Erdoğan'ın Washington Yalnızlığı / Yılmaz POLAT

Erdoğan'ın Washington Yalnızlığı / Yılmaz POLAT

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Tem 09, 2013 13:01

Erdoğan'ın Washington Yalnızlığı

Eski dostlar, eski dostlar..

Erdoğan'ın Washington'daki dostlarından söz ediyorum.

Tayyip Erdoğan'ı Ortadoğu'nun liderliğine model olarak hazırlayan eski dostları ortada görünmüyor.

Günlerdir bakıyorum, Erdoğan'a 10 yıldır (gaz) veren bir yandaş çıkıp da “Bu adamı neden yalnız bırakıyoruz, az ekmeğini yemedik” demiyor.

Adeta yer yarıldı, hepsi içine girdi.

Erdoğan'a destek veren ılımlı İslamcı isimleri biliyoruz.

Beyoğlu Refah İlçe Başkanlığı'ndan alıp bugünlere getiren BOP Eşbaşkanı yapımcıları sessizce aradan çekildi.

Cüneyt Zapsu'nun düşünce kuruluşlarında “Bu adamı süpürmeyin kullanın” diye ağıt yaktığı isimlerden çıt çıkmıyor.

Hudson Enstitüsü'nde konuşulanları Egemen Bağış'a aktarıp, toplantıdaki generalleri ispiyonlayıp Silivri'ye gönderen dostların ağzını bıçak açmıyor.

Yaklaşık 25 yıl önce gazetede “The prospects for İslamic Fundamentalism in Turkey-Türkiye'de İslam Köktenciliğinin Geleceği” başlıklı CIA'cı Graham Fuller'e ait 80 sayfalık bir rapor yayınlamıştım.

CIA'nın Ortadoğu bölge sorumlusu Fuller'in iddiasına göre, Türkiye'nin sorunu Atatürçülükten kaynaklanıyordu.

Fuller'in görüşleri, ikinci Cumhuriyetçi olduğunu söyleyen bir grup eski komünist yeni dinci yazar ve akademisyen tarafından çabucak benimsenmişti.

Ilımlı İslam tezi Kürtçülüğü de içine alarak ağını planlı biçimde örüyordu.

Fuller bir yandan da ABD'deki Ilımlı İslamcıları örgütledi.

Yazdıklarını bir kaç kez gözden geçirdi, sakalını sıvazladı.

Hedefe adım adım yaklaştığını sandı. Kitabını bile yazdı.

Birden karşısına Gezi direnişçileri çıktı. Ne olduğunu anlayamadı.

“Mustafa Kemal'in askerleriyiz” diye haykırıyordu.

İstihbaratçı tedbiri elden bırakmamış, küçük bir bölüm de olsa raporun bir yerinde şöyle diyordu:

“Türkiye deneyi başarıya ulaşır ve İslamcılar siyasi iktidarı kuvvet kullanarak ele geçirmeyi hedeflemek yerine demokratik hükümet şeklinin bir parçası olursa, o zaman Türkiye bölgede İran örneğine alternatif bir model olarak ortaya çıkar. Bunun başarısızlığa uğraması, ılımlı İslamcı güçleri parlamento ve seçimler yoluyla siyasete katmaya çalışan Mısır gibi diğer bölge ülkelerinin çabalarını da olumsuz etkileyecektir.”

Ortada görünmeyen Erdoğan’ın dostları kendilerine yeni bir iş arıyorlar diyeceğim ama çoğu yaş haddinden emekli oldu.

Erdoğan yasaklı döneminde Washington'a geldiği zaman Watergate binasına bitişik otelde gizlice sabah kahvaltısında buluştuğu ılımlı İslamcı dostlarına, bir grup toplantısında ya da bir açılışta söyleyecek bir kaç sözü vardır herhalde.

Yılmaz POLAT, 9 Temmuz 2013
yilmaz.polat@yurtgazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Yılmaz POLAT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x