Operasyonunun 4'üncü halkası öğretim üyesi ve gazetecilere yönelik.
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği "Ergenekon" operasyonunun 4'üncü halkası üniversite yapılanmasına yönelik yapıldı.
ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ GÖZALTINA ALINDI
Operasyon başlamasıyla birlikte adı sürekli olarak Ergenekon çetesiyle anılan, İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Ümit Sayın, Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Prof Dr. Emin Gürses, Balıkesir Üniversitesi'nden emekli olan Doc.Dr. Orhan Tunç gözaltına alındı.
SOSYETE KUYUMCUSU DA GÖZALTINDA
Ergenekon yapılanması içerisinde yer aldığı ileri sürülen ve Özalların kuyumcusu olarak ün yapan kuyumcu Hayrettin Ertekin'de gözaltına alındı.
GAZETECİLER DE GÖZALTINA ALINDI
Çetenin medya içerisindeki yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda, ünlü televizyoncu Vedat Yenerer ve Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut'ta yeniden gözaltına alındı.
KAPATILAN NOEL BABA VAKFI BAŞKANINA GÖZALTI YAPILDI
Ayasofya Derneği'nin Sevgi Erenerol ve Kemal Kerinçsiz ile birlikte kurucu üyeliğini yapan, Noel Baba Vakfı'nın Başkanı olan Muammer Karabulut da soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
Karabulut'un kurduğu merkezi Antalya'da bulunan Noel Baba Vakfı geçtiğimiz yılın sonlarında mahkeme kararıyla kapatılmıştı.
ERGENEKON'UN MEDYA VE ÜNİVERSİTE AYAĞI ÇÖKERTİLDİ
Daha önceki yapılan operasyonlarda, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün liderliğini yaptığı askeri kanada yönelik operasyonlar düzenlenmiş ve aralarında Veli Küçük'ün de bulunduğu 33 kişi tutuklanmıştı. Düzenlenen bu operasyonlarla Ergenekon yapılanmasının üniversite ve medya içerisinde yer alan yapılanmaları deşifre edilerek yakalandı.