Erdoğan sınırötesi operasyona "soğuk"

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Türk-Kan » Sal Nis 17, 2007 10:36

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın gündeme getirdiği sınırötesi operasyon ile ilgili olarak, ''Öfkeyle kalkan zararla oturur'' dedi.
Başbakan, Almanya'ya giderken uçakta Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın, "Kuzey Irak'a operasyon gerekli" açıklamasını değerlendirdi.
Erdoğan, "Şu anda takvim yürüyor. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Bu tecrübeyi geçirdik. Nasıl adım atacağımızı biliyoruz. Genelkurmay ile askeri boyutunu görüşüyoruz" dedi.

ABD operasyona karşı
Büyükanıt'ın açıklamalarının ardından gündeme gelen Kuzey Irak'a operasyon tartışması Washington tarafından da yakından takip ediliyor.
ABD Savunma Bakanı Robert Gates, 14 Nisan'da yaptığı açıklamada, ABD'nin operasyona "soğuk" olduğunu gösteren bir açıklamada bulunmuş ve Kuzey Irak'ta yuvalanan PKK teröristlerinin Türkiye'de çok sayıda kişiyi öldürmesinden dolayı Türkiye'nin kaygı duymasının anlaşılır olduğunu, ancak Kuzey Irak'a tek yanlı bir Türk operasyonunun, muhtemelen sorunu çözmeyeceğini söylemişti.
Gates, "Durum kaygı verici, çünkü Kuzey Irak'tan gelen bazı Kürtler, Türkleri öldürüyor. Oldukça önemli sayıda Türk öldürüldü, dolayısıyla Türk hükümetinin kaygısı anlaşılabilir. Ancak aynı şekilde Türkiye'nin bu soruna karşı tek taraflı bir eyleme girişmesi de muhtemelen çözüm olmaz" demişti.

BÜYÜKANIT NELER DEDİ?
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, PKK'ya karşı Kuzey Irak'a askeri operasyon yapılması gerektiğini söyledi. Büyükanıt, ''Bunun için siyasi kararın çıkması lazım'' dedi.
Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda 12 Nisan'da bir basın toplantısı düzenleyen Orgeneral Büyükanıt, "Kuzey Irak'a operasyon yapılmalı mı? Evet, yapılmalı. Fayda sağlar mı? Evet, sağlar. Bir hudut ötesi operasyon için siyasi kararın çıkması lazım" diye konuştu.
Kuzey Irak'taki yerel Kürt yönetiminin lideri Mesud Barzani'nin Türkiye'ye yönelik sözlerini değerlendiren Genelkurmay Başkanı, "Asker olarak bakınca, o söylediklerini kabul etmek mümkün değil... Geldiğimiz noktaya ibretle bakıyorum. Gerçekten, sarfettiği sözler çok seviyesiz sözler. Ben, ona söylettirenlere bakıyorum" ifadesini kullandı.
Bu tip konuların kendilerini üzdüğünü ve Türk insanını rencide ettiğini söyleyen Büyükanıt, "Onları şımartanların kimler olduğunu sizler benden daha iyi biliyorsunuz... Türkiye'nin başından bu belayı defetmek zorundayız" dedi.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen |Kuralsız| » Çrş Nis 18, 2007 19:11

Abileri onu oraya boşuna mı orturttu :twisted: Bazı şeylere soğuk bakacak (Kuzey Irak , Kerkük , Musul , Kıbrıs , ''Millet'') bazı şeylere sıcak bakacak (AB, ABD , Diyalog , peşkeş , PKK , Barzani , Talabani , Özelleştirme , Satma , ...) geçinip gidecekler... :twisted: :evil: :!:

haber için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Ayberk » Çrş Nis 18, 2007 19:15

Türk-Kan, haber İçin Teşekkürler.

Efsana Walla Dorusun Kardeş.
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye

İletiler: 1400

İletigönderen shadow39 » Çrş Nis 18, 2007 19:19

ABD operasyona karşı
baska yorumum yok
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Nis 18, 2007 19:50

Öttüreceğiz tüm vatan hainlerini.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Veled » Prş Nis 19, 2007 15:19

Türk-Kan, haber için sağol soğuk olacak tabiki birgün hesap sorulacak ondan da Efsane_38, yorumun çok doğru kardes üstüne konusmaya gerekyok eyvallah
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x