Erdoğan'ın Davos Çıkışı

Tartışma Alanı

İletigönderen cigdem3 » Cmt Oca 31, 2009 0:38

Kesinlikle inandirici degil. RTE ve digerleri, bugune kadar istediklerini elde etmek icin her kiliga girmedilermi?
Bunlar, Fetos taktikleri. Zehirli sarmasik gibi,Turkiyeyi boylesine sardiktan sonra, secimleri kaybetmemek icin gostermis oldugu sadece "Kasimpasa" dayilanmasi o kadar.
Kullanıcı küçük betizi
cigdem3
Üye
Üye

İletiler: 24

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Oca 31, 2009 1:48

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Wood yazdı:"Karşılıklı olarak bazı sert sözler söylendi ve sonra sanırım Başbakan çıktı. Bu tür şeyler tabii talihsiz, görmek istemezsiniz. Ancak dediğim gibi, daha sonra bir görüşme oldu. Biz de bunu görmekten çok memnunuz. Çünkü, biliyorsunuz, Türkiye ve İsrail, ABD için önemli müttefikler ve bölgede önemli oyuncular. Dolayısıyla bölgedeki çeşitli kilit oyuncuların tamamı arasında iyi ilişkilerimiz olması önemli."
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Efe » Cmt Oca 31, 2009 2:32

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Türkler hariç herkesin hakkını koruyor savunuyor maşallah, yahu biz kendi ülkemizde üvey evlatmıyız

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

İletigönderen Kemalist Murat » Cmt Oca 31, 2009 5:37

father_tommy yazdı:Tek cumle ile Basbakan a 10 uzerinden 10 verdim.Kesinlikle fevri degildir.Ataturk vefat ettiginden buyana bizi butur konusmalarda bezdirdiler,susturdular.Cok samimi ve yerinde bir hareket oldu.

Teslimiyetcilik kokan bu yazi nicin? Sirf Tayyip horozlandigi icin'mi? Basbakan makami'da falan'da filan'da. Kardesim sen bu laflari gec. Vatan'i ayni adam'lara pes-kes cekeceksin sonra'da dayilasacak'sin? Basbakan'in halk'i ''nasil kandiririm'' planlari GuncelMeydan'da belliki bazi uyeleri bile etkilemis. Bu kadar saf olma arkadasim, bunun plan "proje" olmadigi ne malum'da hemen kestirip atiyorsun? Kimse sana Tayyip'in avukati'da demez (bakarsin diyen'de olur), ancak bu yaptigin cumle cok sakincali oldugunu dusunuyorum.

"Cok samimi ve yerinde bir hareket oldu."

Daha neler. Samimiymis!

eros714 yazdı:RTE dış politikayı bilmiyor bu adam cahil. Bizi orda rezil kepaze etti. Başından beri yaptıkları büyük hata hamas denilen terör örgütünü savunmak, RTE orda Filistin halkını değil hamas terör örgütünü savundu. Bu tartışmayı tarafsız bir şekilde izleyenler İsrail Cumhurbaşkanına hak verecekler. RTE sen Türkiye Cumhuriyetinin başbakanı olarak bir terör örgütünü nasıl desteklersin....

Asil sen Turkiye Cumhuriyet'i vatandasi olarak nasil fasist teror devleti Israril Cumhurbaskanina hak verirsin? Basbakan'in HAMAS hakkinda dusuncelerini simdilik bir kenara koyalim'da HAMAS'in kendisine gelelim. HAMAS seriatcimidir? Evet seriatcidir. HAMAS baskicimidir? Evet baskicidir (seriat fasizmin'den gelen bir emir). Ancak HAMAS bati emperyalizmine karsi bir orgut'tur. Halkini Israil fasizmine karsi savunan cesur bir orgut'tur.

Rica ederim, beni HAMAS'ci olarak goren varsa bu dusunceyi siliniz kafaniz'dan, ancak HAMAS gercegi bu. Ne kadar ben'de HAMAS'tan nefret etsem -gerici bir orgut oldugu icin- ortama gore degerlendirdigimiz'de HAMAS Israil fasizmine karsi direnmekte'dir. HAMAS'i destekleyelim demiyorum, ancak HAMAS'in gercek teror olan Israil'e karse verdigi mucadeleyi'de gormez'den gelmeyelim.

