Transfer gündeminin göze batan isimlerinden olan Gençlerbirliği OFTAŞ'ın sağ kanat oyuncusu Gökhan Gönül, Fenerbahçe'yle anlaştı. Lig TV'nin haberine göre Gençlerbirliği OFTAŞ takımının sağ kanadında görev yapan genç futbolcu Fenerbahçe ile her konuda anlaştı.
Gençlerbirliği Kulübü genel menajeri Cem Onuk daha önce yaptığı açıklamada, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın Gökhan Gönül'ü resmen istediğini açıklamıştı.
Beşiktaş ve Galatasaray'ın da gündeminde olan genç futbolcu takımının Turkcell Süper lig'e çıkmasında büyük katkı sağlamıştı. Bonservisi Gençlerbirliği Kulübü'nde olan Gökhan, Gençlerbirliği OFTAŞ'da kiralık olarak forma giyiyordu.
.Bahçe'de arayış sürüyor !.. Hücum hattını güçlendirmek isteyen Fenerbahçe'de transfer iddialarına şimdi de Fransa şampiyonu Lyon'un yıldız oyuncularından biri eklendi !.. L'Equippe, Lyon'dan gönderilmesi beklenen Sidney Govou'yu Fenerbahçe'nin renklerine katmak istediğini öne sürdü.
Lig TV'nin haberine göre Fransız basını, Govou'yu transfer etmek isteyen Fenerbahçe'nin aynı futbolcuya talip olan diğer kulüplerin bir adım önüne çıktığını yazdı.
Son bomba Carew! Forvet arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'nin Aston Villa'nın golcü futbolcusu John Carew ile anlaştığı iddia edildi. Bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen fakat beklenen performansı gösteremeyen Carew Türkiye'den Fransa'nın Lyon takımına transfer olmuştu.
LİG TV'nin haberine göre Mateja Kezman'ın yanına uzun boylu bir santrafor arayan Fenerbahçe, Carew'de karar kıldı. Fenerbahçe'nin 3+1 yıllığına Carew ile anlaştığı, Norveçli futbolcu için Aston Villa'ya 6 milyon Euro bonservis ücreti, Carew'e ise yıllık 3 milyon Euro vereceği iddia edildi. Fakat bu transfer iddiaları yönetim ve futbolcunun Türkiye haklarını elinde bulunduran menajeri tarafından doğrulanmadı.
Antalyaspor'un paylaşılamayan yıldızı Fenerbahçe'nin oldu !.. Antalyaspor Başkanı Sedat Peker, Lig TV'de canlı yayınlanan Futbol Gündemi'ne telefonla bağlanarak Fenerbahçe ile bonservis konusunda kesin olarak anlaştıklarını açıkladı.
Ali Bilgin için uzun süredir Antalyaspor ile pazarlık halinde olan Fenerbahçe yönetimi, devreye Galatasaray'ın da girmesinin ardından çalışmalarını hızlandırdı ve kırmızı beyazlılarla anlaştı. Ali Bilgin ile daha önce anlaşan sarı lacivertliler, Antalyaspor Başkanı Sedat Peker ile de bonservis konusunda tam olarak anlaştı.
Antalyaspor Kulübü Başkanı Sedat Peker, Lig TV'de yayınlanan "Futbol Gündemi" programında Ali Bilgin'in transferi konusunda Fenerbahçe ile anlaştıklarını açıkladı.
"OLCAN'I İSTEDİK AMA OLMADI" Açıklamanın maddi koşulları ile ilgili bilgi vermeyen Sedat Peker, "Bugün Nihat Bey'le mali anlamda anlaştık. Olcan'ı istemiştik. O talebimizde bir problem oldu ancak kendileri kiralık da olsa 1-2 oyuncu vereceklerini söylediler"derken, fenerbahçe'den takasla gelecek futbolcunun kiralık oyuncu olacağını ancak isimlerin belli olmadığını belirtti.
"FENERBAHÇE BAŞINDAN İTİBAREN BİZİMLE GÖRÜŞTÜ" Peker Fenerbahçe'yle uzun süren görüşmelerin bittiğini açıkladığı konuşmasında, "Ali Bilgin'in transferi konusunda bazıları kafaları bulandırmaya çalıştılar ancak Fenerbahçe başından beri bizimle görüştü. Fenerbahçe'nin vazgeçme ihtimali durumu için Galatasaray'ın bir başvurusu olmuştu ancak bugünden itibaren Ali Bilgin Fenerbahçe'de" dedi.
Antalyaspor'un Gençlerbirliği ile oynadığı kader maçına çıkmaması nedeniyle karşılıklı olarak davalık oldukları Ali Bilgin'le karşılıklı olarak şikayetlerini geri çekeceklerini belirterek, "O karşılaşma döneminde Ali zaten sakatlığı nedeniyle oynayamayacaktı. Bu mesele kamuoyunca yanlış anlaşıldı" dedi.
Milan'dan Ronaldo'yu transfer edeceği haberleri Avrupa'da büyük yankı bulan Fenerbahçe, süper bir santrfor için transfer çalışmalarını sürdürürken, ibrenin Milan'ın yıldızı Ricardo Oliveria'da ağır bastığı belirtildi.
LİG TV'nin haberine göre geçen sezon çok çaba harcayan ancak Milan'ın devreye girmesiyle bu transferi gerçekleştiremeyen Fenerbahçe yönetiminin Ricardo Oliveria'nın İtalya'da mutlu olmaması nedeniyle tekrar umutlandığı belirtildi. Eto'o ile Drogba'ya talip olan Milan Kulübü Asbaşkanı Gallianı de geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayarak, bu sezon sadece Ricardo Olivirea'yı gözden çıkarabileceklerini kamuoyuna duyurmuştu.
Fenerbahçe yönetiminin Brezilyalı futbolcuyla yaptığı görüşmelerden olumlu sonuçlar aldığı, Teknik Direktör Zico'nun da devreye girmesiyle Oliveria'nın Türkiye'ye gelmeye sıcak baktığı ifade edildi. Sarı-Lacivertliler bu futbolcunun bonservisi için Milan Kulübüyle pazarlığını sürdürüyor.
