Eski Bakan Kürşat TÜZMEN diyor ki AYRANI YOK İÇMEYE...

Genel & Güncel Konular

Eski Bakan Kürşat TÜZMEN diyor ki AYRANI YOK İÇMEYE...

İletigönderen İlteriş Kağan » Pzr Mar 30, 2025 14:36

Ak Partili Eski Bakan Kürşat TÜZMEN diyor ki:
“Türkiye, kaynaklarını toprağa gömerek, birilerini zengin edecek kadar zengin bir ülke değil. Bakanlık yıllarımdan tanıdığım İtalyan ekonomi bakanını Gaziantep’e davet etmiştim. Ben de iki kez İtalya’ya bazı görüşmeler için gittim. Orada dedim ki, "Sizin yollarınız hâlâ bozuk, ulaşımda sıkıntılar var, cep telefonu Roma’da bile bazen çekmiyor" dedim. O da bana dedi ki:"Biz sizin kadar zengin bir ülke değiliz. Siz duble yollar, köprüler, dev havaalanları, lüks AVM’ler, kamu binaları, köprüler yapıyorsunuz. Biz ihracata yönelik yatırımlar yapıyoruz."
Peki sonra ne olmuş?
Türkiye'nin ihracatı bu konuşmanın olduğu tarihte 136 Milyar Dolar, İtalyanınki 139 Milyar Dolar...
Şimdi ise Türkiye'nin ihracatı 210 Milyar Dolar İtalyanınki ise 830 Milyar Dolar...
Çünkü biz üreten ekonomiye yatırım yapmayıp ayranımız yokken tahtıravalli ile tuvalete gittiğimizi İtalyan bakan 15 yıl önce söylemiş.
İtalya'nın büyük şehirlerindeki binaların ortalama yaşı 200 yıllıktır, Paris'te, Berlin'de, Köln'de, Brüksel'de bu rakam daha da yüksektir. Türkiye'de ise 60-70 yıllık binalar yıkılıp yenisi yapılır.
İtalyan ekonomi bakanının tespitini şimdi bir daha okuyalım:
"Biz sizin kadar zengin bir ülke değiliz. Siz duble yollar, köprüler, dev havaalanları, lüks AVM’ler, kamu binaları, köprüler yapıyorsunuz. Biz ihracata yönelik yatırımlar yapıyoruz."
Peki kim yaptı bunları: "İsraf haramdır" diyen bir dinin siyasetçileri.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye

İletiler: 2191

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 1 konuk

x