Farkında Mısınız? 'Proje' Tıkandı! / Banu AVAR

Banu AVAR haftalık yazıları ile yaşanan gelişmelere, gündeme ışık tutuyor.

Farkında Mısınız? 'Proje' Tıkandı! / Banu AVAR

İletigönderen Güncel Meydan » Cmt Ara 10, 2011 21:07

Farkında Mısınız? 'Proje' Tıkandı!

Büyük Ortadoğu Projesi diye yola çıktılar… Ortadoğu’nun kapısında tıkandılar.. İstihbarat raporları havada uçuşuyor.. Bir yanda Pentagon’un uzmanları, bir yanda Soros’un ‘yumuşak güç’ adamları Suriye’de ‘tıkandıklarını’ itiraf ediyorlar…

Umutsuzluk tacirleri operasyona aralıksız devam ediyor ama ÇARESİZ OLAN KENDİLERİ!

Küresel elitin içinde çarpışan cepheler telaş içinde.. Bunun en iyi göstergesi Pentagon danışmanı George Friedman’ın makalesi.. Buna benzer onlarca makale var… Sağolsun sayın Erkan Güçiz, 22 Kasım tarihli SURİYE ve İRAN; ORTADOĞUDA GÜÇLER DENGESİ başlıklı bu makaleyi çevirdi…

Bu makale batının umutsuzluğunun göstergesi.. Küresel elit, umudunu Türkiye’nin yapacağı bir Suriye ‘müdahalesine’ bağlamıştı..

Şimdi diyor ki: ‘Ortadoğu’daki adamımız Türkiye geri adım atıyor!’

Sadece o mu, CIA bağlantılı tüm ‘düşünce’ grupları; Langley Intelligence Group, Carnegie, CSIS ve benzerleri, aynı görüşte raporlar yazıyor…

Raporların özeti şu: 2011 Aralık ayı sonunda Irak topraklarına batan ABD ordusu bölgeden çekiliyor.

Bu çekilme sırasında ve sonrasında bölgede İRAN’ın güç kazanması olası.. Bunun önüne geçmek için Türkiye kullanılmalı.. Ama Türkiye ‘isteksiz’…

Suriye’nin düşüşü Türkiye’nin aktif müdahalesiyle mümkün olabilirdi… ‘Ama Türkiye hevessiz…’

Bülent Arınç bile ‘Türkiye’nin Suriye’ye müdahil olmayacağını’ açıklıyor…

Bir ay önce esip gürleyen AKP'li siyasetçi, şimdi önüne bakıyor. Bu durumda onlara bel bağlayan ve bir an önce Suriye’yi ve İran’ı ‘düşürmezlerse’ petrol ve gaz coğrafyasında ilerleyemeyeceklerini bilen batılı çakallar acil ‘yol’ arıyorlar…

Psikolojik hazırlıklar yapıldı…

Oysa Türkiye’yi bugünlere hazırlamak için Friedman gibi nicesi ne diller dökmüşlerdi… 2009’dan beri Friedman makalelerine bakın, ‘hazırlığı’ anlarsınız…

Önceleri paramparça Türkiye haritalarını ortalığa süren Pentagon danışmanı Stratfor sitesi ve pek ünlü sahibi George Friedman, son 2 yıldır ‘Türkiye imparatorluğu’ haritalarını yaymaya başlamıştı.. 2009’da bir kitap çıkarmış ve ‘Gelecek 100 Yıl’ tahminleri yapmıştı… Türkiye kitabında bölge tetikçisi ve baş aktör olarak konumlandırılmıştı.. Son 2 yıldır yazdığı makale başlıkları ve ana tema hep aynıydı:

“Türkler tarih sahnesine imparatorluk olarak dönecek!’’, “Neo-halifeliğin merkezi Türkiye olacak!”

Friedman ABD istihbaratı ve ordusunda önemli bir aktördü. Birçok diğeri gibi psikolojik hazırlık süreçlerinde mahirdi.