Fenerbahçe yönetiminin ayrıca Henry'nin transfer edilmesiyle Barcelona'da forma şansı azalan Gudjohnsen'le de temas halinde oldukları belirtilirken, bir süredir adı Sarı-Lacivertlilerle anılan Trezeguet, kulübü Juventus'ta kaldı ve 3 yıllık sözleşmeye imza attı
Yurt içinden de çalışmaları sürdüren Fenerbahçe yönetiminin Mehmet Topuz için Kayserispor yönetimine yeni bir teklif yaptığı öğrenildi. Sarı-Lacivertlilerin bu futbolcu için 5 milyon doları gözden çıkardığı iddia edildi.
Bu arada Schalke'nin Appiah'la ilgilendiğini resmen açıklamasından sonra Alman basını Ganalı futbolcuya sayfalarında geniş yer verdi.
lig tv
Carlos transferini kıskandım
Fenerbahçe'nin Roberto Carlos transferini değerlendiren Hıncal Uluç, "Roberto Carlos'u seyretmek için maça gitme arzusu belirdi içimde. Benim gibi bir Galatasaraylı 'Kıskandım' diyorsa fazla bir yoruma gerek yok." dedi.
İşte Hıncal Uluç'un Fotomaç Gazetesi'ne verdiği demeç:
Transferler iki sebepten yapılır. Birincisi; takımın bir eksiğini kapatmak. İkincisi; seyirciyi harekete geçirmek. Carlos iki şarta da uyuyor 7 seneden beri tribünde maç seyretmedim. Roberto Carlos'u seyretmek için maça gitme arzusu belirdi içimde. Bu adama televizyondan doyulmaz... İstatistiklerine, başarılarına bakarsan Carlos gibi bir adam bulunmaz. Ama tekniğine, klasına bakarsan Hagi, Türkiye'ye gelmiş en iyi oyuncu
-Fenerbahçe, bir süredir gündeminde olan Roberto Carlos'u renklerine katmasını bildi. Sarı- lacivertli ekip açısından baktığınızda Roberto Carlos doğru bir transfer mi?
Benim gibi bir Galatasaraylı "Kıskandım" diyorsa fazla bir yoruma gerek yok. Çok iyi bir transfer. Yani burun kıvırmak isteyenler bir sürü laf söyleyebilir. 'Brezilya Milli Takımı'na çağrılmıyor, Real Madrid'ten pasaportu verildi, kendisine takım bulması istendi' vs. vs. ama bir hatırlayın Popescu, Hagi ve Taffarel, Türkiye'ye geldikleri zaman bitmişlerdi. Futbolu fiilen bırakıp gelmişlerdi. Roberto Carlos için 'bitti' diye bir laf yok. Popescu, Hagi ve Taffarel burada yeni bir doğuş yaşadılar.
Aradıkları motivasyonu burada buldular. Aynı şey Roberto Carlos için de geçerli olabilir. O da Türkiye'de yeni bir doğuş yaşayabilir.
DURAN TOP BÜYÜCÜSÜ Ama yaşayıp yaşamaması önemli değil. Transferleri iki sebepten dolayı yaparsın. Yatırım için yapılan transferleri katmıyorum buna, o ayrı bir şey... O ticari bir iş. Gençtir, bilmem nedir, alır, yetiştirirsin, satarsın... Bunun örneği başarılabilseydi Ribery'di. 3 otuz paraya aldılar, 25 milyon dolarla satacaklardı, satamadılar çünkü Galatasaray'da tüccar kafalı yönetici yok. Ama en büyük örnek oydu. Asıl sebep; birincisi, mantıklı olanı, takımın bir gediğini, eksiğini gidermek. Bir yerde bir boşluk varsa oraya bir adam alırsın. Paran ne kadar yetiyorsa ona göre alırsın. Çok paran varsa dünyanın en iyisini alırsın. İkinci sebep; seyirciyi harekete geçirmek. Toplumun ilgisini çekmek. Şimdi Roberto Carlos, Fenerbahçe'de ikisine de cevap verebilecek bir transfer. Fenerbahçe'nin oldum olası kanatta oynayacak adamı yok. Bırak sol beki... Sağ beki yok, sol beki yok, sağ açığı, sol açığı yok. Şimdi birden bire Fenerbahçe, bir sol bek ve sol açık kazandı. Aynı adamla... Ve bir duran top büyücüsü kazandı. Topa müthiş vurabilen... Yani Fenerbahçe'de dolduracağı yer bomboştu zaten. İki; Roberto Carlos'un öyle bir ismi var ki, Fenerbahçe bu transfere harcanan parayı, daha sezon açılmadan, formasını satarak çıkarabilir. Fenerbahçe bu organizasyonu yapıyor da... Beceriyor ve başarıyor. Burada da Galatasaray'ın çok önündeler. Galatasaray, Süper Kupa'yı kazandı, 5 kuruş kazanmadı; Fenerbahçe, Roberto Carlos'un parasını bedavaya getirecek organizasyona, kafaya, beyine sahip... 7 seneden beri ben tribünde maç seyretmedim. Roberto Carlos'u seyretmek için maça gitme arzusu belirdi içimde. Bu adama televizyondan doyamazsın, orada seyretmek lazım. İşte bu... Daha ne bekleyeceksin bir transferden...
-Roberto Carlos'un Türkiye'ye gelen en kariyerli oyuncu olduğu şeklinde yorumlar yapılıyor. Bu yorumlara katılıyor musunuz?
Tabii futbolun istatistiklerine bakarsan, Brezilya ile dünya şampiyonlukları, Real Madrid'le Avrupa şampiyonluklarına bakarsan, hakikaten Roberto Carlos kadar çok şampiyonluk yaşamış bir adam bulmak mümkün değil. Ama futbolun tekniğine, klasına bakarsan, Hagi, Türkiye'ye gelmiş geçmiş en iyi oyuncu. Hagi, Türkiye'ye geldiğinde FIFA'nın yaptığı araştırmada dünyanın en büyük üç 10 numarasından biri seçilmişti ve o sırada diğer ikisi Platini ve Pele futbolu bırakmışlardı. Yani Hagi, oynayan en iyi 10 numaraydı, Türkiye'ye geldiğinde ve öyle olduğunu da gösterdi Galatasaray'da. Galatasaray, Türk kulüp tarihinin en büyük zaferini kazanırken, beyni, amirali Hagi'ydi.
