Erdoğan'ın Davos Çıkışı

Tartışma Alanı

İletigönderen Çetin Taş » Cum Oca 30, 2009 0:27

Gogıl'da Arabic Newspapers yazın ve enter tuşuna basın.Karşınıza dünyada ki belli başlı Arapça gazatelerin web sitelerini toplu halde barındıran siteler gelecektir.İngilizcesi olan gazetelerin sitelerine bakın ve bir tanesinde dahi Tayyip Erdoğan-Peres kapışmasının haberi yok(en azından saat 00:24 itibariyle yoktu).Sadece ve sadece El Cezire Tv'unun web sitesinde var bir haber ve o da son derece kısa ve yüzeysel.
CNN TV'unun web sitesinde tek satır dahi yok.
BBC'nin web sitesinde uzun bir haber var ama haber öyle bir verilmiş ki sonunda İsrail Cumhurbaşkanı'nın görüşleri ile bağlanmış konu.

Hep kullanırım ya rahmetli Uğur Mumcu'nun sözünü,BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLUNMAZ.

İyi geceler,yatıyorum gençler.Tayyip Erdoğan'ı karşılamaya gidenler benden de selam söylesinler,bir daha ki sefer kafayı koymazsa Peres'e hakkımı helal etmem.Söyleyin heeee!!! :twisted:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Türk-Kan » Cum Oca 30, 2009 0:40

Yahu, onlar coktan "Sovumuzu yaptik, isimize devam edelim" mesajini verdiler. Ama ne diyor Tayyip, gözleri var görmezler, kulaklari var duymazlar...

Tayyip: TEPKİM DAVOS'A DEĞİL, MODERATÖRE (Sıkıyorsa Davos'a, Küresel Sermaye'ye olsun)

Peres: YÜKSEK SESLE KONUŞMAMIN SEBEBİ KULAKLARIMIN AĞIR İŞİTMESİDİR, BUNDAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİM. Dostlar zaman zaman kendi aralarında tartışabilirler. Kendimi Türkiye'nin ve Başbakan Erdoğan'ın dostu olarak görüyorum.

Ama Türkiye günlerce bu mevzuyu konusmaya devam edecek, ayni gün Avrupa Parlamentosu'nda skandal sonuc bildirgesi ile kapanan Kürt Konferansi'ni kimse görmeyecek... (http://www.guncelmeydan.com/forum/ap-imrali-kapatilsin-zana-ile-dayanisma-icindeyiz-vt18492.html)

Iyi uykular Türkiyem. (Sana da iyi geceler Cetin :) )
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen ercan » Cum Oca 30, 2009 0:49

Bence tamamen iç kamuoyunun tepkisini almaya yönelik,tayyip bey kızabilir gidebilir,ama devletlerin planları programları olur,öyle yüzyüze bağrışma diplomaside anca güldürür.ntv den yani namı diğer fret tv den canlı olarak yayınlanması da ayrı bir gösterge,boşu boşuna sevinmeyin yani,dediğim gibi devletler plan yaparlar,öle bağırış olmaz:)
Kullanıcı küçük betizi
ercan
Üye
Üye

İletiler: 17

İletigönderen kaye » Cum Oca 30, 2009 1:06

Sayın peres Gazze'de aldığı kellelerin hesabını veriyor..
E herhalde Gazze yan gelip yatma yeri değildir..
Filistin'li çocuklar analarını da alıp gitsinler..

Ölen öldü, laflar havada uçmaya başladı. Geç kalınmadı mı!!
Yarın da 17 ağustos depreminin yaralarını sarıyoruz denirse şaşırmam..
Eee, seçim var daha..
Ama israil aşkolsun sana, Gazze'yi neden 1 ay daha geç vurmadın ki!! Bizim seçimlere daha iki ay var.. Nee, iki ay bu lafın ekmeğini mi yersiniz!!
E herkese afiyet olsun o zaman..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen father_tommy » Cum Oca 30, 2009 1:14

TURK-KAN,
O egitim anlasmasi dun veya gecen hafta olan bir anlasma degil aksine cok eski ve benim bildigim o anlasma Akp zamaninda olan bir anlasma degil.Kaldi ki bu Askeri bir anlasmadir bunu siyasi olarak algilama.
Alperen gercekten cok onemli bir olayi hatirlatti.Basbakan su olayi keske Turkmen kardeslerimiz icin ve Kerkuk icin de yapmis olsaydi.
Kullanıcı küçük betizi
father_tommy
Üye
Üye