Elleri altına aldıkları yönetimlerin ruh haritalarını iyi bilirlerdi… Kibri azdırır, sırtı sıvazlar, savaşa sürerlerdi.. Böylece kendi ellerini kirletmeden enerji havzalarını ele geçirirlerdi…

Friedman’ın Amerika’nın sesi radyosunda yaptığı röportajda dile getirdiği bu gerçekti: ‘Türkiye elini kirletmeli!’ demişti.. İran’la ve Suriye’ye karşı Türkiye’nin harekete geçmesinden bahsetmişti…

Türkiye bunun için hazırlanmıştı.. Ama son anda işler ters gitmeye başladı… O nedenle Friedman’ın bu makalesi, küresel sırtlanların kıvranmalarını anlamak için iyi bir vesile!

Friedman diyor ki ‘Suriye, İran ve Lübnan birleşik bir cephe! Ayrıca Irak da destek veriyor Suriye’ye! Üstelik Rusya ve Çin faktörü de var!’

‘Amerika’nın bölge müttefikleriyse, İsrail, Suudiler ve Türkiye!’

Burada kendi müttefikleri olarak sıraladıkları bu ülkelerde halkı hesaba katmıyorlar…Müttefik dedikleri sadece hükümetler!

Unutmasınlar! ‘MÜTTEFİK’ OLARAK GÖRÜLEN BU DEVLETLERİN HALKLARI, AMERİKA İLE İTTİFAKA KARŞI!

Bu durumda şu malum ‘uluslar arası camia’ ne halt edecek.. Proje tıkandı.. Ortadoğu böyledir… Şeytana papucunu ters giydirir..…Tam iş bitti sanırlar… Beklenmedik olaylar gelişir!

Eylül başında söylemiştim.. Silahlı müdahaleye kimse cüret edemeyecek… Soros’cuların meşhur yöntemi ‘yumuşak güç’le Suriye içten patlatılmak için harekete geçilecek… Esad’ın ordusu ve milleti bölünmezse, küresel çete içine düştüğü krizde debelenecek!

Bakın George Friedman nasıl endişeli:

‘Esad rejimi Suriye’de devam ederse, İran batı Afganistan’dan Akdeniz’e (burada Hizbullah’ı kullanarak) kadar uzanan bölgede hakim güç olarak ortaya çıkacaktır’ Buna ulaşmak için İran’ın askeri gücünü kullanması gerekmiyecek Esad’ın bu badireyi atlatması yeterli olacak.’

Friedman ‘Bunu engelleyecek olanlar: ABD, İsrail, Suudi Arabistan ve Türkiye. İran’ı engellemek için Suriye düşmeli!... Yani Esad gitmeli.. Umut: Birleşik bir Suriye ‘muhalefeti’!’

İyi de Suriye’de sözedilen güçte bir muhalefet yok ki! Bunu kendileri itiraf ediyor…

Ayrıca yazıda da belirtildiği gibi, Amerika’nın bölge müttefiklerinin durumu pek karmaşık… İsrail kendi iç meselesiyle boğazına kadar batık!

Türkiye’nin 70 milyonluk nüfusu, akrabalarıyla savaşa karşı ve hükümet çatlak…

Suudi Arabistan için için kaynıyor, Petro dolar kralları artık halkı tutamıyor…

Oyunu kurgulamaya çalışan Amerika’nın durumu hepsinden beter.. Bir yandan sallanan bir hükümet, batık bir merkez bankası, birbirinin gırtlağına çöken elitler… Ardı ardına yenilgiler alan bir Pentagon, zaman zaman arka bahçesinden habersiz istihbarat servisleri!

Peki bu durumda Suriye nasıl çökertilecek?! İran’a ne zaman sıra gelecek?.. Kırgızistan’da konuşlanan CIA nasıl orta Asya’da harekete geçip Çin sınırlarında ve Güney Asya’da ‘işi’ bitirecek!?

Küresel elitin başı ağrıyor… Zor durumda kıvranıyor!

Birleşmiş Milletler’de durum kötü. Rusya ve Çin müdahaleye karşı… Avrupa’dan çıkan sesler belli..: ‘Biz kendi burnumuzu silemiyoruz! Ne müdahalesi!’