RAHATSIZLIK YARATMAZ -Futbolcuların aldığı ücretler, zaman zaman saha içine doğru orantılı olarak yansır. Roberto Carlos'un da 6 milyon euro gibi uçuk bir ücret alacağından bahsediliyor. Bu ücret, takım içinde bir sorun yaratır mı?
Sadece futbolda değil, her meslekte bu vardır. Senden aşağı yukarı pek farkı olmayan bir adamın, senin 2-3 misli fazla para aldığını bilirsen, rahatsız olursun. Ama bilirsen ki o adamın gelişi ile sen de daha fazla para kazanmaya başlayacaksın, daha çok maç kazanacaksın, daha çok galibiyet primi alacaksın, daha çok Avrupa primi alacaksın; bu adamın hakikaten senden, futbol olarak da, şöhret olarak da çok iyi olduğunu bilirsen o para seni rahatsız etmez. Aksine mutlu olursun. 'Bu sene biz daha iyi olacağız' demek 'Daha fazla para kazanacağız' demek. Şimdi şöyle bir örnek vereyim: Bugün Sabah'ın trajı belli, reklam geliri de belli. Öyle bir adamı alıyorlar ki gazeteye, yazar olarak, tirajı katlıyor; trajı katladığı için dolayısıyla reklam gelirini de katlıyor. Bu şu demek, benim maaşım da katlanacak. Benim maaşımı katlayacak bir adam Sabah'a niye gelir, nasıl gelir, hiç beni alakadar etmez. İster transfer ücretiyle gelsin, ister benim üç mislim maaş alsın gelsin, banane... Benim yaşantım düzelecek, benim gazetem iki misli duruma gelecek... Böyle biri gelsin tabii ki... Ama rastgale birini alıyor patron, 'arkadaşı' diye. Benim iki mislim maaş veriyor. Adam da gazeteye fazla bir şey katmıyor. O zaman yani... Herkes der. Olay bu...
ALEX DE KABUL EDER -Roberto Carlos da pek kabul edilmeyecek birisi değil zaten... Roberto Carlos'u kabul etmeyecek bir adam Fenerbahçe kadrosunda var mı?
Alex dahil... En iyisi Alex değil mi, Brezilyalı değil mi? Alex 'Bu adam benden niye fazla para alıyor. Ben bu takımı şampiyon yaptım' falan filan diyebilir mi? 3 senedir Fenerbahçe'de oynuyor. 'Alex'i gideyim, seyredeyim' diye bir his duymadım hiç. Ama Roberto Carlos'un imzası atılır atılmaz, 'Gidip bunu görmem lazım' dedim kendi kendime...
Ve tarihi imza atıldı !.. Roberto Carlos kendisini resmen Fenerbahçeli yapacak olan imzayı attı !.. İmza töreninde ilk sözü Başkan Aziz Yıldırım aldı ve Carlos'a teşekkür etti. Ardından Carlos Fenerbahçeli taraftarlara seslendi ve imzayı attı.
Bugün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçen Roberto Carlos Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda düzenlenecek olan törenle imza atıyor. Saha ortasına kurulacak olan platformda imza atacak olan Roberto Carlos'u taraftarlar da tribünlerden takip etme şansı yakaladı.
Roberto Carlos kulüp binasından stada girdi. Carlos Fenerbahçe formasını giyerek tribündeki yüzlerce Fenerbahçeliyi selamladı. Carlos'u yine büyük bir basın ordusu takip etti. İmza töreninde başta başkan Aziz Yıldırım olmak üzere tüm yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Roberto Carlos imza törenine gelmeden önce Fenerbahçe Müzesi'ni gezdi. Aziz Yıldırım'a büyük sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar Beşiktaş'a transfer olan Rüştü'ye ise tepki gösterdiler.
Öte yandan tribünlerdeki Brezilya bayrakları da dikkat çekti. Yabancı medya kuruluşları da bu önemli anı görüntülemek için Şükrü Saracoğlu'ndaki yerlerini aldı. Roberto Carlos platformdan kendisine sevgi gösterisinde bulunan taraftarları alkışladı.
İLK SÖZ AZİZ YILDIRIM'IN Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da taraftarların yaptığı tezahürata eşlik etti. Taraftarlar uzun süre 'Kıskananlar çatlasın' diye tempo tuttu.
İmza töreni öncesinde konuşan Aziz Yıldırım "Fenerbahçe'de tarihi bir gün yaşıyoruz. Böyle bir oyuncuyu getirdiğimiz için çok mutluyuz. Önemli bir transfer yaptık. Dünyanın en büyük takılarından Real Madrid'de oynarken Fenerbahçe'de oyamayı kabul eden Carlos'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Carlos ile 1.5 yıllık Mahmut Uslu görüştü. 1.5 yıl önce anlaşmıştık. Ama Capello bırakmadı. Vermiş olduğu sözü tutarak Fenerbahçe'ye geldi. Kendisiyle beraber diğer oyuncularla Fenebahçe'de Avrupa'da başarı için çabalayacak. Fenerbahçe'de oynamak isteyen oyunclarla yola devam edeceğiz. Bizden ayrılan kim olursa olsun bu kulübe en ufak bir emeği geçmişse onu kötülemeyeceğiz. Onu saygıyla anacağız. Bu Fenerbahçe'nin büyüklüğüdür. Bu yolda neler yaptığımızı görüyorsunuz. Hedeflerimize ulaşacağız. Burada ilke imza attık. Bütün oyuncularımızla statta imza atacağız. Roberto'yu dünya biliyor, dünya takip ediyor. Karakterli olmadından dolayı çok daha mutluum. Carlos gençlere de örnek olacaktır. Carlos bir idol olacaktır. Yeni oluşum getirecektir."
ROBERTO CARLOS "BÜTÜN KUPALARA TALİBİZ" Aziz Yıldırım'dan sonra söz alan Roberto Carlos ise "Bu formayı giyeceğim için çok gururluyum. Burada bulunacağım seneler içerisinde bütün kupalara talibiz. Rüyam, geçen seneki mutlululuğunu kat kat arttırmak ve bu formayla UEFA Kupası'nı kazanmak. Aynı şekilde teknik direktör ve diğer futbolcularımıza, hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Carlos sözlerini ise Türkçe olarak 'En büyük Fenerbahçe' ve 'Şampiyon Fenerbahçe' sözleriyle noktaladı. Ve Roberto Carlos kendisini Fenerbahçeli yapan tarihi imzayı 13.19'da attı.
