Başbakan Erdoğan, "Sizin hükümetiniz önemli bir rol üstleniyor. Yine aynı soruyu sormak istiyorum şimdi barış süreci için ne yapmalıyız." şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:
"Öncelikle ne yapılması gerektiğine dair sorunun cevabını vermeden durum tespiti yapmalıyız. Durum tespitini ben 40 yıl öncesinden başlamıyorum bu tespite Haziran 2008 sürecinden başlıyorum. Bu dönemde bir sözlü ateşkes ortada. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değildi. Fakat bu ateşkesin süresi bitince herhangi bir roket atışı olmadı. Ancak İsrailin bu aşamada ambargoyu kaldırması gerekiyordu ama bu olmadı. Gazze Filistin adeta bir Açıkhava hapishanesidir. Herhangi bir kapısından Filistine bir sandık domates sokulamaz. Ben İsraili ziyarete gittim. Oradan Filistine geçerken TC Başbakanı olarak yarım saat sınır kapısında bekletildim. Ama biz Türkiye olarak İsrailden gelen diplomatlara böyle bir şey uygulamadık. Bu olaylar anlatılırken Sayın Olmerte soruyorum: Madem bu füzeler atıldı ölüm var mı? Hayır yok dendi. Bunlar nasıl füzedir. Ancak altı ayın sonunda Filistinliler öldürüldü. Biz daha operasyonlar başlamadan önce insani yardım göndermeye başladık. Hepimiz insan olarak düşünelim. Ben anti-semitizmi insanlık suçu olarak gören bi başbakanım. İslamafobiayı insanlık suçu olarak gören bir başbakanım. Müslüman, Hıristiyan, Yahudi olması benim için önemli değil. Gönderdiğimiz yardımlar 15 gün kapılarda bekletildi. Bu sıkıntıları yaşadık. Bunları Sayın Peres biliyor mu bilmiyor mu onu bilmiyorum 27 Aralıktan 4gün önce Başbakan Olmertle bir görüşme yaptım. Bir arabuluculuk görevimiz vardı. 5. raundu Sayın Olmertle Ankarada yaptık. Hedefimiz neydi: Doğrudan görüşmelere nasıl geçeceğiz onu yapmaya çalışıyoruz. Tüm bu görüşmelerin ardından iş bir iki kelimeye kadar düştü. Artık bunu açıklamak durumundayım.
"ABBAS KRİZ GEÇİRİR" Bu arada ben Sayın Olmerte şunu sordum: "Bakın şu anda Hamasın elinde esir bulunan askeri kurtarabiliriz. Ama sizden bir ricam var. Reform ve Değişim partisi Filistinde seçim kazandı. Bu kararı saygıyla karşılamak zorundayız. Bu seçimde kazananlardan meclis başkanı, milletvekilleri sizin elinizde esir. Gelin bir paket yapalım. Sayın Abbasa gösterdiğiniz jesti gösterin. Bir esir değişimi yapın. Olmert bunu yaparsam Abbas kriz geçirir dedi. Daha sonra bombaların Gazzeye indiğini gördük. Ne oldu 1200 sivil öldü. İsrailin elindeki silah gücü kitle imha silahları dahil acaba zerresi Filistinin elinde var mı. Bir şey biliyorsam kesinlikle yok. BM toplanıp karar aldı. İsrail tanımıyorum dedi. BMnin binaları okulları bile vuruldu. Bütün bunlar yapılırken insanlık ne yaptı seyretti. Ama aynı insanlık Gürcistanda yapmadı. Ama ben Gürcistanın yardımına koştuk. Biz bu darbeyi yiyen mazlum insanlara yardım ettik. Dini, ırkı gözetmeden yardıma koştuk. Bu fatura çok ağır bir fatura. Burası hiçbir m ekonomik kalkınma imkanı olmayan Gazzelilerin üzerine yıkılmıştır. Hep Hamas dendi ama Gazzede sadece Hamas oturmuyor ki. Ablukaların kaldırılması lazım. İsrail bun kapıları insanlığa açacak mı. Eğer biz Cenevre sözleşmesini İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini kabul ediyorsan bu kapıların açılması lazım. Deniyor ki silah girmesin. Eğer bu tünellerin ucu Mısırdaysa Mısır bu tünellerden silah sokmasın. Bir başka konu uzlaşma. Hamas ve El Fetih arasındaki süreci hızlandırmak. Sayın Olmerte bunu söyledim. Sadece El Fetihle bu süreci sürdürdüğünüz sürece bunu çözmezsiniz. Hamasın da o masaya davet etmelisiniz. Temennim odur ki BM bu konuya ağırlığını koyar. Veya ABD sayın Obamanın sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimsesi olmasını diliyorum. Ancak Livni ve Rice arasındaki anlaşma uyarınca değil. Yoksa bu danışıklı dövüş devam eder. Dünya barışı için Ortadoğu barışı şart. Kurulacak hükümette Reform ve Değişim Partisinin yer alması şart. Sonra seçime gidilerek seçimlerden sonra kurulacak hükümet Filistin halkının tercihini yansıtması gerekir.
