haklıyım da hakkım yeniyor mirim! :kikirik:

Vay be! Bu ülkede dinci olacaksın anasını satayım.Gerçekçi değil!
En yakın zamanda sakal bırakıp bir tekke'ye gideceğim.
Sanırım yakışıklılığımı da göz önüne alırsak tarikatın güzel kızlarını okur üflerim.Bir ayda sakal yerine gelir,ikinci ayda uçarım. :kikirik:

Ha iş ya! Böyle birşey yok ya!

Kimseden de ses çıkmıyor!

Helal olsun!

Yazık oldu.
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Batuhan Önder » Sal Nis 24, 2007 13:49

AKPnin tek başına şeçtiği bir adaydan hiç bir şekilde hayır gelmez. Eğer devleti yönetmek istiyorsan sana karşıt görüşlerinde yorumlarını alacaksın ki ülkede bütünlük korunsun. Şahet olursa ülkemizi çok kötü günler bekliyor.

MedceziR, bu soruyu bana sorsan ben kabul ederdim. En azından o makama fiziksel görünüm olarak yakışırdı.
Resim

Lütfen özel mesaj yolu ile yardım istemeyiniz. Sitemizde konu açıp yardım isteyerek aynı sorunu yaşayan binlerce kişiyede bir anlamda yardımcı olabilirsiniz.
Kullanıcı küçük betizi
Batuhan Önder
Üye
Üye

İletiler: 213

İş dünyası ve piyasadan Gül'e destek !

İletigönderen Ram » Sal Nis 24, 2007 14:48

Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlaması veya 100. yıl heyecanı değil! - Türkiye Büyük Millet Meclisi / 87. yılının ilk günü!

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olması iş ve finans dünyası tarafından olumlu karşılandı.

İşte Gül'ün adaylığı hakkında verilen demeçler...

İTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI YALÇINTAŞ: İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, son derece isabetli bir isim olduğunu belirterek, “Bu ismin, piyasalara son derece olumlu etki yapacağına eminim” dedi.

SABANCI HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI SABANCI: Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin istikrarı için göstermiş olduğu olgun ve örnek demokratik tavır nedeniyle kutluyorum” açıklamasını yaptı.

DEİK İCRA KURULU BAŞKANI YIRCALI: Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, partisi tarafından aday gösterilen Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda millet olarak arkasında durulması, kendisine destek olunması gerektiğini belirterek, “Böylece ekonomik ve siyasi yıpranma olmadan bu konuyu da arkamıza atmış oluruz” dedi. Gül isminin sürpriz olup olmadığının sorulması üzerine Rona Yırcalı, şu değerlendirmeyi yaptı: “Hayır, baştan beri söylenen, önde gelen isimlerdendi. Başka isimler de vardı ama Gül'ün ismi en çok telaffuz edilenlerdendi. Bu yüzden sürpriz olmadı."

A YATIRIM GENEL MÜDÜR YARDIMCISI SALAR: A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın icraatta kalmasının istenen bir şey olduğunu belirterek, bunun piyasalar açısından olumlu bir haber olduğunu kaydetti. Salar, henüz bilginin çok ham olmasına rağmen bu gelişmenin mutlaka fiyatlanacağını bildirdi. Gül'ün adaylığının muhalefet ve toplum tarafından nasıl algılanacağının ise önem taşıdığını ifade eden Salar, piyasaların bu doğrultuda yukarı veya aşağı yönlü hareket edeceğini bildirdi.

MÜSİAD GENEL BAŞKANI BOLAT: Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, çok iyi ve doğru bir isim olduğunu belirterek, “Sayın Gül, Cumhurbaşkanlığını doldurabilecek vasıflarda” dedi. Bolat, Başbakan Erdoğan'ın, partisi ve istikrar adına çok önemli bir fedakarlık yaptığını, bunun takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

YAPI KREDİ BANKASI BAŞ EKONOMİSTİ AKÇAY: Yapı Kredi Bankası Baş Ekonomisti Cevdet Akçay, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili, piyasaların bekle gör sürecine gireceğini düşündüğünü bildirdi.

ALARKO ŞİRKETLER TOPLULUĞU GENEL KOORDİNATÖRÜ YAVRUCU: Alarko Şirketler Topluluğu Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, uluslararası ilişkilerde tanınan Abdullah Gül'ün AB'yi iyi bilen ve uzun yıllardır siyasetin içinde olan bir kişi olarak cumhurbaşkanlığı adaylığının her açıdan olumlu yansımaları olacağını bildirdi.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Panzehir » Sal Nis 24, 2007 14:51

Geçenlerde Sema abla bir başlık açmıştı... Aynen şu şekilde;

Cumhurbaşkanlığı için şok aday Edibe Sözen mi? [ <- Tıklayarak konuya girebilirsiniz. ]

Yazar, Edibe Sözen üzerinde durmuş ve bu kişinin faaliyetlerini ardıardına sıralayarak adayın, yani Reis adayının Edibe Sözen olabileceğini söylemişti... Analizlerinden sonra yazının bitimine doğru da şunlarız yazmıştı:

* Evet, haber kaynaklarım ne derece haklı çıkacak, birkaç gün içinde göreceğiz. 'AKP'nin şok edici adayı Edibe SÖZEN' iddiasını ilk defa bu köşede okuyorsunuz, kaynaklarım haksız çıkarlarsa, Demirel'in "Türkiye'de 24 saat içinde her şey değişebilir" sözünü hatırlamakta yarar var diyorlar.