CARLOS'TAN TRİBÜNLERE ARMAĞAN Aziz Yıldırım ayrıca "Roberto Carlos'un gelmesi için Dino Pasaliç'in de katkısı çok oldu. Ona da teşekkür ediyoruz" dedi.
İmza töreninden sonra topla oynarak basına poz veren Roberto Carlos'un sempatik tavırlarını Fenerbahçeli yöneticiler, basın mensupları ve taraftarlar gülümsemelerle karşılık verdiler. Carlos eline aldığı her topu önce sektirip sonra da tribünlere atarak taraftarları coşturdu.
Asbaşkanlardan Mahmut Uslu da "İnşallah başarılı olacak. Türk Futbolu'na katkısı olacak. 2 yıl opsiyonlu anlaşma yaptık. Roberto birçok futbolcumuzu tanıyor. Bütün kupalara talibiz. Umarım diğer oyuncularımızın katkılarıyla da bu hedefimize ulaşacağız" dedi.
Robertomania!...
İspanya'nın en ünlü spor gazetelerinden biri olan AS, "Robertomania" başlıklı haberinde Roberto Carlos transferiyle birlikte Fenerbahçe'yi değerlendirdi.
Gazete; Türkiye'deki Roberto Carlos tutkusunu belirterek, bir günde satılan 60 bin formaya dikkat çekti. Roberto Carlos'un 24 saatte 60 bin forma sattırarak Fenerbahçe'nin efsanevi 3 numarası olacağını kanıtladığını vurgulayan gazete, Real Madrid'in Türk kulübüne zorluk çıkartmayarak Fenerbahçe'nin rüyasını gerçekleştirdiğini yazdı. Ayrıca daha önce Fenerbahçe, tarihinde ilk defa böyle büyük bir oyuncuyu kadrosuna kattığını belirten AS, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın imkansızları gerçekleştirdiğini ifade etti.
Aziz Yıldırım'ın bir diğer yıldız Adriano'yu da Fenerbahçe'ye transfer etmeye çalıştığını iddia eden gazete Mancini'nin İnter'in imparatorunu transfer listesine koyduğunu ve 55 milyon euro fiyat biçtiğini söyledi.
Fenerbahçe'nin Brezilyalılaştığını da öne süren İspanyol gazetesi, Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico ve takımdaki Brezilyalı futbolculara değindi.
Bu çerçevede önümüzdeki sezon Fenerbahçe'nin Brezilyalıları; Roberto Carlos, Edu, Alex De Souza, Wederson ve Teknik direktör Zico oldu. Avrupa takımlarında en çok Brezilyalı bulunduran takım ise son Avrupa Şampiyonu Milan oldu. Milan'nın Brezilyalıları ise; Dida, Cafu, Oliviera, Kaka, Ronaldo ve Serginho. Sadece Hayrabolulu Serdar kaldı!..
F.Bahçe yabancı konusunda en sert çıkışını 2005-06 sezonunda PSV maçını 2-0 kaybedip Şampiyonlar Ligine havlu attığı günlerde yapmıştı: 14-15 yabancıyla oynayan takımlara karşı mücadele etmemiz imkansız. Biz de sınırsız yabancı istiyoruz.
Aziz Yıldırımın bu söyleminin üzerinden 20 ay geçti. Federasyon 6 yabancı sınırı konusunda bir değişiklik yapmadı ama F.Bahçe değişti! Sarı-lacivertliler artık, 2007-08 sezonunda bir maça 1 Türk kaleci, 10 yabancı pasaportlu bir onbirle çıkma lüksüne sahip.
SADECE SERDAR OLABİLİR Herhangi bir maçta görebileceğiniz ilginç 11 şöyle: Serdar- Önder, Lugano, Edu, Vederson- C.Kazım, Aurelio, Appiah, R. Carlos- Alex, Kezman. Bu onbirde 6 yabancı, 4 devşirme, 1 Türk var. Federasyonun izin verdiği şekilde 6 yabancı sahada yer alacak. Belçika vatandaşı Önder, Naylon Türk Vederson ve Aurelio ile Türk anne kanı taşıyan Colin Kazım da 6 yabancının yanında forma giyebilecek. Bir tek Hayrabolulu kaleci Serdar safkan Türk olarak yeşil zeminde boy gösterecek.
HER PASAPORT VAR Yine sözleşmesi süren Deivid var. Brezilyalı artı kontenjan çıkarsa takımda kalacak. Keza F.Bahçe, 2 yabancı daha arıyor. Eğer bu isimler de gelirse hem Alman, hem Türk vatandaşı olan Deniz Barışla birlikte yabancı pasaportlu sayısı 12den 14e çıkacak. Böylece Samandıra yabancı bolluğundan geçilmeyecek ve F.Bahçede arzuladığı 14 yabancı sayısına ulaşmış olacak. Alexin kaptan olacağını da düşünürsek çok dilli bir takım ortaya çıkacak. Tabii bu takımda en az konuşulacak dil ise Türkçe olacak. Marco ve Vederson Türkçeyi pek kullanmıyor. Colin Kazım bilmiyor. Önder ve Serdarın yanısıra Türkçe konuşacak 3. bir isim yok gibi. Deniz eğer onbire girerse bu sayıyı arttırabilir. Ana dil ise Portekizce olacak. Çünkü Alex, Edu, Deivid, Aurelio gibi oyuncular ana dilleri ile anlaşacak.
EZELİ RAKİPLER GERİDE F.Bahçe'nin yaptığı, aslında bir model. Kurallardaki incelikleri kullanıp hedeflediği başarıya ulaşmak. Bunu aslında her takım yapıyor. Son bir sezonda Türk olan 15-20 tane futbolcu var. Ezeli rakiplerden Beşiktaş, Mert Nobreyi Türk yapıp yerli statüsüne kaydırdı. Mustafa Doğan hem Alman, hem Türk vatandaşı. Trabzonsporda Mısırlı Ayman ve İngiliz pasaportu taşıyan Ömer Rıza da yerli kontenjanıyla oynuyorlar. G.Sarayda ise böyle bir durum yok.