Kala kala NATO müdahalesi kalıyor…

Friedman, bu konuda da endişeler içinde: ‘Libya’dan sonra ikinci bir Arap ülkesine, rejimi değiştirmek için yapılacak bir NATO taarruzu beklenmedik sonuçlar doğurabilir’ diyor..

Ve olası çözümü masaya koyuyor:
‘Sonuç olarak çözüm, Türkiye, Ürdün, ve Lübnan üzerinden Sünni karşıtların el altından desteklenmesi…’

Sonra ekliyor: Gülmeden okumak zor:

‘…Acaba bu bir sonuç verecek mi? Suriye istihbaratı yıllardır etken bir şekilde Sünni karşıtların içine sızmış durumda. Rejime karşı gizli bir operasyon düzenlemek güç ve bunun başarılı olabilmesi garanti değil. Yine de bundan sonraki hareket bu…’

Vah vah çok sıkışmış bunlar belli… Ama bunlar daha iyi günleri!!

HİLLARY iş üstünde..

Stratfor ve diğer batılı istihbarat ajansları gözyaşları içinde gelişmeleri izliyor… Hillary Clinton 6 Aralık’ta Cenevre’de Suriye Ulusal Konseyi lideri Burhan Gayun ile masaya oturuyor. Ve sözüm ona ‘muhalefet lideri’ne endişelerini iletiyor:

‘Suriye’deki tüm muhalifleri kapsamadığınızı düşünüyoruz.!’

Ve ACİLEN SURİYE’DEKİ TÜM REJİM KARŞITLARINI ŞEMSİYE ALTINA ALACAK YÖNTEMLER GELİŞTİRMELERİNİ İSTİYOR!

Büyükelçi ‘göreve’…

Yine aynı 6 Aralık'ta ABD, geri çektiği büyükelçisini Suriye’ye yolluyor. İçerdeki tetikçilerle yakın ‘muhabbeti’ olan büyükelçi Robert Ford ‘görevinin’ başına geçerken ABD dış işleri bakanlığı bir açıklama yapıyor: Okuyun:

‘Amerikan büyükelçisinin görevi başına dönüşü, Suriye halkına desteğini göstermek içindir!’

Büyükelçinin görevini daha ince detaylandıran Friedman gibi ‘uzmanlar’ Suriye’deki Amerikalı görevli ve onlara bağlı çalışan ‘muhalefete’ 3 alanda yoğunlaşmalarını söylüyor:

1) Suriye’de muhalefet bir bütünlük arzetmiyor ve Esad’ı düşürecek bir planlamadan yoksun. Ayrıca Esad sonrasını yürütecek güç ve meşruluktan da uzak görünüyor.

2) Suriye’de muhalefet, ‘lojistik destek alacak, onları depolayacak, gerekli saldırıları mümkün kılacak bölgelere sahip değil…

3) Suriye halkından ‘Uluslar arası camia’ ya ‘müdahale’ imkanı verecek güçlü bir ses yükselmiyor...

Ve Türkiye, ‘Suriye’ye müdahale’ söyleminden giderek uzaklaşıyor! Türkiye, gerek kendi topraklarına akacak bir mülteci sorunuyla karşılaşmaktan, gerek Suriye ile ilişkinin bozulmasından kaynaklanan ekonomik sonuçlardan, gerek, terör sorunuyla daha güçlü karşılaşacağından korkuyor.. Anlaşılan o ki Türkiye, batıdan askeri ve mali yardım olmadan Suriye’ye ‘müdahale’yi düşünmüyor…’

Vah vah demiştim ya… Arap Ligine toplanan 3-5 kukla da işe yaramıyor.. Arap devletlerinin tümünün rızası da alınamıyor.. Her yerde işler ters gidiyor…

Batı batık… Ve ‘nadasa bıraktıkları’ Suriye’de kiraladıkları kuklalar birbiriyle dalaşıyor... Güvendikleri dağlara da kar yağdı.. Tüm bunlar, yere sağlam basan Suriye halkı ve akrabaları TÜRK MİLLETİNİN DİRENİŞİNİN DE BAŞARISI!

