Erdoğan: Vatandaş Sezer’e katılmıyor

Genel & Güncel Konular

Erdoğan: Vatandaş Sezer’e katılmıyor

İletigönderen checker854 » Pzr Nis 15, 2007 12:52

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer’in siyasal rejimin tehlikede olduğu yönündeki sözlerine tepki gösterdi. Başbakan, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak da “AK Parti merkez karar ve yürütme kurulu toplantısından çıkacak karar beni bağlar” dedi.

Resim

NTV
15 Nisan 2007 Pazar

İSTANBUL - Hannover’de düzenlenen sanayi fuarının açılışına katılmak üzere Almanya’ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Haberin devamı

Cumhurbaşkanı Sezer’in laik rejimin tehlike altında olduğu yönündeki açıklamalarına katılmadığını belirten Başbakan, ekonomik gelişmelerin sistemin iyi işlediğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

“Sayın cumhurbaşkanının bu tespitlerini vatandaşların kahir ekseriyeti katılmıyor” diyen Erdoğan, bu tespitleri çok isabetsiz bulduğunu belirtti.

Erdoğan: Kararımı 18 Nisan’da açıklayacağım

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine adaylığı konusunda 18 Nisan’da düzenlenecek AK Parti merkez karar ve yürütme kurulundan çıkacak kararın belirleyici olacağını da söyledi.

Başbakan Ankara’da düzenlenen Cumhuriyet Mitingi’ni de değerlendirdi ve “Şiddete yönelik eylemin çıkmaması sevindiricidir; demokratik bir hak eylem” yorumunu yaptı.
Kullanıcı küçük betizi
checker854
Üye
Üye

İletiler: 341

Re: Erdoğan: Vatandaş Sezer’e katılmıyor

İletigönderen Hasta » Pzr Nis 15, 2007 13:03

checker854 yazdı:
“Sayın cumhurbaşkanının bu tespitlerini vatandaşların kahir ekseriyeti katılmıyor” diyen Erdoğan, bu tespitleri çok isabetsiz bulduğunu belirtti.
.
:mrgreen:

Başbakan Ankara’da düzenlenen Cumhuriyet Mitingi’ni de değerlendirdi ve “Şiddete yönelik eylemin çıkmaması sevindiricidir; demokratik bir hak eylem” yorumunu yaptı.
:kikirik: :kikirik: :kikirik:

Harbi,komik yaa... :P
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Pisagor » Pzr Nis 15, 2007 23:24

Aslında direk "Ben katılmıyorum "demek varken araya vatandaşı sokmak yersiz zira zaten sen vatandaşı temsili oradasın
Kullanıcı küçük betizi
Pisagor
Üye
Üye

İletiler: 84

İletigönderen Panzehir » Pzr Nis 15, 2007 23:29

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Nis 15, 2007 23:30

Pisagor yazdı:zaten sen vatandaşı temsili oradasın

tabii, vatandaslarin %26'sini hem de :wink:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Tsigalko » Pzr Nis 15, 2007 23:38

Türk-Kan yazdı:

tabii, vatandaslarin %26sini hem de :wink:

Hála mı? :twisted: Çok değil mi? :lol:
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Pisagor » Pzr Nis 15, 2007 23:51

Türk-Kan yazdı:

tabii, vatandaslarin %26'sini hem de :wink:

Bana çok partili dönemde bu ülkeye %100 temsili bir başbakan göster bende sana gözkırpayım.Yukarıda demek istediğim söyleyeceği sözleri başka yöne çekmeden söylemesini istememdi.Sonuçta Başbakan sıfatının anlamıda belli
Kullanıcı küçük betizi
Pisagor
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Nis 16, 2007 0:04

Pisagor, %100 temsil zaten olanaksizdir, demokrasilerde o yüzden "cogunluk" prensibi vardir. ben %26'dan bahsederken AKP'nin Türk milletinin cogunlugunu temsil etmedigini hatirlatmak istedim. Tayyip'in temsil ettigi %26 katilmiyordur, dogrudur.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Ram » Pzt Nis 16, 2007 0:08

Türk-Kan, ölüler de siyasete karışıyor ya. :) Malûm, Tayyip için mezardan kalkıp oy verdiler mübarekler.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Pisagor » Pzt Nis 16, 2007 0:10

Türk-Kan yazdı:Pisagor, %100 temsil zaten olanaksizdir, demokrasilerde o yüzden "cogunluk" prensibi vardir. ben %26'dan bahsederken AKP'nin Türk milletinin cogunlugunu temsil etmedigini hatirlatmak istedim. Tayyip'in temsil ettigi %26 katilmiyordur, dogrudur.

%55 oy alınsa bile bu 22 milyon oluyor.Gene Türk halkının çoğunluğu temsil etmiyor ? Bu iş öyle olmuyor.Seçmenlerin büyük çoğunluğu esastır.%26 AKP ise % 74 oyları AKP karşımı ? O zaman neden mecliste göremiyoruz ? Neyse aynı şeyleri farklı klavyeden yazıyoruz.