Erdogan'in HAMAS'a sempati gostermesi ortak noktalari seriatcilik'tan geldigi icin ola bilir. Bunu daha derin arastirmalar ve dusunerek'ten ortaya belli basli bir degerlendirme koyariz, ancak su an icin gorunen budur.

gokturkmehmet yazdı:Daha once bir baslikta da soyledigim gibi, saadet partisi Istanbulda Islamci oylari ortadan ikiye bolmustu. Bu sekilde Istanbul'u CHP'nin kazanmasi kacinilmaz gorunuyordu, Istanbul'u CHP'nin kazanmasi demekte, bundan sonra AKP'li belediyelerin yaklasik 10 yildir yaptiklari tum yolsuzluk dosyalarinin Kilicdaroglu'nun dolayisiyla Turkiye Kamuoyunun onune serilmesi, AKP'nin bir sonraki genel secime kadar da hizla eriyerek ANAP konumuna dusmesi sozkonusuydu. Bunlari gormek icin kahin olmak gerekmiyordu. Tayyip dis destegi cope atmak pahasina icerdeki oylarini geri alma manevrasi yapti. Kisa vadede kendisine kazandirabilir, ancak uzun vadede neler olur bilinmez.

Bu arada biz koru korune de muhalif olmayiz, gercekten Ulusalcilik yapmaya baslarsa, gercekten bu fevriligi, maydonos arkadasin dedigi gibi, PKK'ya ve Barzani'lere karsi da gosterir ve millici kamuoyunu ikna edecek somut eylemleri olursa, biz de artik gecmise bir sunger ceker ve onu daha az elestiririz. Yani bir sabah uyandiginda en azili anti-amerikanci olup obama'ya da posta koyabilirse, barzani'ye alirim seni oradan! cekerse, PKK'ya genis capli kara operasyonu yapar dogudaki pkk oylarina goz kirpmaktan vazgecerse bu soyledigim tavir degisikligi vukuu bulur. Bugune kadarki ihanetlerini de sonraki donusune kadar buzdolabina koyariz:-)

Sayin Gokturkmehmet;

Samimi oldugunuzu dusunmekteyim fakat bir kac sozum var.

"Bu arada biz koru korune de muhalif olmayiz, gercekten Ulusalcilik yapmaya baslarsa, gercekten bu fevriligi, maydonos arkadasin dedigi gibi, PKK'ya ve Barzani'lere karsi da gosterir ve millici kamuoyunu ikna edecek somut eylemleri olursa, biz de artik gecmise bir sunger ceker ve onu daha az elestiririz."

BOP'un (Turkiye ile birlik'te bir cok ulke'nin sinirlarini degistirme/bolme projesi) Es-Baskani olan bir diktator'den nasil olur'da boyle birsey beklersiniz? PKK'nin ve Barzini kopeginin en cok guc kazandigi donem Tayyip donemidir Sayin Gokturkmehmet!
Ve... Ve ve... "biz de artik gecmise bir sunger ceker ve onu daha az elestiririz." diyorsunuz. Bizler keyfimiz'den veya zamanimiz gecsin diye elestirmiyoruz sayin Gokturkmehmet. Biz yerine gore elestiriyoruz, biz zamanina gore elestiriyoruz, biz yapilan bu ihaneti elestiriyoruz. Az veya cok elestirme diye birsey yok. Turk halkina yamuk yapan herkes elestirilecek'tir. "Ne ekersen onu bicersin" demisler, Tayyip'de ne kadar yamuk yapar'sa biz'de o kadar elestiririz. Su saat'ten sonra Tayyip'in samimi olmasini Ulusalci olmasini bekliyormusun gercek'ten? Turk halki'nin ve devletinin cikarlari dogrultusun'da calismasini bekliyormusun gercek'ten? Yapma gozunu severim ...

"Tayyip dis destegi cope atmak pahasina icerdeki oylarini geri alma manevrasi yapti. Kisa vadede kendisine kazandirabilir, ancak uzun vadede neler olur bilinmez."