Friedman’ın makalesini dikkatle okuyun..(
http://www.guncelmeydan.com/pano/suriye-iran-ve-ortadogu-da-kuvvetler-dengesi-george-friedman-t30019.html)

Hep söylüyorum:

Arada İYİ ŞEYLERİ DE GÖRMELİ DUYMALI!...
:)

Banu AVAR,10 Aralık 2011
banuavar@superonline.com
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye

İletiler: 584

Re: Farkında Mısınız? 'Proje' Tıkandı! / Banu AVAR

İletigönderen seterci » Cmt Ara 10, 2011 22:19

merhaba banu hocam cübbeli'yide aldılar içeri bunlar hakkında konuşan içeri giriyor lütfen kendinize iyi bakın sayğılar efendim
Kullanıcı küçük betizi
seterci
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen kosmos » Pzr Ara 11, 2011 6:01

Banu Hanım'ın Batının battığı değerlendirmesi gerçeği yansıtmıyor. Batı emperyalizminin önde gelen ülkeleri ABD, İngiltere ve Fransa askeri olarak halen güçlü. Birleşmiş Milletler, Arap Birliği, Irak ve Türkiye'deki AKP hükümeti emperyalizmin güdümünde.

Emperyalizmin Suriye'deki Esat yönetimini yıkmasının önünde iki engel var gibi görünüyor. Birincisi, Rusya ve Çin emperyalizmin Suriye'ye müdahalesine destek vermiyor. İkincisi, emperyalizm Suriye'de yeteri kadar kendine yandaş bulabilmiş değil.

Kozmoz
Kullanıcı küçük betizi
kosmos
Üye
Üye

İletiler: 24

İletigönderen Sabırlı_Vatandaş » Pzr Ara 11, 2011 11:24

kosmos kardeş, Banu hanım zaten Batı battı demiyor, planları suya düştü diyor. Muhakkak ki; yıllarca hakim güç konumundaki Batı'nın tek kalemde batışını seyretmek ütopyadır. Ancak çatırdamaya başladığını, çatlakların da derinleştiğini gözden kaçırmamak gerekir.

Tabi ki bu bir mücadeleydi, en başından beri zaman zaman ümitsizliğe düştük, zaman zaman coştuk, kimi zaman hüzünlendik, kimi zaman işte bu dedik sevindik. En başından beri bunun moral harbi olduğunu da belirtip duruyorum, burada olsun yakın çevremde olsun.Moral/manevi değerlerimizi üstün tutmanın gerekliliğini savundum durdum, bunun önemini siz de biliyorsunuz. Şimdi gelinen noktada kimse kendini önemsiz saymaması gerektiği gibi, kimsenin de yaptığı şeyleri küçümseme hakkı yoktur. Bu top yekün mücadelede kazanılmış bir cepheyse daha yüzbinlercesi var. Adı Batı olanların birgün gerçekten batacaklarına inancımız tam, orası tamam. Fakat başından beri bunun hangi yolla nasıl olacağı konusunda, emperyalizme hangi silah ve kalkanlarla direneceğimizi bilmiyorduk. Bazı şeyleri planlasak bile, adım atılamıyordu. Tabi ben şuna inanıyorum; onların planı varsa, Allah' ın da bir planı var. En basitinden kimse Tayyip'in öleceğini, ya da taraf değiştirebileceğini hesaba katmıyordu. Tamam öldü, bitti demedik, ölsün de demiyoruz ama bu hengamede kimse aslında pamuk ipliğine bağlı olan bazı şeyleri göremiyor. Kimse Tayyip' in birgün belki de uyanıp bu tekere çomak sokacağını da hesaba katmıyordu. Ama şike yasasının köşkten dönüşü sadece basit bir veto değildi bence. Ufaktan bir nabız yoklaması yapıldı. Birilerinden safını belli etmesi istendi. Tepkiler ölçüldü. Birilerinin efendileri, onların becerilerini sorgulamaya, onları yetersiz saymaya başladı, resmen onlardan ümitsiz olduklarını söylemeye başladılar. Bunlar tabi ki herşeyin sonu değil, fakat başından beli aklımıza getirmediğimiz bazı alternatiflerin var olduğuna dair işaretler. Yani, biz herşeyi düşünemeyebiliriz fakat görüp planlayan bir makam mutlaka var. Unutmayalım ümitsizlik ilk kalemiz, o düşerse gerisi yalan olur. Bu bir moral harbi, neye inanıyorsanız inanın, ama dua etmekten vazgeçmeyin. Çünkü neye inanırsanız inanın, bu vatan yok olacaksa, inandıklarınızı özgürce yaşama hakkınız da yok olacak.

