Ey Büyük Millet Mutlaka Bu Yazıyı Oku Ve Paylaş!!!
TEOMAN ALİLİ
Yahu sadece bir hafta önce 24 Temmuz'da yazmıştım, esas-irkci-tesev-dir-teoman-alili-t25896.html , demiştim ki: "Tesev'in hayalindeki ülke Makedonya... Bazı devlet dairelerinde ve belediyelerde Makedon ve Arnavut bayrağı birlikte dalgalanıyor. Yani iki bayraklı bir ülke hatta üç bir de AB bayrağı var tabi." Daha mürekkebim kurumadı be... Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, TESEV'in "Türk milleti kavramının anayasadan çıkarılması" teklifinin hemen ardından dedi ki: "Belediye binamızın önünde ay yıldızlı Türk bayrağımızla, sarı kırmızı yeşil bayrağımız dalgalansa ne olur."
ANLADIĞI DİLDEN: HA......!!!
Sanırsınızki adam halkının hakkı için konuşuyor. Yok ya ne alakası var talebini alıyor AB mevzuatına dayandırıyor. Sonra da demokratik Türkiye'den bahsediyor. Ey büyük milletimiz, ben Türkiye Yugoslavya gibi yapılmasın diye Türkiye'den atılmış bir kardeşinizim. Evet belki de bugün en çok konuşması gerekenlerden biriyim ama malesef canım ülkem Türkiyem'den sürüldüm... Sizden tek ricam var. Osman Baydemir demiş ya "Belediye binamızın önünde ay yıldızlı Türk bayrağımızla, sarı kırmızı yeşil bayrağımız dalgalansa ne olur." Bir hafta önce yazdığım örneği dikkatinize sunuyorum lütfen bu yazıyı paylaşın herkes okusun ve tehlikenin boyutunu görsün lütfen lütfen!!! Türkler ve Kürtler için lütfen!!!
TESEV'İN VE BAYDEMİR'İN BOP DESTEKLİ HAYALİ
TESEV'in son raporunda "Türk milleti kavramının anayasadan çıkarılması" teklifini görünce karşımıza hemen Makedonya gerçeği çıkıyor. Bugün Makedonya Anayasa'sında millet kavramı yok, yerine "Çok etnikli Cumhuriyet" kavramı konmuş. Makedoncası "Multietniçko Drjava Makedoniya", uluslararası adı "Multiethnical State Macedonia." Peki devletin millet tanımı olmadan oluşması ülke de yaşayan etnik grupların yakınlaşmasına mı neden oldu?
İŞTE GERÇEK
Ülkenin yeni yapısı halklar arasında kaynaşma sağlamadı tam tersi oldu. Artık Makedonlarla Arnavutlar çok mecbur kalmadıkça temasa geçmiyorlar. En çarpıcı ayrışma Başkent Üsküp'te yaşanıyor. Vardar nehri üzerindeki Taş Köprü nün bir tarafı Arnavut diğer tarafı Makedon olarak tanımlanıyor. Köprünün Arnavut tarafında Arnavutların kahraman olarak gördüğü İskender Bey'in(Büyük İskender değil, Osmanlı devşirme askeriyken savaş sırasında taraf değiştiren Arnavut lider) anıtı varken Makedon tarafına da çok büyük bir Büyük İskender anıtı dikiliyor. Ülkenin en hakim bölgesi olan Vodno dağı üstüne kocaman bir haç dikilmiş durumda ve bu haç heryerden görünebiliyor.Özellikle müslüman bölgelerinden çok rahat seçiliyor üstelik geceleri ışıklandırılıyor. Müslüman köyleri ile Hıristiyan köyleri birbirine komşu bile olsa alışveriş yapmıyor. Irkçılar iktidar koltuklarında oturuyor. Seçimlerden Makedon Milliyetçi Partisi birinci parti olarak çıktı, Arnavut milliyetçi partisi de hızla güçleniyor. Okullar da artık tamamen ayrı müfredatlar uygulanıyor. Bazı devlet dairelerinde ve belediyelerde Makedon ve Arnavut bayrağı birlikte dalgalanıyor. Yani iki bayraklı bir ülke hatta üç bir de AB bayrağı var tabi. Makedon veya Arnavut olmayanlarsa ülke yönetiminde çok kısıtlı haklara sahip. Azınlıklar bazen tedirginlik yaşıyor. Ülkenin en büyük azınlığı olan ve sayıları yüzbine yaklaşan Türkler şimdilik büyük sıkıntılar yaşamıyorlar ama yine de Yugoslavya dönemindeki bazı haklarının ellerinden gittiğini düşünüyorlar. Yugoslavya döneminde üçüncü halk unsuru olarak kabul edilen Türkler Ohri Anlaşması'nda masaya bile oturtulmadı. Gerekçe olarak Türklerin 2001'deki savaşta tarafsız kalmaları olarak gösterildi.
TEOMAN ALİLİ, 31 Temmuz 2010