Tayyip'in boyle bir secenegi yok sayin Gokturkmehmet. Evvela bunu bilmek'te fayda var. Tayyip emperyalizme gobek'ten bagli milliyetsiz onursuz Ikinci Damat Ferit olan is-birlikci diktator'dur. Emperyalizm'in emri disin'da hareket etmek gibi bir lüksü yok. Bu sebep'le dis destegi cope atmak gibi bir lüksü hele hele yok.

zafercem yazdı:Millet olarak çok sıcakkanlıyız. Düşüncelerimiz ve tepkilerimiz anlık. 1-2 gün bekleyelim bu işin kokusu ortaya çıkar. Benim şahsi düşüncem seçimlere dönük manevra. Halkımız bu oltaya gelir mi göreceğiz.

Sayin Zafercem;

Cok dogru bir yaklasim'da bulundugunuzu ve ayni fikir'de oldugumuzu soylemek isterim. Türk halki olarak sicak kanli ve temiz yurekli oldugumuz icin malesef bügün'lerin sıkıntısını cekmekteyiz.

Benim şahsi düşüncem seçimlere dönük manevra. Halkımız bu oltaya gelir mi göreceğiz.

Uzulerek galiba geldi bile diye dusunuyorum. Rol geregi sahte dayi oldugu icin kendisini bir cok balik-hafizali kahraman'ca karsilamis'ti. Ayni zat utanma'dan biraz'da Ataturk'cu kesim'den av yakalamak icin Ataturk'u ornek gosterip ''Ataturk istismarciligi'' yapti.

Tsigalko yazdı:Samimiyetsiz olduğundan kesinlikle kimsenin şüphesi yok, en azından düşünen insanların.Bir çok arkadaşın burada belirttiği gibi yıllardan beridir İsrail'in seni sömürmesini sineye çekiyorsun elalem (Filistin) için ortalığı birbirine katarak şirin gözükmeye çalışıyorsun.De Get ALLAH'ını seversen Tayyip.
Onu bunu bilmem ama bu işden en kaarlı biz çıktık heralde :).Havalimanından gelenler Tayyip'in evinden gelenler çorba içmeye bize geliyorlar.ALLAH razı olsun arada bir işe yarıyorlar :).

Sayin Tsigalko;

Bu resmen oportunizm'dir. (Turkcesi firsatcilik). Burada size musteri olan o balik hafizalilari elestiriyorsunuz, is yerin'de ''hos geldiniz, bes gittiniz'' yapiyorsunuz! Belki siz karli cikmis ola bilirsiniz ama, buradan zarar'li cikan Turk halki'dir. Ve Turk halkini temsil eden Basbakan'lik makami'dir.

Bu anlam'da her zaman lider'leri Tayyip'i karsilamaya gelseler her zaman siz'de sevineceksiniz.

Samimi ola bilirsiniz. Ancak bu dusuncelerinizi bir nevi opotunist olarak degerlendiriyorum.

EfE yazdı:Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Türkler hariç herkesin hakkını koruyor savunuyor maşallah, yahu biz kendi ülkemizde üvey evlatmıyız

Sayin Efe;

Malum. Turkiyelilik kavrami cik'ti. Hemde Tayyip'in agzin'dan.

"Hepimiz Turkiyeliyiz" diyor kendisi.

Yani bu anlam'da Kimlik isteyen kürtcü'ler ''kürt'', ermeni'ler ''ermeni'' falancalar filan'ca olarak kalacak. Fakat Anadolu'nun oz be oz evlat'lari olan Türk'ler ''Türkiyeli'' olacak. Malesef kürt-islam fasizmi'nin plani adim adim yaklasiyor ve Türk'ler hor goruluyor, eziliyor, katlediliyor. Ancak ''hepimiz ermeniyiz'' diyen dangalak'larin birtanesi cikip ''Türküz'' diyemiyor.

Malesef üvey'lesiyoruz Efe.

Malesef

Males

Male

Ma..

M..

M

......
Kullanıcı küçük betizi
Kemalist Murat
Üye
Üye

İletiler: 31

İletigönderen Ram » Cmt Oca 31, 2009 7:00

Kemalist Murat, gönderinizde geçen bazı "Kürt" kelimeleri, etnik ayrımcılık içerdiği için silinmiştir. Daha dikkatli olunuz.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen İlteriş » Cmt Oca 31, 2009 10:54

Kemalist Murat yazdı:Sayin Gokturkmehmet;

"Bu arada biz koru korune de muhalif olmayiz, gercekten Ulusalcilik yapmaya baslarsa, gercekten bu fevriligi, maydonos arkadasin dedigi gibi, PKK'ya ve Barzani'lere karsi da gosterir ve millici kamuoyunu ikna edecek somut eylemleri olursa, biz de artik gecmise bir sunger ceker ve onu daha az elestiririz."

