Ezel dizisi İsrail için mi?

Re: Ezel dizisi İsrail için mi?

İletigönderen osmanli_torunu » Prş Mar 25, 2010 0:35

Bende Ezel dizisini takip eden birisiyim.. [bilgim olmadigindan dolayi, tartisma yapamam tabii]

ancak suana kadar , israil yada yahudi icerikli bi durumla karsilasmadim.
Eger ki baska bi yolla antiyorlar ise de, bu konuda da basarili olamayacaklar kanaatindayim.

ayrica Türkcemi'zde o kadar cok yabanci kelime bulunuldugunuda hattirlatmak isterim.

Konun takipcisi kalacagim tabii
Vatan'in Kalkinmasi icin,
100% TÜRK MALI KULLAN !!!
Kullanıcı küçük betizi
osmanli_torunu
Üye
Üye

İletiler: 21

İletigönderen Çetin Taş » Prş Mar 25, 2010 0:38

Yalçın Küçük'ün önüne geleni Sabetay yapan ve okuyan hemen herkesi paranoyak yapan kitabından ve hiç bitmeyen iddialarından sonra böyle de bir durum ortaya çıktı. Kardeşim, filmin adı EZEL,eyvallah da ilk 5-6 bölümünü izlediğimde ne İsrail, ne iç politika, ne dış politika, ne işsizlik,ne kadının sorunları...Belli başlı önemli sosyal hiçbir konuya değinmeyen bir filmdi o zaman.Ne alakası var İsrail'le?Ben izlemeyi bıraktıktan sonra bu türden mevzulara girdilerse bilemem,aksi takdirde harbiden de komik.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen 1652 » Prş Mar 25, 2010 0:57

Kör gözüm parmağıma yapılmamalı herhalde...

Ama çok basit soru : Kim çocuğuna "miş-li zaman" diye isim ister,biz tek geçmişini ... diye küfür biliyoruz.

Yalçın Küçük'ü çok eleştiririm ama Ezel den Aliye den dizi oluyorsa ve soysuzluk televizyonlardan diziler ile yaygınlaştırılarak ülkemizde bir yandan dinciyim deyip bir yandan bütün bunlara sonsuz çanak tutuluyorsa bazı soruları sormak hepimizn hakkı.

Niye EZEL ve niye GRUP SEKS?

Bir Ayrılık dizisinden onca kıyamet koptu ama yine de izlenmiyor izlenmiyor deyip tukaka edildi ama EZEL MOVEMENT adından dizi olunca kanal kanal dolaşabiliyor...
Kullanıcı küçük betizi
1652
Üye
Üye

İletiler: 98

İletigönderen DevUyandi » Prş Mar 25, 2010 4:00

Bence "1652" kardesimiz gayet guzel bir saptama yapmis, bu kadar siddet ve hiddetle karsi cikisa ne gerek vardi anlayamadim. Diziyi izlemedim ama hic suphesiz en azindan subliminal mesajlarla bazi toplum donusturme calismalari yapiyorlardir. Irgun ve Ezel isimlerinin kripto yahudiler tarafindan kullanilan isimlerden oldugunu cok iyi biliyorum. Ezel kelimesinin Turkce'de de yer etmis bir anlami olmasi onun yahudi kokenini degistirmez. Yahudi olgusu asla bir paranoya degildir. Artik adamlar sona yaklasirken bizim hala kafamizi kuma gommekte israr etmemizde de bir anlam yoktur. Yahudiler hemen hic ara vermeden kene gibi yapisip Hazar ,Selcuklu, Osmanli ve TC 'de Turklere yonetimi pek kaptirmamislarken biz hala "ne yahudisi kardesim ne sacmaliyorsun sen" diyorsak daha cok kolelik yapariz onlarin yonettigi toplumlarda.
Kullanıcı küçük betizi
DevUyandi
Üye
Üye

İletiler: 68

İletigönderen Tutku » Prş Mar 25, 2010 6:02

Yok artık daha neler pes! Dizinin 13 14 bölümünü izledim sonra bıraktım. Ayrıca dizide politik birşey geçmiyor. Yahu o kadar dizi var paranoya yapabileceğiniz gidip de sırf ezel kelimesi farklı dilde anlam taşıyor diye mi buraya gelindi.