İletiler: 15

İletigönderen maydonos » Cum Oca 30, 2009 1:15

bu sovun ardindan birde ergenekon dalgasi is tamam..artik her yerde akp rte sak sak...essegin keyfine diyecek yok....halka da gelince...bize daha cooook semer vururlar...rte H2S gazi cikardi millete gulme gazi gibi geldi bir sevindirik oldular hic sormayin...deniz feneri gitti gumburtuye...rte tarafindan kaz gibi yolunmaya devammmmm..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen bezgin » Cum Oca 30, 2009 1:16

Insani acidan bakildiginda gönüllere hitap eden bir konusma yapti Tayip. Ama ne yazik ki uluslararasi siyasette olumlu veya olumsuz bir etkisi olmayacaktir. Cünkü uluslararasi siyaseti ekonomik iliskiler belirler. Dünya gündeminin ne kadar hizli degistigini bilmeyenler bu gecenin Zafer Sarhoslugu'nu doyasiya yasasinlar.

Ic siyaset acisindan bakildiginda zekice düsünülmüs bir görüntü düzeltme harekati olarak nitelendirilebilir. Eger Yerel Secimler'e kadar olan iki aylik süre iyi planlanmissa, yani ardcil soklar hazirsa AKP galip cikacaktir. AKP'nin bu iki aylik süreyi saga sola serpistirecegi bombalar ve ufak tefek sabotajlarla süslemesi gerekiyor. Degil iki ay, iki gün bile Türkiye gündeminin degismesi icin cok uzun süre. Halkimizin hafiza sorununu da eklersek secimlere kadar daha cok seyler degisir. Tabi burada diger husus önümüzdeki iki ay icinde AKP'nin sert manevrasina sermayedarlar ve medyanin nasil tepki verecegidir. Bir hafta sonra yolsuzluk dosyalari ardi ardina acilip darmadagin edilebilir. Bekleyip görecegiz.

Türkiye sok güzel bir ülke. Sis kebap, törkis lokum, tayip.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen avrasya » Cum Oca 30, 2009 1:25

ABD Yahudi lobisinden aldığı "cesaret ödülünü" geri vermiş midir ?

Vermemişdir..

Aynı zamanda Büyük İsrail projesi olan ABD nin BOP eşbaşkanlığından "istifa ettim" demiş midir?

Dememişdir..

Öyleyse herşey ..

Seçmene Selam ,

BOP yolunda ABD_İsraille , durmak yok , yola devam demektir..

Zaten , Peres e kızmamış , moderatöre kızmış :twisted:
...
Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu'nda İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e sinirlenen Başbakan Erdoğan, paneli terketti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tepkisinin İsrail Cumhurbaşkanı'na değil, zamanlama konusunda başarı gösteremeyen ve Erdoğan'a söz vermeyen panel yöneticisine olduğunu söyledi.
http://www.euractiv.com.tr/ab-ve-turkiy ... tti-004373
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye

İletiler: 279

İletigönderen Türk-Kan » Cum Oca 30, 2009 1:25

father_tommy, beni ilgilendirmiyor kim imzalamis. Tayyip nerede ise 7 yildir iktidarda. Hocasinin zamanina kadar gider o anlasma.

Siyasi tepki Chaves'in, Morales'in yaptigidir. Gazze katliami üzerine Israil Büyükelcisi'ni sinir disi ettiler.

Bizde birakin böyle bir tepkiyi, TBMM'de kinama kararini dahi reddetmis bir AKP'den bahsediyoruz. Veya Tayyip Yahudilerden aldigi "üstün cesaret madalyasi"ni iade etti de benim mi haberim olmadi?

Lafla peynir gemisi yürümüyor yani. Icraat gerek, icraat.

