Ergenekon'da Ergun Poyraz günü

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Ergenekon'da Ergun Poyraz günü

İletigönderen Türk-Kan » Sal Kas 25, 2008 14:57

Mahkeme, Poyraz’a JİTEM maaşı ödenip ödenmediğinin sorulmasına karar verdi.

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon tutuklu sanıklarından gazeteci yazar Ergün Poyraz’a JİTEM tarafından maaş ödenip ödenmediğinin Jandarma Genel Komutanlığı’na sorulmasına karar verdi.

Poyraz’ın sözlü savunmasında jandarmadan maaş almadığına dair belgenin mahkemeye sunulmasının ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Daha sonra verilen ara kararda Poyraz’a JİTEM tarafından maaş ödenip ödenmediğinin, Jandarma Genel Komutanlığı’nın örtülü ve açık bütçesinden ödeme yapılıp yapılmadığını sorulmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti aynı zamanda Ergenekon sanıklarından emekli general Veli Küçük’ün kızının Ergenekon lobi belgesini görme talebinin de kabul edilmesine karar verdi.

Ergenekon tutuklu sanıklarından Hikmet Çiçek, karargah evleri diye geçen CD’de kendisinin, İşçi Partililerin ve pek çok subayın adının geçtiğinin iddia edildiğini belirterek, Genelkurmay Başkanlığı’na bir yazı yazılarak adı geçen kişilerin TSK mensubu olup olmadığının öğrenilmesine, bu şahısların İP’lilerle bağlantılarının saptanıp saptanmadığını ve bu konuda Genelkurmay Başkanlığı’nın herhangi bir soruşturma başlatıp başlatmadığının sorulmasını talep etti. Mahkeme heyeti Çiçek’in bu talebinin talep edilmesini ve Genelkurmay Başkanlığı'na bu konuda yazı yazılmasına hükmetti.

-ERGENEKON ÖRGÜTÜ JANDARMA VE EMNİYETE SORULACAK-

Mahkeme heyeti Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ve Jandarma Genel Komutanlığına da birer yazı yazılarak Ergenekon adlı bir örgütün tanınıp tanınmadığını ve bu örgütün bir soruşturma ve kovuşturma yapılıp yapılmadığını sorulmasına da karar verdi. Tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz bu konuda tespit talebinde bulunmuştu.

-HEDİYE BOMBALARI VEREN TANIK SONRA DİNLENECEK-

Tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin, ofisinde suç delili olarak elde edilen ve kalemlik olarak kullandığını iddia ettiği iki adet bombanın kendisine 1982-1983 yıllarında tabur komutanı olan emekli general Muammer Ünal tarafından verildiğini söyledi. Tekin, bu konuda Ünal’ın tanık olarak dinlenmesini istedi. Mahkeme heyeti sanık ifadeleri alındıktan sonra tanıkların dinlenmesine ilişkin karar verilmesine hükmetti.

Tekin, duruşmada Cumhuriyet gazetesi müdahil vekillerinden avukat Bülent Utku’nun bombalar konusunda Danıştay davasına ilişkin müdahillik talebinde bulunduğunu belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Tekin, “Bu kadar hassas bir süreçten geçerken o süs bombalarını bu kadar önemseyenler o karikatürün atom bombası etkisi yapabileceğini bilmiyorlar mıydı?” diye konuştu.

Duruşmaya yarın 9.30’da devam edilecek.



Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x