Her hafta Ulusal Kanal'da yayınlanan "İslam ve Kapitalizm" adlı izlence var. Kimi zaman söylenenlere katılmasam da Kur'an ve hadislerden alıntılar yapıldığı için belki de en başarılı dini izlence... Ama bu hafta Eren ERDEM bey sayesinde daha çok "işkence" oldu! Neden mi? Anlatayım.
İzlencenin aşağı yukarı yarısı bitmişti. Eren ERDEM bey, bu ülkede bir "Kürt sorunu" olduğunu, ama bunu BDPKK'nın çözemeyeceğini söyledi. Şimdi aranızda "her insan hata yapabilir" diyen olabilir. O zaman devamını okuyun.
Yayına ileti yollanabiliyor. Bir tanesi de şöyleydi: "Eren beyi kınıyorum. Bu ülkede Kürt sorunu yoktur; PKK sorunu vardır." Eren ERDEM bey, bu iletiye çok öfkelenir. Sonrasında da "Kürt sorununun varlığını" kanıtlamak için yarı doğru yarı yanlış bir şeyler söyler. İlk olarak bölgenin ekonomisinin kötü olduğundan bahseder, ki ben de bunun farkında bir vatandaş olarak Güneydoğu bölgesine yatırım yapılması gerektiğini söylerim. Ama ondan sonra nedendir bilinmez Eren ERDEM bey, sözde Kürt sorununu reddedenleri bölücü ilan ediyor! Kürt açılımının mimarının CIA ajanı Henri Barkey olduğunu ve Türklükten ayrı bir Kürt olgusunu Türkiye'ye Batı emperyalizminin dayattığını Eren ERDEM beyin bilmiyor olabileceği bundan önceki laflarını bilgisizliğine vermeme neden oluyor. Ama bu bölücülük ile ilgili sözünü aynen kendisine iade ediyorum.
Daha önceki yazımda "Kürt sorunu vardır" diyenlerin PKK'yı "gerilla" saymazsa çelişkide olacağını yazmıştım. Elbette Eren ERDEM bey yazımı okumadı. Ama istemeden müthiş bir karşılık verdi. Ne mi? İzlencede konuşurken Türklükten ayrı bir Kürt olgusunu kabul etmeyenlerin ve Kürt sorununu kabul etmeyenlerin Kur'an'ı inkar ettiğini söyledi. Evet yanlış duymadınız! Eren ERDEM beye göre biz milliyetçiler, ulusalcılar ya da kemalistler müslüman değilmiş! Diğer bir ifadeyle kâfirmiş! Bizi geç, "Türkiye kuran Türkiye halkına Türk milleti denir" diyen Atatürk de kâfir oluyormuş, Eren ERDEM beye göre!.. Bunu da aynen iade ediyorum kendisine...
Eren ERDEM bey milliyetçi-Atatürkçü olarak bilinen sitelerde yazı yazıyor. Eren ERDEM beyden ricam, ya bu sözlerini bir daha düşünsün,
ya da milliyetçilik ya da Atatürkçülükle uzaktan yakından ilgisi olmadığını açıklasın. Neme lazım, bir başka BDP kongresinde Eren ERDEM
beye alkış gelirse şaşırmayalım.
Holosko.Cihan