Danıştay saldırısı davası ile Ergenekon davası birleştirildi. Peki, kime ya da neye dayandırılarak? İki dava arasında tek bir bağ var, o da Osman Yıldırım. Yani bu iki dava arasında, Ergenekon Savcılarının "Osmanım" diyerek hitap ettikleri, 9 numaralı gizli tanık Osman Yıldırım'ın beyanlarına dayanılarak bağ kuruldu. Peki, kim bu Osman Yıldırım?
Ergenekon savcılarının "Osmanım" diyerek hitap ettikleri ve sonuna kadar güvendikleri Osman Yıldırım, Ankara 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 27 Haziran 2008 tarihli duruşmasında şöyle demişti:
"Türkiye Cumhuriyeti Devletini tanımadığımdan suçlamalarla ilgili savunma yapmayacağım. Ben Anadolu İslam Devletinin bir vatandaşıyım. Müslüman vatandaşlar üzerinde laik baskı kurmak isteyen Cumhuriyet Gazetesini üç kez bombalattım. Ayrıca Alparslan arkadaşıma danıştay suikastını yaptırdım. İsim vermeden istinkâf ettiğim şahsı, 'Kurtuluş Savaşı vermemiş, satış savaşı vermiş', 'İngiliz tetikçisi' ve 'İngiliz piçi' olarak sıfatlandırdım."
Mustafa Kemal Atatürk'e "İngiliz piçi" diyerek hakaret eden Osman Yıldırım'ın sicili bu kadarla da sınırlı değil! Sabıka kayıtlarına bakıldığında dört suçtan daha yargılandığı ve mahkûm olduğu anlaşılıyor:
1. 30 Aralık 2006 tarihinde kasten adam öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah taşımak suçundan 9 yıl hapis cezası
2. Ablasını öldürmek suçundan 20 yıl hapis cezası
3. Nüfus kâğıdında yaptığı sahtecilikten ötürü mahkûmiyet
4. 14 Temmuz 1998 tarihinde öz yeğenine fuhuş yaptırmak suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası
İşte bu sicile sahip 9 numaralı gizli tanık Osman Yıldırım'a Ergenekon savcıları, "Osmanım" diyerek hitap ediyor ve beyanlarına itibar ediyorlar. Üstelik Cumhuriyet gazetesinin bombalanması ve Danıştay cinayetinin tek delili, bu tanığın ifadeleri.
Kaynak