Erhan Göksel: Elimdeki bilgileri savcıya vermeye hazırım

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Erhan Göksel: Elimdeki bilgileri savcıya vermeye hazırım

İletigönderen Türk-Kan » Çrş May 28, 2008 15:33

“Bu takibin emrini bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vermiştir”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hakkında 50 bin YTL’lik manevi tazminat davası açılan siyasi strateji uzmanı Erhan Göksel “İddialarım AKP hakkında açılan kapatma davasında ek iddianame hazırlamaya neden olacak bilgilerdir” dedi.

Göksel, yaptığı açıklamada, Başbakan'ın hakkında açtığı davayı değerlendirdi. Bir televizyon programında yaptığı konuşma nedeniyle Başbakan'ın hakkında dava açtığını anımsatan Göksel, dile getirdiği iddiaların AKP hakkında açılan kapatma davasında ek iddianame hazırlamaya neden olacak bilgilerden oluştuğunu savundu. Göksel, mahkemelerin ‘ikrar’ yeri olduğunu belirtti ve şöyle dedi:

“Bir vatandaş olarak ciddi duyumlar aldığım zaman, görevlileri göreve davet etiğim zaman, görevliler bu nedenle bana dava açıyorsa bu da söylediklerimi doğrulamam için bana fırsat tanıma anlamına geliyor. Dinleme olayının sorumlularının soruşturulması gerekir. Sayın Başbakan bana tazminat davası açmak yerine bu işle ilgili soruşturma açmalıydı.”
Türkiye’nin sorunlarını dile getirerek görevini yaptığını söyleyen Göksel, Başbakan’ın kişilik haklarını rencide edici bir şey söylemediğini vurguladı.

Başbakanlık makamının "ağlama duvarı" olmadığını da belirten Göksel, şöyle dedi:

“Programda dile getirdiğim duyum üzerine Cumhuriyet savcılarının harekete geçmesi lazım. Ayrıca Başbakan aleyhinde ‘görevini ihmal’ ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunabilirim. Ben Başbakan’a uyarı görevinde bulundum. Başbakan bunu bir saldırı olarak addetti. Hiç konuyla ilgisi olmayan bir yerden bana tazminat davası açılmış. Bu bilginin belgeleri devlette kayıtlı. Ben de savcıları göreve davet ediyorum. Elimdeki bilgileri savcıya vermeye hazırım.”

Göksel, geçtiğimiz hafta yayınlanan programda Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün takip edildiği iddialarına ilişkin olarak “Bu takibin emrini bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vermiştir” demişti.

Resim

İzle

Videonun tamamini izleyebilmeniz icin ücretsiz veohtv programini indirmeniz yeterli :arrow: indir

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen sessiz sedasız » Prş May 29, 2008 10:49

adamın dava açmadığı bir ben kaldım heralde :r açtığı davaları kazansa neyse.sırf iş olsun diye.belki buda bi taktik olarak görülebilir...kendisiyle uğraşmaması için tayyib kendi açtığı davalarıyla mahkemelerin yükünü arttırmaya ve iş göremez hale getirmeye çabalıyor olabilir mi acaba :?: :mrgreen:
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 8 konuk

x