(Hakan Yaşar - Vatan) _________________
Yeni gözdemiz İspanya!..
Fenerbahçe'nin Real Madrid'den ayrılan Roberto Carlos'u transfer etmesinin ardından, Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin de gözlerini İspanyol futbol liginde oynayan Brezilyalılar'a diktiği belirtildi.
İspanyol spor gazetesi Marca, Galatasaray kulübünün 2. lige düşen Celta Vigo'nun futbolcusu Fernando Baiano ile ilgilendiğini, 28 yaşındaki Brezilyalı golcü futbolcunun Hakan Şükür'ün yerini doldurmak için düşünüldüğünü yazdı. Haberde ayrıca Beşiktaş kulübünün de Real Betis'te oynayan ve 1 yıllık daha kontratı bulunan Marcos Assunçao'yı istediği iddia edildi. Assunçao'nun pahalı bir futbolcu olmasına, rağmen bu sezon istenilen verimi alamayan Real Betis'in olası bir transfere sıcak baktığı da kaydedildi.
"TÜRKİYE'DE ROBERTOMANİA BAŞLADI, YILDIRIM ADRİANO'YU İSTİYOR" Öte yandan Roberto Carlos'un İstanbul'da geçirdiği 24 saatte taraftarları kendisine hayran bıraktığını ve Brezilyalı futbolcuya sevginin hastalık derecesine çıkacağını yazan İspanyollar gazeteleri, "Türkiye'de Robertomania başladı" ifadesini kullandı.
AS gazetesi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeni transfer olarak İnter'de satış listesine konulan Brezilyalı forvet Adriano Leite'yi almaya çalıştığını ileri sürdü. İtalyan teknik adam Mancini'nin takımda görmek istemediği söylenen Adriano için bonservis bedelinin 55 milyon avro olduğu belirtiliyor. _________________
İMZAYI ATTI, FORMAYI GİYDİ!.. (VİDEO)
Fenerbahçe'ye transferi kesinleştikten sonra ilk röportajını Madrid'teki evinde Fenerbahçe TV ve Fenerbahçe Dergisi'ne veren R.Carlos açıklamaları Fenerbahçe'nin resmi sitesinde yayınlandı...
Roberto Carlos, "Fenerbahçe ile sözleşme imzaladığım için çok mutluyum. Önümüzdeki yıl, Fenerbahçe ile kazanabileceğimiz tüm kupaları kazanmak istiyorum." dedi. FBTV ve Fenerbahçe Dergisi'ni Madrid'deki lüks villasında karşılayan Brezilyalı yıldız, İstanbul'dan dönen menajeri Dino Pasaliç ve yardımcısı Gina ile Fenerbahçe hakkında koyu bir sohbete daldı. Menajerinin ve yardımcısının İstanbul'daki izlenimlerini dikkatle dinleyen Roberto Carlos, Fenerbahçe Dergisi'ni ve dergiyle verilen DVD'yi de ilgiyle inceledi. "Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluğun yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde de çok önemli başarılara imza atmak istiyorum." diyen Roberto Carlos " Fenerbahçe'de olmaktan çok ama çok mutluyum. Fenerbahçe ile ilk olarak 2 yıl önce görüştüm. O dönemde transfer teklifi aldığımda da İstanbul'a gelmeye sıcak bakıyordum. Ancak Real Madrid beni bırakmak istemedi. İşte o zaman, bana izin verildiği gün tercih edeceğim kulübün Fenerbahçe olacağını açıklamıştım. Bunu benimle görüşmeye gelen Fenerbahçeli yöneticilere de söylemiştim. Şimdi Real Madrid ile sözleşmem sona erdi ve ben de sözümü yerine getiriyorum. Avrupa'dan farklı ülkelerden bir çok kulüpten teklif aldım. Ama Fenerbahçe'ye söz verdiğim için kararımda herhangibir değişiklik olmadı ve Fenerbahçe'yi tercih ettim."
"BULUŞMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM" Kendisine birçok teklifin olduğunu belirten Carlos, "Ancak Fenerbahçe de Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak. Bu benim için önemliydi. Türk futbolu her geçen yıl büyük bir gelişim gösteriyor. Fenerbahçe de bu gelişimin öncülerinden. Dolayısıyla büyük hedeflere atılım yapmak isteyen bir kulübe katkıda bulunmak için Fenerbahçe'yi tercih ettim. Fenerbahçe'de oynayan Brezilyalı oyuncuları biliyorum. Hepsi çok kaliteli oyuncular. Benim Fenerbahçe'yi tercih etmemdeki sebeplerden biri de Teknik Direktör Zico'dur. Zico'yu çok yakından tanıyorum. Zico, Brezilya futbolu için bir idoldür. Onunla pek çok kez bir arada bulundum. Zico ile aynı takım için görev yapmak benim için bir onur. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ve Uefa Kupası'nda çok sayıda maçını izledim. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin ateşli taraftarını yatkından biliyorum. Takımlarını durmaksızın destekliyorlar. Fenerbahçe taraftarıyla buluşmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Taraftarlarımızla birlikte önümüzdeki sezon önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum."dedi.
"FENERBAHÇE DVD'Sİ İZLEDİ" Ünlü yıldız daha sonra Fenerbahçe Spor Kulübü'nü ve Fenerbahçe futbol takımını anlatan DVD'yi izledi. Fenerbahçe'nin geçen sezon oynadığı maçlardan bazılarını da izleyen Roberto Carlos, özellikle sarı-lacivertli taraftarların kulübüne olan tutkusu ve karşılaşmalardaki coşkusundan çok etkilendiğini söyledi. Fenerbahçe'nin flaş transferi Roberto Carlos, kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan resmi sözleşmeye imza attı. Madrid'deki evinde İstanbul'dan dönen menajeri Dino Pasaliç'i karşılayan ünlü yıldız, öncelikle hazırlanan sözleşmeyi inceledi.Daha önce faks aracılığıyla Fenerbahçe ile sözleşme imzalayan Roberto Carlos, evrakın asıl nüshalarına imza attı.