Bu grup seks nedir ya? Bu mu yoksa size dokunan. Eğer öyleyse şu nette dolaşan satırlara bir göz atın.

Çocuklarım için seve seve diyorsan 1001 geceyi
Çocuklarım küçük yaşta versin diyorsan küçük kadınları
Çocuklarımın hepsi bir kişiye versin diyorsan yaprak dökümünü
Çocuklarım kankalarına versin diyorsan kavak yellerini
Bütün sülale birbirine versin diyorsan, aşk-ı memnuyu izle

Kafayı mı yediniz siz kuzum? Dizinin (ezelin) iddialarla ilgi alakası yok.
Kullanıcı küçük betizi
Tutku
Üye
Üye

İletiler: 17

İletigönderen dogrucu » Prş Mar 25, 2010 6:53

İsrail kendi işini yapıyor. Bizde yapalım. Onlar bizim işimizi yapmaz!
Kullanıcı küçük betizi
dogrucu
Üye
Üye

İletiler: 14

İletigönderen LostDreamer » Prş Mar 25, 2010 9:23

ezel isminin israil olması bir yana
dizide Ömer Hayyam'ın , Oscar Wilde'nin , W.Shakespeare'nin dizeleri söyleniyor.
senaryosunun da "Alexandre Dumas - Monte Kristo Kontu" romanından araklama olduğu iddiaları da var. isimlerden de romandan da İsrail ile ilgili pek bişi çıkmıyor. Belki'de dizinin yandaş bir medya kanalına transfer olması düşündürebilir.

eğer ki bu iddiayı ortaya atan arkadaş gerçekten buna inanıyorsa ezel yerine istiklâl marşımız'ın "ben ezel'den beridir hür yaşadım hür yaşarım" mısrası aklına gelmeliydi.

zaten o ramiz le ezel'in dizide oyun içinde oyun yapması diziyi komediye kaçırıyor
ulan madem bu kadar akıllısın neden moralini bozuyorsun :) son dakka aklına bişi gelir 2 flashback'le durdururum dünyayı kardeşş :kikirik:
Kullanıcı küçük betizi
LostDreamer
Üye
Üye

İletiler: 17

İletigönderen DevUyandi » Prş Mar 25, 2010 20:42

LostDreamer yazdı:
eğer ki bu iddiayı ortaya atan arkadaş gerçekten buna inanıyorsa ezel yerine istiklâl marşımız'ın "ben ezel'den beridir hür yaşadım hür yaşarım" mısrası aklına gelmeliydi.

Zaten Yalcin Kucuk, Mehmet Akif'in milliligini de Marsin Turkler icin yazilip yazilmadigini da bir hayli didikliyor son kitabinda :

İstiklal marşını Mehmet Akif yazmadı
Ergenekon davası kapsamında gözaltına da alınan Prof. Dr. Yalçın Küçük ün son kitabı "Çöküş" Mızrak Yayınevi imzası ile yayınlandı. Çılgın tezleri ile dikkat çeken Küçük ün bu iddiasıda çok tartışılacak gibi görünüyor..

İSTİKLAL MARŞI NI MEHMET AKİF YAZMADI
Odatv.com da yer alan habere göre Küçük, son kitabında İstiklal marşını Mehmet Akif Ersoy un yazmadığını iddia ediyor. Tacettin Dergâhı’nda yazılan Marş’ın bir cemaat işi olduğunu belirten Küçük içinde “Türk” sözcüğünün geçmemesine işaret ederek, İstiklal Marşı’yla Koçgiri İsyanı arasında bağ kuruyor. Küçük’e göre, Kurtuluş Savaşı sırasında meydana gelen Koçgiri İsyanı’nı barışçıl bir biçimde çözmek isteyen Ankara hükümeti, Marş’ı bir tür “Federasyon Misakı” olarak kullanmak istiyor.

