Rüzgar gülü taktıracaksın...
Satışı yapan yerler var. Bir de ev için ne kadar elektriğe ihtiyacın olduğunu düşünmen lazım. Şu an ki şartlarda normal bir evin elektirik ihtiyacı 5kw gibi. Benim gibi 2 televizyon, 2 bilgisayar iki buzdolabı olan, aydınlatması çok olan bir yerin varsa, 7,5Kw'a kadar çıkar.
Bu enerjiyi sağlamak için de kanatların büyük olması lazım. Doğal olarakta masrafı çok olur. Tahmini 200W gücündeki rüzgar türbinleri 600 Avro gibi fiyatlara satılıyor. 7Kw elde etmek için 15 Avro gözden çıkarman lazım. Ama bence önce rüzgar ölçümü yapmanı tavsiye dererim. Yılın her ayı veya çoğunluğu rüzgar almıyorsa oturduğun yerin ölene kadar çıkartmaz masrafını! Bir de bunun invertörüdür, akümülatörüdür, cartıdır curtudur 16 avro olur o fiyat. İyi rüzgar alıyorsa. 10 - 15 senede çıkarır masrafını! Yoksa belli aylardaysa hiç kalkışma! PV panel yaptırırsan, Güneş her zaman olduğu için daha karda olursun.Tabi birde çok güneş alan yörelerimizde yaşıyorsan hiç bekleme derim. 150 -200W gücünde bir panelin fiyatı 200-300 lira arasında değişiyor. Ben 2 tane aldım, bahçemde gece aydınlatması yapıyorum. Güzel oluyor.
http://www.eie.gov.tr/YEK.html