Eski Özel Kalem Müdürü'nden Erdoğan'a yalanlama!

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Eski Özel Kalem Müdürü'nden Erdoğan'a yalanlama!

İletigönderen tuba » Cum Haz 27, 2008 4:48

Erdoğan’ın özel kalem müdürlüğünden altı ay önce istifa eden Hikmet Bulduk, “Örtülü ödenek, özel kalem müdürlüğünün yetkisinde değil. Örtülü ödeneğin kendi sorumlusu vardır” dedi. “O halde Başbakan yanlış mı biliyor” sorusuna da Bulduk, “Ben Başbakan’ın bu konuları çok iyi bildiğini biliyorum. Eğer Başbakanımız bu örtülü ödenek diyorsa, örtülü ödenektir. Ama bu özel kalem müdürlüğünün dışındadır” yanıtını verdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, yaklaşık 5 yıl Özel Kalem Müdürlüğ’nü yapan, geçen ocak ayında görevinden istifa eden Hikmet Bulduk, özel kalem müdürlüğü bütçesinin 31 milyon YTL’den 290 milyon YTL’ye artışıyla ilgili Başbakan’ın yaptığı “Harcamaların yüzde 90’ı örtülü ödenektir” açıklamasını yalanladı.

Erdoğan’a en yakın isimlerden biri olarak bilinen ve Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı döneminde belediyeye bağlı Beltur’un genel müdürlüğünü de yapan Başbakanlık Özel Kalem’in eski müdürü Bulduk, Cumhuriyet’in konuya ilişkin sorularını yanıtladı:

-C- Ankara’da oturduğunuz dubleks dairenin kirasının 2 bin 500 dolar olduğu, İstanbul’da Çengelköy’de üç katlı villa aldığınız, iki sürekli hizmetlinizin bulunduğu, Hırvatistan maçına gittiğiniz konuşuluyor...

-B- Ev sahibim eski tanıdığım olduğu için üçte biri fiyata tutmuştum. Daha ben İstanbul’da oturmuyorum. Temizliğe gelen birisi vardı, ama iki hizmetli nerede... Hırvatistan maçına da Buderus firması götürdü.

-C- Harcamalarınız gelirlerinizi geçince, bir de özel kalem müdürlüğünün bütçesinin katlanması şimdi gündemde, siz de görevden istifa ettiniz... Şüphe doğurdu.

-B- Ben gündemi tam olarak takip etmiyorum. Özel Kalem Müdürlüğ’nün Maliye Bakanlığı’ndan onaylı bütçesi vardır. Kanunen özel kalem müdürünün kendisinin ayrıca bir harcama yapmasına olanak yoktur. Ama örtülü ödenekle ilgili harcamalar soruluyorsa, örtülü ödenek tamamen özel kalem müdürlüğünün dışında bir şeydir.

-C- Başbakan ‘Harcamalar örtülü ödenekten’ dedi.

-B- Örtülü ödenek özel kalem müdürlüğünün yetkisinde değil. Örtülü ödeneğin kendi sorumlusu vardır.

-C- ‘290 milyonluk harcamanın yüzde 90’ı örtülü ödenekten yapıldı’ dedi.

-B- Ben bilmiyorum onları. Bizim bütçemizden yapılan harcamalar yasal olarak yapıldı. Ama konu örtülü ödenekle ilgili bir şeyse ben onu bilmiyorum.

-C- Özel Kalem bütçesi niçin 9 kat arttı? Sonuçta sizin başında olduğunuz dönem...

-B- 2 yıl önce 5 tane devlet başkanı gelmiştir, şimdi 20 gelmiştir ya da siz 30 ülkeye çıkmışsınızdır.

-C- Ama siz de ayrılınca acaba bir şaibe mi var diye düşünülüyor?

-B- Ben özel sebeplerle ayrıldım.

-C- Ama Başbakan da örtülü ödenek deyince, acaba başka bir şey mi var? Yoksa Başbakan böyle deyince, ya bilmiyor...

-B- Ben Başbakan’ın bu konuları çok iyi bildiğini biliyorum. Eğer Başbakanımız bu örtülü ödenek diyorsa, örtülü ödenektir. Ama bu özel kalem müdürlüğünün dışındadır.

-C- Sonuçta 31’den 290’a çıktı ama siz bu artışın neden olduğunu bilmiyorsunuz. Siz bunun başında değil miydiniz?

-B- Ben tabii ki özel kalem müdürü olarak yapılan harcamaların tamamını, ayrıntısını bilemem, araştırıp söylemem lazım. Ama devletin kayıtlarında özel kalem müdürlüğünden bahsediyorum, örtülü ödenekten değil, yapılan harcamaların hepsinin kayıtları vardır. Şunu biliyorum, 2007’de daha önce başka bütçelerden yapılan harcamalar da özel kalem müdürlüğü altına eklendi.

Cumhuriyet
27 Haziran 2008
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x