"Evdeki Bulgurlar" Soruyor???

"Evdeki Bulgurlar" Soruyor???

İletigönderen Noyan Umruk » Sal Şub 22, 2011 22:22

"EVDEKİ BULGURLAR" SORUYOR???
En azından "siyaset yapmayan! cemaatler" kadar, "hüsn-ü kabul" görmek gerekmiyor mu?

"EVDEKİ BULGURLAR" SORUYOR??? :evil:

Dr. Noyan UMRUK

Söz meclisten dışarı, "Kızı çok başı boş bırakırsanız, ya davulcuya kaçar ya zurnacıya..."
"Darb-ı mesel" işte .
Kızlar, şimdilerde cin gibi.
Onlar ne yapacaklarını herkesten iyi bilirler.
Ama, C.H.P.nin yeni keşfedildiği ve
gökten zembille indirildiği söylenilen
"prens ve prensesleri"
bu "darb-ı mesel" in pek farkında değiller herhalde.

Bir de halk deyişi var, biliyorsunuz:
"Dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak".

Yeni şeyler söylenmesine kimsenin bir şey dediği yok.
Ancak, "evdeki bulgurlar"
nasıl ve nereye kadar yoğurulacaklarını açıkça bilmek istiyorlar.
Onlar da katkı ve düşüncelerini sunmak istiyorlar.

Bu çiçeği burnunda prens, prensesleri ve bunların yönlendirmeye çalıştıkları
C.H.P. i yakından ve dikkatle izlemek gerekiyor.
En azından "Abdurrahman Çelebi" misali dışarıdan destekliyor olsanız da,
"Kendim ettim, kendim buldum" diye saç, baş yolmamak için,
içerisini yakından izlemek ve ciddi şekilde eleştirmek gerekiyor.

Bu satırlar niçin yazıldı, derseniz?
Lütfen, aşağıdaki iletiyi okuyunuz.

Durum iletide belirtildiği biçimde gerçekleşmişse,
İnandırıcı bir açıklama ve yanıt beklemek içeridekilerin de,
dışarıdakilerin de analarının ak sütü gibi hakkıdır...

En azından "siyaset yapmayan! cemaatler" kadar,
"hüsn-ü kabul" görmek gerekmiyor mu?

"ADD VAN ŞUBESİ KAPI DIŞARI"From: Nursel Oran
Date: 2011/2/21
Subject: ADD VAN ŞUBESİ KAPI DIŞARI
To: Kemal KILIÇDAROĞLU
Cc: Ibrahim Oner

Sayin Kilicdaroglu,

bu yazilanlar dogru ise, ve siz politikanizi kurt politikasi/ Turk politikasi, dogu politikasi/bati politikasi diye bolmusseniz, o zaman basimizdaki boluculerden hic farkiniz yok.

ADD nin dislanmasi nedemekdir? Hem Ataturkculukden cekinmek, hem de Cumhuriyetci olmak nasil olur? Sizler kuzu postali giymis, kurtlar misiniz?

Bir de elimden geldigince sizleri destekliyordum, yaziklar olsun!

Nursel Oran
eternal Kemalist

"ADD VAN ŞUBESİ KAPI DIŞARI"----- Original Message -----
From: VAN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ
Sent: Monday, February 21, 2011 3:03 PM
Subject: ADD VAN ŞUBESİ KAPI DIŞARI

Cumhuriyet Halk Partisinin cumartesi günü Van ilimizde yaptığı doğuda kürt sorunu ve beyin fırtınası toplantısı kapsamında derneğimiz van şubeside toplantıya davet edilmiştir.Ancak daha toplantı gerçekleşmeden Havaalanında Kılıçdaroğlunu beklerken Sezgin Tanrıkulu ile ayak üsütü sohbet esnasında Milletvekilliği için istifa eden CHP eski il başkanı Halil KARTAL Tanrıkulna gelerek derneğimiz ve şahsımızı hakkında uygunsuz söyler söyleyerek şube başkanı olarak Başkanımız Murat YİĞİT'i ajan olarak nitelendirmiş ve akabinde Sezgin Tanrıkulu CHP üyeliklerimizi sorgulayarak ADD nin arka bahçeleri olmadığını bölgede yeni gelişen konjektüre uyum sağlanacağını belirtmiştir. Kemal Kılıçdaroğlunun gelmesiyle Merit oteline geçilmiş tüm STK larla toplantıya geçildiği sırada ADD VAN Şubesinin salona giremeyeceği belirtilerek Şube Başkanımız Murat YİĞİT Salona alınmayark dışarı çıkrtılmıştır. Sonradan CHP li üe ve yöneticilerle yapılan tartışmalarda CHP nin doğu politikasında artık ADD gibi örgütlerle bölgede görüntü verilmesinin uygun olmayacağı zira bu yakınlaşmanın Kürt poltikasına zarar vereceği deklere edilmiştir.

Tüm bu bilgiler ışığında Şube yönetimimiz konuyu dğerlendirmiş ve bu olaya sebebiyet veren arkasında olan tüm güçlere ve Atatürkün partisi olduğunu iddia eden ancak artık Atatürkçülükten çekinen Cumhuriyetçileri tehlike olarak gören yeni CHP oluşumunu şiddetle kınamıştır. Tüm bu olaylar neticesinde derneğimiz Van şubesine detekte bulunan ve yanlız bırakmayan tüm CHP Lİ YURTTAŞLARIMIZIN BU TARTIŞMALARIN DIŞINDA TUTTTUĞUMUZU YAPILAN AÇIKLAMALARDA SADECE PARTİ İÇİNDEKİ OLUŞUMA YÖNELİK OLDUĞUNU BELİRMEK İSTERİZ.Bu sebeble Şubemiz olarak doğudaki aktif mücadelemiz devam edeck Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkilapları çevresinde toplanarak siz değerli dostlarımızla yolumuza devam edceğimizi bir kez daha kamu oyuyla paylaşmak isteriz.
Kullanıcı küçük betizi
Noyan Umruk
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1061

Re: "Evdeki Bulgurlar" Soruyor???

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Şub 23, 2011 10:45

Ekşi'den esinlenerek... :twisted:

- Sevim, ben Dimyat'a gidiyorum. Oranın pirinci iyi oluyormuş, gidiim aliim bikaç paket.
- Peki Kemâl. Ama yolu bilmiyon.
- Aa doooru ya. Ver sen şu bulgur torbasını, yolda serpe serpe giderim artık. Hani bi masalda vardı ya, baka baka da geri dönerim.
- Ama kocacııım, bulguru ya kurtlar kuzular yerse?
- Takmaaaa sennn, yese de nurtopu gibi pirincimiz olcak bak.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Dr. Noyan UMRUK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x