Ergenekon'da sekiz gözaltı

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Ergenekon'da sekiz gözaltı

İletigönderen Türk-Kan » Cum Şub 22, 2008 16:14

Operasyonunun 4'üncü halkası öğretim üyesi ve gazetecilere yönelik.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği "Ergenekon" operasyonunun 4'üncü halkası üniversite yapılanmasına yönelik yapıldı.

ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyon başlamasıyla birlikte adı sürekli olarak Ergenekon çetesiyle anılan, İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Ümit Sayın, Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Prof Dr. Emin Gürses, Balıkesir Üniversitesi'nden emekli olan Doc.Dr. Orhan Tunç gözaltına alındı.

SOSYETE KUYUMCUSU DA GÖZALTINDA

Ergenekon yapılanması içerisinde yer aldığı ileri sürülen ve Özalların kuyumcusu olarak ün yapan kuyumcu Hayrettin Ertekin'de gözaltına alındı.

GAZETECİLER DE GÖZALTINA ALINDI

Çetenin medya içerisindeki yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda, ünlü televizyoncu Vedat Yenerer ve Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut'ta yeniden gözaltına alındı.

KAPATILAN NOEL BABA VAKFI BAŞKANINA GÖZALTI YAPILDI

Ayasofya Derneği'nin Sevgi Erenerol ve Kemal Kerinçsiz ile birlikte kurucu üyeliğini yapan, Noel Baba Vakfı'nın Başkanı olan Muammer Karabulut da soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Karabulut'un kurduğu merkezi Antalya'da bulunan Noel Baba Vakfı geçtiğimiz yılın sonlarında mahkeme kararıyla kapatılmıştı.

ERGENEKON'UN MEDYA VE ÜNİVERSİTE AYAĞI ÇÖKERTİLDİ

Daha önceki yapılan operasyonlarda, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün liderliğini yaptığı askeri kanada yönelik operasyonlar düzenlenmiş ve aralarında Veli Küçük'ün de bulunduğu 33 kişi tutuklanmıştı. Düzenlenen bu operasyonlarla Ergenekon yapılanmasının üniversite ve medya içerisinde yer alan yapılanmaları deşifre edilerek yakalandı.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen TurkGladio » Cum Şub 22, 2008 20:51

Emin Gürses'le nasıl bir alakadır anlamadım :x
Kullanıcı küçük betizi
TurkGladio
Üye
Üye

İletiler: 168

İletigönderen pekerella 5 » Cmt Şub 23, 2008 13:50

geçenlerde gürkan hacırın programına katılan emekli mit mensubu mahir kaynak(9 mart darbe girişiminin içine sızan mit mensubu)diyor ki her ülkede bir derin devlet olmalı..neden die sorduklarında ülkenin çıkarlarını en ii o oadamlar bilirmiş halk bilmezmiş..şimdi ergenekon davsının ucunun nerelere gittiğini görüyorsunuz. bu adamlar mı daha ii bilior?? insanları öldüren katilleri öven insanlar hala bu ülkede bi yerlere çıkıp konuşmaktan gocunmuolar.böle çeteler olsunki ahmet taner kışlalılar abdi ipekçiler ve daha niceleri öldürülsün mü , meşrulaşsın mı.lanet olsun böle çetecilere ve yandaşlarına..
Kullanıcı küçük betizi
pekerella 5
Üye
Üye

İletiler: 30

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Şub 23, 2008 14:05

pekerella 5, kimi kastediyorsun "cetecilerle" bu haber ile baglantili olarak?
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen pekerella 5 » Cmt Şub 23, 2008 14:54

türkiyede bir çok suikastın arkasında ergenekon adlı yapının bulunduğu malumunuzca biliniormu bilmiorum ama bu yapılanma başlangıçta kontr-gerilla adı altında yapılanmış 70 lerde solcu avı yapmıştır./70 lerde dönemin başbakanı bülent ecevit in bile haberinin olmadığını söylediği kuruluş ergenekon.turgut özalın 'bazı bildiğim şeyler var ama söyleyemem'dediği yapılanma ergenekon..uğur mumcu ve dah niceleri.. bu kurumu deşifre etmeye çalışan kişiler bir şekilde susturulmuştur.şimdi deşifre olmuşlar ve nelerle kimlerle bağlantılı oldukları ortaya çıkıor. bu insanlarmı vatanı kurtaracak.. vatanı savunma kapsamında faşistlik yapan kişilermi.bu ülkenin aydınlarını katledenlermi.benim lanetlediğim kişiler ergenekon yapılanması ve bu yapılanmanın içinde bulunan kişiler ve sempatizanlarıdır..derin devlet adı altında gizli servislere hizmet eden ülkenin çıkarına hiçbişi yapmayanları lanetliorum.bakın biri patrikhaneden çıkmış.bu ergenekon yapılanması hakkında paylaşmış olduğum 'derin devlet ergenekon' adlı programda kimleri kastettiğim açıktır.izlerseniz ergenekon konusunda bi yardımı olabilir die düşünüorum..saygılar
Kullanıcı küçük betizi
pekerella 5
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Şub 23, 2008 15:06

pekerella 5, ne diyorsun sen cocuk?

Türkiye'de bir cok suikastin arkasinda Prof. Emin Gürses, Doc. Dr. Ümit Sayin, Arastirmaci-Yazar Ergün Poyraz var öyle mi?

Beyninizi mi yikamislar sizin nedir?!

Devletin icine sizan gladyo ile bugün "Ergenekon" adi verdikleri dangalak operasyonu birbirine karistirma!

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen pekerella 5 » Cmt Şub 23, 2008 15:13

yıkanmış benim beynim öyle olsun ama bu ergenekon adlı yapılanmanın tarihi hakkında bilgilenirseniz daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz.tamamıyla bağlantıları olmasa dahi bi kolund a yardım etmiş olabilirler yada hiç alakaları olmadıklarını varsayalım bu ergenekon adlı yapılanmanın meşru olmasınımı gerektirir.küstahlık için sölemiyorum ama ergenekon hakkında biraz araştırma yapmak gerek 1970 ler ve devamı sürecinde kuruluşu ve sonrası..saygılar
Kullanıcı küçük betizi
pekerella 5
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Şub 23, 2008 15:17

pekerella 5, sapla samani birbirine karistirma!

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Ram » Cmt Şub 23, 2008 16:46

Can Dündar'ın zararlı etkilerini görüyoruz.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x