gönderen Veled » Sal Haz 26, 2007 16:46
Zico aşkı için geldi fiyatı sır
Fenerbahçe şimdi dünya kulübü oldu. 100. yılında Roberto Carlosu transfer ederek öyle bir vurgun vurdu ki, içeride rakiplerini psikolojik olarak çökertti, dışarıda şanına şan kattı. Düşünebiliyor musunuz dünyanın tanıdığı, birçok ünlü kulübün peşinden koştuğu Roberto Carlos Fenerbahçeyi tercih etti. Düne kadar Anelka, Appiah, Hooijdonk, Kezman, Ortega, Alex transferleriyle Avrupada ses getiren Fenerbahçe, şimdi Roberto Carlos ile dünyayı sallıyor. Takip ediyorsunuz, Real Madrid, Barcelona, Milan gibi devler dünya turuna çıktığı vakit, idmanlarını bile on binler izliyor. Roberto Carloslu Fenerbahçenin, bırakın Avrupayı, dünyanın herhangi bir yerine gittiği vakit göreceği ilgiyi siz düşünün. Roberto Carlos ile forma satışlarında patlama olacak. Yöneticiler en az 100 bin Roberto Carlos forması için kolları sıvadılar. Geçen sene 30 bin olan kombine biletlerin de 40 bine çıkması bekleniyor. Peki bu kadar büyük bir dünya yıldızı nasıl oldu da Fenerbahçeye geldi. Cevabı: Fenerbahçenin büyüklüğü...
SİHİRLİ TELEFON
Çünkü Roberto Carlos da kafasına taktığını yapan Aziz Yıldırım gibi inatçı bir yapıda... Bu transferin gerçekleşmesini sağlayan ilk neden, Roberto Carlosun geçen sene verdiği sözün arkasında duruşu... Capellonun, Realden ayrılmasına izin vermemesi üzerine sinirlenen ve o gün Ben Fenerbahçeye gelip top oynayacağım diyen Roberto Carlos, bıkmadan usanmadan bir yıl sabırla bekledi. Devamlı Beni ne zaman alıyorsunuz diye yöneticileri aradı. Hatta ciddi sakatlık geçirdiği günlerde, Türkiyeye gelip İstanbulu görmek istediğini söyledi. F.Bahçeli yöneticiler, Takımın havasının bozulmaması, Real Madridin yanlış anlamaması için hep olaya uzak durdu. Ama sonunda öyle bir şey oldu ki, Baliçin Real Madride transferini yapan Carlosun menajeri Dino, iki gün önce Başkan Aziz Yıldırımı arayarak, Carlos Real Madridden kesin olarak ayrılıyor. Sekiz kulüp istiyor ama onun aklı fikri Fenerbahçede dedi. İşte bu sihirli söz üzerine Dino, İstanbula çağrıldı.. Real Madridin bir yıl sözleşmesini uzatması için teklif ettiği 4.5 milyon euroyu kabul etmeyen Roberto Carlos, Fenerbahçeye verdiği sözü tutarak bu rakamın çok altında iki yıllık sözleşme imzaladı. Hatta Real Madrid Futbol Direktörü Predrag Mijatovicin Seninle iki yıllık sözleşme imzalayalım teklifini de On yıl deseniz yine olmaz diyerek kabul etmedi.