* Kamuoyu şok aday bekliyor. Ben de siyasi arenada ŞOK OLAYLAR bekliyorum...

Panzehir yazdı:Bakalım, yazarın kaynakları doğru çıkacak mı, merak ediyorum... :roll: Gerçi kaynağın haberi yanlış çıkacak olursa da kılıfı hazırlamış yazar. :) Ama doğru bir yaklaşım tabi... Son 24 saatte bile herşey değişebilir...

Abdullah Gül'ün AKP'nin resmi aday olması "Şok Aday" olarak nitelendirilebilir. Ancak, bu vak'a durumu değiştirmez.. Yine yazıdan çıkan analizlere göre eğer AKP'nin Cumhurbaşkanı adayı Edibe Sözen olsaydı, bir süre sonra Edibe Sözen istifa edecek ve vekaletliğini de Tayyip'e bırkacaktı.. Yazının şu kısmında da bu anlaşılıyor:

Erdoğanla seçime gidilip-AKPnin güçlü iktidara dönmesi ve Edibe Sözen'in 7 yıl değil en fazla 1 yıl sonra cumhurbaşkanlığından istifa etmesi sonra da Başkanlık sistemine geçişle Tayyip beyin 'yukarı' çıkması en güçlü senaryodur.

Haberdeki "acelecilik" doğruysa eğer, bir üsste verdiğim linkteki analiz ile bu haber arasında bir bağlantı kurulabilir...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayını düzenlediği meclis toplantısında açıkladı. MKYK toplantısına MKYK üyesi olmamasına karşın katılan Abdullah Gül'ün AKP'nin resmi Cumhurbaşkanı adayı olduğunu Başbakan Erdoğan açıkladı.

Garip ama bahsedilen senaryo aynen geçerli olabilir. Sonuçta, isim farklı, senaryo aynı çıkabilir. Ya da oyun... Bundan önce Başbakanlık koltuğunda da vekaleten Adbullah Gül oturmuştu ama fazla oturtmadı Tayyip...

Velhâsıl, aslında AKP Cumhurbaşkanı adaylarını değil, bir terslik olmazsa Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nı seçmiştir. Hayırlısı olsun, demekten başka da elimizden birşey gelmiyor... Şimdilik...

Haber için teşekkürler Türk-Kan abla.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Sema » Sal Nis 24, 2007 15:07

Panzehir, o kadar güzel bir konuya parmak basmışsınki.. senaryo aynen geçerli ama isimler değişik, yinede belli olmaz bu AKP maalesef balık gibi oynayıp duruyor..

Düşüncede RTE kendisi o makama çıkmayı düşündüğü için böyle göstermelik isimler çıktı.. Ne diyeyim Allah sonumuzu hayır etsin. . Ama Bu Adaylardan hayır gelmeyeceğide gün gibi ortada :evil:
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen Türk-Kan » Sal Nis 24, 2007 15:12

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yazdı:"Önümüzdeki dönemde Türkiye'yi bekleyen de gölge ve güdümlü cumhurbaşkanlığı tecrübesi olacaktır. Her işi ayağa düşüren ve çirkinleştiren bu çarpık ve çapsız siyaset anlayışından, en sonunda yüce cumhurbaşkanlığı makamı da nasibini almıştır. Başbakan'ın tek seçici olarak ve parti içi hizipler arasında yürütülen pazarlık sonucunda belirlediği Gül'ün ismi son anda açıklanarak, AKP Meclis grubundan da kaçırılmıştır. Devletin birliğini temsil eden 11'inci cumhurbaşkanının bu şekilde seçilecek olması, 87'nci kuruluş yıl dönümünü idrak eden Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türk demokrasisi için bir utanç vesilesi teşkil edecektir. Türkiye buna layık değildir."

++ Türk-Kan

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Panzehir » Sal Nis 24, 2007 15:46

Türk-Kan yazdı:
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yazdı:"Önümüzdeki dönemde Türkiye'yi bekleyen de gölge ve güdümlü cumhurbaşkanlığı tecrübesi olacaktır. Her işi ayağa düşüren ve çirkinleştiren bu çarpık ve çapsız siyaset anlayışından, en sonunda yüce cumhurbaşkanlığı makamı da nasibini almıştır. Başbakan'ın tek seçici olarak ve parti içi hizipler arasında yürütülen pazarlık sonucunda belirlediği Gül'ün ismi son anda açıklanarak, AKP Meclis grubundan da kaçırılmıştır. Devletin birliğini temsil eden 11'inci cumhurbaşkanının bu şekilde seçilecek olması, 87'nci kuruluş yıl dönümünü idrak eden Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türk demokrasisi için bir utanç vesilesi teşkil edecektir. Türkiye buna layık değildir."

++ Türk-Kan

Bahçeli doğru demiş., yürekten katılıyorum.

Sema, haklısın... :)

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Batuhan Önder » Sal Nis 24, 2007 15:49

Bahçeliye ilk kez katılıyorum.
Resim

Lütfen özel mesaj yolu ile yardım istemeyiniz. Sitemizde konu açıp yardım isteyerek aynı sorunu yaşayan binlerce kişiyede bir anlamda yardımcı olabilirsiniz.
Kullanıcı küçük betizi
Batuhan Önder
Üye
Üye

İletiler: 213

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x