Basörtüsü dinde var veya yok, önemli olan bu degil. Önemli olan Basörtüsünün üniversitelerde serbest olmasi. Basörtüsü takan hangi kiz ülkeyi bölmek istiyor? Madem böyle bir filtre uygulaniyor, devlete karsi olanlarin okuma özgürlügü elinden aliniyor, ozaman bu filtre neden pkk ve asiri solcu kisiler icin gecerli degil? Suanda üniversitelerde pkk sempatinazi olan hic kimse yok mu? Buna neden rektörler veya kendini "laik" kesim olarak adlandiranlar karsi cikmiyor.
Sen baştan yanlışsın güzel kardeşim. Kimse başını örtenler "ülkeyi bölmek istiyor" demiyor. Ama yasak kalkarsa, bölüneceğimiz bir gerçektir. Dinde olmayan bir şeyi yutturmaya kalkmak, din tacirliğinden başka bir şey değildir. Bu kertede, başını örten neden örtüyor sorusunu soruyoruz¿? İki kelime: "Allah'ın emridir." Bu durumda ne olacak¿? Başını örtenler Müslüman, örtmeyenler kâfir. Dini bilgisi iyi olmayan insan ne yapacak¿? Ben de Müslümanlığın gereğini yerine getirmeliyim diyerek saçını kapatacak.
Başını örten kızların mensup olduğu cemaat veyahut tarikatlar ya da örtünmeyi öğrendiği büyükleri yasak kaltığında "uslu uslu gidin, uslu uslu gelin" diyecek. Belki bir süre böyle devam edecek. Peki sonra¿? Kendi yalan inançlarını yaymak için tebliğler, tavsiyeler, vaazlar almayacaklarını mı sanıyorsun¿? Türban dinde yoktur ama, takan din için takar. Kimse de bu "velevki siyasi simge olsun" safsatasını yemez. Çünkü bu bez parçasını takanlar siyasi nedenlerden dolayı değil, dini bir vecibe olduğu için takar. Haliyle bunların çoğu, bunu kendilerine aşılayanların gösterdiği yöne oy verir, onların düşüncesini benimser ve sorgulamaz...
Ayrıca nedir bu "aşırı solcu"¿? Sağ-Sol nedir¿? "Aşırı solcu" olarak nitelendirdiklerin kimlerdir¿?
Bir insanın pekakalı olup olmadığını nereden bileceksin¿? Her ay onlarcası toplanmıyor mu zaten¿? Eğer birinin pekakalı veyahut pekaka sempatizanı olduğunu görüp de bir şey yapmıyorsan, bu o üniversitenin rektörünün, dekanının, öğretmeninin suçudur. Peki Cumhuriyet için toplanan bu rektörleri, neye dayanarak suçluyorsun¿? Kimse kendini laik olarak adlandırmıyor. Bazıları, laik düzeni benimsemediği, laik düzene karşı olduğu için, kendisine karşı olanlara laik düzeni sarsacek şekilde saldırıp onları laik olarak tanımlayıp bir yerde, "biz Müslümanız, onlar kâfir, onlar laik" demeye getirip milleti bölmektedir. Hâlbuki bunu yapanların, laiklikle ilgisi olmadığı gibi, din ile de ilgisi yoktur. Bu bölme girişimine, onların karşıtı görünüp aslında aynı amaca hizmet edenlerin de yoğun destek verdikleri de bir gerçektir.
Ayrica, bu basörtüsünü sadece akp ile bagdastirmak bana göre yanlis olur.
Kimse bu mevzuyu sadece ampûllerle bağdaştırmıyor. Bağdaştıran aldanmıştır... Bildiğimiz dinci partilere ek, bugün herkesin de görebildiği üzere, kendini milliyetçi tanımlayıp da Türklükle alâkası olmayan şeyleri destekleyen bazı partileri de bunun içine katabiliriz. Tabi bu siyasi yönüdür bu bez parçasının.
Gecen hafta Ceviz Kabugu programindada tartisildi, ve türban in Kur'an da yer almadigini anlatti katilimci hoca. Iyi tamam da, bunu kanitlamak, üniversitelerde türban olmasin diyenler icin kötü bir gelisme degil mi? Laiklik de, hicbir dini sembol tasiyan universitelere giremez diyor. Eee, madem türban in dinle bir alakasi yok, ozaman laiklige ayriki da degil. Türban i takan da "bunu din icin TAKMIYORUM" derse, ozaman ne olacak. Ne din icin takiyorum, nede hürafe falan derse, sadece bana yakistigi icin, kendimi daha güzel buldugum icin takiyorum derse, ozaman ne denilecek.
Demezse süzme yalancıdır, bunun da düzünelerce ispatı vardır. Meselâ; MHP gibi partilerin tabanındaki türbanlı kızlar, neden "ya Allah, bismillâh, Allah-u ekber!" diye bağırmaktadır¿? Veyahut senin dediğin gibi türbanlılar bunu siyasi amaçla taksın başına; hangi partinin özel olarak siyasi simgesi türbandır¿? Hangisinin ambleminde türban vardır¿? Hiçbirinin. E bu durumda şu soru doğar: "Ey türbanlı kız... Sen bunu din için değil de siyasi görüşün için takıyorsun. Peki söyle senin siyasi görüşün nedir, hangi yöndedir¿? Örnek vereceği partiler bellidir. Bu partilerin icraatlarını ve hayatları incelendiğinde, verdiği örneğin içinde "büyük bir din olgusunun varlığı" apaçık gözükür.
