gönderen Çetin Taş » Prş Oca 29, 2009 23:08
İsrail Cumhurbaşkanı'nın son derece küstah bir biçimde Türkiye Cumhuriyeti başbakanına bakarak(onun Tayyip Erdoğan kimliği değil,Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı kimliği önemlidir benim için ve tüm TÜRKLER için,vakt-i zamanında Suriye'de bir otelin barında o zaman ki Cumhurbaşkanı Demirel'e ana avrat küfür eden Ermenilerle birbirimize girdiğimizi unutamam ki Demirel'i günahım kadar sevmem)yüksek sesle,elini-kolunu sallayarak,sözleriyle de aşağılayarak konuşması elbette ki yapılacak davranış değildir.Paneli yönettiğini sanan hıyaroğlu hıyarın da yine Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın omzuna ikide bir dokunarak onun konuşmasını kesmesi kabul edilemez.
Meselelere sadece sonundan baktığımızda Tayyip Erdoğan'a HELAL OLSUN demek kaçınılmaz.
Ama meseleye bütün olarak baktığımızda bu kadar kolay HELAL OLSUN diyebilir miyiz?
Baştan beri HAMAS ÖRGÜTÜ'nü terör örgütü olarak değil FİLİSTİN'in temsilcisi olarak görme politikasını inatla ve ısrarla sürdürmektedir Tayyip Erdoğan.Oysa ki pek çok Arap hükümeti ile birlikte neredeyse tüm dünya HAMAS'ı bir terör örgütü olarak kabul etmektedir.Aslına bakarsanız rastgele roket-füze sallayarak masum insanların yaralanmasından,ölümünden sorumlu olan kişiler terörist değil de ne olarak adlandırılabilir?İsrail AKP'nin Hamas heyetini kabulü sırasında tepki vermişti,bir İsrailli diplomat ''sizin için PKK ne ise bizim için HAMAS odur''demişti.
Neticede HAMAS gerçekten de Filistin'in çoğunun desteğini alan bir TERÖR ÖRGÜTÜ'dür.Ama bu durum bizim Türkiye Cumhuriyeti olarak ve hem de arabuluculuğa soyunduğumuz bir ortamda HAMAS'ı savunmamızı haklı gösterebilir mi?
İşte birden aklıma(hani insanım ya,hani şeytan da dürter ya adamı)acaip bir düşünce geldi!!
Acaba bu tartışma(ki az önce Peres'in Erdoğan'ı arayıp özür dilediği haberleri bazı tv kanallarında haber olarak verildi-doğruluğunu bilemiyorum-)acaba bir tezgah olabilir mi?Hani ABD ve onun kankası İsrail;bölgedeki sadık müttefikleri Türkiye ve onun başbakanı Tayyip Erdoğan'a bir kıyak mı tezgahladı?Yaklaşan belediye seçimleri için hem CHP'den ve hem de SP'nin yükselişinden endişe eden Tayyip Erdoğan'a acaba bir kıyak mı yaptılar.Hani vatandaş,''Helal olsun Kasımpaşalı'ya!Nasıl da ağzının payını verdi Peres'e!''diye düşünecek ya,ki şimdiden televizyonlardaki yorumlardan bu ana fikir çoktan çıkmış durumda;benim aklıma böyle bir tezgah yapılmış olabilir mi sorusu ister istemez geliyor.
Kimse kusura bakmasın bu şekilde bir düşüncenin aklıma gelmesinden dolayı.Çünkü aynı başbakan ne Amerikalılar Türk askerinin başına çuval geçirdiğinde ve sonrasında,ne onlarca Mehmetçiğimiz şerefsiz Barzani-Talabani'nin gözetimindeki vatan haini o....pu çocukları tarafından şehit edildiğinde,ne ABD günlerce Irak'ta ki çocukları,kadınları kısacası sivil halkı bombaladığında uygun ortamlar bulmasına rağmen bu tavırları ya da benzer tavırları göstermedi.O zaman ''bu tepki sadece Peres'in kendisine yaptığı son derece tahrik edici mimikler,jestlereydi''şeklinde ki düşünce bana hakim oluyor.
Başa dönersek,meselere çok yönlü ve tabi çok yönden bakmak gereklidir.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.