:wink:
Kullanıcı küçük betizi
Pisagor
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Nis 16, 2007 0:15

Pisagor yazdı:Bu iş öyle olmuyor.Seçmenlerin büyük çoğunluğu esastır.%26 AKP ise % 74 oyları AKP karşımı ? O zaman neden mecliste göremiyoruz ? Neyse aynı şeyleri farklı klavyeden yazıyoruz.

tabii ki secmenlerin büyük cogunlugu esastir. toplam secmenin %26, secime katilanlarin %34 oyu ile mecliste %67 gibi bir cogunluk elde etmek "demokratik" midir? verilen oylarin %50'sinin meclise yansimadigi bir secim "demokratik" midir? :)

Ram, ahiretten destek var mirim :twisted:

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Pisagor » Pzt Nis 16, 2007 0:31

Türk-Kan yazdı:
Pisagor yazdı:Bu iş öyle olmuyor.Seçmenlerin büyük çoğunluğu esastır.%26 AKP ise % 74 oyları AKP karşımı ? O zaman neden mecliste göremiyoruz ? Neyse aynı şeyleri farklı klavyeden yazıyoruz.

tabii ki secmenlerin büyük cogunlugu esastir. toplam secmen'in %26, secime katilanlarin %34 oyu ile mecliste %67 gibi bir cogunluk elde etmek "demokratik" midir? verilen oylarin %50'sinin meclise yansimadigi bir secim "demokratik" midir? :)

Ram, ahiretten destek var mirim :twisted:

Demek bundan ne anlıyoruz.Eğer istiyorsak Demokrasi'yi bile dallandırıp budaklandırıyoruz.Anladım ki Demokrasi seçim(Parti) sistemi, seçimden sonra değil ,CumhurBaşkanlığı seçimden önce yapılıyor.Demokratik midir diye çok damar bir soru var.Evet demokratiktir.Her seferinde Hükümete dava açanlar seçim sonrası dava açmadı.ABD Başkanlık seçiminden sonra seçim tekrarlanması için gidildi ve tekrarlandı(orada sebep farklı biliyorum).Burada hiçbir zaman hiçbir şartta dava açılmazken ve yasal olarak ülkemiz demokrasi görülürken "Hayrola nerden çıktı bu tavırlar(Abdullah Gül)" diyorum :wink:

Açık konuşayım demokratik falan değil.Ancak bundan önce seçimler böyle yapılıp itiraz yokken sırf kuyruk acısı ile demokrasi masalları anlatılıyor.işte benimde en çok kanıma bu dokunuyor.

Seçim olmuş Demokrasiymiş, C.başkanlığıymış işte rejim tehlikede sözleri var.Herşeyden önce Medyanın belirlediği bir Meclis ve Meclisin belirleyeceği bir C.Başkanı ve böyle bir sistem varken ben diyorum ki rejim değil VATAN tehlikededir.Ancak VATAN elden giderken birileri "Laiklik" gidiyor denip bağırıyorsa ben bunda art niyet ararım.

Medyanın kılavuz olup seçtiğimiz bir sistem var.İsterse senin gönlün olsun %85 oyla TUNCAY ÖZKAN başa geçsin seçen Medya ise ben neyleyim seçimi.Bize her hükümete verilen talimatta "Hayır yapmıyorum bu benim çıkarımla bağdaşmıyor"denildiğinde bir sermaye borsadan parasını çekiyor ve bu oyunlarla biz birilerinin istediğini yapıyorsak özgür olmadığımız bir yerde Demokratik olsak ne olur.Bu kadar güçlü bir ülkenin bu kadar derdi varken ve asıl derdi ben seçimleri görmezken bu tartışmalar bana çıkar sağlamak için yapılmış suni tartışmalar gelir
Kullanıcı küçük betizi
Pisagor
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Nis 16, 2007 13:15

Vatandaşın kime,nasıl katıldığını(gülerek tabi,neresiyle artık,onu söylemiyorum)aslında çok iyi biliyor.Artık bilmediyse bile öğrenmiştir Cumartesi'den sonra.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen forum » Çrş Nis 18, 2007 11:59

Başbakanımız çok doğru söylemiştir, kendisini kutlarım 8)
sezere gelince gider ayak ortalığı karıştırmaya, ülkede kaos ortamı yaratmaya çalışıyor ama nafile artık bu işleri bırak bir kerede yüce Türk milletinin yaşantısına karışma sen git o affettiğin pkklıların yanına git, ikile bu millete artık bir şey yapamazsın
Kullanıcı küçük betizi
forum
Üye
Üye

İletiler: 47

İletigönderen Hasta » Çrş Nis 18, 2007 12:06

forum, önce sen ikile bence...Üslubuna dikkat et...!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

Sonraki