‘Eski dostum tankla gelmiş’ / Kıymet Nadir BİNDEBİR

‘Eski dostum tankla gelmiş’ / Kıymet Nadir BİNDEBİR

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Tem 29, 2016 12:44

‘Eski dostum tankla gelmiş’
Resim

Son iki haftada şunları anladık:

-Akepe’nin “yüzde 50’yi evde zor tutuyorum”, “halkın yüzde 50’si benimle" iddiaları külliyen yalanmış. Bedava ulaşım, kumanya paketleriyle günlerce sokağa çağrıldıktan sonra 'yüzde 10’ görüntüsüyle çuvallayan Akepe, ancak Suriyeli, Afrikalı kaçaklarla, Güneydoğu’da Hizbullah desteğiyle bir nebze (yüzde 12-13) kalabalık toplayabilirmiş.

-Kemal Kılıçdaroğlu akepe ve akp’nin cumhurbaşkanına gerektiğinde açık açık destek vermekten çekinmezmiş. Gezi’de -birkaç CHP milletvekili hariç- halkın yanında yer almayan Kılışdar, akepe’ye
kalabalık gerektiğinde kendi tabanını sokağa dökebilirmiş.

-Kendisini aydın, entelektüel vs sanan CHP’li yüzde 25’in zekâ katsayısı sandığımızdan düşükmüş. ‘Darbelere direnen kahraman akepe’, ‘halk Erdoğan’ın yanında’ tiyatrosunda rol almaları için iki naylon bayrak görmeleri yeterliymiş.

Resim

-Rejimi iyice sertleştiren bir darbe, sokaklarda özgürlük havasındaki kutlamalarla halka yedirilebilirmiş. ‘Lâiklerin selâya, şeriat heveslilerinin de bayrağa itirazı yok’ havasını yaymak yeterliymiş.

-İki hafta önce Erdoğan nefretinin birleştirdiği kitleler, daha büyük bir nefret objesi verildiğinde çark edebilir, bütün dünyaya WeAreWithErduvan mesajı verebilirlermiş.

-Türk halkının ‘asker sevgisi’ IŞİD militanları toplumsal yaşamımıza karışana, karıştırılana kadarmış.

-Eskiden Cumhurbaşkanı toplantıda birine Anayasa fırlatınca borsada tsunami oluşur, ekonomi anafora kapılır, TL düşer dolar fırlardı.

Cumhurbaşkanları ülkeyi aile şirketi gibi yönettiğinde -hamdolsun- ekonomi darbelerden hiiiç etkilenmezmiş.

-Kendisinden önceki tüm iktidarları insanları ‘fişlemekle’ suçlayan Akepe, Fetullah tarikatını devlet kadrolarına yerleştirirken bile isim isim kimi nereye yerleştirdiğinin çetelesini de tutarmış. Bir günde 60 bin kişinin işine son verebilmek için elde hazır liste olsa gerektir. Bırak bizleri, meğer Akepe kendi koalisyon ortağının elemanlarını dahi çatır çatır
‘fişlermiş.’

-İnsanları fişlerken iş arkadaşlarının, muhtarların, taksi şoförlerinin
muhbirliğine ihtiyaç duyan akepe’nin
‘muhbir vatandaş yetiştirme’ girişimi tutmuş. Sosyal medyada çayın demini, yazının sonunu beğenmeyen parmağıyla birilerini işaret ediyor “bu da Fetullahçı.” Tanju Çolak bile ‘futbol camiasının yüzde 30’u Feto’cudur’ diye yüksek yüksek tepelere ulaşsın için ihbarda bulunmuş.

-Bundan böyle akepe’ye TBMM’de
karapara, rüşvet, komisyon skandallarıyla ilgili soru sorulamayacakmış. Sorana “darbecileri mi destekliyorsun?” denilecekmiş.

-Akepe’nin tarih/hafıza silme operasyonu çerçevesinde yer isimlerini değiştirmeye hız verebilmek için darbe girişimi türünden bir tiyatoraya çok ihtiyacı varmış.

-İki hafta önce TSK’daki toplam general-amiral sayısı 358 idi. Bugün itibariyle 149’u yani yüzde 42’si ihraç edildi. Üst komuta kademesinin yüzde 42’sinin tarikatçı olduğu bana inanılası gelmiyor. Yine de; TSK gibi bir kurumdan kendisini siyasal iktidardan da tarikatlardan da yabancı istihbarat ajanlarından da koruyabilmesi, daha işlek zekâya ve manevra yeteneğine sahip olması beklenir. Demek ki Amerikan whatsup’ı, İngiliz istihbaratının Telekom’uyla aklı başında savunma, direniş stratejisi geliştirilemezmiş.

-‘Yılan yer, timsahın ağzından elini sokar hayvanı eldiven gibi tersine çevirir, ormanlık alanda haftalarca aç susuz dayanır’ denilen komandolar üç gün sonra tarladan biber çalarken yakalanmış. Oysa 45 kiloluk Müyesser Yıldız, devletin verdiği yemeğe dokunmadan Silivri’de bir buçuk yıl bisküvi ve yoğurt yiyerek yaşamıştı. Meğer içine din katılmış her türden eğitim balonmuş, patlaması bi iğneye bakarmış. Dayanıklılık, direnme gücü beyindeymiş cüssede değil.

-Sarfettikleri:

“Ülkeyi ayakta tutmak için cahil nesil lâzım”,

“Depremde telefonlar çekmezse Bakanlığı arayın”,

“Herkes çocuğuna sahip çıksaydı da Ensar Vakfı’nda tecavüze uğramasaydı”

“Üniversiteliler yamyam. Hainlerin çoğu üniversite mezunu”

“Mezhepçiliği kabul etmiyoruz ama Türkiye asli olarak sünnidir”

“Teröristler kadar onurlu, gururlu olmalıyız” cümleleri yüzünden IQ ortalamasını 70 olarak tahmin ettiğim akepe, ortalaması 90 tahmin edilen Türk halkını;

‘darbe yapacaklardı’ argümanı, dayak yemeden bayrak taşıyabilme ve gazlanmadan sokaklarda özgürce bağırabilme vaadiyle, yani GEZİ’ye duyulan özlemi kullanıp sustalı maymun edebilirmiş.

-Devlet dairelerinin etrafına beton set, dikenli tel çekmeye hazırlanan 70 IQ akepe çetesi, götü çok sıkıştığında taptığı betona bile güvenmez, en güvenli yer olarak Atatürk posterinin arkasına saklanırmış.

-Öldüğümüzde ailemizin yerini bildiği bir mezarımız olsun istiyorsak, akepe’nin zekerinin keyfine göre herkese yapıştırabildiği ‘darbeci’ yaftasını -nasıl olacaksa- yememeliymişiz.

(*) ’Eski dostum tankla gelmiş’ Adamlar grubunun bir albümü. Başlığı onlardan aparttım.KNB

Kıymet Nadir BİNDEBİR, 28 Temmuz 2016
https://twitter.com/knbindebir[/align]
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x