BOP'un (Turkiye ile birlik'te bir cok ulke'nin sinirlarini degistirme/bolme projesi) Es-Baskani olan bir diktator'den nasil olur'da boyle birsey beklersiniz? PKK'nin ve Barzini kopeginin en cok guc kazandigi donem Tayyip donemidir Sayin Gokturkmehmet!
Ve... Ve ve... "biz de artik gecmise bir sunger ceker ve onu daha az elestiririz." diyorsunuz. Bizler keyfimiz'den veya zamanimiz gecsin diye elestirmiyoruz sayin Gokturkmehmet. Biz yerine gore elestiriyoruz, biz zamanina gore elestiriyoruz, biz yapilan bu ihaneti elestiriyoruz. Az veya cok elestirme diye birsey yok. Turk halkina yamuk yapan herkes elestirilecek'tir. "Ne ekersen onu bicersin" demisler, Tayyip'de ne kadar yamuk yapar'sa biz'de o kadar elestiririz. Su saat'ten sonra Tayyip'in samimi olmasini Ulusalci olmasini bekliyormusun gercek'ten? Turk halki'nin ve devletinin cikarlari dogrultusun'da calismasini bekliyormusun gercek'ten? Yapma gozunu severim ...

"Tayyip dis destegi cope atmak pahasina icerdeki oylarini geri alma manevrasi yapti. Kisa vadede kendisine kazandirabilir, ancak uzun vadede neler olur bilinmez."

Tayyip'in boyle bir secenegi yok sayin Gokturkmehmet. Evvela bunu bilmek'te fayda var. Tayyip emperyalizme gobek'ten bagli milliyetsiz onursuz Ikinci Damat Ferit olan is-birlikci diktator'dur. Emperyalizm'in emri disin'da hareket etmek gibi bir lüksü yok. Bu sebep'le dis destegi cope atmak gibi bir lüksü hele hele yok.

Oncelikle, daha az elestirmenin de keyfi olmayacagini ve ne sartlara bagli oldugunu yazimda belirtmistim, sanirim gozunuzden kacmis, sanmiyorum ki desarj olmak icin ozellikle gormezlikten geldiniz. Iste o kisim;

gokturkmehmet yazdı:Yani bir sabah uyandiginda en azili anti-amerikanci olup obama'ya da posta koyabilirse, barzani'ye alirim seni oradan! cekerse, PKK'ya genis capli kara operasyonu yapar dogudaki pkk oylarina goz kirpmaktan vazgecerse bu soyledigim tavir degisikligi vukuu bulur. Bugune kadarki ihanetlerini de sonraki donusune kadar buzdolabina koyariz:-)

Bu su anlama geliyor, ulkemizin mevcut nufusunda biz Turklerin orani yaklasik %50'dir (Aponun saygideger oldugunu dusunen %47 + DTP haric) Bu gercekligi gozonune alirsak, Arapci bir gurcu'nun, biz Turklerin oylarina goz kirpmak icin dahi olsa Barzani ve PKK'ya operasyon yapmasi benim icin sevindirici olur, cunku Turk milletinin menfaatine olur, Uluslararasi iliskilerde kalici dusmanliklar yoktur, eger Tayyip, Ulusu ile birlikte(%47 ne idugu belirsiz) Turk milletinin cikarlari dogrultusunda hareket etmeye baslarsa memnun olurum. Ha bunu bekliyor muyum? Hayir, ama olursa? Salak degilim elbette cebime koyarim!
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Balasagun » Cmt Oca 31, 2009 13:09

Bu pankartlar nasıl hazırlandı?

DAVOS'taki panel krizinin ardından istanbul'a gelen Başbakan Erdoğan'ın geçeceği güzergâhlar karanfillerle süsledi. Atatürk Havalimanı'nda binlerce partili Erdoğan'ı coşkuyla karşıladı. Partililerin ellerinde, "Hoşgeldin Dünya Lideri" yazan pankartlar da vardı.