Brezilyalı yıldız, imza sonrası Başkan Aziz Yıldırım'a Fenerbahçe'ye ve Türkiye'ye Türkçe mesaj gönderdi. Roberto Carlos, anlaşma gecesi Fenerbahçe Televizyonu'nun canlı yayınında telefon bağlantısı aracılığıyla söylediği Türkçe cümleleri de tekrarladı.
Fenerbahçe'nin İspanya'nın Real Madrid Kulübü'nden transfer ettiği ünlü yıldız Roberto Carlos ilk kez Fenerbahçe forması giydi. Brezilyalı yıldız, Fenerbahçe Televizyonu kameraları önünde, Madrid'deki evinde resmi sözleşmeyi imzaladıktan sonra sarı-lacivertli formayı giydi.
Fenerbahçe'nin çubuklu formasını ilgiyle inceleyen Roberto Carlos, daha sonra 100.Yıl formasını üzerine geçirdi. Roberto Carlos, İstanbul'dan kendisi için gönderilen formayı giydikten sonra villasının bahçesinde elinde Fenerbahçe formasıyla poz verdi ve Fenerbahçe formasını öptü. Ardından Brezilyalı yıldız Fenerium mağazalarında ve müzede sergilenmek üzere 100.Yıl formlarını imzaladı. Transferin hemen ardından 3 numaralı Roberto Carlos formalarının Fenerium mağazalarında satışa çıktığını öğrenen Brezilyal yıldız, bu durumdan çok etkilendiğini ifade etti. Roberto Carlos'un formaları imzalama sırasında da oldukça keyifli ve neşeli olduğu görüldü.
En son Veled tarafından Çrş Tem 11, 2007 19:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 10 kez düzenlendi.
F.Bahçe kesin anlaşmaya vardığı oyuncu için Antalyaspor ile pürüzleri de gideriyor. Alinin İstanbulda ev baktığı ve beğendiği öğrenildi
Final şovu 30unda
F.Bahçe kesin anlaşmaya vardığı oyuncu için Antalyaspor ile pürüzleri de gideriyor. Alinin İstanbulda ev baktığı ve beğendiği öğrenildi.
Sorun çözülsün Kezmanın yerine süper bir yabancı daha almak için çalışmalarını sürdüren F.Bahçenin 30 Haziranda Ali Bilgine imza attıracağı öğrenildi. Antalyaspor ile sorunlu olması nedeniyle bekletilen gurbetçi oyuncu ile her konuda anlaşıldığı, Alinin İstanbulda ev beğendiği de belirtildi.
Kerimi vermeyin Antalyaspornun Aliye karşılık para dışında Olcan ve Kerimi bonservisiyle istemesi kabul görmedi. Ziconun Olcanın verilebileceğini belirttiği ancak sağ bek olarak elinde sadece Önderin kaldığını söyleyerek, "Kerimi göndermeyin. Aliyi istiyorum. Kerimi vermeden bu transferi bitirin" diye haber gönderdiği de öğrenildi.
kaynak:fotomaç
İmzamı ekle (imzalar profilden değiştirilebilir) close F.Bahçe kesin anlaşmaya vardığı oyuncu için Antalyaspor ile pürüzleri de gideriyor. Ali'nin İstanbul'da ev baktığı ve beğendiği öğrenildi
Final şovu 30'unda
F.Bahçe kesin anlaşmaya vardığı oyuncu için Antalyaspor ile pürüzleri de gideriyor. Ali'nin İstanbul'da ev baktığı ve beğendiği öğrenildi.
Sorun çözülsün Kezman'ın yerine süper bir yabancı daha almak için çalışmalarını sürdüren F.Bahçe'nin 30 Haziran'da Ali Bilgin'e imza attıracağı öğrenildi. Antalyaspor ile sorunlu olması nedeniyle bekletilen gurbetçi oyuncu ile her konuda anlaşıldığı, Ali'nin İstanbul'da ev beğendiği de belirtildi.
Kerim'i vermeyin Antalyaspor'nun Ali'ye karşılık para dışında Olcan ve Kerim'i bonservisiyle istemesi kabul görmedi. Zico'nun Olcan'ın verilebileceğini belirttiği ancak sağ bek olarak elinde sadece Önder'in kaldığını söyleyerek, "Kerim'i göndermeyin. Ali'yi istiyorum. Kerim'i vermeden bu transferi bitirin" diye haber gönderdiği de öğrenildi.
Tuncay'ın takımdan ayrılmasıyla büyük bir şok yaşıyan F.Bahçe Brezilyalı futbolcusu Alex De Souza ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.
Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, 3 yıldır sarı-lacivertli formayı giyen Alex ile yapılan görüşmeler sonucu her konuda anlaşmaya varıldığı ve sözleşmesinin 2 yıl daha uzatılması kararı alındığı bildirildi.
Açıklamada, "Tatil için gittiği ülkesi Brezilya'da olan Alex, kendisine ulaşan sözleşme kopyasını imzalayarak kulübümüze yollamıştır. Anlaşmanın camiamıza ve futbolcumuza başarılar getirmesini ve hayırlı olmasını dileriz" denildi. _________________
Mehmet Topuz'un "Kulübüm bırakırsa tercihim Fenerbahçe" sözlerini duyan yöneticiler, bu kez futbolcuyu aracı kullanacak.
TOPUZ KONUŞACAK Yerli transferinde sarı-lacivertli kulübün listesinin ilk sırasında yer alan Kayserisporlu Mehmet Topuz için tüm imkânlar zorlanmaya devam ediliyor. Topuz'u mutlaka renklerine katmak isteyen ve bir kez daha kulübünün kapısını çalacak olan sarı-lacivertli yöneticiler, transfer hedefinde son noktayı koymak için bu defa başarılı futbolcuyu kullanacak.
TERCİHİM FENERBAHÇE Kayserispor her defasında futbolcusunu bırakmayacağını açıklasa da Mehmet Topuz'un yakın çevresine, "Kulübüm bırakırsa tercihim Fenerbahçe olur" dediği öğrenildi. Daha önce de prensipte anlaşan ancak kulübünün pürüz çıkardığı Topuz'un, Kayserispor yönetimi ile bir kez daha görüşeceği ve Fenerbahçe'ye gitmek istediğini söyleyeceği belirtildi.