"DAVOS BENİM İÇİN BİTMİŞTİR!" Peresin uzun konuşmasının ardından yeniden söz alan Başbakan Erdoğan, Peresin konuşmasına ve onu alkışlayanlara sinirlenerek hararetli bir konuşma yaptı ve salonu terk etti. Erdoğan, "Sayın Peres benden yaşlısın sesin çok yüksek çıkıyor. Biliyorum ki, sesinin bu kadar yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisidir. Öldürmeye gelince siz çok iyi bilirsiniz. Ülkenizde Başbakanlık yapmış kişilerin sözleri vardır Tankların üzerinde Filistine girdiğimde kendimi mutlu hissediyorum diyen başbakanlarınız vardı. Bu zulümleri alkışlayanları da ayıplıyorum. Buradan iki söz söyleyeceğim." dedi.
SÖZÜMÜ KESMEYİN! Bu sırada Erdoğanın sözleri kesilmeye çalışılmasına rağmen Erdoğan devam etti ve, "1 Tevrat 6. maddesinmde der ki öldürmeyeceksin. Burada öldürme var.İsrail barbarlığı zalimliğin de ötresinde bir şey bir Yahudi. Avi Şalom Guardinada bunu söylüyor. İsrail Haydut devlet haline gelmiştir. Benim için Davos bitmiştir. Siz konuşturmuyorsunuz. 25 dakika konuştu 12 dakika konuşturuyorsunuz." dedi. Erdoğan bu sözlerinin ardından salonu terk ederek, Sarkisyan ile olan görüşmesine gitti.
baktiki heryerde kaybediyor, bir manevra yapti sp icin. nede olsa heryerde kaybetti kaybedecek bir seyi olmayan bir adam cesareti ile konusmus..agzi ile kus tutsun onemi yok benim icin, inanmak cok guc tum yasadiklarimizdan sonra..ya da araplar daha cok para teklif etmistir, ermenilerle iyi iliskiler mi kurma garantisi almistir, hersey olabilir, ilaclarini almamistir rte..
Böyle ucuz, fevri çıkışlarla (seçim kazanma uğruna) devlet temsil edilmez.
Sözlerinin arkasında duracak eylemlerde bulunuyor mu? Hayır. İsrail elçisini sınırdışı edebiliyor mu? Hayır. İsrail'le olan savunma ve ticaret anlaşmalarını bırakıp, ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesini sağlayabiliyor mu? Hayır. Aksine özelleştirmelerle can damarlarımızı yabancılara teslim ediyor.
Bütün bunlara rağmen daha hala böyle ucuz çıkışlara, timsah gözyaşlarına kanıyorsa insanlar, artık o devletin bağımsızlığı,varlığı sorgulanır hale gelmiş demektir.
Böyle gürlemek esip kavurmak istiyorsan önce tam bağımsızlığını herkese kabul ettireceksin, sonra güçlü bir şekilde davanın arkasında duracaksın.
Erdoğan'ın paneli terketmesi ardından TSİ 21:30'da WEF Başkanı ve Erdoğan'ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.
Gelişmeden dolayı büyük bir üzüntü ve endişe içinde olduğunu bildiren WEF Başkanı Schwab'ın ardından söz alan Başbakan Erdoğan, Davos'a yapıcı katkıda bulunmaya geldiğini, gözlemlerini Davos ruhuna uygun paylaştığını, konuşmasında da barış mesajını öne çıkartıığını belirtti.
Panel yöneticisinin kendisine söz hakkı tanımadığının altını çizen Erdoğan, bu sebeple takındığı sert tutumun panel konuşmacılarına değil, panel yönetimine karşı olduğunu söyledi ve "Tavrım moderatöreydi, böyle olacaksa Davos zevk vermez, barışa da gölge düşürür" açıklamasında bulundu.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.
Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Uluslararasi bir platformda cani ve kustah Israil'in bir miktar tartaklanmasi cok hos bir sey. Ama Tayyib Bey'in onceki tepkilerini Israil bile pek ciddiye almayip "bunlar ic pazara yonelik, onemli degil bizim icin" demisti. Malum Caglayan'da milyona yakin kisiyi toplamayi basaran ve yeni Genel Başkanı Numan Kurtulmuş onderliginde giderek cig gibi buyuyen bir SAADET Partisi kabusu soz konusu. Bu seferki cikisinin bir hayli siddetli olmasi acaba epilepsik bir kontrol kaybi ile aciklanabilir mi? Gerek aldigi notlar gerek se akabinde yaptigi basin toplantisinda korudugu ayni ton tepkinin pek anlik olmadigini gosteriyor. Yoksa su an pek anlayamadigimiz baska tezgahlar mi soz konusu? Samimiyetine inandirip saglam bir komuoyunu da arkasina alarak Uniformayi da bu ise bulastirma cabalari olabilir mi diye korkuyorum? Bakalim gorecegiz. ,
daha dun ap parlementosundan kurtler bizi tehdit etti yillardir sehit veriyoruz.bizimde bebeklerimizi oldurduler.neden buna bir tepki vermedide simdi boyle bir cikis yapiyor.var altinda bir sebep..once icimizdekilere cikip bir dayilansin ahmet turk resmen tehdit etti eger istediklerimiz olmazsa turkiye filistinden beter olur diye...
