Bu takibin emrini bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vermiştir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hakkında 50 bin YTLlik manevi tazminat davası açılan siyasi strateji uzmanı Erhan Göksel İddialarım AKP hakkında açılan kapatma davasında ek iddianame hazırlamaya neden olacak bilgilerdir dedi.
Göksel, yaptığı açıklamada, Başbakan'ın hakkında açtığı davayı değerlendirdi. Bir televizyon programında yaptığı konuşma nedeniyle Başbakan'ın hakkında dava açtığını anımsatan Göksel, dile getirdiği iddiaların AKP hakkında açılan kapatma davasında ek iddianame hazırlamaya neden olacak bilgilerden oluştuğunu savundu. Göksel, mahkemelerin ikrar yeri olduğunu belirtti ve şöyle dedi:
Bir vatandaş olarak ciddi duyumlar aldığım zaman, görevlileri göreve davet etiğim zaman, görevliler bu nedenle bana dava açıyorsa bu da söylediklerimi doğrulamam için bana fırsat tanıma anlamına geliyor. Dinleme olayının sorumlularının soruşturulması gerekir. Sayın Başbakan bana tazminat davası açmak yerine bu işle ilgili soruşturma açmalıydı.
Türkiyenin sorunlarını dile getirerek görevini yaptığını söyleyen Göksel, Başbakanın kişilik haklarını rencide edici bir şey söylemediğini vurguladı.
Başbakanlık makamının "ağlama duvarı" olmadığını da belirten Göksel, şöyle dedi:
Programda dile getirdiğim duyum üzerine Cumhuriyet savcılarının harekete geçmesi lazım. Ayrıca Başbakan aleyhinde görevini ihmal ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunabilirim. Ben Başbakana uyarı görevinde bulundum. Başbakan bunu bir saldırı olarak addetti. Hiç konuyla ilgisi olmayan bir yerden bana tazminat davası açılmış. Bu bilginin belgeleri devlette kayıtlı. Ben de savcıları göreve davet ediyorum. Elimdeki bilgileri savcıya vermeye hazırım.
Göksel, geçtiğimiz hafta yayınlanan programda Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksütün takip edildiği iddialarına ilişkin olarak Bu takibin emrini bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vermiştir demişti.
İzle
Videonun tamamini izleyebilmeniz icin ücretsiz veohtv programini indirmeniz yeterli indir