"Önceden planlandı" iddiası
Davos'taki gerginliğin üzerinden sadece birkaç saat geçmişken, böyle bir karşılama yapılması ise kafalarda soru işareti oluşturdu. Muhalefet kulislerinde, "Başbakan Davos'a planlı gitmiş. Partililer de haberdarmış ki ellerinde pankartlarla havaalanına koştu. Yoksa böyle bir karşılama bu kadar kısa sürede nasıl hazırlanır?" yorumlan yapıldı.

Sözcü gazetesi
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 3523

İletigönderen kgursu » Cmt Oca 31, 2009 14:05

Ben yapanın kişiliği-geçmişi dışında hareketini olumlu buluyorum. Bizim Hamas'ı baştan terörist kabul edip diplomasiyi Avrupa-ABD eksenine oturtmamız yanlış, arabuluculuğu olanlardan sonra hala devam ettirmeyi düşünmemiz yanlış.
Yoksa Tayyip'in samimiyetine inanmak tabancayı şakağına dayamakla eşdeğer. Ben burada muhalefetin daha düzgün tavır almasını ve Avrupa-ABD çizgisine tavır koymasını bekliyorum. Tayyip'ten bir beklentim yok!!...
Kullanıcı küçük betizi
kgursu
Üye
Üye

İletiler: 495

İletigönderen mukanorkan » Cmt Oca 31, 2009 14:55

oyun için de oyun oynanıyor rte yi tanımasam bende inanacam ama 6 yılda babam da daha iyi tandım
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen maydonos » Cmt Oca 31, 2009 15:16

su an haberturkun vebsitesine girerseniz orada iran cumhurbaskanin bir aciklamasi var diyorki "rte turk ulusunun ve muslumanlarin soylemek istediklerini soyledi" simdi biraz bunun ne anlama geldigini dusunun.farslar ve araplar bu ayrimi hep yaptilar..bu ayrimciligi yapan araplarla bir kuyuya inmek dogrumu?bu isin sonunda turkiyeyi iyi bir kazik bekliyor..ayrica sudilerdende tik yok..bir haberi olan varsa iletirseniz sevinirim...hersey bir senaryo..bop baskani holivudu haketmistir..turkiyenin dogusuna karsilik bize verilen yerler mi var vaatler nedir su gizli anlasmanin ve daha kimbilir ne anlasmalar yapti bunlar.imf ile aciklanmayan iki maddeden birinin memur maas zamlari olduguna inanmak mumkun degil.kolay gelsin..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Kemalist Murat » Pzr Şub 01, 2009 4:34

gokturkmehmet yazdı:
Kemalist Murat yazdı:Sayin Gokturkmehmet;

Oncelikle, daha az elestirmenin de keyfi olmayacagini ve ne sartlara bagli oldugunu yazimda belirtmistim, sanirim gozunuzden kacmis, sanmiyorum ki desarj olmak icin ozellikle gormezlikten geldiniz. Iste o kisim;

gokturkmehmet yazdı:Yani bir sabah uyandiginda en azili anti-amerikanci olup obama'ya da posta koyabilirse, barzani'ye alirim seni oradan! cekerse, PKK'ya genis capli kara operasyonu yapar dogudaki pkk oylarina goz kirpmaktan vazgecerse bu soyledigim tavir degisikligi vukuu bulur. Bugune kadarki ihanetlerini de sonraki donusune kadar buzdolabina koyariz:-)

Bu su anlama geliyor, ulkemizin mevcut nufusunda biz Turklerin orani yaklasik %50'dir (Aponun saygideger oldugunu dusunen %47 + DTP haric) Bu gercekligi gozonune alirsak, Arapci bir gurcu'nun, biz Turklerin oylarina goz kirpmak icin dahi olsa Barzani ve PKK'ya operasyon yapmasi benim icin sevindirici olur, cunku Turk milletinin menfaatine olur, Uluslararasi iliskilerde kalici dusmanliklar yoktur, eger Tayyip, Ulusu ile birlikte(%47 ne idugu belirsiz) Turk milletinin cikarlari dogrultusunda hareket etmeye baslarsa memnun olurum. Ha bunu bekliyor muyum? Hayir, ama olursa? Salak degilim elbette cebime koyarim!