MARŞTA TÜRK ÖĞESİ YOK
Çöküş’teki Marş analizi bununla sınırlı kalmıyor; her kurtuluş marşının mücadeleci ve atılımcı olduğundan hareketle, “Korkma” ünlemiyle başlayan marşın milliciliği sorgulanıyor. Ayrıca Çöküş’te, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un masaya yumruğunu vurduğu toplantıda anması yapılan Kazım Karabekir’in, İstiklal Marşı’na çok ciddi itirazları olduğunu, hatta alternatif bir marş yazdığı bilgisi yer alıyor. Marş’taki Türk öğesinin olmayışının yarattığı boşluğun, j udaik-masonik-islamik ve yer yer kürdist öğeler tarafından doldurulduğunu iddia eden Küçük bunların ayrıntılı bir tahliline girişiyor. (odatv.com)
http://www.turkhaber.eu/Kultur-ve-Sanat ... yazdi.html

Medya onlarin, iktidar onlarin ve her alanda kurguladiklari oyunlari aralara sifreler, ezoterik ip uclari vs de yerlestirip keyifle sahneliyorlar herseyi biz de oturup burada birbirimizle kavga ediyoruz
Maalesef hic bir sey gorundugu gibi degil, ne tarih diye ogrendigimiz bizim tarihimiz ne cizip elimize tutusturduklari haritalar bizim yurdumuz, nobelli yazarlarimizin da bizim olmadigi gibi
Kullanıcı küçük betizi
DevUyandi
Üye
Üye

İletiler: 68

İletigönderen Urunguj » Cum Mar 26, 2010 1:07

Dizi manyağı yapılan (bence mankurtlaştırılmaya çalışılan) toplumumuza sunulan gereksiz, AMA ZARARSIZ bir dizi.

Komplo teorileri bence geçersiz bu diziyle ilgili!
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletiler: 222

İletigönderen Osman_Pasa » Cum Mar 26, 2010 2:30

DevUyandi yazdı:
LostDreamer yazdı:

Zaten Yalcin Kucuk, Mehmet Akif'in milliligini de Marsin Turkler icin yazilip yazilmadigini da bir hayli didikliyor son kitabinda :

İstiklal marşını Mehmet Akif yazmadı
Ergenekon davası kapsamında gözaltına da alınan Prof. Dr. Yalçın Küçük ün son kitabı "Çöküş" Mızrak Yayınevi imzası ile yayınlandı. Çılgın tezleri ile dikkat çeken Küçük ün bu iddiasıda çok tartışılacak gibi görünüyor..

İSTİKLAL MARŞI NI MEHMET AKİF YAZMADI
Odatv.com da yer alan habere göre Küçük, son kitabında İstiklal marşını Mehmet Akif Ersoy un yazmadığını iddia ediyor. Tacettin Dergâhı’nda yazılan Marş’ın bir cemaat işi olduğunu belirten Küçük içinde “Türk” sözcüğünün geçmemesine işaret ederek, İstiklal Marşı’yla Koçgiri İsyanı arasında bağ kuruyor. Küçük’e göre, Kurtuluş Savaşı sırasında meydana gelen Koçgiri İsyanı’nı barışçıl bir biçimde çözmek isteyen Ankara hükümeti, Marş’ı bir tür “Federasyon Misakı” olarak kullanmak istiyor.