Çok değil önümüzdeki sene diyorum, ak koyun-kara koyun belli olacak! Mesele bu can pazarına en yüksek moralle, sur gibi bir psikoloji ile girebilmek. Diklenen değil, dik duran kazanacak!
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Kullanıcı küçük betizi
Sabırlı_Vatandaş
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 101

İletigönderen kosmos » Pzt Ara 12, 2011 0:58

Sabırlı_Vatandaş, sen ya dikkatli okumuyorsun yada okuduğunu anlamıyorsun. "Batı batık" ne anlama geliyor ?

Ayrıca yazdıklarını okuyan birisi, senin bu ülkede ve bu dünyada yaşamadığını sanır.

Kozmoz
Kullanıcı küçük betizi
kosmos
Üye
Üye

İletigönderen Sabırlı_Vatandaş » Pzt Ara 12, 2011 10:10

Haklısın Kozmoz, dikkatimden kaçmış o cümle. O yanlış bir ifade olmuş o zaman Banu hanım tarafından da. Ancak diğer söylediklerimin arkasındayım. Arkasındayım derken çok da iddialı varsayımlarda bulunmadım, sadece insanların bu olan biten arasında pamuk ipliğine bağlı bazı şeyleri dikkatinden kaçırabildiğini söylüyorum, olabilecekleri yani. Gelecekle ilgili varsayımda bulunduğum hususları da bırakalım zaman göstersin.

Offtopic :
Amasya 15. Piy.Eğt.Tug. K.lığında ilk günüm azsonra teslim olacağım. Dualarınızı bekliyorum.6 ay sonra vatani görevimizi bitirip döneceğiz.Haydin Allah'a emanet.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Kullanıcı küçük betizi
Sabırlı_Vatandaş
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 101

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Ara 12, 2011 10:24

Offtopic :
Sabırlı_Vatandaş yazdı:Amasya 15. Piy.Eğt.Tug. K.lığında ilk günüm azsonra teslim olacağım. Dualarınızı bekliyorum.6 ay sonra vatani görevimizi bitirip döneceğiz.Haydin Allah'a emanet.

Hayırlı tezkereler asker... Dualarımız seninle. Allah'a emanetsin.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen murat8 » Pzt Ara 12, 2011 18:28

Bu yazıda bahsi geçen analizleri Banu Avar'ın yorumladığı şekliyle sevinmeye değer gelişmeler kabilinden görmüyorum.

Tencere kaynamaktadır ve içinde envai çeşit sebze var. Tabiki patatesler biberlerden daha sonra yumuşayacaktır, vs. Gerekirse ateş biraz daha harlanacak, o kadar. Patateslerin yumuşaması henüz gerçekleşmedi diye rahatlık hissini birazcık dahi olsa duymak bana göre gaflettir.

Bu bir takvim meselesi. Şu ana kadar emperyalizm bir dakika bile gecikmedi.

"Irak'ta batağa saplanan Amerika..."
"Biten Avrupa..."
"Daralan İsrail..." vb. ifadelerle başlayan cümleleri gerçekçi bulmuyorum.

Bu tip analizlerin ulus psikolojisini iyi yönde etkiler gibi görünüp, esasında ise zaten bir türlü organize olup da etkin hale geçemeyen sessiz kitleleri iyiden iyiye pasifize ettiğini gözlemliyorum.

Ulus olarak ve hatta geniş çapta mazlum milletler olarak kendimizi konumlandırdığımız yerin, emperyalizm dört nala ilerlerken "dikkat, tehlike büyük, hazır olun"; emperyalizm sözde(!) tıkandığında ise "oh oh ne güzel, patatesler daha yumuşamadı" edilgenlikleri arasındaki dar bir SEYİR ALANI ile sınırlı kalmasının bize hiçbir getirisi olmayacağını düşünüyorum.