Sayin Gokturkmehmet sizi anlamistim ancak kusku ile yaklastigim icin boyle yorumlamistim.

Bende tekrar etmek isterim.

Acep ola, Türklük ile alakasi olmayan Tayyip boyle bir sey yaparmi? Hatta ve hatta boyle millici olmasina ihtimal dahi verile bilirmi? Sorunumuz sadece PKK ve Barzani kopegi degil'dir! Farzedelim'ki oy ugruna veya bir anlik vicdani hususlar ugruna boyle bir operasyon yapmaya kalkti peki O'nun efendileri emperyalizm buna izin verirmi?

Vatan haini Vahdettin ve Damadi Ferit ne kadar hain ve yabanci yalakasi ise Tayyip ve Gül'lü de oyle'dir.

Son olarak sunu soylemek istiyorum;

boyle guzel seyleri vatan hain'leri icin soz konusu bile yapmamak gerekir.

Saygilarimla ..
Kullanıcı küçük betizi
Kemalist Murat
Üye
Üye

İletiler: 31

İletigönderen Türk-Kan » Cum Şub 06, 2009 13:41

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Başbakan Davos'ta numara mı yaptı?

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Eyl 30, 2009 11:55

Başbakan Davos'ta numara mı yaptı?

Milli Gazete yazarı Hüseyin Altınalan bugün Türkiye’nin İsrail’e karşı nükleer tavrındaki çelişkiyi yazdı.

Altınalan Başbakan Erdoğan’ın İsrail’in nükleer gücüne yönelik yaptığı eleştiriye rağmen Uluslar arası Atom Enerjisi Kurumu’nda İsrail’in nükleer gücü tartışılırken Türk temsilcinin salonu terk ederek İsrail’e örtülü destek verdiğini yazdı. Altınalan: “Bu çelişkiyi anlamakta güçlük çekiyoruz. Biz neye göre değerlendirmede bulunmalıyız? Eyleme mi yoksa söyleme mi? Bilmediğimiz başka şeyler mi var?” dedi.

İşte Altınalan’ın o yazısı:

Başbakan Erdoğan, Türkiye dönüşü ABD gezisini değerlendiren bir basın toplantısı yaptı.

Toplantıda Erdoğan, İran'ın nükleer programına tepki gösteren, yaptırımdan, baskıdan söz eden ülkelerin tümünün nükleer silaha sahip ülkeler olduğunu söyledi.

Bu sözler, kesinlikle doğrudur ve tek kelime ile " sağduyunun sesi"dir.

Erdoğan sözlerinin devamında "Biz Ortadoğu'da nükleer silaha tamamen karşıyız. Ortadoğu'da da nükleer silahı olan ülke var, örneğin İsrail. Bir fark var, İsrail UAEK'ya üye değil, İran üye... Kaldı ki Gazze'de fosfor bombaları kullanıldı. Bu ne? Kitle imha silahı. Neticesinde 1400 kadın, çocuk öldü. 5 bin yaralı. Niçin bunlar masada yok? Yatıyoruz kalkıyoruz İran... Yani daha adil olmamız lazım" dedi.

Bu sözler de "kesinlikle doğrudur ve sağduyunun sesi"dir.

Başbakanımızın bu sözlerini de tıpkı Davos'ta Peres'in suratına tokat gibi çarptığı tarihi sözlerinde olduğu gibi can-ı gönülden takdir ediyoruz.

Ancak,

Anlamakta güçlük çektiğimiz bir konu var!

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bu şekilde düşünüyor ise, BM'ye bağlı Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEK)'nın Genel Kurulu'nda İsrail'in nükleer silahlarının gündeme alınması tartışılırken Türkiye'nin temsilcisi salonu niçin terk etti?

Kısa bir süre sonra salona geri dönen hükümetin temsilcisi UAEK'nın Genel Kurulu'ndaki oylamada niçin çekimser oy kullanarak İsrail'e destek vermiş oldu?

Bu çelişkiyi anlamakta güçlük çekiyoruz. Biz neye göre değerlendirmede bulunmalıyız?

Eyleme mi yoksa söyleme mi?

Bilmediğimiz başka şeyler mi var?

İnternetajans
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Önceki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 15 konuk

x