Fenerbahçe'nin anlaşma sağladığı gurbetçi futbolcu Colin Kazım Richards, sarı-lacivertli yöneticilerle görüşürken, Kazım, FB TV'ye yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu belirtti.
İstanbul'a gelir gelmez, Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Volkan Ballı ile birlikte FB Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki kulüp binasına giden Kazım Kazım (Colin Kazım Richards), burada yöneticiler Murat Özaydınlı, Mahmut Uslu ve Neşet Yalçın ile bir süre görüştü. Genç futbolcu, daha sonra bir süre stadı gezdi.
Bu arada, Fenerbahçe Kulübü'nün yayın organı FB TV, Kazım Kazım'ın transferini haberlerinde "Colin Kazım Fenerbahçe'de" diye duyurdu.
Kazım Kazım, FB TV'ye yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu belirterek, "Bu sezon şampiyon oldu. Avrupa'da en büyük kulüplerden biri. Umuyorum ki, önümüzdeki sezon da iyi futbol oynayıp başarılı olacak" dedi.
Kazım Kazım, Fenerbahçe'de forma giyen futbolculardan Appiah, Alex ve Aurelio'yu da tanıdığını dile getirdi.
Fenerbahçe'nin yeni transferi Kazım Kazım, yarın sabah Özel Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçecek
Roberto Carlos transferinden sonra tüm dünyanın dikkatlerini üstüne çeken Fenerbahçe'nin transfer çalışmaları dünya basınında yer buluyor.
İngiltere'nin saygınlığı ile ünlü THE TIMES Gazetesinin bugünkü haberine göre sarı lacivertliler Chelsea'nin Ukraynalı Golcüsü Andriy Shevchenko'nun peşinde.
Gazete haberinde Fenerbahçe yönetiminin bu transferle ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü öne sürerken, Roberto Carlos'un Fenerbahçe'ye transfer olduğu hatırlatıldı
İspanyol spor gazetesi AS, Fenerbahçe'nin, AC Milan takımında oynayan Brezilyalı Ronaldo'ya transfer teklifi götürdüğünü iddia etti. Fenerbahçe'nin Roberto Carlos ile Ronaldo'yu Real Madrid'te olduğu gibi biraraya getirmek istediğini ileri süren AS, ''Başkan Aziz Yıldırım'ın 100. yıl için rüyası Roberto Carlos ve Ronaldo'yu birleştirmek.
Fenerbahçe,Milan'a 10 milyon avro teklif etti ama teklif İtayan kulübü tarafından hemen geri çevrildi'' diye yazdı. Fenerbahçe'nin Ronaldo'ya da Roberto Carlos gibi 3 yıllık sözleşme teklifini götürdüğü belirtilirken, Brezilyalı forvet oyuncusunun Milan'da kalmayı düşündüğü ve sözleşmesini uzatmak için görüşmelere başladığıifade edildi. AS, ancak Shevckenko'nun Milan'a geri dönmesi halinde Ronaldo'nun Fenerbahçe'ye transferi olasılığının gerçekçi olabileceğini kaydetti.
Fenerbahçe'nin anlaştığı gurbetçi futbolcu Kazım Kazım, İstanbul'a geldi. Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla İngiltere'nin Manchester kentinden İstanbul'a gelen genç futbolcuyu, Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Volkan Ballı karşıladı.
Atatürk Havalimanı'nda herhangi bir açıklama yapmayan Kazım'ın, Ballı ile birlikte Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki kulüp binasına gittiği öğrenildi.
Yarın sabah sağlık kontrolünden geçecek gurbetçi oyuncunun, öğleden sonra sarı-lacivertli kulüple sözleşme imzalaması bekleniyor.
Turkcell Süper Lig'den düşen Antalyaspor'dan olaylı bir şekilde ayrılan ve bugün İstanbul'a gelen Ali Bilgin, Fenerbahçe Kulübü'ne gitti.
Almanya'daki tedavisinin ardından bugün İstanbul'a dönen Ali Bilgin, transfer görüşmesi için Fenerbahçe Kulübü'ne gitti. Bilgin şu sıralarda sarı lacivertli yöneticilerle görüştüğü öğrenildi.
Bu arada gurbetçi oyuncunun, yarın sağlık kontrolünden geçirileceği iddia edildi.
Fenerbahçe'den yalanlama yapılmasına karşın Avrupa'da Trezeguet-Appiah takasının olacağı konuşulmaya devam ediyor. Haberlere göre Fenerbahçe, Appiah'ın üzerine 8 milyon Euro daha verip Juventus'un ve Fransa Milli Takımı'nın yıldızı Trezeguet`yi Türkiye'ye getirmenin planlarını yapıyor.
Fenerbahçe Fransız yıldızı getirmek için Appiah'ın yanında 8 milyon Euro'yu düşürmek için yoğun mesai harcıyor. Son günlerde Juventus yıldız oyuncunun aldığı paradan ciddi indirime gittiğini kendisine söylemiş, yıldız oyuncu da bunu kabul etmemişti. İngiliz basın organı Skysport'a konuşan Juventuslu yönetici iki takım arasındaki pazarlığın sürdüğünü söyledi. Avrupa'nın birçok büyük takımının transfer listesinde olan yıldız oyuncunun da Fenerbahçe'ye gelmeye sıcak baktığı belirtiliyor. Ayrıca Juventus`unda Ganalı yıldız oyuncuyu kadrosuna katmak için yoğun mesai harcaması Fenerbahçe'nin artısı olarak gösteriliyor. Tuncay Şanlı`dan boşalan mevkiyi yıldız bir isimle doldurmak isteyen Fenerbahçe`de Fransız futbolcunun ismi bir adım önde duruyor. Fenerbahçe'nin Fransız için çok iyi bir maaş ve sosyal olanak sağlayacağı belirtiliyor.
Appiah'ın bu yaz ayrılmayı kafasına koyduğunu ifade eden İtalyan basını da Juventus, Schalke ve Celtic`in Ganalı için mesai harcadığını yazdı.
Colin Kazım savaşından Fenerbahçe çıktı. Beşiktaş'ın da transfer etmek istediği milli futbolcumuz Colin Kazım Richards Fenerbahçeli oluyor.