MARŞTA TÜRK ÖĞESİ YOK
Çöküş’teki Marş analizi bununla sınırlı kalmıyor; her kurtuluş marşının mücadeleci ve atılımcı olduğundan hareketle, “Korkma” ünlemiyle başlayan marşın milliciliği sorgulanıyor. Ayrıca Çöküş’te, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un masaya yumruğunu vurduğu toplantıda anması yapılan Kazım Karabekir’in, İstiklal Marşı’na çok ciddi itirazları olduğunu, hatta alternatif bir marş yazdığı bilgisi yer alıyor. Marş’taki Türk öğesinin olmayışının yarattığı boşluğun, j udaik-masonik-islamik ve yer yer kürdist öğeler tarafından doldurulduğunu iddia eden Küçük bunların ayrıntılı bir tahliline girişiyor. (odatv.com)
http://www.turkhaber.eu/Kultur-ve-Sanat ... yazdi.html

Medya onlarin, iktidar onlarin ve her alanda kurguladiklari oyunlari aralara sifreler, ezoterik ip uclari vs de yerlestirip keyifle sahneliyorlar herseyi biz de oturup burada birbirimizle kavga ediyoruz
Maalesef hic bir sey gorundugu gibi degil, ne tarih diye ogrendigimiz bizim tarihimiz ne cizip elimize tutusturduklari haritalar bizim yurdumuz, nobelli yazarlarimizin da bizim olmadigi gibi

Hadi liboslar , her turlu degerimize saldiriyor ama Kucuk'e ne oluyor ?
Bence Yalcin Kucuk artik bunadi , cenesine vurdu . 1921'de kabul edilen istiklal marsinda nasil bir Turk ifadesi bekleniyor anlamadim :)
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletiler: 108

İletigönderen Turok » Cum Mar 26, 2010 14:06

Bu ve bunun gibi yandas, saksak kanallarin "Allah birdir" dedigine bile inanmamali. Sabahtan gece gec saatlere kadar yaptiklari yayinlara bakiniz. Hep magazin, lay lay lom, yalan dolan, ipe sapa gelmez seyler. Insanlarimizi dizi manyagi yaptilar zaten. Haber programlari derseniz; igrenc, vicik vicik akp yalakaligi.

Her sabah "kim kiminle yapiyor" vb gibi silik programlarla aksamlarida boyle tuhaf tuhaf dizilerle morfini veriyorlar. Hele birde onlerinde bir tabak cekirdek varsa beyinleri uyusturma seansi tam gerceklesebiliyor.

Bu arada Fetocular ve akp vatani bolmek icin haril haril calisiyorlar. Ozellikle Haberleri Ulusal kanalda izlemenizi siddetle tavsiye ederim.

Su uyur dusman uyumaz.

Saygilarimla
Kullanıcı küçük betizi
Turok
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen BabaHoroz » Cmt Mar 27, 2010 1:44

Ben diziyi seyrediyorum,konuyla hiç alakası yok.Başrol oyuncusunun adı Ömer aslında ama geçmişi silinmiş yeni bir kimlikle çıkmış ortaya ve yeni yüzüyle Ezel olarak geçiyor ki bu isim uyumlu dizinin konusuna.İsraille bir bağlantısı yok
Sadece ve Sadece DENİZLİSPOR lu,Her konuda Objektif, Dobra, AntiEmperyalist ve Tam Bir TÜRK
Kullanıcı küçük betizi
BabaHoroz
Üye
Üye

İletiler: 104

İletigönderen 1652 » Cum Nis 02, 2010 20:10

LostDreamer yazdı:eğer ki bu iddiayı ortaya atan arkadaş gerçekten buna inanıyorsa ezel yerine istiklâl marşımız'ın "ben ezel'den beridir hür yaşadım hür yaşarım" mısrası aklına gelmeliydi.

zaten o ramiz le ezel'in dizide oyun içinde oyun yapması diziyi komediye kaçırıyor
ulan madem bu kadar akıllısın neden moralini bozuyorsun :) son dakka aklına bişi gelir 2 flashback'le durdururum dünyayı kardeşş :kikirik:

bir süredir giremiyordum siteye...

keşke sadece başlığı okuyup fikre varmasak...ilk mesajı bir daha okur isen kim hangi mısrayı demiş görürdün...

