Erdoğan, Sona Doğru / Yılmaz POLAT

Erdoğan, Sona Doğru / Yılmaz POLAT

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Oca 25, 2014 12:30

Erdoğan, Sona Doğru

Washington'da Türk, Amerikalı kiminle konuşsanız, ‘Başbakan Erdoğan İktidarı’nın sona yaklaştığı konusunda görüş birliği içindeler.

Yanlış anlaşılmasın. Seçimlerden bahsetmiyorum.

Amerikalılar Erdoğan'ın rüşvet ve yolsuzluk iddialarının altından kalkamayacağı görüşünde.

Türkiye'yle yakından ilgili bir Amerikalı uzmanla konuşuyorum. "Ağır suçlamalar var, altından nasıl kalkacak" diye bana soruyor.

Ben de ona soruyla cevap verdim: "Burada olsa ne olurdu". Gülümsedi, "Aman tanrım!” demekle yetindi.

Aslında sorunun cevabını ikimiz de çok iyi biliyoruz. Kahve sohbetinin tek konusu buydu.

“Erdoğan'ın işi zor" deyip ayrıldı.

Washington’da herkes Türkiye’deki son gelişmeleri ayrıntılarına kadar biliyor.

Amerikalılar, bakanlar; Egemen Bağış ve Zafer Çağlayan’ı yakından tanıyor.

Muammer Güler istifa etmeseydi, İç Güvenlik Bakanı’nın davetlisi olarak Washington’a gelecekti.

Obama Yönetimi ile Erdoğan Hükümeti arasında, ‘dostlar alış verişte görsün’ diyaloğu bile yok.

Aylardır zoraki kopuk bir ilişki var. Washington'dan merkeze atanan Büyükelçi Namık Tan haftalardır Ankara'da.

Kongre'de, Ermeni Lobisi ‘sözde soykırımın yüzüncü yılı’ hazırlıklarını sürdürüyor.

ABD'deki ‘Cemaat’ kuruluşları ise Erdoğan aleyhtarı lobi faaliyetine devam ediyor. Fethullah Gülen'in onursal başkanı olduğu ‘Rethink ve Rumi Forum'un Washington'daki toplantılarından sonra, tüm kuruluşları çatısı altında toplayan ‘Turkic American Alliance’ çok sayıda Kongre üyesini ağırlayacak büyük bir toplantıya hazırlanıyor.

Washington’da ‘Cemaat’e yakın çevrelerde ilginç iddialar öne sürülüyor. 30 Mart Yerel Seçimleri’ne kadar AKP'den önemli kopmalar olacağı söyleniyor. Mart ayının Erdoğan için çok sıkıntılı geçeceği söyleniyor.

Bu arada; Washington yakınlarında, Erdoğan tarafından mayıs ayında temeli atılan Diyanet İşleri’nin yaptırdığı cami inşaatıyla ilgili olarak, Cemaat ile Diyanet arasında huzursuzluklar olduğu konuşuluyor.

Balfour Beatty adlı inşaat firması tarafından yürütülen projeye katkıda bulunan Cemaatçi taşeronlara verilen işlerin 17 Aralık'tan sonra kesilmeye başladığı söyleniyor.

Başbakan Erdoğan, ekim ayında Washington'da açılışını yapacağı caminin zamanında tamamlanmasını istiyor.

Erdoğan; oğlu Bilal’in Dünya Bankası’nda çalıştığı yıllardaki isteği doğrultusunda, içinde hamam ve spor salonlarının da bulunduğu, 80 milyon dolara mal olacak bir İslam merkezi yapılması talimatını vermişti.

Yılmaz POLAT, 25 Ocak 2014
yilmaz.polat@yurtgazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Yılmaz POLAT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x