Hele hele iktidar partisinin adamları arasında zaman zaman yüzeye yansıyan bir takım hesaplaşma veya rekabetin ve hatta çatlak seslerin sanki büyük emperyalist planları tıkayıverecekmişçesine bir umut ışığı benzeri betimlenmesini son derece irrasyonel buluyorum.

Buna benzer iddialar Gül ile Erdoğan için bolca yazılıp çizildi. Bence kendi açılarından çok başarılı bir takım oyunu sergiliyorlar. Sergilemeseler kaç yazar? Emperyalizme kukla mı kalmadı?

Bu tip analizleri genel olarak içerik olarak ilgiyle takip etmekle beraber tarz olarak doğru bulmuyorum.

Bence altı boş, edilgen, seyirci bir umut vaadediyor.

Amerika batağa saplandı Irak'ta, öyle mi? Benim gördüklerim çok daha farklı;

Amerika komşumuzu haritadan sildi!
Milyonlarca insanı katletti, sakat bıraktı, yurdundan etti.
Temeli onyıllar evvel atılmış projelerine somut bir basamak atlattı.
Türkiye ve komşularımızı çok daha kuvvetle taciz eder bir konum yakaladı.
Petrol denizine ve muhtelif kaynaklara el koydu.
Orada bir kukla devlet kurdu.

Ve bence en önemlisi;
Bizler bir gün "öcü" ertesi gün "pembe" analizleri okurken, gelişmeleri "tıkandı-açıldı" diye YORUMLARKEN, emperyalizm gelişmeleri BİZZAT UYGULAYAN, GERÇEKLEŞTİREN durumunda.

Lafın kısası birileri tarih yaparken, biz tarih okumaktayız.
Saygılar.
Kullanıcı küçük betizi
murat8
Üye
Üye

İletiler: 36

İletigönderen kosmos » Pzt Ara 12, 2011 23:40

murat8 arkadaşa çok teşekkür ediyorum. Benim kısaca değindiğim konuyu açıkça belirtmiş; emperyalizm tarihi yapıyor, biz de anlamaya çalışıyoruz !

Ancak, konuyla ilgili başka bir şeyi de düşünüp mutlaka anlamamız gerekiyor.
Banu Avar gibi "Atatürkçü aydın" ların misyonu nedir ?
Neden Atatürk'ü ve Cumhuriyetimizi kuran iradeyi Dersim'de "katliam" yapmakla suçlayanlar aleyhinde savcılığa suç duyurusu yapmaktan kaçınmıştır ?
Neden emperyalizmi olduğundan daha "güçsüz" gösterme çabası içindedirler ?
Neden ABD emperyalizminin diğer ülkelerdeki faaliyetlerinden sadece Soros'u sorumlu tutarlar ?

Ne yazık ki ülkemizde emperyalizmi "güçsüz, batıyor" diye nitelendirenler ne gerçek Atatürkçülerdir, ne de gerçek aydınlardır. Belki de Soros fonlarından beslenen sahte "Atatürkçü" lerdir, kim bilir !!!

Kozmoz
Kullanıcı küçük betizi
kosmos
Üye
Üye

İletigönderen murat8 » Sal Ara 13, 2011 0:05

Bence son sorunuz, içerisinde kendince cevabı da ihtiva eden bir serzeniş olmuş ki bence hakkaniyete sığmaz.

Banu Avar bence son derece saygıdeğer, işinin ehli bir basın emekçisidir.

Verdiği mücadele de son derece anlamlıdır.
Ve kendisi çok da bedel ödemiştir davasında.

Ne var ki her insan gibi kudretinin bir sınırı vardır elbet.

Bence kendisi uzmanlık alanında gayet değerli işlere imza atmaktadır.
Herşeyi tek bir insandan beklemek, tüm sorumluluğu belli sayıdaki -zaten elinden geleni yapmakta olan- insanın omuzlarına yüklemek doğru değil, âdil hiç değil.

Banu Avar'ın hayatta attığı adımların yanında, atmadıkları, atmayı asla düşünmediği, bazen de atmak isteyip de atamadığı adımlar olmuştur muhakkak, hepimizin olduğu gibi.