Tek cumle ile Basbakan a 10 uzerinden 10 verdim.Kesinlikle fevri degildir.Ataturk vefat ettiginden buyana bizi butur konusmalarda bezdirdiler,susturdular.Cok samimi ve yerinde bir hareket oldu.
Daha düne kadar can ciger kusu sarmasi idiniz, ne oldu Tayyibim? Son kullanma tarihinin gectigini, yahudilerin desteginin kesildigini anladin da onun can cekismeleri mi, yoksa her zamanki gibi danisikli dönüsüklü sov mu yapiyorsunuz? Taban malum sever senin Kasimpasali cikislarini.
Israil'e tavir nasil gösterilir, örneklerini Chaves ve Morales vermistir.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.
Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
RTE dış politikayı bilmiyor bu adam cahil. Bizi orda rezil kepaze etti. Başından beri yaptıkları büyük hata hamas denilen terör örgütünü savunmak, RTE orda Filistin halkını değil hamas terör örgütünü savundu. Bu tartışmayı tarafsız bir şekilde izleyenler İsrail Cumhurbaşkanına hak verecekler. RTE sen Türkiye Cumhuriyetinin başbakanı olarak bir terör örgütünü nasıl desteklersin....
Daha once bir baslikta da soyledigim gibi, saadet partisi Istanbulda Islamci oylari ortadan ikiye bolmustu. Bu sekilde Istanbul'u CHP'nin kazanmasi kacinilmaz gorunuyordu, Istanbul'u CHP'nin kazanmasi demekte, bundan sonra AKP'li belediyelerin yaklasik 10 yildir yaptiklari tum yolsuzluk dosyalarinin Kilicdaroglu'nun dolayisiyla Turkiye Kamuoyunun onune serilmesi, AKP'nin bir sonraki genel secime kadar da hizla eriyerek ANAP konumuna dusmesi sozkonusuydu. Bunlari gormek icin kahin olmak gerekmiyordu. Tayyip dis destegi cope atmak pahasina icerdeki oylarini geri alma manevrasi yapti. Kisa vadede kendisine kazandirabilir, ancak uzun vadede neler olur bilinmez.
Bu arada biz koru korune de muhalif olmayiz, gercekten Ulusalcilik yapmaya baslarsa, gercekten bu fevriligi, maydonos arkadasin dedigi gibi, PKK'ya ve Barzani'lere karsi da gosterir ve millici kamuoyunu ikna edecek somut eylemleri olursa, biz de artik gecmise bir sunger ceker ve onu daha az elestiririz. Yani bir sabah uyandiginda en azili anti-amerikanci olup obama'ya da posta koyabilirse, barzani'ye alirim seni oradan! cekerse, PKK'ya genis capli kara operasyonu yapar dogudaki pkk oylarina goz kirpmaktan vazgecerse bu soyledigim tavir degisikligi vukuu bulur. Bugune kadarki ihanetlerini de sonraki donusune kadar buzdolabina koyariz:-)
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"
geçenlerde bir kişiyede yazmıştım şimdi vereceğim örneği..anadoluda bir söz vardır eşşeği anırtan hayalarıdır derler.bu atasözü biraz açıklık getiriyo herhalde ayrıca israil kendi menfaatleri için kendine her şekilde söğdürür.eğer söylediklerinde samimi isede yine bir insanın yaptığı iyilik tüm yaptığı kötülükleri silmez
blofff, blofffff, blofff...takiye takiye takiye....aldatmaca kandirmaca...su ustunde kaydirmaca...ucuz bir gosteri..hemen heycanlanmayin....gg de elden gitmis basliga inanamadim "basbakan zirveyi hak etmis" ne oldu anlamis degilim.adam alti ustu H2S gazi cikardi...
father_tommy yazdı:Tek cumle ile Basbakan a 10 uzerinden 10 verdim.Kesinlikle fevri degildir.Ataturk vefat ettiginden buyana bizi butur konusmalarda bezdirdiler,susturdular.Cok samimi ve yerinde bir hareket oldu.
İnsanlık suçuna karşı dünya önünde tavır sergileyebilmeyi Atatürk'ten sonrakilerin gösterebilmesini beklemiyordum. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. 6/10 fevri dahi olsa tarihe geçmiştir bundan sonrada aynı duruşu gösterebilirse kalan 4'üde benim gibilerin gözünde hak edecektir.