Fetullah Gülen'in Edirne'de "fahri imamlık" yaparken kaldığı evin restorasyonu tamamlanarak, gizli bir iftarla açıldı. Basın mensuplarına görüntü alma izni verilmeyen iftar, Gülen'e yakın yayın organlarında bile duyurulmadı.
soL (Çorlu) Fetullah Gülen'in 1959-1964 yılları arasında Edirne'de imamlık ve sonrasında "fahri imamlık" yaparken kaldığı evin restorasyonu bitti. 11 Eylül Perşembe günü geniş katılımlı bir iftarla açılan eve, bilhassa İstanbul'dan kimliği açıklanmayan çok sayıda kişi katıldı.
Edirne'nin Kaleiçi semtinde ve Gülen'in o dönem görev yaptığı Darül Hadis camisi yakınlarında bulunan tarihi ev, bir süredir tadilat görüyordu. Yerel ve ulusal basın temsilcilerinin yaklaştırılmadığı ve dahası görüntü yasağı getirilen iftarın "gizliliği" dikkat çekti. Fetullah Gülen'in sözcüsü olarak bilinen basın organları dahi tuhaf iftarı haberleştirmedi. Açılışı yapılan evin, bundan sonra ne amaçla kullanılacağı ise bilinmiyor.
"Fetullah Gülen'in Hatıraları"ndaki ev
"Edirne evi", Fetullah Gülen'in çesitli hatıralarında Nurcu örgütlenme çalışmaları ve polis baskınlarıyla anılıyor. Kapıda her daim polis beklediğini öne süren Gülen o evde, şifreli olarak Nur Risaleleri okuduklarını belirtiyor. Sohbet toplantılarına dört-beş kişiyle başlanan eve kısa sürede 30'a yakın "müdavim" edindiğini anlatıyor. Ev sohbetlerinden başka camide Kuran kursu veren ve kadınlara "yüzüne bakmamaları şartıyla" vaaz veren Gülen, bu vaazlarında sarf ettiği sözler nedeniyle birçok soruşturma geçirdiğini kaydediyor. "Gençlerin cami pencerelerinde seviştiği, babalarının kafatasından şarap içecek hale geldikleri" benzeri ifadelerle doldurduğu vaazları nedeniyle de mahkemeye çıkan Fetullah Gülen'in "vaizlik vesikası" elinden alınmış.
Şimdi restore edilip açılan eve o dönemde polis baskını yapıldığını da söyleyen Gülen, baskından hemen önce "mahzurlu" yayınları saklayarak ve bir odanın aranmasını da "orası Müftü'nün odası" yalanıyla savuşturduğunu itiraf ediyor. Gülen'in iddialarına göre, polisler Darül Hadis camisine de baskın yapmak istemiş ama Gülen'in "bunu kürsüde halka yayarım" tehditi ile vazgeçilmiş. Hatıralarında o dönemin Vali, Emniyet Müdürü ve Cumhuriyet Savcıları'nı ağır ithamlarla suçlayan Gülen, "Edirne benim için artık sadece bir kabus olmuştu" diyerek, başka bir yere tayinini istediğini anlatıyor.
Kaynak: [img]http://haber.sol.org.tr/themes/tpl_4001/img/soLlogo.png[/img]