"EVDEKİ BULGURLAR" SORUYOR??? En azından "siyaset yapmayan! cemaatler" kadar, "hüsn-ü kabul" görmek gerekmiyor mu?
"EVDEKİ BULGURLAR" SORUYOR???
Dr. Noyan UMRUK
Söz meclisten dışarı, "Kızı çok başı boş bırakırsanız, ya davulcuya kaçar ya zurnacıya..." "Darb-ı mesel" işte . Kızlar, şimdilerde cin gibi. Onlar ne yapacaklarını herkesten iyi bilirler. Ama, C.H.P.nin yeni keşfedildiği ve gökten zembille indirildiği söylenilen "prens ve prensesleri" bu "darb-ı mesel" in pek farkında değiller herhalde.
Bir de halk deyişi var, biliyorsunuz: "Dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak".
Yeni şeyler söylenmesine kimsenin bir şey dediği yok. Ancak, "evdeki bulgurlar" nasıl ve nereye kadar yoğurulacaklarını açıkça bilmek istiyorlar. Onlar da katkı ve düşüncelerini sunmak istiyorlar.
Bu çiçeği burnunda prens, prensesleri ve bunların yönlendirmeye çalıştıkları C.H.P. i yakından ve dikkatle izlemek gerekiyor. En azından "Abdurrahman Çelebi" misali dışarıdan destekliyor olsanız da, "Kendim ettim, kendim buldum" diye saç, baş yolmamak için, içerisini yakından izlemek ve ciddi şekilde eleştirmek gerekiyor.
Bu satırlar niçin yazıldı, derseniz? Lütfen, aşağıdaki iletiyi okuyunuz.
Durum iletide belirtildiği biçimde gerçekleşmişse, İnandırıcı bir açıklama ve yanıt beklemek içeridekilerin de, dışarıdakilerin de analarının ak sütü gibi hakkıdır...
En azından "siyaset yapmayan! cemaatler" kadar, "hüsn-ü kabul" görmek gerekmiyor mu?
- Sevim, ben Dimyat'a gidiyorum. Oranın pirinci iyi oluyormuş, gidiim aliim bikaç paket. - Peki Kemâl. Ama yolu bilmiyon. - Aa doooru ya. Ver sen şu bulgur torbasını, yolda serpe serpe giderim artık. Hani bi masalda vardı ya, baka baka da geri dönerim. - Ama kocacııım, bulguru ya kurtlar kuzular yerse? - Takmaaaa sennn, yese de nurtopu gibi pirincimiz olcak bak.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.
Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.