Buradaki arkadaşlar siz çocuğunuza "geçmişsiz" ya da "geçmişi yok" diye isim verir miydiniz?

Nil ve Ezel ilişki çok açık ve nettir ama görmek istemeyene masaldan öte gelmeyebilir...

Ezel dizisinin ismi değişiyor! : http://www.haberbu.com/haber/Ezel-dizis ... iyor/81326

Demek ki isim de önem var...
Kullanıcı küçük betizi
1652
Üye
Üye

İletigönderen recepkuyubasi » Cum Nis 02, 2010 22:48

Ey 1265

Neden bilmiyorum ama istedim ki baştan aşağıya saçma olan bu tartışmanın başlatıcısı olan sana bir yol göstereyim, bir de ufak oyun oynayayım.

Oyunla başlayalım önce:
Diyorum ki, sen burda birçok kişiye (nereden bulduğunu çok merak ediyorum) bir lokanta olduğunu iddia ettiğin bir internet sitesine tıklattırdın.
İbranice birşeyler yazan bu siteyi hiçbirimiz anlamadık. Ama bu site tıklayan herkesin IP numarasını aldı.
Bu mantıkla bence sen EZEL dizisinden daha tehlikeli bir ajan olabilirsin.

Yazdıklarına eleştirilerim: (tırnak içindekiler senin yazıların)

"Hayatınızda hiç duymadığınız bir isim bir anda en en meşhur oluyorsa ve ol deniyorsa bu işte bir iş-oyun var denmeli ülkemde!.."
Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Çocukluğumdan beri bizim EZELİ rekabet içinde olduğumuz 6alatasaray var. Her derbi öncesi tüm kanallar gazeteler bangır bangır EZELİ REKABET diye bağırıyor. Biz bu kelimeyi ilk defa duymuyoruz.

"Israilin dizileri yakından takip ettiğini biliyoruz.O zaman EZEL ismini ibraniyette arıyoruz ve bakın ne çıkıyor: ..."
Bu tamamen hasta bir yola çıkıştır. Klavuzu karga olanın gittiği yere gidersin.

"Dizi konusuna gelince, grup seks ya da magazin ve üst sosyete de dönen ilişkileri helalleştiren bir dizi konusu mevcuttur ki adı EZEL olan bir dizi ile tutarlıdır..."
Diziyi severek takip ediyorum. Hiç te böyle şeyler yok dizide. Birisinden duymuş buraya yazmışsın.

"Ama çok basit soru : Kim çocuğuna "miş-li zaman" diye isim ister,biz tek geçmişini ... diye küfür biliyoruz."
Ezel miş-li geçmiş zaman demek değildir.

"Ezel dizisinin ismi değişiyor! : ... Demek ki isim de önem var..."
Alıntı yaptığın haber Ocak ayından. Dizinin adı değişmedi, hala aynı ve değişmesinin düşünülmesinin nedeni kanal değişimi ve telif haklarıyla alakalı idi.

Ben dizinin adından değil ama kanalının değişmesinden açıkçası biraz rahatsız oldum.
Yeni bölümün gösterimi iki kere ertelendi, senaristi 34 yaşında beyin kanaması geçirdi falan.
Sanki birşeyler dönüyor ama 1265'in yaklaşımı hastalık belirtisidir.
İhtiyatlı olmak iyidir, paranoyak olmak kötüdür.
Ülkemin gençleri mesailerini biraz daha gerçekçi işlere harcasa daha iyi olur gibi.
BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR
Kullanıcı küçük betizi
recepkuyubasi
Üye
Üye

İletiler: 37

İletigönderen 1652 » Çrş Nis 21, 2010 17:34

Bu konuya cevap vermiştim,1265 değil 1652 ayrıca ve de ilk mesajı dikkatle okuyunuz...
Kullanıcı küçük betizi
1652
Üye
Üye

Önceki

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x