Ayrica, biz konusa duralim, yukarida da yazdigim gibi sov bitmis, hersey coktan tatliya baglanmistir taraflar arasinda.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen father_tommy » Cum Oca 30, 2009 1:30

Internet ten trt int i seyrediyorum da inanamiyorum.Havalimanini canli yayinda veriyorlar ve speaker oyle konusmalar yapiyor ki sanki Dunya kupasi geliyor futbol musabakasin da kazanilan:)

TRT Resmen AKP nin radyo ve televizyon u olmus:)) pankartlarda acaip komik yazilar var ve sunucu surekli tekrarliyor:))Komedi yahu bu.Dunya basbakan gorsun pankartlardan biri.

Aslinda su kalabaligin arasina microfon ile girip ,yahu siz Turkmenler katledilirken nerelerdeydiniz siz arapmisiniz Turkmusun diye sormali.Orada ki kalabalik bence sirf samata olsun diye gitmis:))
Kullanıcı küçük betizi
father_tommy
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cum Oca 30, 2009 2:17

Yahu, pankartlar önceden mi hazirlanmisti göbegini kasiyan adamlar tarafindan... "Hepimiz Ermeniyiz" pankartlarini hatirlatti bana birden... :)

Eveet, eksikti, tekbiiiir de basladi :)

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen father_tommy » Cum Oca 30, 2009 2:22

Ben boyle rezillik muz cumhuriyeti radyo tv sinde dahi goremezdim sanirim.Sunucalar yalaklanma yarisindalar.TRT - INT in studyosunda surekli telsiz konusmalari geliyor arka plandan ve simdi baslayan kopek sesleri:))

Gazzeliler keske sizin basbakan niniz bizim baskanimiz olsa lafindan biktim.5 dk da bir tekrarliyorlar.
Kopek hala havliyor:)) programin e-mail adresi yok olsa keske:))
Kullanıcı küçük betizi
father_tommy
Üye
Üye

Ustten devam...

İletigönderen Yusuf Batum » Cum Oca 30, 2009 2:29

Tayyip Erdogan oyle boyle ama, bu tavrini takdire deger buluyorum.
Sonucta kendi konusma suresi icinde degil de, Peres' in konusmasinin seyrine yonelik, soz hakki alarak tepkisini gosterdi.
Yani bu, tepkisinin dogal bir tepki oldugunu gosteriyor. Bazi arkadaslarin iddia ettigi gibi secimlere yonelik bir tavir olduguna katilmiyorum.
Uluslararasi platformdaki bu cikisin beraberinde getirecegi olasi baskilar
tukurdugunu yalatmaz insallah. Kabizligini yendi diye umit ediyorum, bundan sonrasina bakmak lazim.
Tabii ki Chavez' inkiyle kiyaslanamaz bir durus, ama yine de bir seydir...

Iyi geceler,

YB
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletiler: 192

İletigönderen maydonos » Cum Oca 30, 2009 2:30

iste bu sonrada gokturkmehmet bana kiziyor tesbih yapip bu milleti essege benzetiyorum diye haksizmiyim inanilmaz birsey bu ..bu millet kafayi usustmus gercekten..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen dervishizir » Cum Oca 30, 2009 2:45

yengeç tayyip geç farkketti kurtlar sofrasını şimdi geldi memleketin kucağına, şimdi sıkıyorsa tüm anlaşmaları fes etsin tatlı diili yılan sokmalarına boş versin tepki doğal tepki ama geç bir tepki. demedikmi koca memleket te koca koca adamlar demedikmi sokaklarda 100 binler milyonlar uyma bunlara koca 71 milyon arkanda satma tayyip satma tayyip diye. Adam kalpten gidiyordu. demedikmi tayyip şerefsiz olabilmek iiçin şerefsiz doğmak lazım sonradan olmaya kalkarsan anca Davos meydanlarında şaklabanlık ettirirler adama kaldıramazsın demedikmi.
şimdiden sonraki yapacaklarına bakmak lazım, danışmanlarını ilk başta kırlatması lazım akıl hocalarını kırlatması lazım, havadan verdiği özelleştirmelerle kapatırdığı limanları kuruluşların anlaşmalarını fes ettirmesilazım, yani lazım da lazım. Aslan kürkrerse avcı duyar. bunların ne kadar bel kemiği varsa kırmazsa onun kini kırarlar. bizden söylemedi sonra demedi demesin...............
Kullanıcı küçük betizi
dervishizir
Üye
Üye

İletiler: 144

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 14 konuk

x