Bunları eleştirirken kendisinin de zorluklarının, korkularının, hayatta kalabilmeye ve mücadeleyi sürdürmeye dair stratejilerinin olabileceğini göz ardı etmeyelim.

Ve aklımıza ve gönlümüze yatmayan ilk durumda hemen yargısız infazda bulunmayalım.

Benim eleştirim yazının tarzınadır. Ve Banu Avar özelinde değildir getirdiğim eleştiri.

Banu Avar'ı mücadelesinde samimî buluyorum ve niyetinin saflığına inanıyorum.
Kullanıcı küçük betizi
murat8
Üye
Üye

İletiler: 36

İletigönderen Türk-Kan » Sal Ara 13, 2011 1:16

kosmos yazdı:murat8 arkadaşa çok teşekkür ediyorum. Benim kısaca değindiğim konuyu açıkça belirtmiş; emperyalizm tarihi yapıyor, biz de anlamaya çalışıyoruz !

Ancak, konuyla ilgili başka bir şeyi de düşünüp mutlaka anlamamız gerekiyor.
Banu Avar gibi "Atatürkçü aydın" ların misyonu nedir ?
Neden Atatürk'ü ve Cumhuriyetimizi kuran iradeyi Dersim'de "katliam" yapmakla suçlayanlar aleyhinde savcılığa suç duyurusu yapmaktan kaçınmıştır ?
Neden emperyalizmi olduğundan daha "güçsüz" gösterme çabası içindedirler ?
Neden ABD emperyalizminin diğer ülkelerdeki faaliyetlerinden sadece Soros'u sorumlu tutarlar ?

Ne yazık ki ülkemizde emperyalizmi "güçsüz, batıyor" diye nitelendirenler ne gerçek Atatürkçülerdir, ne de gerçek aydınlardır. Belki de Soros fonlarından beslenen sahte "Atatürkçü" lerdir, kim bilir !!!

Kozmoz

AB'nin çatırdadığını sağır sultan duymuşken, ABD'nin iflasın eşiğinde olduğunu hâlâ görmeyen klavye Atatürkçüleri varken gerçek Atatürkçülük Banu hanımın ne haddine! Soros beslemesi ya, ekranlara dahi çıkarılmıyor, Anadolu'yu karış karış gezerek mücadele veriyor!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen holosko.cihan » Sal Ara 13, 2011 20:50

Mete Akıncı'nın gazıyla Banu Avar'a gizli Sorosçu, ingilizci vb. şeyler söyleyenler acaba Banu Avar'ın geçen yıl Türkiye'de en çok konferans veren aydın olduğunu biliyor mu?
Banu Avar Soros'tan ne kadar para almış ki 56 yaşında nefes almadan Türk insanına ilahlaştırmadan, korkutmadan Batı'yı anlatıyor. Banu Avar herhalde bu hizmetlerine karşılık olarak Başbakan yapılır. Değil mi ama, oturduğu yerden Türkler aptaldır, koyundur, öküzdür diye yazanlar ulusalcı oluyor bu ülkede Banu Avar ise dinci 'Uyanma Projesi Türkiye' gibi emperyalistleri tanrılaştırmadığı için sorosçu ingilizci oluyor....
"Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur."
Mustafa Kemal Atatürk
Gazi Paşa Atatürk
Büyük Önder Atatürk
Başbuğ Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
holosko.cihan
Üye
Üye

İletiler: 27

İletigönderen selma malgaz » Sal Ara 13, 2011 23:03

Batı ve ABD battı.Devletlerin kasası,şirketlerin kasasıyla karıştırılıyor galiba.ABD sadece Çin'e olan borcunun dahi altından kalkamayacak vaziyettedir.İç borcu da içinden çıkılamaz bir hale gelmiştir.Obama Çin'in ayaklarına kapanıp,''yenin değerini yükselt''diye yalvarır oldu.ABD'den gelen haberlere bakıp,Çin'den yayılan haberleride üstüne koyunca durum ortada.Anlaşılan batının ve ABD'nin düşeceği durumlara şaşıracaklar var.
Kullanıcı küçük betizi
selma malgaz
Üye
Üye

İletiler: 9

Şu dizine dön: Banu AVAR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x