Kızımız dini olgusu olmayan bir partiden örnek verdi diyelim¿? Misâl CHP'den... Bunu karşısındakine inandırabilir mi¿? Onu da geçtim... Adı geçen partiden "bu bizim sembôlümüz-simgemiz değildir" diye tekzip gelmez mi¿?
Haaa... Diyelim kızımız şöyle dedi: "Zevk-ü sefa için takıyorum, sanane." E hukuk böyledir, bir kere yamanan yerden delersen, yama olduğu gibi kopar. O zamanda sarıklı, çarşaflı veyahut papazın küllâhını takmış biri de diyemez mi ki "ben de zevk-u sefa için bunu giyiyorum" diye¿? Hem de öyle bir derki...
Takiyede sınır yok anasını satayım, şu hale bak...
akp nin yanlis politikalarini yazmamis Emin Pazarci, ama MHP li Mehmet Ekici TUSIAD a cevap verdi:
Ekici; 'TÜSİADın başörtüsü konusunda gösterdiği özeni, AK Partinin uyguladığı ekonomi politikalarında ve TBMMden geçirmeye çalıştığı başta 301. madde olmak üzere Vakıflar Yasasında ve benzeri gayri milli uygulamalarda da göstermesini temenni ediyoruz' dedi.
MİLLİYETÇİLİKTE TEKEL YOKTUR
Ekici; Milliyetçilikte tekl yoktur. TÜSİAD yönetimi, Türk milliyetçiliği çizgisinde hareket etmek isterse, yolları sonuna kadar açıktır." dedi.
Kaynak:
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=125855
Buna çok güzel bir cevap vereceğim. Ama önce şu sorunun cevabını senden almam gerekiyor: "Ekinci bu sözleri TÜSİAD'a neden söylemiştir¿? Daha düzgünce sorarsak, TÜSİAD'ın şu tepksine:
TÜSİAD yazdı:''Milliyetçiliği kendinden başka kimseye layık görmeyenler, milletini gerçekte ne kadar düşünmektedir ki, işsizliğin had safhada seyrettiği ve ekonomisi yavaşlayan bir ülkede, ekonominin gündemin birinci maddesi olması gerektiğini söyleyenlere bu kadar tepki gösterebilmektedirler''
MHP neden itibar etmemiştir de sert bir karşılık vermiştir¿? diye sana soruyorum...
Ama laiklik icin Anitkabir e inenler, 301. madde kaldirilmaya calisinca niye susuyor? Ozaman niye sokaklara inmiyorlar. akp türklügü küfür ederken yine susuyorlar. ALLAH askina, onlar sadece laiklik icin mi yasiyor. Baska önemli sey yok.
Bir cogunuz benimli ayni fikirde degilsiniz, ama ben böyle dusunuyorum arkadaslar.
akp yi sevmem. Bunu da belirtmek isterim.
Şimdi sana şöyle bir soru daha sormak icap etti: "Nerenden uyduruyorsun¿?"
Eğer bunları kafandan uydurmuyorsan -ki uydurmadığını düşünüyorum- sana bütün bunları öğreten büyüklerine benden selâm söyle, gelsinler buraya biraz da burada itibarlarını kaybetsinler. Yok eğer ciddiyetle bunların kendi düşüncelerin olduğunu iddia ediyorsan, bu düşünceleri nasıl edindin, neye göre edindin, ne gibi kaynaklar bu düşünceleri aklına soktu¿?
Anıtkabir'e giden halkın hepsi Atatürkçü, hepsi vatanını seviyor. Vatanını seven, değerlerini sevenler en başta 301. maddeye karşı çıkmıştır. 301. madde, "türban kadar" yürüyüşü gerektirecek bir etki doğurmaz, bu bir. Kim 301. madde kaldırılmasın diye yürümüştür¿? bu iki... Yok yürümek değil de, bağırmaksa, haykırmaksa, tepki koymaksa, karşı çıkmaksa, vatanını seven herkes bunları yapmıştır. Sen kimseyi, hele hele Türkiye Cumhuriyeti için vatanını seven insanları, vatansızlarla aynı kefeye koyup itham edemezsin! Sen bu insanları, 301. madde destekçileriyle aynı gruba koyamazsın! Onu da geçtim; bu satılmış yaygın medyadaki "301 kaksın" diye çıkan, her türlü psikolojik harp taktiği ve kışkırtıcı haberlere inan herhangi bir insan olamaz mıdır¿? Bu haber kurbanı ve herhangi bir kesimin görüşünde olabilecek bir insanı suçlama kudretini kendinde nasıl buluyorsun¿?
301. madde kaldırılırsa, Türkülğe hakaret serbest bırakır. Bunun kaldırılmasını savunmak, Türklüğe ve Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanettir. Bunun kaldırılması karşısında bilinçli bir şekilde susan, dilsiz şeytandır, aynı gruba girer. İşte sen bunlarla, Cumhuriyet için yürüyenleri bir tutuyorsun.
Sen ne için yaşıyorsun peki çocuk¿? Türban için mi¿? Akapeyi sevsen ne olur, sevmesen ne olur... Karşında basit bir ampûl düşmanı yoktur.