FENERİ UÇURUR
Bir Şey daha söyleyeyim, dünya yıldızı Roberto Carlos aldığı para ile şu anda Fenerbahçenin en pahalı futbolcusu değil. Üstelik bonservis bedeli de olmamasına rağmen. Dino ile konuştum.. Carlos için para değil, huzur önemli. Kafasına taktığı bir şey olursa onu mutlaka yapmak ister. Söz verdi, sözünün arkasında durdu dedi. Küçük bir araştırma yaptım. Eski futbolcular, Carlos Fenerbahçeyi uçurur. Türkiye liglerinde tek ayağı ile oynar. Çok gol atar. Özellikle uzaktan sert şutlarında Allah rakip kalecilerin yardımcı olsun dediler ve Bu sene Fenerbahçe taraftarları Şükrü Saracoğlu Stadına sığmaz. Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, Trabzonsporlusu da bu ünlü futbolcuyu izlemek için Fenerbahçenin maçlarına giderler. Anadolu takımları da kendi sahalarında Fenerbahçe maçlarında hasılat rekorları kırarlar iddiasında bulundular. Peki bu kadar ünlü futbolcu uyum sağlar mı! Yoksa Ortega gibi mi olur! Onu da Dino anlattı: Asla kaprisi yoktur. Sıcakkanlı ve güler yüzlüdür. Fenerbahçe seyircisi Carlosu, Carlos da sahada arkadaşlarını ateşler. Her sene bir yıldız futbolcu alarak çıtayı yükselten Fenerbahçe, Roberto Carlos gibi bir dünya yıldızı ile Türk halkının hayal gücünü de genişletti.
--------------------------------------------------------------------------------
Bütün dünya çalkalandı
Dünyanın en büyük haber ajansları AFP, AP ve Reuters, UEFAnın resmi internet sitesi, BBC ve Eurosport, İspanyol Marca ve As gazeteleri, İngiliz Skysports, Sun, Mirror, Alman Kicker, Bild, İtalyan La Gazetta, Rus Pravda, Brezilyanın Globo... Listeyi Avustralyadan Asyaya, Kuzey Amerikadan Güney Amerikaya kadar uzatmak mümkün. Fenerbahçe, Roberto Carlos transferi ile bütün dünya medyasının manşetlerine çıktı. UEFA internet sitesinde Avrupada daha iddialı olmak isteyen Roberto Carloslu Fenerbahçenin Şampiyonlar Liginde Real Madrid ile karşılaşabileceğine dikkat çekti. Eurosport ise Fenerbahçenin İngiliz ekiplerini geride bırakarak Brezilyalı yıldızı renklerine bağladığını vurguladı. BBCde Roberto Carlos Fenerbahçe için hazır başlığını attığı haberde, İspanyada Real Madrid formasını 11 yıl taşıyarak kulüp rekoru kıran Dünya Kupası sahibi, Brezilyalı yıldızın artık Türk ekibi Fenerbahçede forma giyeceğini duyurdu.
--------------------------------------------------------------------------------
3 numaralı formalara hücum
Fenerbahçe, sözleşmesinin mürekkebi kurumadan Roberto Carlosun 3 numaralı formalarını Fenerium Mağazalarında satışa çıkardı. Roberto Carlosun satışa çıkan sarı-lacivert formasının arkasında r.carlos yazıyor. Sarı-Lacivertli taraftarların büyük ilgi gösterdiği formalardan çubuklular 58, 100. yıllar 116 ve gri formalar da 86 YTLden satışa sunuldu. Fenerbahçe yönetimi, kombine kart satışlarında da patlama yaşandığını açıkladı.
En büyük Fener
Roberto Carlos, Fenerbahçe forması giymeden Türkçe konuşmaya başladı. Brezilyalı futbolcu, transferinin resmiyet kazanmasının ardından FBTVye bağlanıp, Türkçe En büyük Fenerbahçe, şampiyon Fenerbahçe. Fenerbahçede birçok gole imza atacağım dedi. Evet, Türkiyede Fenerbahçede oynayacağım. Beni transfer etmek için en fazla ilgilenen kulüp o oldu ve geleceğe ilişkin kalkınma projeleriyle beni ikna ettiler diyen Carlos, İngiliz, İtalyan ve diğer ülkeden teklif almasına rağmen Fenerbahçeyi tercih etmesinde Ziconun da önemli bir rol oynadığına dikkat çekti. Roberto Carlos, Fenerbahçe büyümeye devam etmek istiyor ve onlara yardımcı olmak için heyecanlanıyorum. İyi bir dönemde olduğumu düşünüyorum diye konuştu.