Ergenekon’da zehirli kahve ve özel BMW

İletigönderen Pınar » Cum Tem 04, 2008 17:53

Hafızamı tazeledim, Meclis Susurluk Komisyonu tutanaklarına baktım. Komisyon Başkanı Mehmet Elkatmış ve komisyon üyesi Fikri Sağlar ile görüştüm. Sonuçta ortaya, Ergenekon operasyonu nedeniyle, Susurluk dönemine uzanan ilginç bağlantılar çıktı.

Operasyon kapsamında Antalya’da gözaltına alınan Osman Gürbüz bir ilginç isim. Suç dosyası kabarık. Gürbüz’ün kim olduğunu, ne tür bağlantıları bulunduğunu ortaya döken ise eski Başbakan Mesut Yılmaz… Yılmaz, 3 Kasım 1996’daki Susurluk kazasından sonra, bu olayla çok yakından ilgilendi. MİT ve Emniyetten bilgiler aldı, kendi kaynaklarını devreye soktu. Osman Gürbüz ismine ulaştı. Bu olayı da şöyle anlattı:

"1995 Ocak ayında Gebze'de yakalanan Osman Gürbüz’ün üzerinden de, emniyet uzmanı, silah taşıyabilir diye, aynı Abdullah Çatlı'da olan evrak çıktı. Bu, aslında, sol illegal örgüte mensup bir kişi. Ankara'dan, Emniyet Genel Müdürü devreye giriyor ve şahsın serbest bırakılması sağlanıyor. Bu şahsın altında bir BMW araba var. Bu araba Ankara'ya gönderiliyor. Sonra da Mehmet Ağar tarafından seçim sırasında Elazığ'da kullanılıyor. Arabanın motor ve şase numarası yoktur’’

HAFİYE EYÜP AŞIK

Susurluk olayı döneminde adı ‘’Hafiye’’ olarak anılan eski bakan Eyüp Aşık da, Osman Gürbüz olayı ile ilgilenenlerden. O da bu konudaki bilgilerini şöyle anlatıyor:

"Osman Gürbüz 1995’de, Kocaeli Gebze İstasyon Mahallesinde polisle silahlı çatışma sonrası yakalandı. Evinde 3,5 milyarlık çek, senet. üzerinde polis kimliği, 2 silah çıktı. Bir de 5.25 BMV arabası vardı. Emniyet Genel Müdürlüğünden (Bizim adamımızdır) deniyor ve serbest bırakılıyor. Araba Ankara’ya getiriliyor.2 sene kullanılıyor. Sayın Ağar'ın bakanlıktan ayrılmasından sonra tekrar Kocaeli'ne gönderiliyor. Arabanın motor şase numarası hiç yok. BMV fabrikasından soruluyor, motor şase numarası olmayan arabayı biz piyasaya sürmeyiz deniliyor; ama, bunun teknik kaydında da motor şase numarası yok. Yani sonradan silinme değil, imalatında hiç yok’’

ELAZIĞ’DA BMW OLMAZ

TBMM Susurluk Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış da, bu esrarengiz BMW aracı, o günlerde Mehmet Ağar’a soruyor. Ağar ise Elkatmış’a ‘’ Elazığ'ın yollarında BMW araba gezemez. Orada benim kullandığım araba, DYP İl Başkanının aracı. Bütün Elazığ gördü. Nereden çıkıyor bunlar’’ cevabını veriyor.

Osman Gürbüz hakkındaki geniş bilgileri Mesut Yılmaz’a veren isim, muhtemelen MİT Kontrterör eski Başkanı Mehmet Eymür. Bu bilgiler arasında esrarengiz BMW’nin plakasının 06 MKZ 83 olduğu ve Gürbüz’ün, Gebze’de kendisini TGRT’de şöför olarak tanıttığı da var. Eymür, Gürbüz’ün, 9 Nisan 1997 günü İstanbul, Beyoğlu-Sıraselviler Caddesi’nde, Emekli Tuğgeneral Habil Küçük’e ait güvenlik malzemeleri satan şirkete yapılan polis baskınından kaçmaya çalışırken yakalandığını da aktarıyor.

KAHVEDEKİ ZEHİR

Habil Küçük ise, komutanların kahvelerine zehir konulması olayı sırasında, denetime gittikleri 26. Zırhlı Tugayın komutanı. O da bu suikast girişiminden kıl payı kurtulanlardan. 4 Kasım 1992’de, dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş, Kara Kuvvetleri Komutanı Muhittin Fisunoğlu, 1’inci Ordu Komutanı İsmail Hakkı Karadayı ve 3’ncü Kolordu Komutanı Hikmet Köksal, Hasdal’daki 26’ncı Zırhlı Tugayı denetliyor. Kahve ikramı sırasında Doğan Güreş küçük bir yudum alıyor, Fisunoğlu ise hiç içmeden kokusunun kötü olduğunu söyleyerek etrafındakileri de içmemeleri için uyarıyor.

Tugay Komutanı Tuğgeneral Habil Küçük, bir yudum içiyor ve boğazında aşırı yanma hissediyor.. Sonradan yapılan tahlilde kahveye iki er tarafından zehir konduğu anlaşılıyor. PKK ile bağlantılı olan ve biri Batman’lı diğeri Maraş’lı iki er, olaydan sonra kaçıyor, yıllar sonra bir çatışmada ölü olarak ele geçiriliyor.
Susurluk gibi, Ergenekon da karışık ilişkiler yumağı…

[img]http://img527.imageshack.us/img527/1563/gazeteportsmallsi9.gif[/img]
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x