İngiltere'nin Sheffield United takımından transfer edilen Colin Kazım bu akşamüstü İngiltere'den İstanbul'a geleceği öğrenildi. Öte yandan Colin'in Fenerbahçe'de 8 numaralı formayı giyeceği öğrenildi. Fenerbahçe'nin Sheffield United'a 1milyon paund ödeyeceği milli futbolcunun da Fenerbahçe'den yıllık 1 milyon paund alacağı belirtildi.
Fenerbahçe Roberto Carlos'tan sonra transfer edileceği yıldızın ismini sır gibi saklarken, Avrupa ve Brezilya basını ısrarla Sarı-lacivertlilerin İnter'in Brezilyalı yıldızı Adriano'nun peşinde olduğunu ısrarla yazıyor.
LİG TV'nin haberine göre dün bu konuyla ilgili bir haber yapan İspanya'nın AS Gazetesi, Başkan Aziz Yıldırım'ın İnter'de beklediği ortamı bulamayan Adriano'ya transfer teklifinde bulunduğunu ve İtalyan ekibiyle pazarlık masasına oturduğunu ileri sürdü.
Gazete, İtalyan teknik adam Mancini'nin Adriano'nun satılmasına onay verdiğini, ancak yüksek bonservis bedeli nedeniyle İnter'in bu futbolcuyu Fenerbahçe'ye kiralık olarak verebileceğini de iddia etti.
Brezilya'nın önce gelen gazetelerinden Globa Esporta'da Fenerbahçe'nin Adriano ile ilgilendiğini belirtti ve "Zico'nun takımı artık tek dil konuşacak, o da portekizce olacak" ifadesini kullandı.
Adriano ile ilgili bu haberler Türk medyasında da geniş yer alırken, bugüne kadar her haberi yalanlayan Fenerbahçe yönetiminin bu konuda sessiz kalması değişik yorumlara neden oldu.
Başkanvekili Nihat Özdemir de isim vermedi ama yıldız futbolcu transferlerinin devam edeceğini söyledi. Roberto Carlos'tan sonra iki yıldız daha alacaklarını belirten Özdemir, "Avrupa'da başarıyı mutlaka yakalayacağız" dedi. Batman Fenerbahçeliler Derneği'nin düzenlediği "Fenerbahçe Balosu"nda konuşan Özdemir, "Kulüp olarak giderek büyüyoruz. Takım olarak da güçleniyoruz. Roberto Carlos'tan sonra yine yıldız futbolcu alacağız ve Avrupa'da başarılı olacağız" dedi.
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, Avrupa'da başarılı olmak istediklerini belirterek, "Avrupa'da başarıyı yakalamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Roberto Carlos'un transferinden sonra 1-2 yıldız oyuncu daha alacağız" diye konuştu.
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, Batman Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen şampiyonluk balosuna katıldı. Avrupa'da başarılı olmak istediklerini, bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirten Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Özdemir, "100. yılımızda Fenerbahçeli olmanın gururunu hep beraber yaşamaktayız. 100. yılımızda yalnız futbolda değil diğer branşlarda da sporcularımız, 100. yılımıza yakışır bir şekilde mücadele ederek, şampiyonluklar kazandılar.
Futbol takımımızın, basketbolda kız ve erkek takımlarımızın kazandıkları şampiyonluklar, yelkende, kürekte, atletizmde kazanılan başarılar 100. yılımızda yaşadığımız sevinci kat be kat artırdı. Şimdi hedefimiz Türkiye'de kazandığımız bu başarıları uluslararası alana taşımak, bunun için de gerekli çalışmaları yapacağız. Futbol takımımızın hedefi Avrupa'da başarılı olmak, bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Roberto Carlos transferinden sonra alacağımız 1-2 yıldız futbolcuyla Avrupa'da başarıyı yakalamayı hedefliyoruz" dedi.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın en çok değer verdiği konuların başında derneklerin geldiğini belirten Özdemir, 15'i yurtdışında olmak üzere 125'e ulaşan dernek sayısıyla Fenerbahçe'nin büyüklüğünün bir kez daha anlaşıldığını kaydetti. Göreve geldiklerinde 15 milyon Dolar olan kulüp bütçesinin bugün 180 milyon Dolara çıktığını belirten Özdemir, dünya kulübü olma yolunda önemli adımlar attıklarını vurguladı. Bugünlere gelmelerinde en büyük payın Fenerbahçe taraftarına ait olduğunu dile getiren Özdemir, "Bugün 125'e ulaşan taraftar derneklerimizin bu büyümede çok önemli ve büyük katkıları vardır. Derneklerimize 100. yılımızda gösterdikleri bu destekten dolayı teşekkür ediyorum, hepsini kutluyorum" diye konuştu.
14 bin olan kongre üyesi sayısını 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Özdemir, "Sayın başkanımızın da hedef gösterdiği gibi 1 milyona ulaşan bir Fenerbahçe topluluğu istiyorum. Hedefimiz 1 milyon Fenerbahçe taraftarını kongre üyesi yapmaktır. Ancak bu şekilde bir dünya kulübü olabiliriz" dedi.
Batman Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Yusuf Ertekin ise, amaçlarının Batman'daki Fenerbahçe taraftarlarını biraraya getirmek, Fenerbahçe sevgisini pekiştirmek ve Batman'daki spor camiasıyla Fenerbahçe kulübü arasında bir köprü oluşturmak olduğunu söyledi.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Kristal Tesisleri'nde düzenlenen gecede Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, Batman Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Yusuf Ertekin'e üzerinde yeni transferlerden Brezilyalı yıldız Roberto Carlos'un isminin yazılı olduğu Fenerbahçe forması hediye etti. Gecede, ayrıca Vali Dr. Recep Kızılcık, Nihat Özdemir'e plaket verdi.
Gecede Fenerbahçe taraftarları, Fenerbahçe marşları söyleyerek 100. yıl şampiyonluğunu doyasıya kutladı. 10 katlı Fenerbahçe pastasının kesildiği gece havai fişek gösterisiyle son buldu.
Bugün tarihli bazı gazetelerde Adriano ile ilgili olarak Fenerbahçe Spor Kulübü'nün transfer çalışmaları olduğu yazılmıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu futbolcu ile ilgilenmiyoruz ve kendisiyle her hangi bir transfer görüşmemiz de bulunmamaktadır.